tatlı düşkünü dukan diyeti yapan bayanlar...
denedim harika oldu ve sizlerle paylaşmak istedim..
şu pastanelerde satılan bezelerden yaptım..regl dönemi tatlı krizimde tek yardımcım oldu..
malzemeler:
3 yumurta akı (oda sıcaklığında)
3 çay bardağı toz şeker (küçük çay bardağı olacak ve ben şeker yerine splenda tatlandırıcı kullandım)
1 çimdik tuz
2-3 damla limon(bezelerin beyaz olması için)
tarifi:
Derin bir tencereye yumurtanın beyazlarını ilave ediyoruz..
şekerimizi ve bir çimdik tuzumuzu ekliyoruz.ve ocağın altını yakıp çok kısık ateşte mikserde önce yavaş sonra hızlı devirde yaklaşık 7 dakika kadar karıştırıyoruz.
hafif dibine tutmaya başlayınca ocağı söndürüyoruz.15 dk daha çırpmaya devam ediyoruz.kaşığı kaldırdığımızda dökülmüyorsa olmuş demektir.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine krema torbasına koyup sıkıyoruz.
110 derecede 45 dakika kadar pişiriyoruz.Soğuyana kadarda fırını açmıyoruz.. en az 2 saat oda sıcaklığında tutup, soğuyunca servis ediyoruz..
denedim harika oldu ve sizlerle paylaşmak istedim..
şu pastanelerde satılan bezelerden yaptım..regl dönemi tatlı krizimde tek yardımcım oldu..
malzemeler:
3 yumurta akı (oda sıcaklığında)
3 çay bardağı toz şeker (küçük çay bardağı olacak ve ben şeker yerine splenda tatlandırıcı kullandım)
1 çimdik tuz
2-3 damla limon(bezelerin beyaz olması için)
tarifi:
Derin bir tencereye yumurtanın beyazlarını ilave ediyoruz..
şekerimizi ve bir çimdik tuzumuzu ekliyoruz.ve ocağın altını yakıp çok kısık ateşte mikserde önce yavaş sonra hızlı devirde yaklaşık 7 dakika kadar karıştırıyoruz.
hafif dibine tutmaya başlayınca ocağı söndürüyoruz.15 dk daha çırpmaya devam ediyoruz.kaşığı kaldırdığımızda dökülmüyorsa olmuş demektir.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine krema torbasına koyup sıkıyoruz.
110 derecede 45 dakika kadar pişiriyoruz.Soğuyana kadarda fırını açmıyoruz.. en az 2 saat oda sıcaklığında tutup, soğuyunca servis ediyoruz..