Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

canımcım ben domates çorbasını normaldede çok yaparım.yazdan bahçemizin domateslerinden konserve yaparım kışın domates çorbası yapmak için.hiçbir zamanda su katmam domates çorbasına.o zaman sulandırılmış salça içiyormuşum gibi geliyor bana.bu yüzden ben su yerine süt katarım.önce unu yağsız kavururum.üstüne soğuk süt katarım.biraz karıştırdıktan sonra domatesi eklerim.kaynayınca blendırdan geçir,nane dök üstüne.bayılırım valla.tabi birde çocuk versiyonu var.üstüne tereyağ yakıp onun içindede kıtır ekmek yapıp çocukların kasesine dökebilirsin.birde misafire hava atma versiyonu var ki o zaman sütün yarısını katıp diğer yarısı için yarım paket çiğ krema katıp bir taşım kaynatıp kapatırsın.misafirinde hiçbir yerde bu kadar güzel domates çorbası içmedim der.birde bu kremalı versiyon mantar çorbası için geçerli.yemede yanında yat valla....

e un yerine ne katıyosun dukanda?

Sütü göz kararımı katıyorsun una :26::26:

o zaman 2 tatlı kaşığı mısır unu olabilir şeker...
hmm bende öyle düşündüm

inanılmaz alışeveriş yapasım vardı

ama diyet döneminde birşeyler almak saçma diye düşünüp çeyizim için bir sürü sipariş verdim

ohh rahatladım vallaaaa
bende kendime giysi alamıyorum diye, kızıma aldım bissürü, kendimede herzamanki gibi tupper aldım tabiki

Bende hangisini ercih edersen onun tarifini vercektim
canımsın, ikisinide ver hadi

teşekkür ederim canım, mutlaka deneyeceğim..

bende konserve yapıyorum yazdan, çok severim domatesi..ama bu tarifi dukana nasıl uyfurabilirim..mısır unuda kıvam verirmi? e malum sınırlı kullanıyoruz ya

Kepek katıyorlar kepek hakkını kullanıyosun çorbada çorbayı çok seviyorum ama krep yemeyince doyamıyorum ben

ben kepeğin girdiği hiçbişeyi severek yemiyorum çorbaya yazık olur... bitek ekmek olarak tüketebiliyorum yada poğça...

canımsın, ikisinide ver hadi

YAYLA ÇORBASI(her evre)

MALZEMELER:
-2 kaşık yulaf kepeği
-2 bardak sıcak su
-3/4 bardak yağsız yoğurt
-1 yumurta
-nane
-tuz

Yulaf 2 bardak sıcak su ile yumuşayana dek yaklaşık 15dk kaynatılır.Bir kase içinde yumurta yoğurt ile çırpılır içine arzu edilen miktarda nane eklenir.Kaynamış olan çorbadan kaseye azar azar eklenerek ılınması sağlanır.Daha sonra karışım yavaş yavaş karıştırılarak kaynayan çorbaya eklenir.Bir taşım beraber kaynatılır.Kesilmemesi için tuz en son eklenir.

-Çorbanın kesilmemesi için kapağının kapatılmamasına ve ateşin kısık olmamasına dikkat edin.
-Yulaf pirinci hiç aratmadı.Bilmeyen içinde yulaf olduğunu asla anlamaz.Üstelik yulaf sayesinde daha faydalı oldu.

DOMATES ÇORBASI(atak hariç)

MALZEMELER:
-1 bardak naturel domates rendesi(ben Tat marka kullandım.Mevsiminde sakladığınız domates olursa daha güzel olur tabi:)
-2 kaşık biber salçası
-1-2 dal kereviz sapı(tat versin diye kullandım.şart değil)
-1 bardak kaynamış su
-2 bardak yağsız süt
-1 kaşık light kaşar rendesi
-tuz
-karabiber

Domates rendesi ve biber salçası kokusu çıkana kadar beraber kavrulur.Üzerine süt ve su eklenerek kereviz saplarıyla beraber kaynayana kadar pişirilir.
Daha sonra kereviz sapları çıkarılır.Tuz ve karabiber eklenir.Kaşar rendesiyle servis edilir.

Buyrun afiyet olsun...Domatesi denemedim ama yayla güzeldi benim gibi çorba olmadan yemeğe oturmayanlar varsa güzel bir seçenek...

ben kepeğin girdiği hiçbişeyi severek yemiyorum çorbaya yazık olur... bitek ekmek olarak tüketebiliyorum yada poğça...

Bende ekmeğe alıştığım için krep olarak tüketiyorum krep olmadığı zamanlarda zor oluyor ekmeğe saldırmamam...Çorba olmadan yemeğe oturmazdım diyetten önce o yüzden arada yapmak iyi oluyor benim için...

40 yıl çorba olmasa sofrada aramam... ama domates çorbasıyla aramızda inanılmaz bi bağ var... aşığım ona resmen... o yüzden kepeksiz bi domates çorbası tarifii yoooluuurrrr.....

ne zaman ki düğün?

canım hazirana kadar nişan var düğünü bilemiyorum ama önümüzdeki seneye kalabilir...
yetiştiremeyiz çünkü eylüle ekime kadar ondan sonrada kış gelini olmak istemem

İstanbul- Ankara arası telef olcam çünkü:26:

canım ellerine sağlık, çok teşekkürler..akşama canım çorba istedi ben daha önce köfteli yayla yaptım amaberbat oldu, tavuk çorbamda kötü oldu, sizden fikir alayım dedim..ben mutfakta hiç yaratıcı değilimdir, ancak tarifle herşeyi yaparım

heee.. bende onu dedim.. nasıl biticek o eksikler diye... allah kolaylık versin... hayırlısıyla mutlu bi yuvanız olsun inşallah...

40 yıl çorba olmasa sofrada aramam... ama domates çorbasıyla aramızda inanılmaz bi bağ var... aşığım ona resmen... o yüzden kepeksiz bi domates çorbası tarifii yoooluuurrrr.....

DOMATES ÇORBASI(atak hariç)

MALZEMELER:
-1 bardak naturel domates rendesi(ben Tat marka kullandım.Mevsiminde sakladığınız domates olursa daha güzel olur tabi:)
-2 kaşık biber salçası
-1-2 dal kereviz sapı(tat versin diye kullandım.şart değil)
-1 bardak kaynamış su
-2 bardak yağsız süt
-1 kaşık light kaşar rendesi
-tuz
-karabiber

Domates rendesi ve biber salçası kokusu çıkana kadar beraber kavrulur.Üzerine süt ve su eklenerek kereviz saplarıyla beraber kaynayana kadar pişirilir.
Daha sonra kereviz sapları çıkarılır.Tuz ve karabiber eklenir.Kaşar rendesiyle servis edilir.

Buyrun afiyet olsun...Domatesi denemedim ama yayla güzeldi benim gibi çorba olmadan yemeğe oturmayanlar varsa güzel bir seçenek...

Bak bunda kepek yok dene istersen

Yayla çorbasını deneyebilirsin o halde ben yaptım tadı orta derecedeydi eşimde içti demekki çok kötü değil...Kepek içinde hissedilmiyor kokusu gelmiyor en azından

neyle kıvam buluyo ki acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…