- 2 Eylül 2007
- 17.023
- 12.634
- 823
Protein ağırlıklı beslenmenin bir getirisi sanırım, tavuk ve ton balığı yemekten bıkmak dışında bir sıkıntım olmuyor. Açlık sorunu zaten bugüne kadar yaşamadım. Her defasında sırf yemem gerektiği için acıkmadan yemek yiyiyorum ben de. Ama bu neredeyse hiç yememek anlamına gelmemeli. Mesela bugünkü listeniz bana hiç uygun gelmedi, çok az yemişsiniz. Proteinli besinleri şöyle bir artısı var, aldığınız kalorinin %30'u vücut tarafından protein sindirimi için kullanılıyor ki bu değer karbonhidrat ve yağda çok daha düşük. Bu nedenle 100 kalorilik bir besin yediğinizde aslında 70 kalori almış gibi oluyorsunuz. Diyetin prensibi doyana kadar yemek ama çatlayana kadar değil. Bu prensip üzerinden hareket etmek lazım. Eğer gerçekten çok çabuk doygunluk hissi yaşanıyorsa bir liste yapmak akıllıca olabilir. Günde 35 gr karbonhidrat, en fazla 30 gr yağ almalıyım gibi bir mantıktan yola çıkarak düzenlenebilir. Dukan diyetinde karbonhidratları kısmak kilo verme nedeni ama unutmamak lazım, yağ yakım işleminin aktive edilebilmesi için karbonhidrata ihtiyaç var, yani bu işlemi karbonhidratlar başlatıyor. Bu nedenle günde şöyle 30-35 gr karbonhidrat, 30 grama kadar yağ ve 100 grama yakın protein alındıysa sorun yok ama bence bu değerlerin çok da altına düşülmemeli.
Benimde kastettiğim bu, diğer arkadaşların yorumlarını okuyorum yiyebiliyorlar ama ben çok çabuk doyuyorum ve acıkmıyorum sorun burda zaten...Eğer zaten aklımda soru işareti olmasaydı daha fazla mı yemem lazım diye sormazdım...Bu durumda günde kaç gr beyaz et yemem gerekir 500 gr yeterli midir daha fazla mı yiyeyim ne yapayım bilemedim...İşte insan proteine alışık olmayıncada böyle tıkanıyor, zaten nefret ederim tavuktan iyisimi ben kırmızı et ve balığa döneyim biraz...Bu arada ilk mesajımdada belirttiğim gibi profesyonel bir sporcu kardeşim var sayesinde değerlerin nasıl olması gerektiğini ezberledik, hatun utanmasa sofraya elinde sopa ile oturacak :) Dip not bu arada kilo problemim yok hayırlı bir durumdan dolayı bir kaç kg vermeye çalışacağım bu yüzden kalori sayma durumum hiç ama hiç yok...2 ayda 2 kilo verebilirsem benim için çok yeterli olacak.
Son düzenleme: