• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

5 Kilo büyük başarı bence böyle düşünmelisin ayrıca zaman geçmesine rağmen almamışsın demekki çok abartmamışsın:) . Ben tatlı istediğimde toz diapak marka aspartanı yağsız yoğurdun üzerine ekliyorum. Bastırıyor. 5 i vermişsin biraz 2.kısımdan devam etmeye çalışsan bence psikolojik olarak yorulmamış olursun. Sonra yine atak tekrarı yaparsın Başarılar... Ben 8 kilo vermeye çalışıyorum neredeyse 3 ü atakta gitti. Bu gün yarın da atak. Muhtemelen kalıcak Atak sonrası verdiğim kiloyu koruyup bir ay sonra bir atak daha mı yapsam:1:

canım benim çok teşekkür edrim destegin için lakin artık tavuk ve yumurta yiyemiyorum midem bulanıyor o yüzden 1 gün daha saf protein diyeti yapıp sonra 5+5 e dönücem 5 günlük sebze protein aşamasında sabah 2 bardak sür peynir öglen ve akşamda yoğurtla sebze yemeyi düşünüyorum sonra yine 5 gün saf protein şeklinde devam edicem inşallah başarırım

canım benim çok teşekkür edrim destegin için lakin artık tavuk ve yumurta yiyemiyorum midem bulanıyor o yüzden 1 gün daha saf protein diyeti yapıp sonra 5+5 e dönücem 5 günlük sebze protein aşamasında sabah 2 bardak sür peynir öglen ve akşamda yoğurtla sebze yemeyi düşünüyorum sonra yine 5 gün saf protein şeklinde devam edicem inşallah başarırım

Bir ara ben de bu diyeti yaptım.
Daha doğrusu saf protein diyetini yaptım.
Ben de senin gibi yumurtadan, peynirden vs bıktım.
Göresim bile gelmedi uzun süre :61:
Ama kabul etmek gerek, etkisi kısa zamanda görülebilen bir diyet.
Şimdi tekrar başlamak istiyorum.
Merak ediyorum, diyet aşamasında sen neler yedin bir gün içinde?
Bu arada başarından dolayı da tebrik ederim :71:
Kilo vermek kadar o kiloyu uzun süre korumak daha büyük bir başarı bence :)

Ortalama 10 günde 1 kilo verilebilen Dukan Diyetinin , yine aynı hızda kilo verdiren diğer diyetlerden farkını yazıyorum: 'AÇ KALMADAN KİLO VERİYORSUN' .NOKTA.

valla canım arkadaşım ben bundan 10 yıl önce monticnac diyeti yapmıştım bir ayda 12 kilo verdim ondada hiç açkalmıyorsun hemde sebze meyve ceviz fındık tam bugday ekmegi filanda var tabi bu gün yine aynı rejimi yapsam bir ayda 12 kilo veremem malum artık 10 yaş daha yaşlıyım ve bi çocuk yaptım ama açıkcası bu aralar dukan diyetiyle monticnac diyetini karşıtırıp mı yapsam diye düşünüyorum çünkü fazla proteinden bıkmak üzereyim hatta artık tavuk ve yumurta yiyemiyorum o yüzden istediğim kiloya gelene kadar 5 gün monticnac 5 günde dukanın saf protein rejimini yapmayı planlıyorum monticnac diyetini bi inceleyip bu konuda fikrini söylersen çok sevinirim bence birbirimizden fikir alarak çok daha güzel şeyler başarabiliz

ıste bunu alkıslıyorummm baskada bısey demıyorumm:92::92:

canımm öncelıkle tebrık ederımm :nazar::nazar: masallah ınsallah seyır evresınde hem bu kılnu korursun hem ustune bır kac kılo daha gıder ben yulaf kepegını bulamadım yulafın kendısını ogutup yemeyı planlıyorumm:1:

vala yulaf kepegini bulabilen arkadaşlarımın aldıkları kepek neye benziyor bilmiyorum ama bende senin gibi düşünüp yulafı ögüttürüp kepek elde ettim lakin benim değirmende ögüttügüm yulaf kepegi balık kılçıgı gibi bişey ekmek yapmayı denedim ama süpürge sapı yer gibi oluyor bende vazgeçtim ama bide sen dene belki ben biyerde hata yapmışımdır hatta sonucu banada bildirirsen sevinirim

Aklıma bir şey daha takıldı.
Mesela saf protein diyetini, atak evresini aralıklarla yapsan ne olur acaba?
Yani 5 gün atak evresini yapıp 5 gün belli bir kalori dahilinde normal diyet yapacaksın.
Acaba olur mu ki?
Hiç denedin mi daha önce? :26:

kızlar ben de beş gün atak yaptım harfiyen ve bi kg veremedim.

şimdi protein artı sebze ikinci evreye geçeceğim. bu evre kg verdiyor mu? nasıl sizce?

Atak evresinde neden kilo vermediğini merak ettim.
Ne kadar kilo fazlalığın var?
Atak evresinde neler yedin? Karboniddratın yanı sıra yağı da kısmazsan iyi bir sonuç alınamıyor.
2.evrede fazla kilosu olmayanları 1 kg vermesi bekleniyor. Daha fazla kilolu olanlar için bu rakam artabilir.

Ortalama 10 günde 1 kilo verilebilen Dukan Diyetinin , yine aynı hızda kilo verdiren diğer diyetlerden farkını yazıyorum: 'AÇ KALMADAN KİLO VERİYORSUN' .NOKTA.

Yemeklere kolay kolay karşı koyamayan biri olarak ben de bu yoruma katılıyorum. Proteinin etkisi olsa gerek, açlık hissetmiyorum. Hatta çoğu zaman bir doygunluk hissi var, yiyesim gelmiyor zaman zaman :61:

70 kiloyum hedefim 63. Dün başladım diyete kitabı okudum ve denemeye karar verdim dikkatli olmakta yarar var su içmeyi unutmayalım çok önemi. Dün rahat geçti ama biraz fazla et yemişim bu gün de yedim ama şu anda tok olduğum halde makarna veya tost gibi birşeyler istiyorum:( 5 Gün tam olarak yapanlar paylaşabilirler mi hiç mi kaçamak yapmadınız? yararlı oldu mu? :nazar: başarılar...

Ben 5 gün yapamadım, benim atak evrem sadece 3,5 gün sürmüştü :9:
Ben 2.2 kg verdim bu zaman içinde.

Söylemeyi unutmuşum. Ben çok katı bir şekilde yapmadım diyeti. Arada meyve de yedim, birazcık tatlı da ama çok fazla protein aldım geri kalan zamanda, bence bunun etkisi var. Proteinden aldığın 100 kalorinin 30 kalorisi vücut tarafından kullanıldığından sanki 70 kalori almış gibi oluyorsun.

Son düzenleme:
Bir ara ben de bu diyeti yaptım.
Daha doğrusu saf protein diyetini yaptım.
Ben de senin gibi yumurtadan, peynirden vs bıktım.
Göresim bile gelmedi uzun süre :61:
Ama kabul etmek gerek, etkisi kısa zamanda görülebilen bir diyet.
Şimdi tekrar başlamak istiyorum.
Merak ediyorum, diyet aşamasında sen neler yedin bir gün içinde?
Bu arada başarından dolayı da tebrik ederim :71:
Kilo vermek kadar o kiloyu uzun süre korumak daha büyük bir başarı bence :)

saol canım ama ben ilk 5 günlük atak rejininde 5 kilo verdim sonra hiç kilo veremedim 2haftadır hala kilo kaybım yk gerçi dediğim gibi ikaç akşam sapıttım:)
sabah 2 bardak süt içiyorum yanındada dil peyniri yiyorum sonra öglen ve akşam yogurt yada ayranla köfte,ızgara et,fırın poşetinde pişirdiğim yada ızgara baget yiyorum başta yogurdun içine haşlanmış yumurta dograyıp üstüne kırmızı biber döküp yiyordum ama artık yumurta yiyemiyorum lorlu yumurta yapıyordum lor peynirini yagsız tavada biraz pişirip üzerine yumurta kırıyosun,hatta aynı şeyi kıymaylada yapabilirsin yanında ayranla fena olmuyor :)ama en güzel tarifim eger patlucan seviyorsan vede 2. bölüme geçmeyi başardıysan közlenmiş patlıcanın üzerine sarımsaklı yogurt onu üzerinede kavrulmuş kıymadan oluşan alinazik:) bide havuçları rendeleyip tavada pişiriyorum sonra üzerine sarımsaklı yogurt döküyorum oda fena olmuyor :)))))) kolay gelsin karar verdiğine göre eminim çok başarılı olacaksın uydurdukça yemek tariflerimii yazarım sende bana yaz lütfem

kızlar ben de beş gün atak yaptım harfiyen ve bi kg veremedim.

şimdi protein artı sebze ikinci evreye geçeceğim. bu evre kg verdiyor mu? nasıl sizce?

hiç moralini bozma ben ikinci evrede hiç kilo vermedim lakin ara ara kaçamagım oldu bence sen asıl ikinci evrede kilo vermeye başlayacaksın belkide vücudun direnmiştir attık verirsin benim bi arkadaşım 1 ayda 5 kilo verdi 2 evrede

Aklıma bir şey daha takıldı.
Mesela saf protein diyetini, atak evresini aralıklarla yapsan ne olur acaba?
Yani 5 gün atak evresini yapıp 5 gün belli bir kalori dahilinde normal diyet yapacaksın.
Acaba olur mu ki?
Hiç denedin mi daha önce? :26:

sanırım seninle çok benziyoruz :)))))))))) çünkü bende aynı senin gibi düşünüyorum hatta pazartesiden itibaren bu fikrimi uygulamaya sokucam ve bir ay böyle deniycem yani bir ay boyunca beş gün saf protein diyeti beş günde monticnac diyeti yapıcam bakalım ne olucak hatta istersen beraber yapabilirz bence çok manrıklı :))))

saol canım ama ben ilk 5 günlük atak rejininde 5 kilo verdim sonra hiç kilo veremedim 2haftadır hala kilo kaybım yk gerçi dediğim gibi ikaç akşam sapıttım:)
sabah 2 bardak süt içiyorum yanındada dil peyniri yiyorum sonra öglen ve akşam yogurt yada ayranla köfte,ızgara et,fırın poşetinde pişirdiğim yada ızgara baget yiyorum başta yogurdun içine haşlanmış yumurta dograyıp üstüne kırmızı biber döküp yiyordum ama artık yumurta yiyemiyorum lorlu yumurta yapıyordum lor peynirini yagsız tavada biraz pişirip üzerine yumurta kırıyosun,hatta aynı şeyi kıymaylada yapabilirsin yanında ayranla fena olmuyor :)ama en güzel tarifim eger patlucan seviyorsan vede 2. bölüme geçmeyi başardıysan közlenmiş patlıcanın üzerine sarımsaklı yogurt onu üzerinede kavrulmuş kıymadan oluşan alinazik:) bide havuçları rendeleyip tavada pişiriyorum sonra üzerine sarımsaklı yogurt döküyorum oda fena olmuyor :)))))) kolay gelsin karar verdiğine göre eminim çok başarılı olacaksın uydurdukça yemek tariflerimii yazarım sende bana yaz lütfem

Ben atak evresine tekrar başladığımda hem yağ hem de karbonhidrat değerini 0'ya yakın tutmak için yağ ve tavuk gibi ürünlere yönelmeyi düşünüyorum.
Arada yumurta, yoğurt ve süt de olabilir.
Ama daha çok mezgit ya da ton balığı bir de grill de pişmiş tavuk tüketicem.
Bir tek yulaf kepeği problemini çözemedim.
Bunu bulamadım, yerine de ne tüketebilirim bilmiyorum :26:

Atak evresinde lor peyniri tüketmek mükemmel bir fikir.
Hem kalsiyum oranı yüksek, hem besleyici hem de kb ve yağ değeri düşük :66:

sanırım seninle çok benziyoruz :)))))))))) çünkü bende aynı senin gibi düşünüyorum hatta pazartesiden itibaren bu fikrimi uygulamaya sokucam ve bir ay böyle deniycem yani bir ay boyunca beş gün saf protein diyeti beş günde monticnac diyeti yapıcam bakalım ne olucak hatta istersen beraber yapabilirz bence çok manrıklı :))))

Bu teklifine çok sevindim :66:
Gerçekten mutlu olurum, seve seve sana katılırım :))
Ben de pazartesi günü başlayabilirim ancak. :69:
Benim planım 5 gün saf protein diyeti yapmak, sonraki 5 gün de normal bir diyet yapmak. Yani 1400 ya da 1600 kalorili bir limit belirleyip, yine bol bol protein alıcam ama arada canımın istediğini de ölçülü olmak şartıyla yiyicem. Hem böylelikle irademe de yenilmiş olmam :87:

Bu teklifine çok sevindim :66:
Gerçekten mutlu olurum, seve seve sana katılırım :))
Ben de pazartesi günü başlayabilirim ancak. :69:
Benim planım 5 gün saf protein diyeti yapmak, sonraki 5 gün de normal bir diyet yapmak. Yani 1400 ya da 1600 kalorili bir limit belirleyip, yine bol bol protein alıcam ama arada canımın istediğini de ölçülü olmak şartıyla yiyicem. Hem böylelikle irademe de yenilmiş olmam :87:

tamam o zaman pazartesi beraber başlayalım fakat ben pazartesi monticnaca dönücem çünkü 3 haftadır dukandan çok sıkıldım yani bolca protein bi miktar zeytinyagı sebze meyve hatta ceviz ve fındık 2 dilim yam bugday ekmegi serbest ama tatlı beyz ekmek makarna pilav yani karbonhidrat yasak istersen sende ilk beş gün serbest diyet yap böylece hem dukana beraber geçmiş oluruz hem dukan zamanı birbirimizi daha ii motive ederiz malum bizaz zor oluyo dukan hemde hafif rejimle baaşlayıp motive olursun ne dersin:)

NEVACAN
Tamam canım, ben sana uyum sağlarım :)
Ben zaten dediğim gibi 5 gün protein, 5 gün kalori sayımı yapmayı planlıyorum.
Sen monti yaparken ben de kalori sayımı yaparım.
Böylelikle protein diyeti zamanımız aynı olur :)
Maksat beraberce, birbirimize destek olarak protein diyetini yapmak.
Biliyorsun protein diyeti destek ve paylaşım olmadan yürümüyor :61:

Bu diyeti yaparken kb ve yağ değerleri nedeniyle kolaylık sağlayacak bazı besinler var.
İsterseniz bu aşamada yediklerimizi birer liste haline getirelim, hepimize faydası olsun :)

Hem yağ hem de kb değerlerinin 0 olması nedeniyle rahatlıkla tüketilecek ürünler:

HİNDİ - Birçok üründe değerleri 0

YUMURTA BEYAZI- Sabah vakti protein yemekte zorlananlar için uygun bence

LOR PEYNİRİ - Değerleri çok uygun bu diyet için, kalsiyum değeri de oldukça yüksek

MEZGİT VE TON BALIĞI - Mezgit balığının kb ve yağ değeri 0, ton balığının da 0'a çok yakın o yüzden tavuk, hindi ya da kırmızı etten sıkıldığınızda çok iyi bir seçenek. Mezgit filetonun tadı çok güzel, konserve ton balıklarının bazılarında ayçiçeği ve zeytinyağı nedeniyle yağ değeri yükseliyor ama light olanlarda değerler 0-1 arasında. Almadan önce incelemek gere.

TAVUK - Ben hem evde haşlanmış ya da ızgara halinde tüketmeye çalıştım ama bir süre snra bıkabiliyorsun. Kasaplarda satılan grill de pişmiş tavuklar en iyisi. Tadı da güzel, kendine özel baharatları da var :) 1,5 - 2 günde tüketebiliyorsunuz.

SALAM VE SOSİS TÜRLERİ - Kb değerleri 2-3 civarında olan bir sürü ürün var, marka ismi vermemek için söylemedim ama markete gittiğinizde kolaylıkla bulabilirsiniz zaten :61:

SÜT - Yağ değeri 0 olan, kb değeri de 4 olan sütler var. Kullanılabilir :)

YOĞURT - Yağ değeri 0'a yakın olan, kb değeri de 4-5 civarı olan yoğurtlar var piyasada, kullanılabilir :)

YULAF KEPEĞİ - Yulaf kepeğini bulamadım. Buna alternatif olarak ne kullanılabilir bilemiyorum. Bu konuda önerisi olanlar paylaşırlarsa hepimize faydası olur :69:

NEVACAN
Tamam canım, ben sana uyum sağlarım :)
Ben zaten dediğim gibi 5 gün protein, 5 gün kalori sayımı yapmayı planlıyorum.
Sen monti yaparken ben de kalori sayımı yaparım.
Böylelikle protein diyeti zamanımız aynı olur :)
Maksat beraberce, birbirimize destek olarak protein diyetini yapmak.
Biliyorsun protein diyeti destek ve paylaşım olmadan yürümüyor :61:

yaşasın çok mutlu oldum :))))))))))))tamam o zaman pazartesi günü başlıyoruz inşallah hatta istersen her gün yediklerimiz birbirimize yazalım böylece fikir almış oluruz yanlız benim küçük bi kızım var o yüzden akşam saat 9 dan önce foruma girmem pek mümkün değil , zaten önemli olan protein diyeti zamanımız ki ondada zaten bi gece önceden o günün yiyeceklerini belirleyebiliriz böylece daha kolya olur şimdiden beni yalnız bırakmadıgın için çok teşekkür ederim

NEVACAN
Ben de beraber diyet yapacağımız, birbirimize destek olacağımız için mutluyum :)
Ben kalori sayımı döneminde de protein diyeti döneminde de listemi yazarım.
Sen de müsait oldukça listelerini paylaşmaya çalışırsın.
İstersen protein dönemi için önceden de neler yiyeceğimizi, ne yaparsak daha faydalı olacağını konuşuruz.
Daha önce ikimiz de bu diyeti yaptığımız için tercrübelerimizi paylaşırız, daha yararlı bir dönem olur :16:

Tükettiğiniz lor peyniri, hindi ve hindi ürünleri, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri vs markaları neler?
Özellikle bu diyet esnasında.
Ben birazdan birkaç marketi gezmeyi düşünüyorum.
Özellikle lor peyniri, hindi, kefir, yoğurt, süt ve ton balığının karbonhidrat/yağ oranlarını incelicem.
Çünkü bu diyette karbonhidrat kadar yağı da kısmak gerekiyor.
Mesela karbonhidrat diyetinde böyle bir sıkıntı, sadece kb değerlerini saymak yeterli oluyor ama bu diyette yağ oranı da düşük olmalı.
Aksi takdirde bu 3-10 arasında (kişinin vermek istediği kiloya göre değişiyor) yeterli verim alınamıyor.

Atak evresi hakkında da şunu söyliyim, standart olarak herkes 5 gün yapacak diye bir şey yok.
Verilmek istenen kiloya göre değişiyor.
Eğer 5 kg fazlalık varsa 3 gün, 10 kg a kadar fazlalık varsa 5 gün, 10-20 ve üzeri kg fazlalık varsa 10 gün yapmak gerekiyor atak evresini.

Back