Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Tesekkur ederim evet o konu icin inandirici gelmiyor dedim ama sanirim yanlis anlasildi..

Kızlar bir arkadaşımız önceki sayfalarda gut hastalığı yazmıştı ve kafama takıldı. Yeteri kadar su tüketsek bile gut hastalığına yakalanma riskimiz protein ağırlıklı beslenme sebebi ile herzaman varmıdır?

çok ciddi bir konu ve açıkcası o riski yaşamaktansa seyir evresini hergün 1 öğün sebzeli olmak üzere + protein olarak geçirmeyi düşünüyorum.

düşüncelerinizi bekliyorum kızlar hepinizin fikri çok değerli benim için malumunuz vermem gereken kilo fazlası çok fazla ve seyir evrem en az 4 ay sürecek

4 ay boyunca 1 + 1 değilde hergün Sp ( az sebze + protein ) yapsam ?

sebzeden kastım belki 1 kase yulaf ezmeli yayla çorbası yada 1-2 salatalık kıvırcık vs.. geri kalan protein..

yok canım ben o yazısına hitaben yazmadım 241. sayfadaki yazıya hitaben yazdım

Peki..sadece dusunce gucu ile zayiflama icin boyle demistim ama sanirim biraz on yargi var sizde bize karsi.Ama size katiliyorum ve sizi cok iyi anliyorum ayni durumda ben olsam (yani gittigim dyt.lerde sonuc alamasam ve bir de kilo alsam) sizin gibi dusunurdum bende...

ben direk sizin yazınızı okuduğum için yazdım düşünce gücüneymiş ona lafım yok tabiki denemediğim bilmediğim birşey hem bunda alıncak ne vardı bu kadar anlamadım bu diyete inanmayadabilirdiniz ben eğer öyleyse sebeb ne dedim sizde bana direk ben aslında düşünce gücü için söylemiştim derdiniz anlardım :) yoksa kimseyi köstek olmakla falan suçladığım yok sonuçta burası özgür bir platform herkes fikrini beyan edebilir

Tesekkur ederim evet o konu icin inandirici gelmiyor dedim ama sanirim yanlis anlasildi..

Son düzenleme:
ben cevap yazarken arada sizde yazmışsınız işte bunu ilk deseydiniz anlardım dedim :)

QUOTE=ozgyahmet;18626541]Peki..sadece dusunce gucu ile zayiflama icin boyle demistim ama sanirim biraz on yargi var sizde bize karsi.Ama size katiliyorum ve sizi cok iyi anliyorum ayni durumda ben olsam (yani gittigim dyt.lerde sonuc alamasam ve bir de kilo alsam) sizin gibi dusunurdum bende...[/QUOTE]

rica ederim umarım işini görür bu kepek sorunu şimdilikte olsa çözmek iyi geldi en azından birsüre idare eder bunlar aradada herhalde yeni ürünler gelir kepek olmayınca insan ne yapacağını şaşırıyor eline geçincede :) ben ilk kekler falan epey bişey yapmıştım şimdi genelde ya krep yada çorba yapıyorum

bende özellikle krep için kullanıcam.öğlen akşam ekmek yeme alışkanlığım pek yoktuda sabahları ekmeksiz doymuyorum gibi oluyodu çok iyi oldu bulduğumuz

Merhaba..Gut hastaligi vucutta bir atik maddesi olan urik asidin fazlaligindan olusur..Urik asidin vucutta cok fazla yapilmasi ya da vucuttan atiliminin yetersiz olmasi sonucu urik asit kanda artar ve eklemlerde birikir.Yani gut hastaligi iltihapli bir romatizma hastaligidir.Protein agirlikli yeme icme gut hastaligina sebep olmaktan cok bu hastaliga sahip kisilerde ataklari arttirabilir.Biz bu kisilerin beslenmelerini duzenlerken urik asit miktarini kanda artaracak yogun proteinli besinleri minimum duzeye indiririz.benim basindan beri soyledigim dr kontrolunden gecmek ve biyokimya tahlili yaptirmak bu acidan onemli..Size tavsiyem urik asit miktarini daha fazla arttiracak olan kirmizi et ve sakatat urunlerini haftada 3-4 kezden fazla tuketmemek..Ancak bu: kirmizi etin gut hastaligina neden oldugu icin degil: bobrekleri ve karacigeri cok fazla yormamak icin..

Merhabalar,
oncelikle ben kendi adima bir diyetisyenin aramiza katilmasindan sonsuz memnunum, cunku burada biraz da el yordamiyla birbirimize danisarak ilerliyoruz. O yuzden desteginiz bence cok kiymetli, hosgeldiniz
ben de genel tecrubelerimi paylasmak istiyorum.Benim bugun tam 1 ay oldu. 6 kilo verdim, her gun ya da haftada 6 gun en az 45 dakika kosu bandinda kosuyorum, dukanin listesine uymakla birlikte sucuk salam da yiyoyurm haftada 4 ogunde falan cunku ogunleri lezztli kilmak pek kolay olmuyor. Bir ay boyunca 3-4 ogunde diyeti bozdum, hem de oyle boyle degil:) mesela bu ctesi bir nisan toreninde onume gelen her seyden yedim cok tehlikeli olan borek, sarma, amerikan salatasi gibi seylerden de tadimlilk yedim, bozdugum gunlerin hemen ertesinde egzersizlerimi biraz arttitrdim, haftada bir iki gun bir kadeh sarap ictim. sonuctan ise cok memnunum, kimseye bozun arada vs demiyorum ancak felaket bir sonuc getirmiyor, belki yavaslatiyordur hepsi bu. ipin ucunu kacirmamak lazim sadece bence.
bu arada ben fransada yasiyorum, tatil icin turkiyedeyim su anda, laborant olan annem de basta pek tepki verdi rejimime bu hafta bende kan tahlillerimi yaptiricam anneme, kotu bir durum varsa sizlere de yazarim, ama diyetisyen hanimin da dedigi gibi bunlari yaptirip sagligimizin farketmesek de nasil etkilendigini gorebiliriz. bir de bu hafta fransanin en populer haftalik dergilerinin birinin kapak konusu dukan diyetiymis, ben turkiyedeyim dergiye bakamadim ama eve gelince esim bir goz atmis zararli midir yasaklamak mi gerek falan yaziyormus kapakta, ama kapak carpici olsun diye de boyle olabilir baslik da atilmis olabilir, ay sonuna dogru donunce sizinle paylasicam derginin yazdiklarini. sonuc olarak 5 kilo daha vermem gerek dukan sitesine gore mayis sonu buna ulasacagim, herkese kolay gelsin:)

benim kapağim bitti arkadasımda lamayadan mayısda gelicek napcam şimdi ben napcam (fatamgülün abisine benzedim vaal )

mvis ben kepek bulmuştum sahibindende orijinal dukanın kendi kepekleri burayada yazmıştım sınırlı vardı elinde sen görmedin sanırım bitmiş ama yolda gelecekler varmış o süre zarfı içinde bir arkadaş kuzenim satıyor diye link verdi ona bak istersen onun linkini yazıyorum yalnız bundan almadım fikir yürütemeyeceğim ama buraya yazan arkadaş kuzenim yurtdışından getiriyor yazmıştı sende zaten orijinali vardı anlarsın

Unlu Mamüller / YULAF KEPEĞİ-DUKAN DİYETİ YAPANLARA 1 KG.-29.90 TL sahibinden.com'da

benim kapağim bitti arkadasımda lamayadan mayısda gelicek napcam şimdi ben napcam (fatamgülün abisine benzedim vaal )

Tesekkur ederim: hosbulduk..Cok guzel noktalara degindiniz.Ben de danisanlarimda kacamaklari duymazdan geliyorum cunku insanoglu tabiki yaratilmis olan herseyden tatmali:yasak olan hic bisey yok aslinda sadece kilo veriminde yavaslama acisindan motivasyonunuzu dusurebilir.Ozellikle haftada bikac kez tadimlik kacamak yapabilirsiniz bu barsaklarinizi calistirmaya cok yardimci olacaktir..Ama tadimlik diyorum ltf porsiyon degil..Bikac kuru kayisi, 1\2 ince dilim tam bugday ekmegi...vs.Ama eger kendinizi toplayip tekrar hemen diyetinize donemiyorsaniz kacamak yapmayin..

Ve bu diyete uyumlu olabilecek bir tarif verebilirim size.Tavuk corbasi:.tavuk gogsunuzu 1 lt kadar suda haslayin.yumurta ve yogurtla terbiye yapip tavugun haslama suyuna dokun bir tasim kaynattiktan sonra didiklenmis tavuklarinizi da ilave edin..cok lezzetli oluyor ben her zaman yaparim hem de cok tok tutuyor..afiyet olsun..

cok mutluyum bugun ılk defa ssloleil tarıfıne gore krep yaptım yulaf kepeğimle tadı tahmın ettıgımden guzel bıraz sıvı oldu ama lezzetliydi bıde tadı tatlı gıbıydı halbukı tuzlu krep yaptım kokusuda cok guzeldı bugunde tartıldım kılo vermemde devam edıyor masallah deyın kızlarrr

Maşallah cnmm süpersinn

kızlar bıde bu dıger yulaf kepeğini alan varmı orjınal dukanınkıyle kıyaslayalım cunku ben kepeklerimi daha busabah aldım ıkı kutu ama bıtecek dıye cok korkuyorum.
yumurta kapıya dayanmadan stok yapmak lazım

Harikasın ellerine sağlık afiyet olsun :)valla bende aldım dün kepekleri akşam başka tarife göre yaptım krebi olmadı bu akşam krep tavası alıp bende ssoleil'in tarifine göre yapcam kısmetse inşallah beceririm çok heyecanlıyımm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…