• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

selamlar öncelikle..uzun zamandır burayı takip ediyorum..ancak ilk kez msg yazıyorum:)kendi yaptıklarımla ilgili bişeyler paylaşmak istedim..hem motive etmek belkide çoğumuza umut olabilecek şeyler..ben ocak ayında başladım dukan diyetine..yaklaşık 5 ay oldu ve 21 kg verdim..bir lokma bile kaçamak yapmadım..sanırım artık vakti gelip geçtiğinden iyi konsantre oldum bunun için allaha şükrediyorum:)yanlız ben kendi yaptıklarımdan bahsederken benim yaptığım doğrudur diye bir iddam yok..haftada en az 5 gün 1 saatlik yürüyüşler yaptım..yulaf kepeği bulunmaz nimet olduğundan başından beri yulaf ezmesi kullandım..ayrıca arayışınada girmedim çünkü ömrüm boyunca yulaf kepeğini aramakla uğraşamayacaktım:)hergün mutlaka 2 çorba kaşığı yulaf ezmesi yedim..çeşitli tariflerde uygulayarak..peynir dahil hiç light ürün kullanmadım..bunun sebebi daha önce çok aç kalarak yaptığım diyetlerde evet çok başarılı sonuçlar almıştım fakat normale dönünce normal süt bile ekstra kalori yaptığından bu sefer kulanmamayı tercih ettim..tabi benim vermem gereken kilo fazla olduğundan belkide olumlu sonuç verdi..biraz uzun bi açıklama oldu ama diyet yaparken bu tip yazıların olumlu olduğunu düşündüğümden ve yıllarca kilo alıp vermekten bıktığımdan sizlerle paylaşmak istedim..şimdi 7-8 kilo daha vermek istiyorum ama artık inanın hiiç zorlanmıyorum alıştım bu tempoya..umarım herkes en kısa zamanda istediği kiloya kavuşur:)

tebrik ediyorum gösterdiğin iradeden dolayı kaç kiloydun şimdi kaçsın.ben de keşke kışın başlasaydım diyorum.1,5 ayda 8 kilo verdim sen ayda 4-4 mü verdin başarılarının devamını diliyorum:65::65::65::65::65:

veremediğiniz dönemler sakın umutsuzluğa kapılmayın..ben çoğu zaman çok hiç yanlış yapamama rağmen 1 kilo fazla çıkardım ama 1 hafta geçmeden 1.5 2 kg a yakın giderdi..2 hafta önce bayadır aynı kilolarda takılınca bende altın yumruk die tabir edilen uygulamayı yaptım..6 gün atak ve 3 kg civarı verdim..bence bu hakkınızı en tıkandığınız noktada yapın..sahiden işe yaradı

her kilo veremediğimizde uzun dönemli atak yapmaya kalkışmak sakıncalı olabilir mi? yani bağışıklık kazamnak gibi. açıkcası ben diyetin seyrini bozmadan gerektiği gibi devam etmek istiyorum ama biz kadınlar konu kilo olunca yapamayacağımız şeyler yok:9:

Son düzenleme:
tebrik ediyorum gösterdiğin iradeden dolayı kaç kiloydun şimdi kaçsın.ben de keşke kışın başlasaydım diyorum.1,5 ayda 8 kilo verdim sen ayda 4-4 mü verdin başarılarının devamını diliyorum:65::65::65::65::65:

çok teşekkürler bende seni tebrik ederim süper sonuç:)evet hemen hemen ayda 4 likoya tekabül ediyo..ama ara ara duraklamalar çok oldu bende mesela ilk ay sanırım 6 civarı gitti..bazen ayda 2.5 zor verdim..benim metobolizmamım artık sapıtması sonucu sanırım eskiden olsa daha fazla verebilirdim ama yıllarca yanlış şeyler uygulamaktan norm al diyorum bu sonuç..şuanda 80 kiloyum..ama görenler artık verme falan diyo kimse 80 olduğuma inanmıyo:)

arkadaşlar beni de aranıza alın. dün dukan diyetinin kitabını aldım, epey inceledim. sabah haşlanmış yumurta ve bir parça keçi peynirri yedim. atak evresi boyunca yalnızca kitaptaki 10 listedekileri yiyebileceğim di mi? meyve, ekmek vs yok. doğru mu anladım. bir de atak evresinde kilo kaybı oluyor mu? yardımlarınız için teşekkürler..

hoşgeldin.atakta sadece protein,seyirde sebze ekliyorsun birgün.karbonhidrat ve meyva güçlendirmeye kadar yok.evet atakta veriyorsun mutlaka hemde hızlı bi şekilde.duma devam:52::52::52::52::52::52::52:

her kilo veremediğimizde uzun dönemli atak yapmaya kalkışmak sakıncalı olabilir mi? yani bağışıklık kazamnak gibi. açıkcası ben diyetin seyrini bozmadan gerektiği gibi devam etmek istiyorum ama biz kadınlar konu kilo olunca yapamayacağımız şeyler yok:9:

haklısın:) benim kitaptan anladığım her defasında değil 1 kere yapılması yönünde..bende senin gibi seyrinin bozulmaması gerektiğini düşünüyorum..sakıncalımıdır fazlası onu bilmiyorum..ben 5 gün atak yaptım..sonra 2+2 devam ettim..nisan başı gibide 1+1 e geçtim..en güzeli 1+1 ve zaten uzun vadede hiçbir farkı yokmuş dukanın söylediğine göre

arkadaşlar beni de aranıza alın. dün dukan diyetinin kitabını aldım, epey inceledim. sabah haşlanmış yumurta ve bir parça keçi peynirri yedim. atak evresi boyunca yalnızca kitaptaki 10 listedekileri yiyebileceğim di mi? meyve, ekmek vs yok. doğru mu anladım. bir de atak evresinde kilo kaybı oluyor mu? yardımlarınız için teşekkürler..

öncelikle kolaylıklar diyorum..kendi damak zevkine göre çeşitlendirebilirsen çok daha kolay olcaktır senin için..mesela ben sabahlarıpeyniri yapışmaz tavaya koyup eritiyorum..üzerine 1 yumurta akı koyup pişiriyorum..en son bir tutam maydanoz ekleyip yiyorum protein günlerimde..yumurtanın sarısınıda çorba terbiyesinde kullanıyorum..yumurta akını istersen 30 tane bile yiyebilirsin..sarısıyla beraber alerjik durumlardan korunmak veya kolestrol için dikkatli tüketmekte fayda var..sormak istediklerine elimden geldiğince cevap verebilirim:)

haklısın ama bazen aynı şeyleri yemek sıkıcı ama alışıyoruz zamanla.diğer kızlar çeşit çeşit yemekler yapıyorlar çok imreniyorum ama benim vaktim olmuyor yapmak için onları yapsam çok zevkli olur bazen aç kaldığım bile oluyor:59:

ben hiç özel bi yemek yapmıyorum.nedense canım istiyor diye bi sıkıntım hiç olmadı.tavuk,et,balık,süt,yoğurt,omlet,.....götürüyorum işi işte.sadece bazen tatlı yemek istiyorum.belki o da şekerim olduğu içindir.ama bu diyet şekerime bile iyi geldi.yemek yedikten hemen sonra hiç yememiş gibi hissediyordum kendimi ve illa tatlı yeme ihtiyacı duyuyordum.artık o kısır döngüyü bile kırdım:nazar::nazar::nazar:sebze günlerinde domates salatalık ekliyorum diyetime.pişirilmiş yani tencere yemeği hiç yemedim.belki bu da doğru değil ama hiç canım istemiyo.zahten diyetten öncede öyle çok yemek yemezdim.benim dayanamadığım karbonhidrattı o da kesilince şekerim de düzene girdi

günaydın
geçmişi okumaya çalışıyorum ama emzirirken bu diyeti uygulayan var mı. kitapta yeni doğmuş bebeğiniz için yapmayın diyor.benim kızım 8 aylık dışardan besleniyor ama emiyor da tabi.sadece proteinle beslenince site nasıl yansır bilemiyorum. amabu kilolardan da bıktım.eylül ayında ders başı yapıcam ama eski kıyafetlerime giremiyorum.kendimi çok çirkin hissediyorum ya hiç bu kiloda olmamıştım.eşimden daha kiloluyum ya kendisi manken gibi incecik.offfffffffffffffffffff....
bu arada kızımbilgisayarın boşluk tuşunu bozdu kusura bakmayın:)))

günaydın
geçmişi okumaya çalışıyorum ama emzirirken bu diyeti uygulayan var mı. kitapta yeni doğmuş bebeğiniz için yapmayın diyor.benim kızım 8 aylık dışardan besleniyor ama emiyor da tabi.sadece proteinle beslenince süte nasıl yansır bilemiyorum. amabu kilolardan da bıktım.eylül ayında ders başı yapıcam ama eski kıyafetlerime giremiyorum.kendimi çok çirkin hissediyorum ya hiç bu kiloda olmamıştım.eşimden daha kiloluyum ya kendisi manken gibi incecik.offfffffffffffffffffff....
bu arada kızımbilgisayarın boşluk tuşunu bozdu kusura bakmayın:)))

arkadaşlar hadi eller havaya yine halay var:64::64::64:
çok şükür 300 gr vermişim:62::62:
gerçi 10 gündür durmuştu ben şöyle gitti mi en az 500 gidecek herhalde diyordum,maalesef 300 gitti..ama napalım buna da şükür yarebbiiii....
ayyy çok sevindim canımcım.bence sen direnci kırdın ya bak yarına 500 gitcek ama sakın kaçamak yapma kaçamak yaparsan yarın hiç gitmemiş olabilir

ben hiç özel bi yemek yapmıyorum.nedense canım istiyor diye bi sıkıntım hiç olmadı.tavuk,et,balık,süt,yoğurt,omlet,.....götürüyorum işi işte.sadece bazen tatlı yemek istiyorum.belki o da şekerim olduğu içindir.ama bu diyet şekerime bile iyi geldi.yemek yedikten hemen sonra hiç yememiş gibi hissediyordum kendimi ve illa tatlı yeme ihtiyacı duyuyordum.artık o kısır döngüyü bile kırdım:nazar::nazar::nazar:sebze günlerinde domates salatalık ekliyorum diyetime.pişirilmiş yani tencere yemeği hiç yemedim.belki bu da doğru değil ama hiç canım istemiyo.zahten diyetten öncede öyle çok yemek yemezdim.benim dayanamadığım karbonhidrattı o da kesilince şekerim de düzene girdi

Prenses ben de senin gibi yiyorum. Haşlıyorum tavuğumu yanında yoğurt bol karabiber( tuz kullanmıyorum). İşe de götürebiliyorum.Sebze olarak da brokkoli domates, salatalık, mantar. Mantar, bol domates biber ve light peynirle yumurtasız menemen yapıyorum.. Harika oluyor:-)) Ama ben enginar ve babunya plaki manyağıyım bakalım nasıl olacak:-))

çok teşekkürler bende seni tebrik ederim süper sonuç:)evet hemen hemen ayda 4 likoya tekabül ediyo..ama ara ara duraklamalar çok oldu bende mesela ilk ay sanırım 6 civarı gitti..bazen ayda 2.5 zor verdim..benim metobolizmamım artık sapıtması sonucu sanırım eskiden olsa daha fazla verebilirdim ama yıllarca yanlış şeyler uygulamaktan norm al diyorum bu sonuç..şuanda 80 kiloyum..ama görenler artık verme falan diyo kimse 80 olduğuma inanmıyo:)

gerçekten inanamıyorlar.bana da geçen birileri abartma en fazla 65 sin.herşeyden az az ye falan demeye başlamıştı ki 82,5 olduğumu söyledim şaşırdılar.ölçüm yaptırdım hani şu kas yağ miktarını ölçen hepsini yağdan vermişim:52::52::52:nasıl mutlu oldum demek işe yarıyormuş dedim çünkü kasın arttığında ağır çekiyorsun ama daha ince gösteriyorsun.selülitlere gelince her diyet yaptığımda olanlar yetmezmiş gibi bir de bisürü yenisi ekleniyordu.şimdi onlarla aramız çok iyi dukanlı bi vücutta olmamaları gerektiğini anlayıp çekip gittiler.son kalan kendini bilmez bi kısımsa verilecek 2-3 kilo sonra daha fazla ısrarcı olmayacaklar sanırım:66::66::66::66:

bende aburcubur fena halde yerdim..insanın yedikce yiyesi geliyomuş sahiden..sırf protein yediğim günler hiç canım tatlı meyve falan istemiyo..sebze günleri insanın içi daha bi kıyılıyo sanki..bende o zaman salatalık doğruyorum onunla geçiştiriyorum..sağlığa son derece faydalı bence bu diyet..aynen bende senin gibi kendimi çok canlı hissediyorum..eskiden ağırlık çökerdi yedikten sonra şimdi az bişile bile doyuyorum..ama en önemlisi kas kaybı yaşanmaması için günde en az 100 gr et mutlaka tüketmek lazım..ve su içebildiğimz kadar içelim..

haklısın:) benim kitaptan anladığım her defasında değil 1 kere yapılması yönünde..bende senin gibi seyrinin bozulmaması gerektiğini düşünüyorum..sakıncalımıdır fazlası onu bilmiyorum..ben 5 gün atak yaptım..sonra 2+2 devam ettim..nisan başı gibide 1+1 e geçtim..en güzeli 1+1 ve zaten uzun vadede hiçbir farkı yokmuş dukanın söylediğine göre

ben böyle devam ediyim o zaman 1+1 olarak.zaten uzun vadeli sıkıcı olur.evet o benimde dikkatimi çekmişti 1 ayda iki gruptada aynı kilo artışı olmuş. ben düzenimi bozmayım ne gelirse önce Allahtan sonra dukandan:9:

gerçekten inanamıyorlar.bana da geçen birileri abartma en fazla 65 sin.herşeyden az az ye falan demeye başlamıştı ki 82,5 olduğumu söyledim şaşırdılar.ölçüm yaptırdım hani şu kas yağ miktarını ölçen hepsini yağdan vermişim:52::52::52:nasıl mutlu oldum demek işe yarıyormuş dedim çünkü kasın arttığında ağır çekiyorsun ama daha ince gösteriyorsun.selülitlere gelince her diyet yaptığımda olanlar yetmezmiş gibi bir de bisürü yenisi ekleniyordu.şimdi onlarla aramız çok iyi dukanlı bi vücutta olmamaları gerektiğini anlayıp çekip gittiler.son kalan kendini bilmez bi kısımsa verilecek 2-3 kilo sonra daha fazla ısrarcı olmayacaklar sanırım:66::66::66::66:

ewt kesinlikle katılıyorum:)selülit en hızla giden şey oldu..bacaklarda kalmadı eser miktarda yukarlarda kaldı ama hiç takmıyorum selülit falan..benim sorunum karın bölgesi ve bel..artık bacaklarda bişi kalmayınca onlarda gitcek elleri mahkum:)

Bende başlamak istiyorum kitabım yok bana yardımcı olur musunuz?

1. aşama: İlk 10 gün sadece protein yiyorsunuz. (Et, balık ve yağsız süt ürünleri)

2. aşama: Sırasıyla “sebze ve protein günleri” ve sadece “protein günleri”. Sebzeli günlerde sınırsız sebze yiyebiliyorsunuz.

3. aşama: Her gün protein ve sebze günü. Fakat bir miktar meyve, iki dilim ekmek ve peynir yiyebiliyorsunuz her gün. Ayrıca haftanın 1-2 günü karbonhidratlı yiyecek tüketebiliyorsunuz (makarna ve pilav). Haftada iki kez ‘kutlama öğünü’ kapsamında istediğiniz her şeyi yiyebiliyorsunuz.

4. aşama: Bu aşamada ne seviyorsanız herhangi bir sınırlama olmadan ve kendinizi suçlu hissetmeden yiyebiliyorsunuz. Ancak kural şu: Her perşembe sadece protein günü. Daima!

bi sitede bunlar yazıyor bunları kaç gün yapıcam
2. aşamayı 1 gün sebze-protein 1 gün protein mi yapıcam
3. aşamada haftada 2 kez 2 öğün mü istediğimi yiyorum
4.aşamada diyet bitmiş gibi oluyor sadece her perşembe protein yiyorum öyle mi yani haftada 1 gün diyet yapmış oluyorum
yanlışım var mı ben okuduğumdan bunları anladım

cnm aktara gitmiştim,aktarda çeşit çeşit markaların kayısılı form çayları var...bildiğimiz markalar değil ama hani bitkisel şeyler..onların arkasına baktım..sinamekesiz olanı aldım..beyaz bir kutuydu,kayısılı forma çayı yazıyor..40 poşetliydi..markasına akşam bakabilirim yazarım sana...içinde kiraz sapı,mısır püskülü vs vs vardı..akşamları ondan içiyoruz...
sabah da bu yulaf kepeği çok yardımcı(ama sütle olunca)
bir de bende bu bitkilerden var zaten evde..rezene,biberiye,kiraz sapı,mısır püskülü,papatya,lavanta,avokado yaprağı almıştım geçen sene şu 5 i birarada yaparım diye..gündüzleri de bu karışımdan 5 dk demleyip bir bardak içiyorum 2 günde bir...(yine sinamekesiz)[/QUO

teşekkür ettiiimmm:61:anladım hazır çay yani..migrostakilerin hepsine baktım bende geçen gün ama sinamekiliydi hep..aktarlara da bakayım bir..yulaf kepeğim yok maalesef, bulabileceğim bir yer de yok..yanlış hatırlamıyorsam süte buğday kepeği karıştırıp içen de vardı di mi kabızlık için?? bunu bi düzene sokmam lazım lakin bağısaktakiler durduğu için midemdekilerde ilerleyemiyor,hazımsızlık başladı..devamlı şişkinlik var midemde..bugun gideyim de çarşıda bi bakauım bari..çoook teşekkür ederim tekrar..

rica ederim canım...evet hazır çay bu...haftada 2-3 gün sinemekili karışım da içebilirsin bence..
yeşil çay içebilirsin her gün..buğday kepeği de faydalıymış evet.onu yapabilirsin..2-3 çay kaşığı yersin sütle sabahları.

günaydın! Herkes ticker'ıma baksın! :P dün 77.2 idim bugün 76.7 :D aslında 76.2 de gösterdi ama en çok 76.7 gösterdiği için onu dikkate alıyorum! bu direnç bayağı kırıldı! atak çok işe yaradı!

tebrikler canım:65:iradenle geldin bu işin üstesinden resmen iradenle bunu için ayrıca tebrik ederim.senin adına çook sevindim

Son düzenleme:
selamlar öncelikle..uzun zamandır burayı takip ediyorum..ancak ilk kez msg yazıyorum:)kendi yaptıklarımla ilgili bişeyler paylaşmak istedim..hem motive etmek belkide çoğumuza umut olabilecek şeyler..ben ocak ayında başladım dukan diyetine..yaklaşık 5 ay oldu ve 21 kg verdim..bir lokma bile kaçamak yapmadım..sanırım artık vakti gelip geçtiğinden iyi konsantre oldum bunun için allaha şükrediyorum:)yanlız ben kendi yaptıklarımdan bahsederken benim yaptığım doğrudur diye bir iddam yok..haftada en az 5 gün 1 saatlik yürüyüşler yaptım..yulaf kepeği bulunmaz nimet olduğundan başından beri yulaf ezmesi kullandım..ayrıca arayışınada girmedim çünkü ömrüm boyunca yulaf kepeğini aramakla uğraşamayacaktım:)hergün mutlaka 2 çorba kaşığı yulaf ezmesi yedim..çeşitli tariflerde uygulayarak..peynir dahil hiç light ürün kullanmadım..bunun sebebi daha önce çok aç kalarak yaptığım diyetlerde evet çok başarılı sonuçlar almıştım fakat normale dönünce normal süt bile ekstra kalori yaptığından bu sefer kulanmamayı tercih ettim..tabi benim vermem gereken kilo fazla olduğundan belkide olumlu sonuç verdi..biraz uzun bi açıklama oldu ama diyet yaparken bu tip yazıların olumlu olduğunu düşündüğümden ve yıllarca kilo alıp vermekten bıktığımdan sizlerle paylaşmak istedim..şimdi 7-8 kilo daha vermek istiyorum ama artık inanın hiiç zorlanmıyorum alıştım bu tempoya..umarım herkes en kısa zamanda istediği kiloya kavuşur:)

walla tebrikler ..süpersin..önünde eğiliyorum..nazar değmesin diyorum:nazar::nazar::nazar:
yalnız birşey sorucam..hiç süt ürünü mü kullanmadın yoksa süt ürünlerinde light mı kullanmadım demek istedin?yani normal peynir,yoğurt yedin değil mi?

Back