• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

tatlı düşkünü dukan diyeti yapan bayanlar...
denedim harika oldu ve sizlerle paylaşmak istedim..
şu pastanelerde satılan bezelerden yaptım..regl dönemi tatlı krizimde tek yardımcım oldu..
malzemeler:
3 yumurta akı (oda sıcaklığında)
3 çay bardağı toz şeker (küçük çay bardağı olacak ve ben şeker yerine splenda tatlandırıcı kullandım)
1 çimdik tuz
2-3 damla limon(bezelerin beyaz olması için)
tarifi:
Derin bir tencereye yumurtanın beyazlarını ilave ediyoruz..
şekerimizi ve bir çimdik tuzumuzu ekliyoruz.ve ocağın altını yakıp çok kısık ateşte mikserde önce yavaş sonra hızlı devirde yaklaşık 7 dakika kadar karıştırıyoruz.
hafif dibine tutmaya başlayınca ocağı söndürüyoruz.15 dk daha çırpmaya devam ediyoruz.kaşığı kaldırdığımızda dökülmüyorsa olmuş demektir.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine krema torbasına koyup sıkıyoruz.
110 derecede 45 dakika kadar pişiriyoruz.Soğuyana kadarda fırını açmıyoruz.. en az 2 saat oda sıcaklığında tutup, soğuyunca servis ediyoruz..

Emrivaki: ekmek falan kesinlikle yok. ayrıca atak evresinde sebze kesinlikle yasak. yiyebileceklerin yağsız kırmızı et :dana sığır gibi, tüm deniz ürünleri, ördek kaz hariç tüm kümes hayvanları(derisiz)
Kimse uyarmamış ama meyve de yasak ve dolayısıyla meyveli yoğurt ta. İçinde meyve parcacıkları varsa hele kesinlikle yasak. Meyve aromalı olanlar olursa belki diyor dukan. Ama yine de hızlı kilo vermek istiyorsan tavsiye etmiyor. Yağsız et çeşitlerinin yanında yağsız yoğurt süt ve peynirler yiyebilrsin. Light kolalı içecekler de serbest. Olmazsa olmazı en az 1,5litre su içmek. yaptığın sebze sosu bile yasak bana göre. arkadaşlar söylesin onu da.

Tebrik ederim , troid sorunun olmasına rağmen çok güzel kilo vermişsin. Troidden daha inatçı olmaya devam....:46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::65::65::65::65::65::65::65:

anneler günü nedeniyle ufacık bir kaçamak yaptım bu ilkdi umarım bir daha olmaz.troitden daha inatçı olduğumu kanıtlıycam kendime ve sizlere.hepinize kolay kilo kayıplaı diliyorum..

İyi geceler Yaklaşık iki ay önce bu dıyetı 2 hafta kadar uyguladım 5 kılo verdım.Üzerine tekrar kılo almadım ama bıraktıgıma pişmanım ödemlerım artmaya başladı tekrardan başlamaya karar verdim.Bugunden itibaren aranızdayım.Şu anki kilom 81.5 Kilo :1:

kızlar bugün bütün günümü dışarda geçirdim.1 adet yagda kızartılmış tavuk but,1 adet miller bira ve 1 avuç kadar çerez yedim ama eve geldiğimde tartım ancak gerçek kilomun 100 gr üstünü gösterdi:)tabi 2 gündür de tuvalet sorunu yaşıyorum :17::17:ve 15 gün sonra ilk defa form çay içiyorum bakalım yarın ne olacak tartının durumu çok merak ediyorum:5::5::5:

evet çözüldü gibi gözüküyor organikler bitti ama bu hafta gelecek diğerlerinden vardı ben alırken 2 çeşit kepek var biri organik 6,5 lira diğeri normal 4.25 ben organiklerden aldım 1 paketde normalinden normalinede baktım aynı değişen bişey yok hangisini istiyorsanız alın eğer telefon açarsan sana nasıl yollayacaklarını söylüyorlar şuanda piyasadaki kepeklerle ciddi fiyat farkı olduğu gibi doğrumu yanlışmı kaygısı yok :)

Süper kepeksorunu çözüldü o zaman peki oraya gitmeden yollamıyor mü rosman kargo falan

dayan sen 3. Kez diyete başlama kararı aldın sanırım ama her seferinde ısrarla köfteyi soruyosun sizin oralarda yiyecek başka birşey yokmu :d köfteyi sorup kaybolup bi zamn sonra gelip yine köfte soruyosun dikkatimi çektide istersen sana başka yiyecekler seçme konusunda yardımcı olalım

aynen öyle..yurtta kaldıgım ıcın yemek yapma ımkanım yok ve cok zor durumda kalıyorum

kızlarrr biliyorsunuz takıldı kaldım.haftasonu da hem motivasyonumun düşmüş olmasından hem de biraz vücudu şaşırtmak için hafif kaçamaklar yaptım..cuma günüyle hala aynı kilodayım 63.6, yani dukanı eksiksiz yapsam da aynı, kaçamak yaptığım 2 günün ardından da aynııı..ne saçma iştir anlmadım..şimdiki stratejim bugunden itibaren 5 günlük atak programi, yoksa bütün inancımı kaybetmiş olacağım, bugun 1.ayımın son günü ve sadece 2.3 gr verdim..Bu hafta 1-1,5 kilo verip psikoljik bariyerin altına inmek istiyorum..siz olmasanız walla bırakmıştım bu işi ..sevgiler ( ticker'ı değştirmek içimden gelmiyor, inşallah 1-2 günde 62 seviyesine sabitlerim )

Emrivaki: ekmek falan kesinlikle yok. ayrıca atak evresinde sebze kesinlikle yasak. yiyebileceklerin yağsız kırmızı et :dana sığır gibi, tüm deniz ürünleri, ördek kaz hariç tüm kümes hayvanları(derisiz)
Kimse uyarmamış ama meyve de yasak ve dolayısıyla meyveli yoğurt ta. İçinde meyve parcacıkları varsa hele kesinlikle yasak. Meyve aromalı olanlar olursa belki diyor dukan. Ama yine de hızlı kilo vermek istiyorsan tavsiye etmiyor. Yağsız et çeşitlerinin yanında yağsız yoğurt süt ve peynirler yiyebilrsin. Light kolalı içecekler de serbest. Olmazsa olmazı en az 1,5litre su içmek. yaptığın sebze sosu bile yasak bana göre. arkadaşlar söylesin onu da.

uyardığın için saol kahverengi :59:
diyetle ilgili blogları incelerken,(dukanimdiyetim kaldırılmış mı acaba açılmadı bugün) domates olmadığını,atak evresinin sonunda ohh kavuştum domatesime yazmış olduğunu görünce eyvah domateste yokmuş dedim,bugün kahvaltıda domates yoktu o yüzden. domateside diğer blogun tariflerinde görmüştüm dedim herhalde sebzeler yasak ama domatese izin var :1:
meyveli yoğurtta,dün öğle yemeği zamanları dışarıdaydım ve vaktim yoktu acele aldım :26:
şimdilik tuzsuz yemek çok kötü,hele yumurtayı :25:
bir de kendimi oruçlu sanıyorum,su içerken bişey yerken düşünüyorum :1: ama aç değilim,guruldamalarım yok :1:
ilk başlarken 83.3tü düz olsun diye 83 aldım
bugün tartıldım saabah,82.6 :61: azıcık spor da yapmıştım,

misafirim de var bugün yanlarında yememek çok zor olacak,bir ısırığa bile izin yok çünkü :26: yaptığım börekten kurabiyeden pasta kremamdan tatmadım hiç :34: şu akşamı bir atlatırsam çok iyi olacak, tarifler için de biraz daha dikkatli olayım,onca yapıyoruz boşa gitmesin

yaa hep ayni seyi yapiyorum,ben bunu nasil asacagim :59:biraz zayifladigimda nasilsa spor yapiyorum diye hemen diet disina cikiyorum..Dun anneler gunu munasebetiyle cocuklarimla sabah kahvaltisina gittim orada gunlerdir etmedigim kahvaltinin acisini cikardim..oglen 1 saat zumba yaptim ama bir once ki gunde diyete hic uymamistim:30:cikolatali light dondurma yemistim..bugun sabah tekrar diyete geri donuyorum iki gun atak yapip sonra seyir donemime donmek istiyorum..ama ben sinirlenince ya da stres yapinca hemen abur cubur yiyorum bu durumu atlatamiyorum:97:

Gunaydinlarrr,

2 seyir gununden sonra kilomda hic azalma olmadi, bugun 2 atak gunumun ilk gunu sinra sizlerin tavsiye ettigi gibi 1+1 e gececegim.

Yulak kepegi ile sabahlari annemin yaptigi krep hayatimi kurtariyor valla :)

Bir de hala tuvalete cikamadim hap bile fayda etmedi :( 8 gun oldu tik yok :((

yaa hep ayni seyi yapiyorum,ben bunu nasil asacagim :59:biraz zayifladigimda nasilsa spor yapiyorum diye hemen diet disina cikiyorum..Dun anneler gunu munasebetiyle cocuklarimla sabah kahvaltisina gittim orada gunlerdir etmedigim kahvaltinin acisini cikardim..oglen 1 saat zumba yaptim ama bir once ki gunde diyete hic uymamistim:30:cikolatali light dondurma yemistim..bugun sabah tekrar diyete geri donuyorum iki gun atak yapip sonra seyir donemime donmek istiyorum..ama ben sinirlenince ya da stres yapinca hemen abur cubur yiyorum bu durumu atlatamiyorum:97:

O bende de vardi insanlar sinirlenince uzulunce yemek yiyemez bense cikolataya tatliya saldiririm :))

Bu diyette canim tatli isteyince sicak sute cok az turk kahvesi ve tatlandirici koyup o istegi gidermeye calisiyorum. Bir de annem yulaf kepeginden kurabiye yapti 1 tane de sutun yaninda ondan yedim mi keyfime diyecek yok ki ben bir oturusta bir kutu nutella bitirirdim ve bunu gun asiri yapardim :(

uyardığın için saol kahverengi :59:
diyetle ilgili blogları incelerken,(dukanimdiyetim kaldırılmış mı acaba açılmadı bugün) domates olmadığını,atak evresinin sonunda ohh kavuştum domatesime yazmış olduğunu görünce eyvah domateste yokmuş dedim,bugün kahvaltıda domates yoktu o yüzden. domateside diğer blogun tariflerinde görmüştüm dedim herhalde sebzeler yasak ama domatese izin var :1:
meyveli yoğurtta,dün öğle yemeği zamanları dışarıdaydım ve vaktim yoktu acele aldım :26:
şimdilik tuzsuz yemek çok kötü,hele yumurtayı :25:
bir de kendimi oruçlu sanıyorum,su içerken bişey yerken düşünüyorum :1: ama aç değilim,guruldamalarım yok :1:
ilk başlarken 83.3tü düz olsun diye 83 aldım
bugün tartıldım saabah,82.6 :61: azıcık spor da yapmıştım,

misafirim de var bugün yanlarında yememek çok zor olacak,bir ısırığa bile izin yok çünkü :26: yaptığım börekten kurabiyeden pasta kremamdan tatmadım hiç :34: şu akşamı bir atlatırsam çok iyi olacak, tarifler için de biraz daha dikkatli olayım,onca yapıyoruz boşa gitmesin

Aramıza hoşgeldin emrivaki:3::3:
Ben tuzu kesemedim,azalttım sadece..bir de etlerin yanına acılı salçalı sosları (ya da kendime yoğurtlu soslar yaptım) kullandım ben,yemek yaparken de doğruyordum domates 1 tane yemeye,ya da salça koyuyordum...Yağlı olmamalarına dikkat ettim sadece..Ama tabii tatlandırmak için azcık yiyordum..sadece domates yemedim hiç...
Bir de light meyveli yoğurtlardan ben de ara öğünlerimde kullanıyorum.Atakta da seyirde de...Tanelerini yemiyorum sadece..Çok tavsiye edilen birşey değil biliyorum ben de yavaş veriyorum zaten ama yine de kendini çok da kasma yoksa vazgeçersen daha kötü diye düşünüyorum....

Yoldaslarim :) kendinize guveninizin arttigi fistik gibi oldugunuz istediginiz seyi giyebildiginiz gunleri dusunelim :)

Valla biz yine iyiyiz ac kalmiyoruz o fistik gibi mankenlerin oyuncularin hepsi ac geziyor zayif kalabilmek icin.

Hayatimizda belki bir defa disimizi boyle sikip sonra bunun odulunu alacagiz. Sonucu dusunelim. Sabir bol sabir herkese.

Son düzenleme:
arkadaşlar ben de geçen aydan beri bu dukan diyetinin peşindeyim...buradaki yazıları biraz okuduktan sonra tabi son sayfalara gelmeden kitabı almaya karar verdim daha sonra kitabın gelmesini beklerken yazılardan biraz biraz yapmaya başladım kitap geldi henüz bitirmedim... şuan 79 kiloyum
hem burda hem de kitapta dukanın sitesinden hesaplamalar yapıldığını okudum ama bi sorun var ben ingilizce bilmiyorum ve bu hesaplamaları yapamıyorum:43::43:
yapan arkadaşlar bana yardım edermisiniz lütfeeeeennn....:16::16:

Yoldaslarim :) kendinize guveninizin arttigi fistik gibi oldugunuz istediginiz seyi giyebildiginiz gunleri dusunelim :)

Valla biz yine iyiyiz ac kalmiyoruz o fistik gibi mankenlerin oyuncularin hepsi ac geziyor zayif kalabilmek icin.

Hayatimizda belki bir defa disimizi boyle sikip sonra bunun odulunu alacagiz. Sonucu dusunelim. Sabir bol sabir herkese.

Aynen...Ben bir de şöyle motive ediyorum kendimi "Şimdiye kadar yedim de ne oldu,ihya mı oldum"
Hiçbirşeyin tadını bilmiyor değiliz...Herşeyden yiyerek sadece pisboğazlığımıza hizmet ediyoruz yoksa zevk filan aldığımız yok..Ama şuanda arada yaptığım 1-2 lokmalık kaçamaklar nasıl tatlı geliyor bilseniz.Bir parça bitter çikolata ya da bir kuru kayısı atıyorum ağzıma sanki dünyanın en şekerli en güzel çikolatasını yiyorum.Bu daha güzel değil mi arkadaşlar...zaten herşey yememiz için bizi bekleyecek tedaülden kalkmayacak...haydeeee:64::64:

Gunaydin. Moralini bozma. Okumussundur ben de kacamaklar yapiyordum ama bugun sabah erkenden Metro Gross Market'e gittim. Light urunlerle doldurdum sepetimi.
Tatli krizlerimi bastirmak icin Sutas'in Light cilekli yogurdunu aldim. Evdeki KitKatlari dun ev halkina yedirip tukettim. Yerine artik meyveli yogurt geldi. :) En azindan uzeride %0 yag, %0 kolesterol ve %0 sakkaroz yaziyor. Evde o kadar cok cikolata ve abur cubur urun var ki ama ilgimi cekebilecek sadece ceviz ve bu yogurt kaldi.

Ise de getirdim. Gune bir de surprizle basladim. Cok degil ama Dukan'a basladigimdan beri karsilasmadigim bir is arkadasim otoparkta beni gordu. Bana inanamadigini ve harika gorundugumu soyledi. Muthis moral oldu arkadasim. Sen de ne zamandir Dukan uyguluyorsun, harika gidiyor ve daha da harika gidecek.

kızlarrr biliyorsunuz takıldı kaldım.haftasonu da hem motivasyonumun düşmüş olmasından hem de biraz vücudu şaşırtmak için hafif kaçamaklar yaptım..cuma günüyle hala aynı kilodayım 63.6, yani dukanı eksiksiz yapsam da aynı, kaçamak yaptığım 2 günün ardından da aynııı..ne saçma iştir anlmadım..şimdiki stratejim bugunden itibaren 5 günlük atak programi, yoksa bütün inancımı kaybetmiş olacağım, bugun 1.ayımın son günü ve sadece 2.3 gr verdim..Bu hafta 1-1,5 kilo verip psikoljik bariyerin altına inmek istiyorum..siz olmasanız walla bırakmıştım bu işi ..sevgiler ( ticker'ı değştirmek içimden gelmiyor, inşallah 1-2 günde 62 seviyesine sabitlerim )

bende aynen takıp ettıgım zamanlarda uzun duraklamalar yasadım 3 gun atak yaptım degısme olmadı fakat 3 gun spor yaptım hıc yapmadıgım halde o zaman yıne vermeye basladım bıde sporu dene ıstersen ataktan once faydasını goruceksın zaten spor yapıyor ısen 3 gun ıcın normalın ıkı katı yap goruceksın degısecek

Gunaydinlarrr,

2 seyir gununden sonra kilomda hic azalma olmadi, bugun 2 atak gunumun ilk gunu sinra sizlerin tavsiye ettigi gibi 1+1 e gececegim.

Yulak kepegi ile sabahlari annemin yaptigi krep hayatimi kurtariyor valla :)

Bir de hala tuvalete cikamadim hap bile fayda etmedi :( 8 gun oldu tik yok :((

baslarda o sorunu hepımız cektık dogadan kayısılı cay oneren var ama haftada en fazla 2 tane bende pek fayda etmedı ben hergun 2 kez wc ye cıkarken bu durum cok sıkıntı yaratmıstı herkesın bunyesı farklı ama bende ıse yarayan du oldu su ve yulaf kepeği mıktarını arttırdım muffın yapıyorum lımonlu tarcınlı 1 yerıne 2 yersem daha rahat cıkıyorum wc ye ama 2,5 lt de su ıcıyorum ve muthıs bır kurtarıcı bence KARALAHANA corbasını mı yaparsın cıg mı yersın bılmem ben bol soganlı eksılı domateslı kıymalı karalahana sarması yıyorum haftada bır cırcırcır yanı o kadar dıyeyım:52::52::52:

Back