slm kızlar( resmen kilo vermem durmuş bulunuyor hatta aldım 500gr ( regl olucam olamıyorum!iki haftadır light puding yiyorum,o kadar sık tüketmemek lazım biliyorum ama canım deli gibi tatlı istiyor pes etmek istemiyorum ama yaklaşık 10 gündür hiç veremedim ben,sporumu da yapıyorum.off ya nedendir anlamadım,çok sık yemiyorum bazen 2 bazen 3 öğün,ondan mı acaba???MUTSUZUM (
2 yada 3 öğün sık olmuyomu şaaka gibislm kızlar( resmen kilo vermem durmuş bulunuyor hatta aldım 500gr ( regl olucam olamıyorum!iki haftadır light puding yiyorum,o kadar sık tüketmemek lazım biliyorum ama canım deli gibi tatlı istiyor pes etmek istemiyorum ama yaklaşık 10 gündür hiç veremedim ben,sporumu da yapıyorum.off ya nedendir anlamadım,çok sık yemiyorum bazen 2 bazen 3 öğün,ondan mı acaba???MUTSUZUM (
slm kızlar( resmen kilo vermem durmuş bulunuyor hatta aldım 500gr ( regl olucam olamıyorum!iki haftadır light puding yiyorum,o kadar sık tüketmemek lazım biliyorum ama canım deli gibi tatlı istiyor pes etmek istemiyorum ama yaklaşık 10 gündür hiç veremedim ben,sporumu da yapıyorum.off ya nedendir anlamadım,çok sık yemiyorum bazen 2 bazen 3 öğün,ondan mı acaba???MUTSUZUM (
zayıflama hapları zaten sağlıklı şeyler değil... şu an çok sağlıklı bir diyet yapıyorsun bence vücudunun dengesini bozma...hım benimde bi sorum olcak sanırım...
zayıflama hapı kullananız oldu mu bu diyeti yaparken?
bn kilomun bi 8 kilosunu bu şekilde vermiştim bu diyete başlayınca hapı bırakma kararı aldım ama...
acaba onuda içsem yağ erime işlemim daha çabuk olur mu?
benim korkum bu kadar baskının vücuduma fazla gelmesi...
kararsızım...
hım benimde bi sorum olcak sanırım...
zayıflama hapı kullananız oldu mu bu diyeti yaparken?
bn kilomun bi 8 kilosunu bu şekilde vermiştim bu diyete başlayınca hapı bırakma kararı aldım ama...
acaba onuda içsem yağ erime işlemim daha çabuk olur mu?
benim korkum bu kadar baskının vücuduma fazla gelmesi...
kararsızım...
hiç hiç korkma canım hiç...aynı ben gibi olmuşsun..regl dönemimden önce (yaklaşık 10 gün önce) bütün umutlarım sönmüştü valla.en son annemle masada yaptığımız konuşmayı hatırlıyorum..kilo vermem durmuştu üstüne alıyordum bir de ben hiç kilo problemi yaşamamıştı hayatım boyunca bi ilaç kullandım 12 kilo aldım kendimi tanıyamıyordum..resmen 1 yıldrı üstüme üst baş almıyorum düşün sevmiyorum bu beni...mutfakta anneme ağlıyordum neden kullandım ki o ilacı allah kahretsin halime bak kilo da veremiyorum herkes kilo veriyor bu diyetle ben veremiyorum üstüne alıyorum diye 'gerçekten' ağladım..2 gün sonra regl oldum..uzmanlar reglinizin 3. gününde tartılın deseler de ben dayanamadım ve sabahna tartıldım -1.500..sonraki günlerde de -1.000 ve - 500 ile toplamda 3 kilo gitti birden bire 3 4 günde...o yüzden dur rahatla seni o kadar iyi anlıyorum ki...bi geçsin şu dönemin sonra tekrar konuşalım..belki benim vücudum çok su tuttu ondan 3 kilo kadar gitti ama inan 4 5 günde normalde gidemeyecek kadar çok eksi görüyosun tartıda...eminim sen de görüceksin..bir de son olarak ben de geç oldum duygusal olarak da mahvolmuştum yukarıda anlattığım hikayeden de anlayacağınız üzere..demem o ki az biraz sabır:)))
2 yada 3 öğün sık olmuyomu şaaka gibiçok tüketiyosun bence...
bir de şu anımı da paylaşayım sizinle öğün atlamak ya da atlamamakla ilgili...seyirin ilk günlerindeydim...saf protein günümdü ama resmen AÇTIM,doymak bilmiyordum...hatta buraya da yazdım ya ben çok yiyorum nasıl olcak böyle kilo verebilir miyim diye...her şeyi diyete uygun yedim ama nasıl yemek her açlık hissettiğimde löp bişey yuttum ama tabii hepsi diyete uygundu..normalde atıyorum günde 200 gram eksiliyorsam o günden sonra ertesi gün bi baktım 600 gram gitmiş..burada soru sorduğum zaman sağolsun arkadaşlar ne çok protein o kadar çok kilo kaybı deyip beni rahatlatmışlardı.sabah da tatıldığımda gördüm ki çok haklılarmış...o yüzden öğün atlamamk çok önemli..
ve son olarak regl dönemlerimizde light olsunondan sonra tatlandırıcıyla yapılan tarifler olsun onlardan sıkça yemek problem değil.sonuçta pasta börek yemiyoruz...vücut regl olacağı için bişr hazırlığa giriyor ondan karbonhidrat metabolizması bozuluyor ve ondan dolayıdır ki tatlı isteğimiz tavan yapıyor..vücut o kadar çalışıyor ki o dönem de bunları tüketmesek olmaz zaten. bir biyolog olarak 'diyete uygun tatlı' tüketmeyi özellikle regl dönemlerinde doğru buluyorum...son olarak bir öneri...light yoğurdun içine istediğiğniz kadar splenda ağız tadını9za göre işte,yine ağız tadınıza göre vanilya ve rom aroması,ve bir avuç gojiberry!!!hiç light meyveli yoğurt aramanıza gerek yok muhteşemmm bir tatlı hem de çokkk çok sağlıklııı:))))
kızlarrrr, lıght puding serbestmi diye sormuştum, kimse kullanmıyormuuuu:44:
Hiç üzülme 15 -20 gün gr bile vermedim bide 1 kg aldığım bile oldu düzenli su iç spor yap kaçamak yapma birden gidecek pes etmek yok :)
DUKAN EKMEĞİ(HER EVRE)
- 10 yemek kaşığı yulaf kepeği
- 10 y.k. buğday kepeği
- 10 y.k. süt tozu
- 3 y.k. mısır nişastası
- 1 paket kabartma tozu
- 5 y.k. light yoğurt
- 4 yumurta
- 4 y.k. su
- 1 çay kaşığı tuz
kuru malzemeler bir kapta karıştırılır, ayrı bir kapta yumurtaların akları tuz ile mikserde kar haline getirilir, yumurta sarıları ile diğer yaş malzemeler ayrı kapta çırpılır, yumurta sarıları kuru malzemeye yedirilir, en son tahta kaşıkla yumurta akları da (söndürmeyin sakın) bu karışıma güzelce eklenerek yedirilir. koyu, akmayan bir kıvam olacak. silikon kabınıza yerleştirdikten sonra önceden 200 derecede ısıtılmış fırında önce 10 dk, sonra fırın ısısını kapağını açmadan 180 dereceye düşürüp 30 dk daha pişirin. AFİYET OLSUN :)
soru 1:) Sosis tamamen yasak onun yerine jambonu tercih edebilirsin. atak evresinde ise yeşillik yok cnm sadece saf protein.
soru 2:) kendi adıma konuşayım en azından atak evresinde tatlı yememeyi planlıyorum. tarçınlı süt ile nefsini köreltebilirim:) ama dukan yemek tariflerinden yararlanabilirsin. aspartam ile yapılmış tarifler bloklarda yer alıyor.
soru 3 :) dukan ekmeğide yulaf kepeğinden yapılmış ekmek. aynı şekilde o da blokta var. ben bu hafta krep ile devam edicem. ekmeği pek sevmem zaten krep yumuşacık iyi gidiyor :)