• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

ben bu kitabı aldım..okudum sayılır..biraz yaptım ama 2. evrede biraz sapıttım..verdiğim 3 kilo 4 kilo olarak geri geldi..bugün yeniden başladım. 5 gün atak yapıcam bu hafta.. ama bana meyvesizlik vitamin eksikliğine neden olur gibi geliyo.. ek vitamin mi alsak?malum kış ayları ve grip nezle kol geziyor.. bu konuda fikri olan ?

Multivitamin takviyesi yapabilirsin.

Ben bu diyet esnasında mutlivitamin içiyorum, yoksa uzun zaman boyunca yapmak zor olur.

Bu konuya iyi ki değindin, bunu es geçmiştik :109:

Merhabalar,
ben de dukan diyeti yapanlardanım. bugün 5. günüm. yarın 5 günlük seyir evresine geçmeyi düşünüyorum. kitabı alarak başladım diyete. başladığımda 68.4 kiloydum dün tartıldığımda 65.4 olmuştum ama bu sabah 65.8 kiloyu gördüm. atak evresinde neden böyle oldu anlamadım. Annem çok su içtiğin için o suyun şişkinliğidir merak etme diyor.
böyle bir şey yaşayan var mı benim gibi?
bu arada boyum 1.70 istediğim kilo ise 55. umarım hepimiz istediğimiz kiloya çabucak kavuşuruz :69:

ama bedeb kitle indeksin 19 oluyor 55 kilo olursan.. biraz zayıf bence.. 58 olursan beden kitle indeksin 20 olur..lokum gibi olur derim nacizane :1:

Merhabalar,
Çoktandır yazamıyorum. Kusura bakmayın.

arkadaslar yulaf kepegını nerden alabılırım nerde satılıyor ınternette satılan bıtek gıttıgıdıyor var oda pek guven vvermedı nerden alabılırım bılen varmı

Sevgili minnoş prenses; bu forumun sanırım 29.sayfasında yulaf kepeği fotoğrafları koymuştum. Belki bir faydası olur. Ankara da iseniz kentpark veya antares avmlerde rossmann diye bir mağaza var. Ara sıra oraya geliyor ve hemen tükeniyor. Bilgilerinize...

kızlar ben de beş gün atak yaptım harfiyen ve bi kg veremedim.

şimdi protein artı sebze ikinci evreye geçeceğim. bu evre kg verdiyor mu? nasıl sizce?

Sevgili hypatia, eğer daha önce çok diyet yaptıysan vücudun çok direnç gösteriyor olabilir. Bu sebeple daha uzun sürebilir kilo vermen. Kesinlikle hiç kaçamak yapma ve eğer mümkünse yürüyüş yap.

Diyeti bozmayacak şekilde etleri nasıl daha lezzetli hale getirebiliriz? :26:
Ben çok fazla tavuk eti yiyince hemen bıkıyorum.

Ben etkili sonuç almak için katı bir şekilde yapmak istiyorum.
Bu diyeti yaparken 5 gün boyunca sadece grill de pişmiş tavuk yesem olur mu acaba?
Tavuğun yanında karbonhidrat değeri fazla olmayan başka ne yiyebilirim ki? :97:

Sevgili mightwinglover, aşağıdaki adreste simla arkadaşamız dukan diyetine özel yemek tarifleri var. Eğer facebook hesabınız varsa dukan diyeti tarifleri adı altında orada da arkadaş olabilirsiniz. Umarım bu siteler yaşamınıza tat katar.

dukan diyeti tariflerim: ATAK EVRESİ YEMEKLERİ

vala yulaf kepegini bulabilen arkadaşlarımın aldıkları kepek neye benziyor bilmiyorum ama bende senin gibi düşünüp yulafı ögüttürüp kepek elde ettim lakin benim değirmende ögüttügüm yulaf kepegi balık kılçıgı gibi bişey ekmek yapmayı denedim ama süpürge sapı yer gibi oluyor bende vazgeçtim ama bide sen dene belki ben biyerde hata yapmışımdır hatta sonucu banada bildirirsen sevinirim

Sevgili nevacan, yukarıda yazdığım bilgiler umarım senin içinde faydalıdır.

Merhabalar,
ben de dukan diyeti yapanlardanım. bugün 5. günüm. yarın 5 günlük seyir evresine geçmeyi düşünüyorum. kitabı alarak başladım diyete. başladığımda 68.4 kiloydum dün tartıldığımda 65.4 olmuştum ama bu sabah 65.8 kiloyu gördüm. atak evresinde neden böyle oldu anlamadım. Annem çok su içtiğin için o suyun şişkinliğidir merak etme diyor.
böyle bir şey yaşayan var mı benim gibi?
bu arada boyum 1.70 istediğim kilo ise 55. umarım hepimiz istediğimiz kiloya çabucak kavuşuruz :69:

Sevgili mellina, kiloda bu dalgalanmalar her zaman olur. Bu senin kilo aldığını veya diyetin işe yaramadığını göstermez. Bunu sakın aklından çıkarma ve KAÇAMAK yapma. Benimde başıma çok geldi. (Ben 80 günde 13 kilo verdim) Bir gün 61.0 görüp herşeyi aynı yapmama rağmen ertesi gün 61.9 gördüm. Birkaç gün en fazla bir hafta sonra 61.0'e döndüm. Ayrıca adet öncesi dönemde vücut çok fazla su tutabilir. Bunada hazırlıklı ol...

Sevgiler......

İPEKSİR
Canım verdiğin adres için teşekkür ederim. Atak evresinde fazla çeşit yapamicam bu gidişle, tekdüze bir dönem olacak ama seyir evresi için çok güzel tarifler var :81:

Buğday kepeği için market market dolaştım. Sonunda bir aktarda buldum :1:

Günlük 35-40 gr karbonhidrat ve 30 gr yağ değerini aşmazsan daha iyi sonuç alırsın.

İçtiğin diyet sütün değerlerini de ekleyerek bir hesap yap.

Bu sınırları aşmadığın sürece içebilirsin bence, bir zararı yok ama her ne kadar proteinli gıdalar olarak bilinseler de onların bir karbonhidrat değeri var ve o sınırı çok aşmamak en iyisi :128:

:77: teşekkür ederim bunu hesaplayarak devam edicem diyetime.

bu arada vücut ölçülerimi diyete başlamadan almıştım ama sonrasında hiç ölçmedim pek değişiklik olmayacağını düşündüğüm için.

ama bedeb kitle indeksin 19 oluyor 55 kilo olursan.. biraz zayıf bence.. 58 olursan beden kitle indeksin 20 olur..lokum gibi olur derim nacizane :1:

aslında hedefim 58di benim ama niye küsür olsun düz hesap 55 yapalım dedim kendi kendime :37:
aslında 60'ın altına düştüğüm zaman düşüneceğim, eğer iyi göründüğümü düşünürsem tamamdır dicem :46:

İpeksir verdiğin tavsiye için çoook çoook teşekkür ederim canım :70: . foruma üye olmadan önce de en çok senin mesajlarını takip ettim zaten çok yardımcı oldun bu konuda bana.

Son düzenleme:
Merhabalar,
Çoktandır yazamıyorum. Kusura bakmayın.

Sevgili minnoş prenses; bu forumun sanırım 29.sayfasında yulaf kepeği fotoğrafları koymuştum. Belki bir faydası olur. Ankara da iseniz kentpark veya antares avmlerde rossmann diye bir mağaza var. Ara sıra oraya geliyor ve hemen tükeniyor. Bilgilerinize...

Sevgili hypatia, eğer daha önce çok diyet yaptıysan vücudun çok direnç gösteriyor olabilir. Bu sebeple daha uzun sürebilir kilo vermen. Kesinlikle hiç kaçamak yapma ve eğer mümkünse yürüyüş yap.

Sevgili mightwinglover, aşağıdaki adreste simla arkadaşamız dukan diyetine özel yemek tarifleri var. Eğer facebook hesabınız varsa dukan diyeti tarifleri adı altında orada da arkadaş olabilirsiniz. Umarım bu siteler yaşamınıza tat katar.

dukan diyeti tariflerim: ATAK EVRESİ YEMEKLERİ

Sevgili nevacan, yukarıda yazdığım bilgiler umarım senin içinde faydalıdır.

Sevgili mellina, kiloda bu dalgalanmalar her zaman olur. Bu senin kilo aldığını veya diyetin işe yaramadığını göstermez. Bunu sakın aklından çıkarma ve KAÇAMAK yapma. Benimde başıma çok geldi. (Ben 80 günde 13 kilo verdim) Bir gün 61.0 görüp herşeyi aynı yapmama rağmen ertesi gün 61.9 gördüm. Birkaç gün en fazla bir hafta sonra 61.0'e döndüm. Ayrıca adet öncesi dönemde vücut çok fazla su tutabilir. Bunada hazırlıklı ol...

Sevgiler......

resimler için çok teşekkür edrim benim degirmende yaptırdıgım yulaf kepegide gitti gidiyordakinin aynısı ama ben ondan ekmek yapınca kerpice benzedi yiyemedim ,robottan geçirdim yinede bişey olmadı ne yapacagımı bilemiyorum bende vazgeçtim yulaf işinden

kahvaltı:
1 bardak çay,2 dilim peynir 2 dilim salam

öglen:
1 porsyon kabak yemegi,1kase yogurt

ikindi:
2 dilim ekmek, 1 domates ,biraz peynir

akşam:
1 bardak ayran,1/10 ekmek büyüklüğünde salamlı sandviç

ps:ekmek tarafımdan yapılmış tam bugday ekmegidir
kabak yemeginede 2 kaşık zeytinyagı konmuştur:)

canım daha önce diyet yapmadım yeni başlamıştım ve haftada 6 gün düzenli uzman eşliğinde spor yapıyorum. malesef bende işe yaramadı.

ben bu kitabı aldım..okudum sayılır..biraz yaptım ama 2. evrede biraz sapıttım..verdiğim 3 kilo 4 kilo olarak geri geldi..bugün yeniden başladım. 5 gün atak yapıcam bu hafta.. ama bana meyvesizlik vitamin eksikliğine neden olur gibi geliyo.. ek vitamin mi alsak?malum kış ayları ve grip nezle kol geziyor.. bu konuda fikri olan ?

canım kitapta da yazıyor. c vitamini tozları vitaminler sandozları kullanabilirsiniz diyor. dhaa doğrusu vitamin tozları diyor.

canım daha önce diyet yapmadım yeni başlamıştım ve haftada 6 gün düzenli uzman eşliğinde spor yapıyorum. malesef bende işe yaramadı.

canım benim eger bu duruma ragmen kilo veremediysen belkide bu diyet sana uygun değildir,mesela bende bi ara isveç kalp vakfının diyetini aypmıştım diyette agırlıgınızın 10da birini kaybedeceksiniz yazıyodu diyete harfiyen uydugum halde kilo vermek şöyle dursun 1 kg almıştım benimle beraber annemle kardeşimde diyet yapmıştı onlar baya kilo vermişlerdi sinir olmuştum diyeceğim şu ki her diyet her bünyeye uymuyor ama bence bir hafta daha devam et olmazsa diyetini değiştirirsin,hatta bence bi doktora gidip hormonlarına bi baktırabilirsin belki o yüzdendir

canım..bak benim bir arkadaşımda uzman eşliğinde spor yapıyordu..başka bir diyetle beraber.. tartı hiç oynamıyordu.. o da çok pes edecek oldu..sonra anlaşıldıki, yağlarını kasa çevirdiği için kilo veremiyormuş..yani tartı oynamadı ama 40 beden pantolondan 38 bedene inmişti.. sonra bi kırılma noktasından sonra şakır şakır kilo verdi.. kas kitlen artıyor bence senin..bence sabret diyete devam et.. kas kitlen arttıkça metabolizma hızında artacak..buda kilo vermeni sağlayacak.. :65:

sağol canım çok güzel olumlu konuşmuşsun.

ben düzenli doktora gidiyorum kasımı koruyorum malesef. artmıyor ama yok veremiyorum da:((

zor veriyorsun böyle kabul et diyorlar. öyle olacak artık... ama inş. dediğin gibi olur birden gitsin şu kilolarr :(((

Kullandığımız ürünleri paylaşmayı önermişti bir arkadaşımız. Bende yazayım dedim.

Sütaş Light Beyaz Peynir : Karbonhidrat (5,5) Yağ (7)

Polonez Hindi Füme : Karbonhidrat (4), Yağ (1)

Süt ve Yoğurtta marka ayrımı çok fazla yapmıyorum. Ama peynir konusunda sütaştan başka birşey yemedim. Tadı hoşuma gidiyor. Hindi fümeyi de ister tek başına isterseniz yumurta ile beraber kullanabilirsiniz.

Sevgiler...

Kullandığımız ürünleri paylaşmayı önermişti bir arkadaşımız. Bende yazayım dedim.

Sütaş Light Beyaz Peynir : Karbonhidrat (5,5) Yağ (7)

Polonez Hindi Füme : Karbonhidrat (4), Yağ (1)

Süt ve Yoğurtta marka ayrımı çok fazla yapmıyorum. Ama peynir konusunda sütaştan başka birşey yemedim. Tadı hoşuma gidiyor. Hindi fümeyi de ister tek başına isterseniz yumurta ile beraber kullanabilirsiniz.

Sevgiler...

İpeksir bu diyetle ilgilenmeden önce sayende çok şey öğrendim, teşekkür ederim :16:

Her mesajınla daha da çok şey öğrendim :) Çok güzel paylaşımlar yapıyorsun, kendi adıma teşekkür ederim canım :71:

Hindi bu diyet sürecinde en çok önerilen et türü aslında ama ben yemeyi başaramadım.

Hatta ton balığını da yiyemiyorum zorlamazsam, sadece tavuk eti ile idare edicem sanırım :97:

Ben peynir olarak lor peyniri tercih ediyorum. Klasik beyaz peyniri de özlüyorum ama lor peynirinin değerleri şimdilik daha iyi geliyor bana, 4 gr karbonhidrat ve 1 gr yağ. Atak evresinde biraz hızlı kilo vermeliyim :61:

Kızlar, bu hesabı kardeşimle ortak kullanıyorum, öncelikle bunu belirtmek istedim çünkü kendisi ailenin çirozu olmakla beraber kendine çok çok iyi bakar ve eski bir sporcudur, bende kendime daima onu örnek aldığım için nihayetinde bu rejimin bana uygun olduğunu düşünüp kitabı aldım, okudum kafama yattığı içinde başladım.Sağolsun kardeşimde amacıma ulaşmamda çok yardımcı oluyor derhal 2 güzel spor aleti edindik, annem ben ve kardeşim beraber çalışıyoruz...Bu gün ikinci günüm dün sabah tartıldığımda 52.800 geliyordum bu sabah ise 52.600 sanırım normalde zaten zayıf olduğum için 200 gr kilo kaybı oldu çünkü annem 400 gr kaybetti ama aramızda 20 cm boy farkı var...yinede bilemiyorum siz değerlendirirseniz sevinirim...

Herneyse kızlar biz dün başladık annemle, sabah 2 yumurtadan oluşan omlet, öğlen yaklaşık 100 gr tavuk bir parça light peynir 20 gr bile yoktur, akşam 100 gr kadar tavuk 1 bir bardak zero içtim, yatarkende 2 kaşık light yoğurt yedim.

Bu gün ise sabah 2 adet yumurta yedim, öğlen hiç acıkmadım saat 5 gibi sade neskafe içtim akşam yemeğinde güzel bir çipura yiyeceğiz. Normalde hep sebze ile beslendiğim için biraz zor oldu aslında ama yinede alıştım gibi sadece uzun bir süre tavuk görmek istemeyeceğim...sormak istediğim istediğiniz kadar yeyin diyor ama protein tok tuttuğu için ben fazla yiyemiyorum, sizce kendimi zorlayıp daha fazla mı yemem lazım?

Bu arada yulaf kepeğini aldım Nişantaşı'ndan 300 gr fiyatı 5 ytl. Acaba bahsettiğiniz krep nasıl yapılıyor bana tarifini verebilir misiniz acaba? Birde atak konusunda mantar lafı geçiyor ama emin olamadım, atak evresinde mantar yenebiliyor mu yenemiyor mu?

herkese selamlar,
Emre

Son düzenleme:
Kızlar, bu hesabı kardeşimle ortak kullanıyorum, öncelikle bunu belirtmek istedim çünkü kendisi ailenin çirozu olmakla beraber kendine çok çok iyi bakar ve eski bir sporcudur, bende kendime daima onu örnek aldığım için nihayetinde bu rejimin bana uygun olduğunu düşünüp kitabı aldım, okudum kafama yattığı içinde başladım.Sağolsun kardeşimde amacıma ulaşmamda çok yardımcı oluyor derhal 2 güzel spor aleti edindik, annem ben ve kardeşim beraber çalışıyoruz...Bu gün ikinci günüm dün sabah tartıldığımda 52.800 geliyordum bu sabah ise 52.600 sanırım normalde zaten zayıf olduğum için 200 gr kilo kaybı oldu çünkü annem 400 gr kaybetti ama aramızda 20 cm boy farkı var...yinede bilemiyorum siz değerlendirirseniz sevinirim...

Herneyse kızlar biz dün başladık annemle, sabah 2 yumurtadan oluşan omlet, öğlen yaklaşık 100 gr tavuk bir parça light peynir 20 gr bile yoktur, akşam 100 gr kadar tavuk 1 bir bardak zero içtim, yatarkende 2 kaşık light yoğurt yedim.

Bu gün ise sabah 2 adet yumurta yedim, öğlen hiç acıkmadım saat 5 gibi sade neskafe içtim akşam yemeğinde güzel bir çipura yiyeceğiz. Normalde hep sebze ile beslendiğim için biraz zor oldu aslında ama yinede alıştım gibi sadece uzun bir süre tavuk görmek istemeyeceğim...sormak istediğim istediğiniz kadar yeyin diyor ama protein tok tuttuğu için ben fazla yiyemiyorum, sizce kendimi zorlayıp daha fazla mı yemem lazım?

Bu arada yulaf kepeğini aldım Nişantaşı'ndan 300 gr fiyatı 5 ytl. Acaba bahsettiğiniz krep nasıl yapılıyor bana tarifini verebilir misiniz acaba?

herkese selamlar,
Emre

Protein ağırlıklı beslenmenin bir getirisi sanırım, tavuk ve ton balığı yemekten bıkmak dışında bir sıkıntım olmuyor. Açlık sorunu zaten bugüne kadar yaşamadım. Her defasında sırf yemem gerektiği için acıkmadan yemek yiyiyorum ben de. Ama bu neredeyse hiç yememek anlamına gelmemeli. Mesela bugünkü listeniz bana hiç uygun gelmedi, çok az yemişsiniz. Proteinli besinleri şöyle bir artısı var, aldığınız kalorinin %30'u vücut tarafından protein sindirimi için kullanılıyor ki bu değer karbonhidrat ve yağda çok daha düşük. Bu nedenle 100 kalorilik bir besin yediğinizde aslında 70 kalori almış gibi oluyorsunuz. Diyetin prensibi doyana kadar yemek ama çatlayana kadar değil. Bu prensip üzerinden hareket etmek lazım. Eğer gerçekten çok çabuk doygunluk hissi yaşanıyorsa bir liste yapmak akıllıca olabilir. Günde 35 gr karbonhidrat, en fazla 30 gr yağ almalıyım gibi bir mantıktan yola çıkarak düzenlenebilir. Dukan diyetinde karbonhidratları kısmak kilo verme nedeni ama unutmamak lazım, yağ yakım işleminin aktive edilebilmesi için karbonhidrata ihtiyaç var, yani bu işlemi karbonhidratlar başlatıyor. Bu nedenle günde şöyle 30-35 gr karbonhidrat, 30 grama kadar yağ ve 100 grama yakın protein alındıysa sorun yok ama bence bu değerlerin çok da altına düşülmemeli.

Back