Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

başardııımmmmm bayağı zor oldu ama çeviri yapmak

kimse yardım etmeyince:26: iş başa düştü dedim

3 günlük atak verdi 22 08 2011 de 64 kiloya inecekmişim öööle dio dukan amca 144 gün sonunda istediğim kilonun sabitlenmesi de bitiyo

aslında ben 58 istiyodum ama 64 çıkardı

Selam
bende bir haftadır dukan araştırıyorum
ama açıkcası tam kafa basmadı
nette bir yerlerde kitabın dowlandı var dediler ama bulmadım
24 kg fazlam var bu durumda diyeti 216 gün mü sürdüreceğim?
birde ilk 10 gün için yenilmesi gerekenleri buldum ama doğrumu bilmiyorum
okuyan yapan var ise bakabilirmi
1 et
2 tavuk
3 yağsız et
4 et
5 balık
6 kabuklu deniz ürünü
7 yumurta
8 yoğurt süt
9 marul yeşillik
10 marul yeşillik
kısaca bu tarz bir listeme buldum ne kadar doğru??

hoşbulduum
salça kullanmadım 2gündür içinde yağ var diye,o zaman domatesi yemeğe koyabiliriz yani
bir blogta tavuğun üstüne yoğurtlu labneli sos yapılmıştı güzel görünüyordu,dometes sosuna hiç yağ koymadım yerkende koumamıştım,ama tabi yenmiyorsa bu dönemde yemeyeceğim artık...

yoğurdu evde otlu filan yaparımda dışarıda acilen öyle yedim artık,en kısa zamanda yulaf kepeiğini almalıyım biraz çeşitlensin,ben idare ediyorum da eşim çok mızmızlanıyor bu kadar mı,ne zaman yicez başka,ben doymadım...yedi 2günde beni,böyle yapıcaksan baştan bırak diyorum susuyor o zmaan...

kilo vermeyi çok istiyorum,bu tonton görünümümden bıktm,çabuk adapte oldum inş böyle gider.daha önceki diyet deneemelerimde hemen bıkardım...meyve olmaması biraz kötü,açlığı yatıştırmak için ekşi elma vs olaydı

yine kaçırdım yaf neyse 12 mayısda almanyadan arkadas getırcek bol bol

ılk evre olan atak evresınde kesınlıkle meyve ve sebze yok 24 kılo ıcın en az 7 gun yapman lazım sanırım yada 10 ondan sonra 1 gun tum bunlara ılaveten sebze eklenıyor 1 gunde sebzesız bunlar
yanı mesela Ptesı sebze yok atak gunu gıbı salı tum atak evresı yıyeceklerıne ılaveten sebzeler csamba yıne atak evresı yıyeceklerı psembe hem et hem sebze bole devam edıyor ıstenen kıloya ulasana kadar her yenı baslayan arkadas bırcok soruyla gelıyor sıteye bızde cevap yazıyoruz fakat bıraz zaman ayırıp eskı sayfaları okuyarak baslarsanız aklınızda hıcbır soru kalmayacak bu soruların onlarca kez yanıtlandıgını goreceksınız yemek tarıflerı nerde hangı urunu bulursunuz hepsı bu sayfalarda ltf 1-2 saatınızı ayırıp bastan sona okuyun boylece sızde daha emın bır rejım surecıne baslamıs olurusnuz sımdıden basarılar

35 gün sonunda 59.9 da olsa tartıda 50 leri görmek,yeniden eski kıyafetlerımın bazılarını gıyebılmek çok güzel bi duyguymuş

50'leri görmek çok güzel gözün aydın canımtebrikler ben de bu sabah tam 60 çıktım ve kendi kendime ne olurdu sanki 59.9 çıksaydı diye de söylendimumarım yarına ben de 50 leri görmüş olucam

Son düzenleme:
yarın digital tartıma kavuşuyorum. Ve atak evremiin 6. günüde tartılacağım. Bakalım kaç kilo olmuşum. Hayal kırıklığına uğramaktan inanılmaz korkuyorum.Atağa başladığım ilk gün tuvalete çıkmıştım ama 4gündür çıkamıyorum. Ve regl öncesindeyim(o da gecikti nedense). Sonucu sizlerle paylaşmak için inanılmaz sabırsızlanıyorum. Yarın yulaf kepeklerim de gelmiş olacak rossmandan. Yarın o yönden güzel bir gün olacak.. Umarım kilo yönünden de yüzüm güler. şu kelebek uçsun biraz daha ilerilere :) Krep yapmayı çok istiyorum biranönce.

Yanlız o yulaf kepekleri nasıl yumurta ile bütünleşip koyu bir kıvam alacak onu merak ediyorum. Bana deneyimleriniz sonucu en iyi krep tarifini verir misiniz. Kitapta ve geri sayfaalrda var ama belki birileri daha güzel bir tarif oluşturmuştur diye soruyorum. Teşekkürler :)

Aslinda sana adim adim ekran alintilarini da alip nasil yapilacagini hazirlayacaktim ama is yerinde uygun olmaz diye aksam yapacaktim. Is yerinde sadece kisa molalarimda bakiyorum foruma ve Dukan'a.

Ama kendi kendine ogrenmek en guzeli. Tebrikler...

Seninle gurur duyuyorum. Tarti yuzunu gulumsetecek, emin ol. Benim mens. donemin tam 5 gun gecikti ve test bile yaptim :) Sakin uzme canini.

bu aralar o kadar yogun calisiyorum ve seyahatlerim uzun ki icimden gelmiyor, bi de evde kosu bandindan, ab shapera kadar cesit cesit alet var..yuh bana yani :)

herkese günaydın.dün atak dönemimi bitirdim seyiri 1+1 olarak yapmayı düşünüyorum.sizce bugünde protein yapıp yarın mı sebzeye geçmeliyim bana yardımci olurmusunuz?

1+1 sistemi çok daha fazla sürdürülebilir olduğun birçoğumuzun tsakip ettiği ve yeni nesil kitabında dukan amcanın da tavsiye ettiği yöntem..1+1 deneyebilirsin rahatlıkla

Baslarken atak adi verilen fazda sadece gercek, yag orani sifira yakin proteinlerle breslenmen ve bol su icmen gerekiyor. Hatta bu proteinlerin kuzu, koyun eti,pirzola, antrikot gibi yağ orani yüksek sığır etleri, kaz gibi yagli kumes hayvanlari, yagli standart, küflü, fermente peynir türlerini de içermemesi gerekiyor.

Yumurta, yağsız dana eti, yağ oranı az balıklar, deniz ürünleri, yağsız peynir ve yağsız süt ürünleri ile başlamalısın. Hiç bir şekilde un ve şeker içeren basit şeker ve karbonhidratlar, tahıllar, baklagiller olmadığı gibi sebze ve meyve de atak fazında yasak!!
Sadece ızgara, fırın, yağsız tencere, bugulamai buhar tekniğinde pişirirken soğan, sarımsak, maydanoz, dereotu,reyhan, tarhun, biberiye gibi otlarla tat verebilirsin çok abartmamak kaydıyla.Çok az salça, katkısız hardal, sirke vve limona da tatlandırmak amacıyla izin var..

5 günlük ya da 7 günlük bir atakla başlayıp ardından..
1 gün sadece protein, 1 gün aynı proteinkaynakaları + nişasta bazlı olmayan düz sebzelerle devam edeceğin bir dönem başlıyor. Bu dönemde inmek istediğin kiloya inene kadar 1+1 mantığıyla sürdürmen gerekiyor. Asıl kilonu stabilize edeceğin 3.faz; kaç kilo verdiğine göre şekillenecek..İşte o fazda verdiğin kilo x 10 gün mantığı ile koruma dönemine geçeceksin ki bu döneme gelmene yakın kitaptan faydalan bence çünkü biraz karışık gelebilir :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…