• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Diyet yapan üyeler hani nerdesiniz? Paylaşımlar, tecrübeler nerede?

Herkes paylaşımda bulunmazsa bu başlık nasıl ilerler?

Bilgimizi nasıl artırabiliriz, nasıl daha iyi sonuçlar alabiliriz?

Bu diyette sadece saf protein yemekle iş bitmiyor.

Çok iyi hesaplama da yapmak lazım.

Mesela günde 30 gr yağ ve 30 gr karbonhidrat alımını aşmazsanız, kaloriyi de dengede tutarsanız en yüksek verimi alabilirsiniz.

Kb değeri kadar günlük yağ tüketiminin de 30 gr, hadi bilemediniz 35-40 gramı geçmemesi gerekiyor.

Proteinli gıdaların yağ oranları yüksek, buna dikkat etmek gerek.

Bu diyete göre eğer dışarıdan fazla yağ alırsanız vücut depolanmış yağlarınızı verimli kullanamıyor.

Ben de bugun basladim diyete. Kilom 65, hedefim 58.
Yulaf kepegini ankara da bircok yere sormama ragmen bulamadim, gitti gidiyordan bugun siparis verdim. Sanirim Rossman'da varmis ama kalmamis, arada ugramakta fayda var.
Bir sorum olacak, kitapta kabizlik durumunda yulaf kepegine bugday kepegi katilarak tuketilebilir diyor. Acaba sadece bugday kepegi kullansak olur mu? Bu konuda fikri olan varmi?

Ben de bugun basladim diyete. Kilom 65, hedefim 58.
Yulaf kepegini ankara da bircok yere sormama ragmen bulamadim, gitti gidiyordan bugun siparis verdim. Sanirim Rossman'da varmis ama kalmamis, arada ugramakta fayda var.
Bir sorum olacak, kitapta kabizlik durumunda yulaf kepegine bugday kepegi katilarak tuketilebilir diyor. Acaba sadece bugday kepegi kullansak olur mu? Bu konuda fikri olan varmi?

Yulaf kepeği besin değerleri nedeniyle tercih ediliyor bence.

Konu hakkında bilgim yok, sadece araştırmalarım neticesinde vardığım kanıyı belirtebilirim.

Yulaf kepeği ve buğday kepeğinin besin değerleri incelendiğinde her yönde buğday kepeğinin daha üstün olduğ açık.

Gerek yağ değerleri gerekse karbonhidrat değerleri daha iyi buğday kepeğinde.

Yulaf kepeğinin tek artısı protein konusunda.

Buğday kepeğine oranla biraz daha fazla protein içeriyor.

Ben yulaf kepeği yerine buğday kepeği kullanmayı düşünüyorum.

Bence yulaf kepeğine istediğiniz oranda buğday kepeği karıştırmanızda bir sakınca yok.

Glisemik indeksi de yüksek değil hem.

Ben günlük karb. , yağ ve kalori hesaplaması yapıyorum bu diyet esnasında.

Günlük 30 gr karb. ve 30 gr yağ değerini aşmadıkça kabızlığı gidermek için buğday kepeği kullanmanın diyet aşamasında problem yaratacağına inanmıyorum.

Diyet için alışverişe çıktım.

Ürünlerin karbonhidrat ve yağ değerlerini inceleye inceleye bir hal oldum :68:

Et ve et ürünlerinde, özellikle işlenmiş et ürünlerinde, kb ve yağ değerleri yüksek.

Bazılarında kb değerleri kabul edilebilir sınırlar dahilinde ama yağ değerleri alıp başını gitmiş.

Bu yüzden tavuk bonfile ya da kırmızı eti kasaptan alıp kendim hazırlamayı düşünüyorum.

İşlenmiş olmadığı için kb ve yağ değerleri oldukça düşük olacak, tavuğu da genelde grillde pişmiş şekilde hazır almayı düşünüyorum.

Ton balığına yağ eklendiği için yağsız ton balığı aradım. Light ürün aradım, Pınar ve Tansaş markalı light ton balıklarının değerleri iyiydi ama Tansaş daha ekonomik olduğu için onu aldım.

Yağsız sütlere baktım, yine en iyi değerler Pınar ve Sek sütteydi. Ekonomik olduğu için Sek sütü aldım :52:

Lor peynirinde çok farklılık var. Bunun için Tansaş, BİM, A101 ve Şok markete gittim. Yörsan ve Bahçıvan'ı severiz ama yağ oranları fazla geldiği için 100 gramda sadece 1 gram yağ ve 4 gr kb içeren Kaanlar lor peyniri aldım. Sabahları 2 yumurtanın içine 100 gr lor peyniri ekleyerek pane yapıcam.

Yoğurt konusuna henüz br çözüm bulabilmiş değilim. Bildiğiniz uygun değerlere sahip bir yoğurt varsa bilmek isterim :61:

Tükettiğiniz lor peyniri, hindi ve hindi ürünleri, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri vs markaları neler?
Özellikle bu diyet esnasında.
Ben birazdan birkaç marketi gezmeyi düşünüyorum.
Özellikle lor peyniri, hindi, kefir, yoğurt, süt ve ton balığının karbonhidrat/yağ oranlarını incelicem.
Çünkü bu diyette karbonhidrat kadar yağı da kısmak gerekiyor.
Mesela karbonhidrat diyetinde böyle bir sıkıntı, sadece kb değerlerini saymak yeterli oluyor ama bu diyette yağ oranı da düşük olmalı.
Aksi takdirde bu 3-10 arasında (kişinin vermek istediği kiloya göre değişiyor) yeterli verim alınamıyor.

Atak evresi hakkında da şunu söyliyim, standart olarak herkes 5 gün yapacak diye bir şey yok.
Verilmek istenen kiloya göre değişiyor.
Eğer 5 kg fazlalık varsa 3 gün, 10 kg a kadar fazlalık varsa 5 gün, 10-20 ve üzeri kg fazlalık varsa 10 gün yapmak gerekiyor atak evresini.
valla süpersin canım benim herşeyi düşünmüşsün söylediklerine ekleyecek hiçbişeyim yok yanlız bu lıght ve yagsız yada yagı azaltılmış ürünler açıkcası beni çok tedirgin ediyor saglıklı olmadıklarını düşünüyorum zaten hazır yogurt filan yiyemiyorum hamileliğimden beri bana bi acayip geliyor tadı bende yogurdumu kendim yapıyorum ve mayalarken içinede 2 kaşık kefir karıştırıyorum süper oluyor hem kabızlık problemide çekmiyorsun kefirinde mayası var aktardan alıp onuda kendin yapabilirsin çok daha güvenilir olur

SABAH

- Pane (2 yumurta ve 100 gr lor peynirinden)

Yumurta x 2

165 cal, 14 gr protein, 12 gr yağ, 0 gr karb

100 gr lor peyniri

101 cal, 19 gr protein, 1 gr yağ, 4 gr karb

56 gr ton balığı (Yarım kutu)

64 cal, 15 gr protein, 0.7 yağ, 0 gr karb

I. ARA

1 kutu (200 ml) light süt

63 cal, 6 gr protein, 0.3 yağ, 9 gr karb

II. ARA

1 kutu (200 ml) light süt

63 cal, 6 gr protein, 0.3 yağ, 9 gr karb

ÖĞLEN

100 gr. tavuk bonfile

100 cal, 22 gr protein, 1 gr yağ, 0 gr karb

100 gr yoğurt

61 cal, 4,5 gr protein, 1,5 gr yağ, 6,8 gr karb

ARA

100 gr buğday kepeği

Henüz alamadım, alınca değerlerini eklicem.

100 gr yoğurt

61 cal, 4,5 gr protein, 1,5 gr yağ, 6,8 gr karb

AKŞAM

56 gr. ton balığı (Kutunun geri kalanı)

64 cal, 15 gr protein, 0.7 yağ, 0 gr karb

TOPLAM: 742 cal, 106 gr protein, 19 gr yağ, 35,6 karb

valla süpersin canım benim herşeyi düşünmüşsün söylediklerine ekleyecek hiçbişeyim yok yanlız bu lıght ve yagsız yada yagı azaltılmış ürünler açıkcası beni çok tedirgin ediyor saglıklı olmadıklarını düşünüyorum zaten hazır yogurt filan yiyemiyorum hamileliğimden beri bana bi acayip geliyor tadı bende yogurdumu kendim yapıyorum ve mayalarken içinede 2 kaşık kefir karıştırıyorum süper oluyor hem kabızlık problemide çekmiyorsun kefirinde mayası var aktardan alıp onuda kendin yapabilirsin çok daha güvenilir olur

Nasıl yapılacağını öğretirsen ben de yapmaya çalışırım. İşlemde geçmiş ürünleri onaylamıyorum ama şehir yaşamında mecburuz çoğu zaman :97:

vala yulaf kepegini bulabilen arkadaşlarımın aldıkları kepek neye benziyor bilmiyorum ama bende senin gibi düşünüp yulafı ögüttürüp kepek elde ettim lakin benim değirmende ögüttügüm yulaf kepegi balık kılçıgı gibi bişey ekmek yapmayı denedim ama süpürge sapı yer gibi oluyor bende vazgeçtim ama bide sen dene belki ben biyerde hata yapmışımdır hatta sonucu banada bildirirsen sevinirim
nevacan canım benım aldıgıım yulafı ogutturdum oyle yemeye calıstım ama ıgrenc otesı acayıp acı bır sey oldu tadı berbat yemek ımkansız yanı bende bu sabah ıtıbarıyle dukana basladım ama o yulaf kepegını yıyıemıycem bu kepek olayını cozemedım henuz nasıl olucak bılmıyorum kepeksız yapsam desem kabızlıktan korkuyorum napıcagımı bılmıyorum
Ben atak evresine tekrar başladığımda hem yağ hem de karbonhidrat değerini 0'ya yakın tutmak için yağ ve tavuk gibi ürünlere yönelmeyi düşünüyorum.
Arada yumurta, yoğurt ve süt de olabilir.
Ama daha çok mezgit ya da ton balığı bir de grill de pişmiş tavuk tüketicem.
Bir tek yulaf kepeği problemini çözemedim.
Bunu bulamadım, yerine de ne tüketebilirim bilmiyorum :26:

Atak evresinde lor peyniri tüketmek mükemmel bir fikir.
Hem kalsiyum oranı yüksek, hem besleyici hem de kb ve yağ değeri düşük :66:

Bu teklifine çok sevindim :66:
Gerçekten mutlu olurum, seve seve sana katılırım :))
Ben de pazartesi günü başlayabilirim ancak. :69:
Benim planım 5 gün saf protein diyeti yapmak, sonraki 5 gün de normal bir diyet yapmak. Yani 1400 ya da 1600 kalorili bir limit belirleyip, yine bol bol protein alıcam ama arada canımın istediğini de ölçülü olmak şartıyla yiyicem. Hem böylelikle irademe de yenilmiş olmam :87:

canım sen ve nevacan cok mantıklı dusundunuz gıbıme geldı bende sızın gıbı yapabılırım dıye dusunuyorum oncelıkle bugun dukana basladım ama kepek olayını cozemedım 5 gun saf prteın yaptıgınızda kabızlık cektınızmı bıde nasıl engellıyebılırım kabızlık konusunu yardımcı olabılırmısınız bende ızınle aynı donemde baslamıs gıbı oluyorum benı de aranıza alırsanız cok sevınırım ben ılk defa yapıyorum cunku bu dıyetı sız benden daha deneyımlısınız sonucta

Yoğurt konusuna henüz br çözüm bulabilmiş değilim. Bildiğiniz uygun değerlere sahip bir yoğurt varsa bilmek isterim :61:

[/FONT][/QUOTE]

benim baktiklarim arasinda yag orani en az olan Pınar yogurtdu. Bu arada paylasim icin tesekkurler, cok yararli bilgiler.

Merhabalar,
ben de dukan diyeti yapanlardanım. bugün 5. günüm. yarın 5 günlük seyir evresine geçmeyi düşünüyorum. kitabı alarak başladım diyete. başladığımda 68.4 kiloydum dün tartıldığımda 65.4 olmuştum ama bu sabah 65.8 kiloyu gördüm. atak evresinde neden böyle oldu anlamadım. Annem çok su içtiğin için o suyun şişkinliğidir merak etme diyor.
böyle bir şey yaşayan var mı benim gibi?
bu arada boyum 1.70 istediğim kilo ise 55. umarım hepimiz istediğimiz kiloya çabucak kavuşuruz :69:

nevacan canım benım aldıgıım yulafı ogutturdum oyle yemeye calıstım ama ıgrenc otesı acayıp acı bır sey oldu tadı berbat yemek ımkansız yanı bende bu sabah ıtıbarıyle dukana basladım ama o yulaf kepegını yıyıemıycem bu kepek olayını cozemedım henuz nasıl olucak bılmıyorum kepeksız yapsam desem kabızlıktan korkuyorum napıcagımı bılmıyorum

canım sen ve nevacan cok mantıklı dusundunuz gıbıme geldı bende sızın gıbı yapabılırım dıye dusunuyorum oncelıkle bugun dukana basladım ama kepek olayını cozemedım 5 gun saf prteın yaptıgınızda kabızlık cektınızmı bıde nasıl engellıyebılırım kabızlık konusunu yardımcı olabılırmısınız bende ızınle aynı donemde baslamıs gıbı oluyorum benı de aranıza alırsanız cok sevınırım ben ılk defa yapıyorum cunku bu dıyetı sız benden daha deneyımlısınız sonucta

Elbette katılabilirsin, çok mutlu olurum hatta :)

Önemli olan çok paylaşım yaparak daha sağlıklı ve güzel vücutlara kavuşabilmek :61:

Benim kilo fazlalığım 20 kilodan biraz fazla olduğu için ben ilk başta 10 gün atak 10 gün normal diyet yapmaya karar verdim.

Kilom azaldıkça 5+5, daha da azaldıkça 3+3 sistemine dönmeyi planlıyorum.

Yulaf kepeği almayı düşünmüyorum, yiyebildiğim bir şey değil.

Yulaf kepeği yerine lif oranı daha yüksek olan buğday kepeğini alıcam Migros'tan.

Emin değilim ama Migros'ta gördüm diye hatırlıyorum, bugün gidip bakıcam.

Hem buğday kepeğinin lif oranı yulaf kepeğinden çok daha fazla olduğu için kabızlık sorununu da engelliyor

[/FONT]

benim baktiklarim arasinda yag orani en az olan Pınar yogurtdu. Bu arada paylasim icin tesekkurler, cok yararli bilgiler.[/QUOTE]

Karbonhidrat değeri nasıl peki? :26:

Ben hem yağ hem de karbonhidrat değerini düşük olmasını istiyorum.

Umarım paylaşımlarımız artar, birbirimize daha çok faydamız dokunur canım :16:

Son düzenleme:
bu arada ben günde 2 - 3 bardak diyet süt içiyorum sütü çok severim zaten. bunun bi artısı veya eksisi olur mu diyetime?

Günlük 35-40 gr karbonhidrat ve 30 gr yağ değerini aşmazsan daha iyi sonuç alırsın.

İçtiğin diyet sütün değerlerini de ekleyerek bir hesap yap.

Bu sınırları aşmadığın sürece içebilirsin bence, bir zararı yok ama her ne kadar proteinli gıdalar olarak bilinseler de onların bir karbonhidrat değeri var ve o sınırı çok aşmamak en iyisi :128:

Merhabalar,
ben de dukan diyeti yapanlardanım. bugün 5. günüm. yarın 5 günlük seyir evresine geçmeyi düşünüyorum. kitabı alarak başladım diyete. başladığımda 68.4 kiloydum dün tartıldığımda 65.4 olmuştum ama bu sabah 65.8 kiloyu gördüm. atak evresinde neden böyle oldu anlamadım. Annem çok su içtiğin için o suyun şişkinliğidir merak etme diyor.
böyle bir şey yaşayan var mı benim gibi?
bu arada boyum 1.70 istediğim kilo ise 55. umarım hepimiz istediğimiz kiloya çabucak kavuşuruz :69:

Kilo verdikçe vücut ölçülerinde değişiklik oldu mu?

Düzenli olarak ölçüyor musun ya da bir değişiklik fark ettin mi?

ben bu kitabı aldım..okudum sayılır..biraz yaptım ama 2. evrede biraz sapıttım..verdiğim 3 kilo 4 kilo olarak geri geldi..bugün yeniden başladım. 5 gün atak yapıcam bu hafta.. ama bana meyvesizlik vitamin eksikliğine neden olur gibi geliyo.. ek vitamin mi alsak?malum kış ayları ve grip nezle kol geziyor.. bu konuda fikri olan ?

Back