Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

hiç hiç korkma canım hiç...aynı ben gibi olmuşsun..regl dönemimden önce (yaklaşık 10 gün önce) bütün umutlarım sönmüştü valla.en son annemle masada yaptığımız konuşmayı hatırlıyorum..kilo vermem durmuştu üstüne alıyordum bir de ben hiç kilo problemi yaşamamıştı hayatım boyunca bi ilaç kullandım 12 kilo aldım kendimi tanıyamıyordum..resmen 1 yıldrı üstüme üst baş almıyorum düşün sevmiyorum bu beni...mutfakta anneme ağlıyordum neden kullandım ki o ilacı allah kahretsin halime bak kilo da veremiyorum herkes kilo veriyor bu diyetle ben veremiyorum üstüne alıyorum diye 'gerçekten' ağladım..2 gün sonra regl oldum..uzmanlar reglinizin 3. gününde tartılın deseler de ben dayanamadım ve sabahna tartıldım -1.500..sonraki günlerde de -1.000 ve - 500 ile toplamda 3 kilo gitti birden bire 3 4 günde...o yüzden dur rahatla seni o kadar iyi anlıyorum ki...bi geçsin şu dönemin sonra tekrar konuşalım..belki benim vücudum çok su tuttu ondan 3 kilo kadar gitti ama inan 4 5 günde normalde gidemeyecek kadar çok eksi görüyosun tartıda...eminim sen de görüceksin..bir de son olarak ben de geç oldum duygusal olarak da mahvolmuştum yukarıda anlattığım hikayeden de anlayacağınız üzere..demem o ki az biraz sabır:)))

2 yada 3 öğün sık olmuyomu şaaka gibi çok tüketiyosun bence...

hım benimde bi sorum olcak sanırım...
zayıflama hapı kullananız oldu mu bu diyeti yaparken?
bn kilomun bi 8 kilosunu bu şekilde vermiştim bu diyete başlayınca hapı bırakma kararı aldım ama...
acaba onuda içsem yağ erime işlemim daha çabuk olur mu?
benim korkum bu kadar baskının vücuduma fazla gelmesi...
kararsızım...

kızlar bu dukan harika bişey gercekten onu söyleyim birde kitapta diyor ya üç günden sonra aclık hissedilmez cok katılıyorum ben artık sırf metobolizmem calışsın diye zorla yiyorum

bir de şu anımı da paylaşayım sizinle öğün atlamak ya da atlamamakla ilgili...seyirin ilk günlerindeydim...saf protein günümdü ama resmen AÇTIM,doymak bilmiyordum...hatta buraya da yazdım ya ben çok yiyorum nasıl olcak böyle kilo verebilir miyim diye...her şeyi diyete uygun yedim ama nasıl yemek her açlık hissettiğimde löp bişey yuttum ama tabii hepsi diyete uygundu..normalde atıyorum günde 200 gram eksiliyorsam o günden sonra ertesi gün bi baktım 600 gram gitmiş..burada soru sorduğum zaman sağolsun arkadaşlar ne çok protein o kadar çok kilo kaybı deyip beni rahatlatmışlardı.sabah da tatıldığımda gördüm ki çok haklılarmış...o yüzden öğün atlamamk çok önemli..

ve son olarak regl dönemlerimizde light olsunondan sonra tatlandırıcıyla yapılan tarifler olsun onlardan sıkça yemek problem değil.sonuçta pasta börek yemiyoruz...vücut regl olacağı için bişr hazırlığa giriyor ondan karbonhidrat metabolizması bozuluyor ve ondan dolayıdır ki tatlı isteğimiz tavan yapıyor..vücut o kadar çalışıyor ki o dönem de bunları tüketmesek olmaz zaten. bir biyolog olarak 'diyete uygun tatlı' tüketmeyi özellikle regl dönemlerinde doğru buluyorum...son olarak bir öneri...light yoğurdun içine istediğiğniz kadar splenda ağız tadını9za göre işte,yine ağız tadınıza göre vanilya ve rom aroması,ve bir avuç gojiberry!!!hiç light meyveli yoğurt aramanıza gerek yok muhteşemmm bir tatlı hem de çokkk çok sağlıklııı:))))

Son düzenleme:
benimde bir sorum var...
bu diyeti yaparken zayıflamaya yardımcı hap kullanan oldu mu?
6-7 kilomu bu şekilde vermiştim daha önce ve sorunum olan bel bölgem çok inceldi.
Dukan diyetine başlama kararı aldığımdan hapı bıraktım.
bugün aklıma takıldı acaba ikisini bir kullansam daha hızlı sonuç alabilir miyim diye?
ama açıkçası korkmuyor da değilim vücuduma çok yüklenmiş olurum gibi...
kararsızım...

zayıflama hapları zaten sağlıklı şeyler değil... şu an çok sağlıklı bir diyet yapıyorsun bence vücudunun dengesini bozma...

Hiç üzülme 15 -20 gün gr bile vermedim bide 1 kg aldığım bile oldu düzenli su iç spor yap kaçamak yapma birden gidecek pes etmek yok :)

bence o hapları hiç kullanma uzun vadede çok zararını görürsün dukan yeterli bence sağlıklı zayıflamak varken içinde bitkisel diye dünyanın kimyasalını koyuyorlar sonra misli misli kilo alıyorsun yardımcı krem kullan çok zor daysan ben sinoz krem kullanmıştım diyetten önce işe yaramıştı düzenli kullanımda incelme olmuştu genede sen bilirsin hap kullama bence

Canım ya çok sağol,moral verdin bana,ben zaten bu dönemi bunalımlı atlatıyorum;kilomda böyle olunca çokkkk canım sıkılmıştı,inş.dediğin gibi olur bende de,sonucu hemen paylaşırım.

slm arkadaşlar bugün hamilemiyim diye dr. gttm ama polistik over olmuşum kilo verip spor yapmam lazımmış morelim çok bozuk kilo vermem lazım acillll bana dukan diyetini önerirmisiniz?

2 yada 3 öğün sık olmuyomu şaaka gibi çok tüketiyosun bence...

Canım yanlış anladın sanırım 2-3 öğün light puding tüketiyorum demek istemedim(1 paket light pudingi 3 kaseye bölüp günde birer tane yedim),günde 2-3 öğün yemek yiyorum;ara öğün yapmıyorum bazen de öğün atlıyorum

canım çok haklısın,ben öğretmenim 2 haftalık tatil boyunca çok geç yatıp geç kalktım ve öğün düzenim bozuldu,günde 2 öğün yedim hep,şimdi de okul başladı sabahları daha erken kalkıp kahvaltı yapmaya üşeniyorum o yüzden yine iki öğün yemiş gibi oluyorum,ama yarından sonra erken kalkıp öğün atlamadan devam edicem diyetime,sana tekrar teşekkür ederim arkadaşım:))
ayrıca yoğurt önerini de deneyeceğim akşam yemeğinde;güzel fikir,light meyveli yoğurt her zaman bulamıyorum marketlerde.

Hiç üzülme 15 -20 gün gr bile vermedim bide 1 kg aldığım bile oldu düzenli su iç spor yap kaçamak yapma birden gidecek pes etmek yok :)

ben de ona bozuluyorum ya su içiyorum,spor yapıyorum,kaçamak yapmıyorum(light pudingi saymazsak) ama kilom durdu,regl olmam lazım belki de ondandır,moralimi bozmamaya çalışıcam,beklemedeyim,reglim geçsin bakıcam artık durumlara

çook teşekkür ederiiimm
not: kabızlık sorunu olanlar çççooookkkk bol su içsin (günde 4-5 litre kadar) geçen dukan yapışımda deli gibi kabızlık çekiyodum denemediğim ilaç, fitil kalmamıştı ama şuan çok bol su içiyorum ve hiç bir problemim yok

aromalar dr.oetkerin bütün büyük marketlerde var ve şaka gibi 1 lira 25 kuruş aroma yoğurdun o kesif kokusunu ve ekşimtırak tadını alıyor,gerçekten herkese tavsiye ediyorum müthiş..ha bir de bu dönemlerimiz için dukanellanın very beryy muffin i inanılmaz bir şey diyete başladığımdan beri 3 kere yaptım diyeti bıraksam da (hiç düşünmüyorum ama) ya da başarıyla tamamlasam ödül hakkı olan günlerimde pasta falan yeme şansım olsa da ı ıh deyip pasta istemiyorum bana very berry muffin veriiiinnn diyebileceğim bir tarif,harika=)))

adminlerin inisiyatfine sığınıp veriyorum linki,de-ne-yin sonra bu blog yazarına ardından bana dua edin hemencecik kurtulalım şu kilo illetinden=)))

http://dukanellaa.blogspot.com/2011/12/dukan-usulu-very-berry-muffin-malumunuz.html

Son düzenleme:
Kabaklar ortadan 2 ye bölünür bıçak yardımıyla çekirdeklerinden dört tarafından çizik atılır kaynar suya atılır birkaç dk haşlanır çekirdekleri kaşık yardımıyla çıkarılır . Tavuk göğsü kuşbaşı doğranır soğanla ve salçayla sotelenir . Kabak sandallarının içine yerleştirilir . Çıkarılan kabak içleri püre haline getirilir 1 diş sarımsak rendelenir 1 kaşık mısır unu ve biraz süt ve light kaşar la püre yapılır 1 taşım pişirilir kabak sandallarının üstüne dökülür. Fırında üzeri kızarana kadar pişirilir .afiyetle yenir bu akşam ki yemeğim

evet 2 haftalık araştırma,karar verme,şartların hazırlanması sürecinden sonra nihayet bugün bende diyete başladım.beklediğim gibi sabah kalktığımda regl olmuştum.ishalimde oldukça azalsada bugünde devam ediyor.yarın okuldan diyete başlayacak arkadaşlar olduğu için benim atak sürem 4 güne çıktı.sabah yulaf kepeğinden krep yapmaya çalıştım ve çoğu kişinin olduğu gibi benim ilk seferimde başarısız oldu.ama o haliylede olsa yedim.1 kaşık kepekle yapmıştım.bana çok ağır geldi ve midemi inanılmaz şişirdi.yanında 1haşlanmış yumurta va iki çatal ucuyla lor peynir.öğlen 1adet light yoğurt ile 1küçük kutu ton balığı yedim.2 bardak bitki çayı.1lt su tükettim.az önce 1bardak süt içinde mistik çay(malum regl zamanı artan tatlı isteğini bastırsın diye)içtim.birazdanda tavuk salatası yeyip,su içip günü bitirmeyi planlıyorum.herkesede başarılar diliyorum.güzel bir durum daha var ki sömestr tatilinde kilo almamışım.67.9dan 68 le başladım diyete.bu dönemde kilo almamamın nedeni bu sayfalarda okuduklarımın yarattığı motivasyondur.bunun içinde herkese teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…