• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Protein ağırlıklı beslenmenin bir getirisi sanırım, tavuk ve ton balığı yemekten bıkmak dışında bir sıkıntım olmuyor. Açlık sorunu zaten bugüne kadar yaşamadım. Her defasında sırf yemem gerektiği için acıkmadan yemek yiyiyorum ben de. Ama bu neredeyse hiç yememek anlamına gelmemeli. Mesela bugünkü listeniz bana hiç uygun gelmedi, çok az yemişsiniz. Proteinli besinleri şöyle bir artısı var, aldığınız kalorinin %30'u vücut tarafından protein sindirimi için kullanılıyor ki bu değer karbonhidrat ve yağda çok daha düşük. Bu nedenle 100 kalorilik bir besin yediğinizde aslında 70 kalori almış gibi oluyorsunuz. Diyetin prensibi doyana kadar yemek ama çatlayana kadar değil. Bu prensip üzerinden hareket etmek lazım. Eğer gerçekten çok çabuk doygunluk hissi yaşanıyorsa bir liste yapmak akıllıca olabilir. Günde 35 gr karbonhidrat, en fazla 30 gr yağ almalıyım gibi bir mantıktan yola çıkarak düzenlenebilir. Dukan diyetinde karbonhidratları kısmak kilo verme nedeni ama unutmamak lazım, yağ yakım işleminin aktive edilebilmesi için karbonhidrata ihtiyaç var, yani bu işlemi karbonhidratlar başlatıyor. Bu nedenle günde şöyle 30-35 gr karbonhidrat, 30 grama kadar yağ ve 100 grama yakın protein alındıysa sorun yok ama bence bu değerlerin çok da altına düşülmemeli.

Benimde kastettiğim bu, diğer arkadaşların yorumlarını okuyorum yiyebiliyorlar ama ben çok çabuk doyuyorum ve acıkmıyorum sorun burda zaten...Eğer zaten aklımda soru işareti olmasaydı daha fazla mı yemem lazım diye sormazdım...Bu durumda günde kaç gr beyaz et yemem gerekir 500 gr yeterli midir daha fazla mı yiyeyim ne yapayım bilemedim...İşte insan proteine alışık olmayıncada böyle tıkanıyor, zaten nefret ederim tavuktan iyisimi ben kırmızı et ve balığa döneyim biraz...Bu arada ilk mesajımdada belirttiğim gibi profesyonel bir sporcu kardeşim var sayesinde değerlerin nasıl olması gerektiğini ezberledik, hatun utanmasa sofraya elinde sopa ile oturacak :) Dip not bu arada kilo problemim yok hayırlı bir durumdan dolayı bir kaç kg vermeye çalışacağım bu yüzden kalori sayma durumum hiç ama hiç yok...2 ayda 2 kilo verebilirsem benim için çok yeterli olacak.

Son düzenleme:
Benimde kastettiğim bu, diğer arkadaşların yorumlarını okuyorum yiyebiliyorlar ama ben çok çabuk doyuyorum ve acıkmıyorum sorun burda zaten...Eğer zaten aklımda soru işareti olmasaydı daha fazla mı yemem lazım diye sormazdım...Bu durumda günde kaç gr beyaz et yemem gerekir 500 gr yeterli midir daha fazla mı yiyeyim ne yapayım bilemedim...İşte insan proteine alışık olmayıncada böyle tıkanıyor, zaten nefret ederim tavuktan iyisimi ben kırmızı et ve balığa döneyim biraz...Bu arada ilk mesajımdada belirttiğim gibi profesyonel bir sporcu kardeşim var sayesinde değerlerin nasıl olması gerektiğini ezberledik, hatun utanmasa sofraya elinde sopa ile oturacak :) Dip not bu arada kilo problemim yok hayırlı bir durumdan dolayı bir kaç kg vermeye çalışacağım bu yüzden kalori sayma durumum hiç ama hiç yok...2 ayda 2 kilo verebilirsem benim için çok yeterli olacak.
Ben böyle bir liste uyguluyorum. Belki bir fikir verebilir.

SABAH

- Pane (2 yumurta ve 100 gr lor peynirinden)

Yumurta x 2

165 cal, 14 gr protein, 12 gr yağ, 0 gr karb

100 gr lor peyniri

101 cal, 19 gr protein, 1 gr yağ, 4 gr karb

56 gr ton balığı (Yarım kutu)

64 cal, 15 gr protein, 0.7 yağ, 0 gr karb

I. ARA

1 kutu (200 ml) light süt

63 cal, 6 gr protein, 0.3 yağ, 9 gr karb

II. ARA

ÖĞLEN

100 gr. tavuk bonfile

100 cal, 22 gr protein, 1 gr yağ, 0 gr karb

100 gr yoğurt

61 cal, 4,5 gr protein, 1,5 gr yağ, 6,8 gr karb

ARA

20 gr buğday kepeği

48 cal, 30 gr protein, 1 gr yağ, 7 karb

100 gr yoğurt

AKŞAM

56 gr. ton balığı (Kutunun geri kalanı)

TOPLAM: 790 cal, 136 gr protein, 20 gr yağ, 42,6 karb

Ben böyle bir liste uyguluyorum. Belki bir fikir verebilir.

SABAH

- Pane (2 yumurta ve 100 gr lor peynirinden)

Yumurta x 2

165 cal, 14 gr protein, 12 gr yağ, 0 gr karb

100 gr lor peyniri

101 cal, 19 gr protein, 1 gr yağ, 4 gr karb

56 gr ton balığı (Yarım kutu)

I. ARA

II. ARA

ÖĞLEN

100 gr. tavuk bonfile

100 cal, 22 gr protein, 1 gr yağ, 0 gr karb

100 gr yoğurt

ARA

20 gr buğday kepeği

48 cal, 30 gr protein, 1 gr yağ, 7 karb

100 gr yoğurt

AKŞAM

56 gr. ton balığı (Kutunun geri kalanı)

TOPLAM: 790 cal, 136 gr protein, 20 gr yağ, 42,6 karb

Harikasın canım çok çok teşekkür ederim :)

Rica ederim, işinize yaradıysa ne mutlu bana.

Peki mantar hakkında bir bilginiz var mı, atak evresinde yenebiliyor mu, sanırım biraz tartışmaya açık bir konu mantar, kimi yenebilir diyor yemek tarifleri paylaşıyor kimi mantarda sebze sayılır yasak diyor arada kaldım...Atak evresinde lor peynirli mantar fena olmazdı hani :)

Peki mantar hakkında bir bilginiz var mı, atak evresinde yenebiliyor mu, sanırım biraz tartışmaya açık bir konu mantar, kimi yenebilir diyor yemek tarifleri paylaşıyor kimi mantarda sebze sayılır yasak diyor arada kaldım...Atak evresinde lor peynirli mantar fena olmazdı hani :)

Atak evresinde mantar yenilmiyor, seyir evresine geçince mantarlı tariflere yer verilmeli.

Bu gün 3. günüm, sabah 2 yumurta yarım bardak süt ve 1.5 kaşık yulaf kepeğinden yaptığım 3 küçük krepten birini yedim, yanında 100 gr light peynir, 1 dilim jambon, 1 büyük bardak süt içtim.

Ara öğün olarak 2. krebi içine koyduğum peynir ile birlikte yedim.

Öğle yemeği olarak
İyice süzülmüş yarım kutu tonbalığı
Küp küp kesilmiş 2 surimi stick ile yarım çay kaşığı hardalı karıştırdım değişik oldu

2. ara öğün olarak sadece süt içip bir parça peynir yiyebildim

Akşam yemeği olarak
yağsız kıyma, soğan, karabiber, kekik, gibi baharatlarla yoğurulmuş 5 adet köfte (100gr)
1 tavuk butu

Daha sonra acıktığımda kalan krep ile birlikte kalan ton balığımı yiyeceğim...

Bu arada günde 1 bardak yeşil çay içiyorum...1 bardak sade neskafe içiyorum

bu sabah tartıldığımda tartı 51.900 gösterdi yani 2 günde 900 gr vermiş oldum toplamda...Bu arada ağır spor yasak diyor ama ben kendimi güzçsüz hissetmediğim için günde 30 dakika egzersiz yapıyorum...

Bu gün 3. günüm, sabah 2 yumurta yarım bardak süt ve 1.5 kaşık yulaf kepeğinden yaptığım 3 küçük krepten birini yedim, yanında 100 gr light peynir, 1 dilim jambon, 1 büyük bardak süt içtim.

Ara öğün olarak 2. krebi içine koyduğum peynir ile birlikte yedim.

Öğle yemeği olarak
İyice süzülmüş yarım kutu tonbalığı
Küp küp kesilmiş 2 surimi stick ile yarım çay kaşığı hardalı karıştırdım değişik oldu

2. ara öğün olarak sadece süt içip bir parça peynir yiyebildim

Akşam yemeği olarak
yağsız kıyma, soğan, karabiber, kekik, gibi baharatlarla yoğurulmuş 5 adet köfte (100gr)
1 tavuk butu

Daha sonra acıktığımda kalan krep ile birlikte kalan ton balığımı yiyeceğim...

Bu arada günde 1 bardak yeşil çay içiyorum...1 bardak sade neskafe içiyorum

bu sabah tartıldığımda tartı 51.900 gösterdi yani 2 günde 900 gr vermiş oldum toplamda...Bu arada ağır spor yasak diyor ama ben kendimi güzçsüz hissetmediğim için günde 30 dakika egzersiz yapıyorum...

Güzel gidiyorsun. Ağır egzersiz yasak ama günde 15-20 dk yürüyüş yapılması söyleniyor atak evresinde. Sen de 30 dk egzersiz yapmışsın, çok değil yani. Bu arada BMI kaç? 2 günde 900 gr verdin, çok güzel ve zaten kilon da 51.900 kg şu an. Boyuna göre hesap yaptın mı?

Güzel gidiyorsun. Ağır egzersiz yasak ama günde 15-20 dk yürüyüş yapılması söyleniyor atak evresinde. Sen de 30 dk egzersiz yapmışsın, çok değil yani. Bu arada BMI kaç? 2 günde 900 gr verdin, çok güzel ve zaten kilon da 51.900 kg şu an. Boyuna göre hesap yaptın mı?

Canım boyuma göre hesap yaptığımda normal değerde olmak için en az 70 en çok 80 kg olmam lazımmış o yüzden ben bu bmi konusuna pek aldırış etmiyorum çünkü 1.62 boyunda olup 62 kg ağırlığındaki insanı bile normal değer olan 20 - 24.9 garasında gösteren saçma bir sistem, bmi ye bakmak yerine yağ ölçümü yapmak bana daha güvenilir geliyor...Bu arada ben zayıf olduğum için vucudum direnç gösterir diye düşünüyordum ama hiç direnç göstermedi ve çok şaşırdım...

Son düzenleme:
Canım boyuma göre hesap yaptığımda normal değerde olmak için en az 70 en çok 80 kg olmam lazımmış o yüzden ben bu bmi konusuna pek aldırış etmiyorum çünkü 1.62 boyunda olup 62 kg ağırlığındaki insanı bile normal değer olan 20 - 24.9 garasında gösteren saçma bir sistem, bmi ye bakmak yerine yağ ölçümü yapmak bana daha güvenilir geliyor...Bu arada ben zayıf olduğum için vucudum direnç gösterir diye düşünüyordum ama hiç direnç göstermedi ve çok şaşırdım...

BMI yağ oranını tespit etmek için, en azından tahmini bir hesaplama yapmak için, geliştirilmiş ama dediğin gibi pek de sağlıklı sonuçlar verdiği söylenemez. Eğer yağ ölçümü yaptırm imkanın varsa çok daha iyi ama şu makinelerle yapılan ölçümler de sağlıklı değil. En iyisi kan testinden elde edilen sonuçlar ama onu da her zaman yaptıramıyorsun. Şu makinelerde bir ölçüm yaptırdım ben, 28 çıktı ama ne kadar dorğu bilmiyorum tabii :97:

BMI yağ oranını tespit etmek için, en azından tahmini bir hesaplama yapmak için, geliştirilmiş ama dediğin gibi pek de sağlıklı sonuçlar verdiği söylenemez. Eğer yağ ölçümü yaptırm imkanın varsa çok daha iyi ama şu makinelerle yapılan ölçümler de sağlıklı değil. En iyisi kan testinden elde edilen sonuçlar ama onu da her zaman yaptıramıyorsun. Şu makinelerde bir ölçüm yaptırdım ben, 28 çıktı ama ne kadar dorğu bilmiyorum tabii :97:

Kaliteli spor merkezlerinde ölçtürdüğünde doğru sonuç veriyor ama bu işi yaptığını söyleyen tartılarda yalan...kan testi olayını bilmiyordum kardeşime bir sorayım bakayım :) 28 iyi bir oran mıdır bende bu işlerden hiç anlamam :(

Kaliteli spor merkezlerinde ölçtürdüğünde doğru sonuç veriyor ama bu işi yaptığını söyleyen tartılarda yalan...kan testi olayını bilmiyordum kardeşime bir sorayım bakayım :) 28 iyi bir oran mıdır bende bu işlerden hiç anlamam :(

Hiç de iyi bir oran değil emin olabilirsin :)

Yağ oranını azaltmaya çalışıyorum, inş olacak :69:

Hiç de iyi bir oran değil emin olabilirsin :)

Yağ oranını azaltmaya çalışıyorum, inş olacak :69:

Bu azimle başaracağından eminim tatlım, bu arada ben dün 200 gr vermişim, şimdi dikkat ettim ilk gün 300 vermiştim (spor yapmadım) 2. gün 600 verdim (spor yaptım) dün 200 vermişim(spor yapmadım) bu duruma göre spor yaptığımda daha mı çok veriyorum acaba, bu akşamda spor akşamı bakalım yarın kaç gr vermiş olacağım :)

Bu azimle başaracağından eminim tatlım, bu arada ben dün 200 gr vermişim, şimdi dikkat ettim ilk gün 300 vermiştim (spor yapmadım) 2. gün 600 verdim (spor yaptım) dün 200 vermişim(spor yapmadım) bu duruma göre spor yaptığımda daha mı çok veriyorum acaba, bu akşamda spor akşamı bakalım yarın kaç gr vermiş olacağım :)

Sevgili kızkardeşim, artık kendine ait bir hesap alsanda insanların kafasıda karışmasa diyorum, ne dersin hoş olmaz mı? mesela nickin" tıfıl şişko avukat" olsun, incecik olup hala fazlalıklarım var diye dolaştığın için :)

Diyet için alışverişe çıktım.

Ürünlerin karbonhidrat ve yağ değerlerini inceleye inceleye bir hal oldum :68:

Et ve et ürünlerinde, özellikle işlenmiş et ürünlerinde, kb ve yağ değerleri yüksek.

Bazılarında kb değerleri kabul edilebilir sınırlar dahilinde ama yağ değerleri alıp başını gitmiş.

Bu yüzden tavuk bonfile ya da kırmızı eti kasaptan alıp kendim hazırlamayı düşünüyorum.

İşlenmiş olmadığı için kb ve yağ değerleri oldukça düşük olacak, tavuğu da genelde grillde pişmiş şekilde hazır almayı düşünüyorum.

Ton balığına yağ eklendiği için yağsız ton balığı aradım. Light ürün aradım, Pınar ve Tansaş markalı light ton balıklarının değerleri iyiydi ama Tansaş daha ekonomik olduğu için onu aldım.

Yağsız sütlere baktım, yine en iyi değerler Pınar ve Sek sütteydi. Ekonomik olduğu için Sek sütü aldım :52:

Lor peynirinde çok farklılık var. Bunun için Tansaş, BİM, A101 ve Şok markete gittim. Yörsan ve Bahçıvan'ı severiz ama yağ oranları fazla geldiği için 100 gramda sadece 1 gram yağ ve 4 gr kb içeren Kaanlar lor peyniri aldım. Sabahları 2 yumurtanın içine 100 gr lor peyniri ekleyerek pane yapıcam.

Yoğurt konusuna henüz br çözüm bulabilmiş değilim. Bildiğiniz uygun değerlere sahip bir yoğurt varsa bilmek isterim :61:

selam,
yörsanın light yoğurdunu tavsiye ederim.

İpeksir bu diyetle ilgilenmeden önce sayende çok şey öğrendim, teşekkür ederim :16:

Her mesajınla daha da çok şey öğrendim :) Çok güzel paylaşımlar yapıyorsun, kendi adıma teşekkür ederim canım :71:

Bu güzel sözlerin için çok teşekkür ederim. :17: Faydasını gördüğüm birşeyi paylaşmayı çok seviyorum. Umarım daha çok kişi faydalanır... :66:

Kızlar bu gün sabah tartıldığımda 200 gr daha verdiğimi gördüm şu an 51.500 gr çekmekteyim, bu gün atak evresinde son günüm...Toplamda 1.300 gr vermiş oluyorum 4. gün itibarı ile :) İyi ki yapmışım bu diyeti kızlar ayrıca yardımları için nightwinglover'a da teşekkür ederim...

Back