- 9 Mart 2011
- 175
- 1
canım yanlız degilsin benimde 25 kilo fazlam var kitabın yoksa mutlaka edin elininaltında olsun bizim yıllardır yasadıgımız sebebini bilmedigimiz her seyi anlatıyo ibrahim saracoglunun lahana kürünü denemistim 21 gün uygulanıyo diyette yapmamıstım ama 4 kilo vaermiştim çok şaşırmıstım kitapta lahana çorbası tarifı vermis dukan amca seyire geçince yapcam lahana kürünü
merhaba canım ..merhaba arkadaşlar bende dukan diyetine başladım kitabı aldım ve başlayalı 10 gün aslında yazılanlara pek inanmam deneyip kendim göreyim dedim diyete başladığımda 89.7 kg.dım sabah tartıldığımda 86.9k dı.yani 2800kg vermişim buna göre 10 günlük atak rejimi diyor ama ben biraz daha uzatmayı düşünüyorum.bu arada ilk 4 gün sabahları sadece haşlanmış yumurta beyaz peynir ve sütten oluşan bir kahvaltı yapsamda sonraları salatalık yeşil biber maydanoz ve peynirden oluşan bir sabah kahvaltısını tercih ettim. öğlen ve sabah arasında bir bardak süt içtim. öğlen tavuk(ekmeksiz ve garnitürsüz tavuk döner) balık yada yoğurt yedim .iş yerinde ancak bu kadar oluyor canım bişe istediğindede ya süt içtim yada yoğurtla salatalık yedim.akşamlarıda aslında çok çok dikkat etmememe rağmen yine et,tavuk yada balık yemeğe özen gösterdim yağ,şeker kesinlikle yasak.bakalım 1 ayın sonunda kaç kilo vereceğim.yine sizinle paylaşırım...
Arkadaşlar bana bakıpta yanılmayın...
belki benim bünyem buna uygun değil.... belki vücudum kaldırmıyo belki de başka bişi...
siz bana bakmayın... ah benimde sorunlarım olmasa devam edicem ben 2 haftada 4 kilo vermiştim varmı ötesi.... ahhh ahhh herşeyy herkes bana karşı :2: ben nasıl zayıflıycam:2:
55 kilo olursam kocam burnumun estetik parasını verecekti yine yalan oldu :2:
öfffffffffffffffffffff
Arkadaşlar bana bakıpta yanılmayın...
belki benim bünyem buna uygun değil.... belki vücudum kaldırmıyo belki de başka bişi...
siz bana bakmayın... ah benimde sorunlarım olmasa devam edicem ben 2 haftada 4 kilo vermiştim varmı ötesi.... ahhh ahhh herşeyy herkes bana karşı :2: ben nasıl zayıflıycam:2:
55 kilo olursam kocam burnumun estetik parasını verecekti yine yalan oldu :2:
öfffffffffffffffffffff
Hatice bence şöyle yapalım... Öncelikle bizi bırakma , kg cetvelini de ekle. Sonra daha fazla haşlanmış sebzeye dönük HİÇ TUZSUZZZZZ ve az proteinli bir diyete başla. ( Dr değilim ama bence protein tansiyon deil kolesterol ile ilgili) Yürüyüş yap, ŞEKER ASLA YEMEEEE, göreceksin aynı hızla kg kaybetmeye devam edeceksin, burnunu da yaptıracaksın.. Onun sana verececeği kendine üveni de kolay kolay hiç bişey vermezTecrübe konuşuyor
kızlarrr ileride inşallah bir oğlum olursa adını DUKAN koyacağım ahahahhaha
Günaydın arkadaşlar,
Bende dün akşam alışveriş yapıp bu sabah başladım diyetime. Sabah kahvaltı için 1,5 kaşık kepek, 1 yumurta, 2 yemek kaşığı light süt ile krep yaptım fakat tadı hiç güzel olmadı yanlış mı yaptım acaba?
Eminönünde bir aktardan aldım kepeği üzerinde sadece Kepek yazıyor yulaf kepeği yazmıyor yanlış şey almış olabilirim?
Bu krebi yulaf ezmesi ile yapsam olurmu?
Sabah kahvaltısı benim için çok sorun çünkü tek başına yumurta pek sevmem yoğurtmu yesem acaba?
Yardım lütfennn
Fazla protein tüketen insanlarda daha fazla böbrek yetmezligi riski olusur.Bunun
nedeni bir hipoteze göre söyle aciklamistir: yüksek proteinli dietlerin böbreklere
zarar vermesi ve/veya daha fazla calismasina neden olmasi. Yüksek proteinli
dietler idrar yoluyla kalsiyum kaybina sebep oldugundan osteoporoz riskini da
artirir.
Ayrica fazla protein alinimi sivi ihtiyacini da artirir söyle ki protein yaga veya
CHO'a oranla metabolize edilmesi icin 7 kat daha fazla su gerektirir. Fazla su
alinimi fazla idrara cikmayla sonuclanir bu durum ise su kaybini dramatik sekilde
artirir. Sivi kaybi yüksek proteinli diete baslayan bireylerde belirgin sekilde kilo
kaybinin bir numarali sebebidir.
Fazla miktarda protein iceren dietler ayni zamanda fazla kalori ve yagda icerir
bu yagin cogunlugu sature yagdir. Fazla miktardaki sature yag kalp hastaligina ve
krizine davetiye cikarir. CHO, protein, yag kökenli olursa olsun enerji fazlasi yag
olarak depolanir. Anlasiliyor ki daha fazla kas yapmak icin protein tüketimini
artiran birey kasdan daha fazla yag kazanir.
AYYYYYY ARAŞTIRMALARIM SONUCU ORTAYA ÇIKTI(((( PAYLAŞİİM DEDİM-
benimde küçülselerya..ya bide kızlar ben göğüslerimin küçülmesinden korkuyorum.....zaten bi avuç oda giderse ne yapıcam benn...böyle bi sorunu olan var mı?????
Günaydınnn, Ben de fıstık olucam ben de.... Sizler gibi)
günaydın arkadaşlar ben de aranıza katıldım ve bugun dukana başladım.burayı okudukça insan gerçekten motive oluyor:))
kitabını okuyorum şuan,ve bana mantıklı geldi gerçekten.üç gün atak yapıcam sitesinde 2 gün olarak hesapladı ama ben üç yapıcam.sabah bir yumurta ve peynir yedim bakalm nasıl olcak:)
yulaf kepegi bulamadım yalnız siz nerden buldunuz acaba??
Fazla protein tüketen insanlarda daha fazla böbrek yetmezligi riski olusur.Bunun
nedeni bir hipoteze göre söyle aciklamistir: yüksek proteinli dietlerin böbreklere
zarar vermesi ve/veya daha fazla calismasina neden olmasi. Yüksek proteinli
dietler idrar yoluyla kalsiyum kaybina sebep oldugundan osteoporoz riskini da
artirir.
Ayrica fazla protein alinimi sivi ihtiyacini da artirir söyle ki protein yaga veya
CHO'a oranla metabolize edilmesi icin 7 kat daha fazla su gerektirir. Fazla su
alinimi fazla idrara cikmayla sonuclanir bu durum ise su kaybini dramatik sekilde
artirir. Sivi kaybi yüksek proteinli diete baslayan bireylerde belirgin sekilde kilo
kaybinin bir numarali sebebidir.
Fazla miktarda protein iceren dietler ayni zamanda fazla kalori ve yagda icerir
bu yagin cogunlugu sature yagdir. Fazla miktardaki sature yag kalp hastaligina ve
krizine davetiye cikarir. CHO, protein, yag kökenli olursa olsun enerji fazlasi yag
olarak depolanir. Anlasiliyor ki daha fazla kas yapmak icin protein tüketimini
artiran birey kasdan daha fazla yag kazanir.
AYYYYYY ARAŞTIRMALARIM SONUCU ORTAYA ÇIKTI(((( PAYLAŞİİM DEDİM-
adı üzerinde henüz hipotezzz!!! doğruluğu ya da yanlışlığı henüz test edilememiş önermee!!
diyelim ki doğru, bu sadece atak evresi uzun tutulduğu zaman sıkıntı olabilir..neticede biz gün aşırı sebze de tüketiyoruz, yani sırf proteinle beslenmiyoruz.. ayrıca arkadaşlar ilk insanlar avcıydı ve çiğ etle besleniyorlardı???
...........
Evet hipotez biz de yanına sebzeyi ekledik ok. Ama cinocum ilk insanlar ne tutuyolardı da ne yiyorlardı yani... Bi de kaç sene yaşıyolardı..))