Ben de bugun basladim diyete. Kilom 65, hedefim 58.
Yulaf kepegini ankara da bircok yere sormama ragmen bulamadim, gitti gidiyordan bugun siparis verdim. Sanirim Rossman'da varmis ama kalmamis, arada ugramakta fayda var.
Bir sorum olacak, kitapta kabizlik durumunda yulaf kepegine bugday kepegi katilarak tuketilebilir diyor. Acaba sadece bugday kepegi kullansak olur mu? Bu konuda fikri olan varmi?
valla süpersin canım benim herşeyi düşünmüşsün söylediklerine ekleyecek hiçbişeyim yok yanlız bu lıght ve yagsız yada yagı azaltılmış ürünler açıkcası beni çok tedirgin ediyor saglıklı olmadıklarını düşünüyorum zaten hazır yogurt filan yiyemiyorum hamileliğimden beri bana bi acayip geliyor tadı bende yogurdumu kendim yapıyorum ve mayalarken içinede 2 kaşık kefir karıştırıyorum süper oluyor hem kabızlık problemide çekmiyorsun kefirinde mayası var aktardan alıp onuda kendin yapabilirsin çok daha güvenilir olurTükettiğiniz lor peyniri, hindi ve hindi ürünleri, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri vs markaları neler?
Özellikle bu diyet esnasında.
Ben birazdan birkaç marketi gezmeyi düşünüyorum.
Özellikle lor peyniri, hindi, kefir, yoğurt, süt ve ton balığının karbonhidrat/yağ oranlarını incelicem.
Çünkü bu diyette karbonhidrat kadar yağı da kısmak gerekiyor.
Mesela karbonhidrat diyetinde böyle bir sıkıntı, sadece kb değerlerini saymak yeterli oluyor ama bu diyette yağ oranı da düşük olmalı.
Aksi takdirde bu 3-10 arasında (kişinin vermek istediği kiloya göre değişiyor) yeterli verim alınamıyor.
Atak evresi hakkında da şunu söyliyim, standart olarak herkes 5 gün yapacak diye bir şey yok.
Verilmek istenen kiloya göre değişiyor.
Eğer 5 kg fazlalık varsa 3 gün, 10 kg a kadar fazlalık varsa 5 gün, 10-20 ve üzeri kg fazlalık varsa 10 gün yapmak gerekiyor atak evresini.
valla süpersin canım benim herşeyi düşünmüşsün söylediklerine ekleyecek hiçbişeyim yok yanlız bu lıght ve yagsız yada yagı azaltılmış ürünler açıkcası beni çok tedirgin ediyor saglıklı olmadıklarını düşünüyorum zaten hazır yogurt filan yiyemiyorum hamileliğimden beri bana bi acayip geliyor tadı bende yogurdumu kendim yapıyorum ve mayalarken içinede 2 kaşık kefir karıştırıyorum süper oluyor hem kabızlık problemide çekmiyorsun kefirinde mayası var aktardan alıp onuda kendin yapabilirsin çok daha güvenilir olur
nevacan canım benım aldıgıım yulafı ogutturdum oyle yemeye calıstım ama ıgrenc otesı acayıp acı bır sey oldu tadı berbat yemek ımkansız yanı bende bu sabah ıtıbarıyle dukana basladım ama o yulaf kepegını yıyıemıycem bu kepek olayını cozemedım henuz nasıl olucak bılmıyorum kepeksız yapsam desem kabızlıktan korkuyorum napıcagımı bılmıyorumvala yulaf kepegini bulabilen arkadaşlarımın aldıkları kepek neye benziyor bilmiyorum ama bende senin gibi düşünüp yulafı ögüttürüp kepek elde ettim lakin benim değirmende ögüttügüm yulaf kepegi balık kılçıgı gibi bişey ekmek yapmayı denedim ama süpürge sapı yer gibi oluyor bende vazgeçtim ama bide sen dene belki ben biyerde hata yapmışımdır hatta sonucu banada bildirirsen sevinirim
Ben atak evresine tekrar başladığımda hem yağ hem de karbonhidrat değerini 0'ya yakın tutmak için yağ ve tavuk gibi ürünlere yönelmeyi düşünüyorum.
Arada yumurta, yoğurt ve süt de olabilir.
Ama daha çok mezgit ya da ton balığı bir de grill de pişmiş tavuk tüketicem.
Bir tek yulaf kepeği problemini çözemedim.
Bunu bulamadım, yerine de ne tüketebilirim bilmiyorum :26:
Atak evresinde lor peyniri tüketmek mükemmel bir fikir.
Hem kalsiyum oranı yüksek, hem besleyici hem de kb ve yağ değeri düşük
Bu teklifine çok sevindim
Gerçekten mutlu olurum, seve seve sana katılırım :))
Ben de pazartesi günü başlayabilirim ancak.
Benim planım 5 gün saf protein diyeti yapmak, sonraki 5 gün de normal bir diyet yapmak. Yani 1400 ya da 1600 kalorili bir limit belirleyip, yine bol bol protein alıcam ama arada canımın istediğini de ölçülü olmak şartıyla yiyicem. Hem böylelikle irademe de yenilmiş olmam :87:
nevacan canım benım aldıgıım yulafı ogutturdum oyle yemeye calıstım ama ıgrenc otesı acayıp acı bır sey oldu tadı berbat yemek ımkansız yanı bende bu sabah ıtıbarıyle dukana basladım ama o yulaf kepegını yıyıemıycem bu kepek olayını cozemedım henuz nasıl olucak bılmıyorum kepeksız yapsam desem kabızlıktan korkuyorum napıcagımı bılmıyorum
canım sen ve nevacan cok mantıklı dusundunuz gıbıme geldı bende sızın gıbı yapabılırım dıye dusunuyorum oncelıkle bugun dukana basladım ama kepek olayını cozemedım 5 gun saf prteın yaptıgınızda kabızlık cektınızmı bıde nasıl engellıyebılırım kabızlık konusunu yardımcı olabılırmısınız bende ızınle aynı donemde baslamıs gıbı oluyorum benı de aranıza alırsanız cok sevınırım ben ılk defa yapıyorum cunku bu dıyetı sız benden daha deneyımlısınız sonucta
Yoğurt konusuna henüz br çözüm bulabilmiş değilim. Bildiğiniz uygun değerlere sahip bir yoğurt varsa bilmek isterim
[/FONT]
bu arada ben günde 2 - 3 bardak diyet süt içiyorum sütü çok severim zaten. bunun bi artısı veya eksisi olur mu diyetime?
Dukan Diyeti uygulayanların hikayelerini paylaşmasını öneriyorum.
selam ! bende bu diyete 03.01.2011 tarihinde 7 şer günlük programlar halinde 88.6 kg ile başladım.bakalım 7 gün sonra kaça düşecek kilom.sizlerede durumu bildireceğim
Merhabalar,
ben de dukan diyeti yapanlardanım. bugün 5. günüm. yarın 5 günlük seyir evresine geçmeyi düşünüyorum. kitabı alarak başladım diyete. başladığımda 68.4 kiloydum dün tartıldığımda 65.4 olmuştum ama bu sabah 65.8 kiloyu gördüm. atak evresinde neden böyle oldu anlamadım. Annem çok su içtiğin için o suyun şişkinliğidir merak etme diyor.
böyle bir şey yaşayan var mı benim gibi?
bu arada boyum 1.70 istediğim kilo ise 55. umarım hepimiz istediğimiz kiloya çabucak kavuşuruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?