• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

bilgilerin için çok teşekkürler:61: sanırım seyir döneminin mantığı karbonhidrat değeri düşük olan besinleri tüketmek. nişasta=karbonhidrat:34: aslında yiyeceğimiz sebzelerin karbonhidrat değerlerine bakarak ta yiyebiliriz...şimdi netten besin değerlerini indirdim ve buzdolabıma yapıştıracağım:)))
bu arada bende deneyimlerimi sizinle paylaşmak istiyorum. benim bugün 4. günüm aslında atak dönemimim son günü ama ben 1 gün daha yapacağım. kilom ise 72 ile başlamıştım sabah tartıda 69.7 çıktım:65: seyir evremde ise 1+1 taktiğini kullanacağım..sanırım en uygunu bu yalnız bu evrede ben kendimi çok halsiz hissediyorum. kolumu kaldırırken bile halsizim:( bide tansiyon düşüklüğü vardı bende, bu diyet biraz tetikledi.. sizde de aynı sorunlar oluyor mu? peki nasıl baş ediyorsunuz.
birde seyir evresinde de istediğiniz saat yiyebiliyor musunuz, yoksa sabah öğle akşam olarak kısıtlanmış mı?
kolay gelsin
saat ve miktar size kalmış yanlız yasaklı şeylerden kaçının.vitaminsiz kalmamak için sebze günleri1 protein günleri2yemek kaşığı goji beryy tüketin .goji yi sabah aç karnına ve üstünede ılık su içerseniz barsak sorunuda yaşamassınız.bu arada en az 2litre su.kolay gelsin bunları yapın ne tansiyon ne başka sorun inanın daha sağlıklı hissediyor insan.et süt yumurta yoğurt ve mucize yemiş gojiii daha ne isteriz.diyetin bu kadar etkili ve bıktırmıyanı yoktur bence.kaçamaklardan kaçının onlar kötü dönüyor sonra..

Merhaba arkadaşlar,
Ben de Dukan diyetini uygulamaya karar verdim, kitabım elime ulaşır ulaşmaz başlayacağım.
Yalnız size bir şey sormak istiyorum. Ben aynı anda bebek için de çalışıyorum. Gebelikte (yani ben gebeliği fark edene kadar) uygulanması sakıncalı mı acaba? Bilgisi olan var mı?

Bence değildir çünkü zaten bebek ilk aylar sadece kandan besleniyr
ama verdiğin kilyu ne kadar krursun şaibeli ??

hakkında hayırlısı

200 ila 400 arası artışla devam ettiriyorum ama çok fazla kaçamak yaptım tam uyamadım dünden beri uyuyorum artık 60 da iyi rakam aslında o kadar kilo indin senin için yeterliyse geç tabi 3 . aşamaya bu aşamadada kilo vermeler devam ediyormuş tabi eskisi gibi değil belki onca kaçamak yapmasam bendede inerdi birara 100 gr alta inmiştim sonra arttı kaçamaklarla beraber arttı biraz ama önemli bir miktar değil tam uymayı becerebilirsem bu hafta belki az az iniş olur bilemiyroum

nezaman bu kadar ilerlemiş bu syfalar haftasonu olunca hiç oturmuyorum pc başına valla :27: haftasonları sokak kızı irmayım ben :27: neyse sosellicim arkandan geliyorum 3. aşamaya nasıl gidiyor senin kilo kaybetmeye devam ediyormusun ben 60 da başlıcam 3. aşamaya 58 di hedefim ama pek bir çirkin olcak yüzüm o yüzdan 60da başlıyım nasılsa güçlendirmede veririm diye düşünüyorum sen nedersin ????:53:

saat ve miktar size kalmış yanlız yasaklı şeylerden kaçının.vitaminsiz kalmamak için sebze günleri1 protein günleri2yemek kaşığı goji beryy tüketin .goji yi sabah aç karnına ve üstünede ılık su içerseniz barsak sorunuda yaşamassınız.bu arada en az 2litre su.kolay gelsin bunları yapın ne tansiyon ne başka sorun inanın daha sağlıklı hissediyor insan.et süt yumurta yoğurt ve mucize yemiş gojiii daha ne isteriz.diyetin bu kadar etkili ve bıktırmıyanı yoktur bence.kaçamaklardan kaçının onlar kötü dönüyor sonra..
kepeği unutmuşum madem bu kadar yazdım o eksik kalmasın çokda önemli.yulaf kepeği mutlaka edinin iyi veya kötü beğenin beğenmeyin baharatcıda varsa baharat öğütücünüz onda öğütün mutlaka bi şekilde tüketin.yoğun protein deposu,barsak çalıştırır ve Bgrubu vitamin ihtiyacınıza cevap verir.sonuçda biz diyet yapıyoruz eğlencelik değil tabiii zorlukları olacak onu yemem bunu sevmedim yaparsak bizi dukan amcada kurtaramaz....tatlı tatlı kebapların,çikolataların,hamur işlerinin bedelini ödeyelim dimi arkadaşlar....:)))

Bence değildir çünkü zaten bebek ilk aylar sadece kandan besleniyr
ama verdiğin kilyu ne kadar krursun şaibeli ??

hakkında hayırlısı

Gebeliğimi diyetisyen kontrolünde geçirmek niyetindeyim nasip olur da hamile kalırsam.En az kilo alarak tamamlamak için....
Ama eğer hemen başladığım ilk dönemlerde gebelik olursa, boşa gidebilir çalışmalar...

vuuu kacamak yaptim bi suru.misafirim gelecegi icin yaptigim yemeklerin hepsini tattim ve esimin yaptigi mangaldaki etleri yagli yagsiz ayirmadan yedim.ayrica yagli salata yedim az bisi ama.
fakat p+s gunumde oldugumdan cok etkileyecegini sanmam.
bu arada 4 gundur tuvalete cikamiyorum.hergun yulaf kepegi tukettigim halde.ilac alamiyorum cunku emziriyorum.sinameki kaynatsam ise yarami ki ?

afiyet şeker olsun,löp löp yağ olmasın inşallah:1:
umarım fazla etkilenmezsin...bana da birşeyler oluyor walla bugünlerde,durduramıyorum kendimi...hiç bir zaman çok abarttığım olmadı ama uzun bir süredir ben de yanımda yenen herşeyin tadından bakmaya başladım...tekrar nasıl toparlıycam kendimi bilmiyorum...bugün yapmıycam diye başlıyorum..sonra bir bakıyorum bir lokmadan ne olur diyerekten hoop mideye :)
walla tualet sorununu şu dukanın önerdiği ilaç çözüyor...senin de vaktin gelmiş...4 gün olmuş,onu kullan bence....magnesie celcine gibi birşeydi sanırım...benim daha kullanmama gerek kalmadı çünkü 2 günü geçmedi hiç ama benim de bu aralar azaldı çünkü bünyem hemen alıştı çaylara...muhtemelen tembelleştirdim bağırsaklarımı ben de...bence sinameki de içebilirsin,ya da kayısılı form çayı filan....hergün kullanmadığın sürece haftada 2-3 gün iç çaylardan...hoş ben hergün içiyorum ya :) ama sen hergün içme çünkü 10-15 gün sonra fayda etmemeye başlıyor...

bu konuda bir fikrim yok yulaf kepeği dışındakileri kullanmadım hiç madem öyle yapıyordun devam et istersen

ben zaten sütü yoğurdu çok seven biriyim hatta kahvaltıda bile süzme yoğurt yediğim oluyor:1:ama etten bıktım artık gerçi bu güçlendirmede 3. günüm hergün et süt yumurta yedim tıpkı seyirdeki gibi ama şu kepek işi kötü benim için.ben diyete başladığımdan beri hep ezme kullandım ama pek de düzenli kullnadığım söylenemez.son 1 hafta 10 gündür ezmeye buğday kepeği ekleyip yiyorum ama hergün değil 2 günde 1 , 3 günde 1 bile oluyor.ve hala kepeğim yok malesef. gene aynı tempoyla mı devam etsem yoksa günde 2.5 kaşık bu karışımı mutlaka kullansam mı :59:napsam ki bilemedim

pöfffffffff şuan acayip vicdan azabı çekiyorum.. 4 günlük atak sürem yarın seyirle son bulacakken ve üstüne üstlük 4 günlük atakta 2 kilo vermişkennnn (55 ten 53e inmiştim) akşam 9 gibi dayanamayıp 2 çay kaşığı krem çikolata kaşıkladımm.. hatta ve hatta 6 pötibör bisküvinin arasına sürüp sandviç gibi yaparak 3 krem çikolatalı bisküvili sandviç yedim :(((((( :43: 1 saattir tepiniyorum, zıplıyorum,hareketler yapıyorum umarım yarın sabah 53 le uyanırım :(((( yarın da seyire başlamayacagım 1 gün daha atak yapmayı düşünüyorum.. bu da bana ceza olsun :(

Bu resmen TAAMMÜDEN KAÇAMAK...hiç öyle kendimi kaybettim filan deme...o petibörlerin arasına onu sürüp yiyebilmek kendini kaybetmeyle olmaz.gayet profesyonel,bilerek isteyerek işlemişsin bu suçu...
seni cezalandırmalıyız:20::45::45:
:1::1::1:
afiyet olsun...birdaha yapmazsın olur biter...bu kadar suçlu hissetme kendini yoksa daha fazla çıkar tartı...

kaçamaklarla benimde başım dertte :27: onlar olmasydı belkide coktan ınmiştim 60 ın altına neyse sevgilimde cok zayıf ıstemıyo ztaen 60 kafi tabi önce o rakama inmem lazım :27:
200 ila 400 arası artışla devam ettiriyorum ama çok fazla kaçamak yaptım tam uyamadım dünden beri uyuyorum artık 60 da iyi rakam aslında o kadar kilo indin senin için yeterliyse geç tabi 3 . aşamaya bu aşamadada kilo vermeler devam ediyormuş tabi eskisi gibi değil belki onca kaçamak yapmasam bendede inerdi birara 100 gr alta inmiştim sonra arttı kaçamaklarla beraber arttı biraz ama önemli bir miktar değil tam uymayı becerebilirsem bu hafta belki az az iniş olur bilemiyroum

diyetisyenlerin çoguna bu diyet ters farklı bir beslenme düzeni belirler diye tahmin ediyorum eğer bu diyeti sonuna dek götüremeyeceksin hiç başlamanı bebekten sonra yapmanı öneririm (çünkü hamile olduğun için canın çok şey isteyebilir )ama kitapda gebelikle ilgili bölüm var

diyorki
3 aşamayı uygulayın

günde 1 yerine 2 porsiyon meyve yeyin
yarım yağlı süt ve süt ürünleri kullanın

saf protein perşembesi yapmayın

aslında düşününce mantıklı biran önce başlayıp ne verdiysen kar sayıp gebelikte 3. aşamaya geçerek devam edebilirsin

Gebeliğimi diyetisyen kontrolünde geçirmek niyetindeyim nasip olur da hamile kalırsam.En az kilo alarak tamamlamak için....
Ama eğer hemen başladığım ilk dönemlerde gebelik olursa, boşa gidebilir çalışmalar...

Son düzenleme:
kakao olarak ne kullandın ben hala yağsız kakao bulamadımda :(

violet ben evdeki kakaoyu kullanmıştım dr oetker in sonra bir baktım arkasında yağı azaltılmış yazıyormuş...sizin evdekiler de aynı olabilir..arkasını çevir bak bi..
sonra marketlerde baktım ülker in ve dr. oetkerin kakaolarının arkasında öyle yazıyor...ama yağsız kakao olduğunu sanmıyorum türkiye de..

canım ben çok önceden eve kakao almıştım.geçen misafirim geldiğinde browni yapmak için çıkardım dr.oetker'in kakaosu ve arkasında yağı azaltılmış kakao yazıyordu.ben tansaştan almıştım.ama arkadaşların kullandığı da bundan mı bilemiyorum.biri nestle'nin var demişti ama ben bulamadım ondan

sırayla okuyorum da geçmişi...sonra dönemem diye sırayla cevap veriyorum..mesajını yeni okudum,aynı şeyleri söylemişiz hemen hemen ...bu arada selam datlım,ben de durumlar aynı ;)

diyetisyenlerin çoguna bu diyet ters farklı bir beslenme düzeni belirler diye tahmin ediyorum eğer bu diyeti sonuna dek götüremeyeceksin hiç başlamanı bebekten sonra yapmanı öneririm (çünkü hamile olduğun için canın çok şey isteyebilir )ama kitapda gebelikle ilgili bölüm var

diyorki
3 aşamayı uygulayın

günde 1 yerine 2 porsiyon meyve yeyin
yarım yağlı süt ve süt ürünleri kullanın

saf protein perşembesi yapmayın

aslında düşününce mantıklı biran önce başlayıp ne verdiysen kar sayıp gebelikte 3. aşamaya geçerek devam edebilirsin

Kitapta gebelikle alakalı bir bölüm olduğuna çok sevindim. Zaten ne zaman hamile kalabileceğimi de bilemiyorum, ama söylediğin çok mantıklı. Bana Dr.Dukan'ın sitesi atak aşamasını 5 gün belirledi. 2. aşamaya geçip verebildiğimi verdikten sonra, 3. aşamaya geçsem uygun olur sanırım....

merhaba arkadaşlar.5 gün atak yaptım seyirin 9. günündeyim.atakta 2 kilo verdim.seyir evresinde fazla kilo veremedim veremedim.inişlerler çıkışlar oldu ama hep aynı kilodayım 2 den fazla veremedim.kaçamakta yapmadım.regl dönemindeyim hatta reglim gecikti umarım onunla alakalıdır..:84::84:pesetmek üzereyim,,,,,,,,,:60::60:

pes etmekte devam etmekte sana kazandırır

pes edersen vermiş olduğun kiloyu geri kazanırsın

devam edersen sabırlı olup yağlarını kaybederek istediğin kilyoya ulaşma hakkı kazanırsın seçim senin :34:

her durumda kazançlısın yani :1: :34:

merhaba arkadaşlar.5 gün atak yaptım seyirin 9. günündeyim.atakta 2 kilo verdim.seyir evresinde fazla kilo veremedim veremedim.inişlerler çıkışlar oldu ama hep aynı kilodayım 2 den fazla veremedim.kaçamakta yapmadım.regl dönemindeyim hatta reglim gecikti umarım onunla alakalıdır..:84::84:pesetmek üzereyim,,,,,,,,,:60::60:

Back