Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

kızlar 10 gundur hep 65,9 kilodayım hiç oynamadı kilom. fakat dukanı biraz esnek yapmaya basladım o sebeple boyle oldu sanırım. birkaç gun sırf protein günü yapayım diyorum en azından yılbasına kadar 1 kilom gitsin diye. 2 ay 8 gündür diyetteyim. esneklik getirdiğim icin cok zorlamıyor neyseki. kızlar eşim geliştirme evresinde olması sebebiyle ona pizza yaptım kendim de bir dilim yedim. pizza hamuru için yulaf kepeği, tam tahıl unu, instant kuru maya, 1 yumurta ve biraz su. incecik tepsiye yaydım hamuru biraz beklettikten sonra. üzerine mantar, hindi light jambom, domates rendesi, biber yaydım ilk aşamada bu şekilde pişirdim.daha sonra son aşamada rende light kaşar rendesi yaydım cok eriyince cok bekletmeden çıkardım fırından. tadı mukemmeldi. arada kaçamak oldu ama son derece masumdu diye dusunuyorum:)

Moralim bozuk arkadaşlar 79.2 ye inmiştim şimdi tekrar 80 nim. vereceğime verdiğim kiloları geri alıyorum. daha 5 kilo da duraksama olmazki. Bende işe yaramıyor mu bu diyet. Öff.
benimde sinirlerim asiri bozuk .aynı dert bende de var 4.200 gitti ve ben 2 haftadır yerimde sayıyorum 69.200 düm 65 im şimdi 3 günlük atak yaptım bu sabah tartildim yine 65 deli olucam. siporu artırdım. Bu atak döneminde günde 4 km yaklaşık 50 dk yürüyüş yaptım.yine de olmadı çıldırmak uzereyim Telli turnam ve diğer deneyimli arkadaslar... Yardım ve tavsiyelerinizi bekliyoruz. Hersey light kaçamak yok suya devam ama bu neyin nesidir ne kadar daha sürer sizce whitebird le bana bı yardım lütfen yoksa gercekten bu diyet bendede ise yaramıyor diyecem....

kızlar oluyo boyle seyler arada. bu bazılarında tartı gram oynamıyor. bazılarında (bizde oldugu gibi) biraz kilo artısı varmıs gibi gorunuyor. aslında kilo almıyoruz fakat şişkinlik hissetmesek de tartıda fazla cıkıyoruz. duraklama evresi benim 10 gundur devam ediyor ama emini kilolar birden gidecek siz de bozmayın ve umutsuzluga kapılmayın. bu diyet mucize gibi. elbet hepimizde işe yarıcak. motivasyonunuzu dusurmeyin ki güzel kiilo veresiniz:)

slm kızlar bende 4 gündür uyguluyorum ve74.6 dan 71.6 ya düştümm ataktayım sizce durum nasıl? ve bir de kabızlık problemi çekiyorum yulafı ihmal etmeme rağmen işe yaramadı bitkisel çaylarda sonuç vermiyor bir önerisi olan var mı?

Öğünlerden bir saat önce çiğ olarak tüketeceğiniz 2-3 tane keçiboynuzunun sizi nasıl uzun müddet tok tuttuğunu hayretle gözleyebilirsiniz.
Olgun keçiboynuzunu çiğ olarak tüketmek gerekir ve de uzun uzun ağızda çiğnenmesine özen gösterilmelidir. Nasıl oluyor da keçiboynuzu tokluk duygusu veriyor? Sindirimin ağızda başladığını ve iyi çiğnemenin sindirimi ne kadar kolaylaştırdığnı biliyoruz. ıyi çiğneme, fiziksel olarak midenin vazifesine büyük oranda katkıda bulunur. Kısaca, besinleri dişlerimiz yardımıyla ezerek parçalarız. Ancak, bu işin bir de kimyasal olarak parçalanması vardır. Kimyasal sindirim, ağız salyasında başlar, midede devam eder ve bağırsaklarda son bulur. Besinler, yağ (lipid), şeker (karbonhidrat) ve protein içerirler. Besinlerin içerdiği yağ, şeker ve proteinler vücudumuz tarafından emilemezler. Emilebilmeleri için mutlaka, önceden vücudumuz tarafından üretilen enzimler yardımıyla kimyasal olarak parçalanarak emilebilir hale dönüştürülmeleri gerekir. Sindirim sistemimizde, en az yirmibeş tane birbirinden farklı kimyasal parçalayıcı enzimler bulunmaktadır. Ağız salyasında, midede ve bağırsaklarda, besinlerin içerdiği şekeri, yağı ve proteinleri kimyasal olarak parçalayan ve emilebilir hale getiren yani, vücudumuz tarafından kullanılabilir şekere, yağa ve proteine dönüştüren enzimler bulunur.

Bu enzimler üç ana grupta toplanır:
Proteinleri parçalayan enzimlere PROTEAZ
Yağları parçalayan enzimlere LıPAZ
Şekeri parçalayan enzimlere AMYLAZ

Yemekten bir saat önce çiğneyerek tüketilen 2-3 adet keçiboynuzu, lipaz ve amylaz enzimlerini frenleme (inhibe etme) özelliğine sahiptir. Kısaca, bu enzimlerin aktivitesini düşürür. Bu sayede, besinlerin içerdiği yağ ve şeker çok daha az oranda parçalanırlar. Parçalanmayan yağ ve şeker vücudumuz tarafından kullanılamıyacağı (emileme-yeceği) için dışkıyla kullanılamadan dışarı atılır. Unutmayınız, besinlerin içerdiği yağ, şeker ve proteinlerin bir çoğu vücudumuz tarafından kullanılamaz. Kullanılamadıkları için de bunlardan enerji almamız mümkün değildir. Kullanılabilmeleri için, vücudumuzda bulunan lipaz, amylaz ve proteaz enzimleri tarafından, vucudumuzun kullanabileceği (emibileceği) yağ, şeker ve proteine dönüştürülmesi gerekir.

Zayıflamak isteyenler şekere karşı ölçülü olmak zorundadırlar.
Eğer, şeker veya tatlı tüketimine karşı iştahınız varsa, hiç çekinmeden altı-yedi tane keçiboynuzu tüketebilirsiniz. Keçiboynuzu tüketimi tatlıya karşı olan iştahınızı giderirken, size kilo da aldırmayacaktır. Bu arada ne kolestrolünüz ne de kan şekeriniz yükselmeyecektir. Şeker hastaları çekinmeden keçiboynuzu tüketebilirler. Olgunlaşmış keçiboynuzu (kahverengi-siyah) çiğ olarak tüketilmelidir. Çiğ olarak tüketilen keçiboynuzu kan şekerini yükseltmez. Şeker hastaları da çekinmeden günde 5-6 adet keçiboynuzunu çiğ olarak tüketebilirler. Bu kural keçiboynuzunun pekmezi için kesinlikle geçerli değildir.

Kızlar böyle bir yazı buldum. Kitabın ingilizcesinde böyle bisey varmi yada dukan amcanın memleketinde keçi boynuzu varmi bu besinden haberdarmidir acaba kendisi ne dersiniz sadece paylaşmak istedim tatlı krizlerimize merhem olur umuduyla canlarım..... Yorumlarınızı ve varsa deneyimlerinizi bekliyorum

merhabalar bugün atak döneminin 5.günündeyim bu sabah tartıda 61.5 gördüm
şimdilik pek fark yok gibi gram gram veeriyorum ki hiç kaçamak yapmıyorum
benim günlük kilo tablom şöyle:
1.gün: 62.7
2.gün: 62.7
3.gün: 61.9
4.gün: 61.5
yarınsabah 60 ı görürmüyüm acaba ???????

dukan kitapta dio ki, 5+5 ve 1+1 in verdiği sonuç uzun vadede aynı, 1+1'i öneririm dio. 5+5 bnm gözümü çok korkutuo açıkçası, 1+1'de bi şeyleri özlemene fırsat kalmıo, ne biliyim bgn mesela bnm saf protein günüm, yrn sebze yiyceğmi bildiğim için daha rahatım, ama diğer türlü canım ister gibi gelio :)

yani uzun vadede alcağın sonuç aynı olcağ için hızlı mı sayılır 5+5'le vereceğin bilemiorum, dukan aynı dio sonucuna :)

bu arada facebooktaki sayfayı biliosundur, o da simla hanımın orayı da takip et çok motive edio, süper tarifler paylaşıo arkadaşlar bi de.

iş konusunda da eğer akşamdan dürüm şeklinde hazırlarsan hiç zorlanmasın cnm :)

cnm merhaba, günde 3/4 kaşık zeytinyağı tüketme hakkımız var sabah aç karnına içersen yardımcı olur. ayrıca yeşil çay, lipton form plus bitki çayı ve bol su içmenin de çok yararı var.

Destekleriniz için teşekkürler temelt, nrny ve diğer arkadaşlar. sizlerde olmasanız böyle zamanlarda vaz geçme eşiğine geliyoruz.
Duraklamayı hep 10 kilo civarı verenlerde okudum 5 kilo da duraklayınca hatta art 1 kilo alınca moral gitti tabii.
İyiki varsınız

vazgeçmiycez yaw :) daha gidecek çok yolumuz var bence regl dönemi fln çok etkiliyo gerçekten, bi de herkesin vücudu farklı kimimizin belirtileri ta 10 gün önceden başlıo fln çünkü.. sen de ii ki varsın cnm :) moral bozmak yok!

Ben menapozdayım artık regl dönemim yok. ama menapozda da kilolar daha inatçı oluyormuş:-((. Ben protein gün sayımı artıracağım.1+1 bana pek uymadı gibi

5+5 ile kısa vadede sonuç alırsınız, devam ettirebiliyosanız süper, ama ben 1+1'i öneriyorum sıkılmamanız için diyo Dukan Amca diye anladım ben

Ya bir de bugün gittim Bim'e kaanlar Marka loru gördm direkt orasına burasına bakmadan aldım, eve geldim iki kaşık yedim. sonra aklıma geldi yağ oranına bakmak. 30 gr'da 13.5 yağğ diyooooooooo beynimden aşağı kaynar sular döküldü!! Sanırım yanlış loru aldım benn, bir tek o vardı allahımm gitti yani deli gibi yağ yemiş oldum bugüüünn

kızlaaar dunde yazdım yine yazıorummmm annemin kalcasının uzerindeki yanları yağ toplanan yerler warya simit gibi :) onlar yuruyunce hareket edince çok acıyor dayanamıoyorum diyor sizde oyle birşey oldumu sizce bu kotumu diyeti bıraksın mııı ???

ayrıca arkdşlar duraklamalar olcaktır canınızı sıkmayın herkesin yağ oranları eşit değil kilonuz biriyle aynı olabilir ama yağ oranınız aynı degıldır bu zamandada yağ oranı fazla olan daha çok verir.. takmayın kafanıza vericez kiloları canlarımmm :)

kaanlar böreklik peynir die geçio adı ama bildiğimiz lor peyniri yağ oranı 100de 1. demin kontrol ettim panikle.. bi daha kontrol edin başka bi oran ya da marka olmasın?

slm karaduts, bnm tam öndeki karın bölgemde oluo, ama ben sürekli kasıp bırakıorum yürüyüş yaparken ona bağlıyorum. kas ağrısı ise biraz daha beklesin bence. ama yan simitlerde değilde yanlarda böbreğe yakın yerlerde bi ağrı varsa, böbreklerine baktırsın istersen. suyu az tüketio olabilir. bunlar aklıma geldi canım ..

Son düzenleme:
Ben menapozdayım artık regl dönemim yok. ama menapozda da kilolar daha inatçı oluyormuş:-((. Ben protein gün sayımı artıracağım.1+1 bana pek uymadı gibi

onlar inatsa sen daha inat olursun o zmn :) dukan kitapta menapozla ilgili de bi sürü bi şey yazmıştı, orda işine yarıycak bi şe var mı?

çook tesekkr ederim ilgilenip cewap verdiğin için... ewet bobreklerinde değil çok sukur suyunu fln hiç ihmal etmiyor.. demek kasları çalışıyor ztn bu diyetin yağları verdirip kas a dondurdugunu duymustum boylece azda kilo verince sıkılşatırıp daha çok vermiş gibi gosteriyor.. inş oyledir sanada basarılar diliorum :)

rica ederim, anneye slm :)

Öğünlerden bir saat önce çiğ olarak tüketeceğiniz 2-3 tane keçiboynuzunun sizi nasıl uzun müddet tok tuttuğunu hayretle gözleyebilirsiniz.
Olgun keçiboynuzunu çiğ olarak tüketmek gerekir ve de uzun uzun ağızda çiğnenmesine özen gösterilmelidir. Nasıl oluyor da keçiboynuzu tokluk duygusu veriyor? Sindirimin ağızda başladığını ve iyi çiğnemenin sindirimi ne kadar kolaylaştırdığnı biliyoruz. ıyi çiğneme, fiziksel olarak midenin vazifesine büyük oranda katkıda bulunur. Kısaca, besinleri dişlerimiz yardımıyla ezerek parçalarız. Ancak, bu işin bir de kimyasal olarak parçalanması vardır. Kimyasal sindirim, ağız salyasında başlar, midede devam eder ve bağırsaklarda son bulur. Besinler, yağ (lipid), şeker (karbonhidrat) ve protein içerirler. Besinlerin içerdiği yağ, şeker ve proteinler vücudumuz tarafından emilemezler. Emilebilmeleri için mutlaka, önceden vücudumuz tarafından üretilen enzimler yardımıyla kimyasal olarak parçalanarak emilebilir hale dönüştürülmeleri gerekir. Sindirim sistemimizde, en az yirmibeş tane birbirinden farklı kimyasal parçalayıcı enzimler bulunmaktadır. Ağız salyasında, midede ve bağırsaklarda, besinlerin içerdiği şekeri, yağı ve proteinleri kimyasal olarak parçalayan ve emilebilir hale getiren yani, vücudumuz tarafından kullanılabilir şekere, yağa ve proteine dönüştüren enzimler bulunur.

Bu enzimler üç ana grupta toplanır:
Proteinleri parçalayan enzimlere PROTEAZ
Yağları parçalayan enzimlere LıPAZ
Şekeri parçalayan enzimlere AMYLAZ

Yemekten bir saat önce çiğneyerek tüketilen 2-3 adet keçiboynuzu, lipaz ve amylaz enzimlerini frenleme (inhibe etme) özelliğine sahiptir. Kısaca, bu enzimlerin aktivitesini düşürür. Bu sayede, besinlerin içerdiği yağ ve şeker çok daha az oranda parçalanırlar. Parçalanmayan yağ ve şeker vücudumuz tarafından kullanılamıyacağı (emileme-yeceği) için dışkıyla kullanılamadan dışarı atılır. Unutmayınız, besinlerin içerdiği yağ, şeker ve proteinlerin bir çoğu vücudumuz tarafından kullanılamaz. Kullanılamadıkları için de bunlardan enerji almamız mümkün değildir. Kullanılabilmeleri için, vücudumuzda bulunan lipaz, amylaz ve proteaz enzimleri tarafından, vucudumuzun kullanabileceği (emibileceği) yağ, şeker ve proteine dönüştürülmesi gerekir.

Zayıflamak isteyenler şekere karşı ölçülü olmak zorundadırlar.
Eğer, şeker veya tatlı tüketimine karşı iştahınız varsa, hiç çekinmeden altı-yedi tane keçiboynuzu tüketebilirsiniz. Keçiboynuzu tüketimi tatlıya karşı olan iştahınızı giderirken, size kilo da aldırmayacaktır. Bu arada ne kolestrolünüz ne de kan şekeriniz yükselmeyecektir. Şeker hastaları çekinmeden keçiboynuzu tüketebilirler. Olgunlaşmış keçiboynuzu (kahverengi-siyah) çiğ olarak tüketilmelidir. Çiğ olarak tüketilen keçiboynuzu kan şekerini yükseltmez. Şeker hastaları da çekinmeden günde 5-6 adet keçiboynuzunu çiğ olarak tüketebilirler. Bu kural keçiboynuzunun pekmezi için kesinlikle geçerli değildir.

Daha oncede yazmıştım arada kaynamasın diye yine yazıyorum acaba yiyebilirmiyizki kızlar ne dersiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…