Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

sbah kahvaltıda bir yumurta ve bir bardak süt içiyorum(ekmek yiyebilir miyim)
biraz da peynir
öğle ve akşam balık et ya da tavuk ızgara yapıp yiyorum
1 buçuk litre su içiyorum
doğru mu
ekmek kesinlikle yasak hayatından karbonhidratı bir süreliğine çıkartıyorsun unut :)))çaya kahveye şeker yokkkk onun dışında doğru kendine menü yapmışsın süper .:))

Sonunda 4'lü rakamları görebildiiimmmm...

2 haftadır bir türlü kilo veremiyordum. Çok yavaş kilo veriyor, ara ara alıp tekrar veriyordum. İşin garibi asla ve asla kaçamak yapmıyorum. Tuzlu zaten yiyemem, beni eti bile hiç tuzsuz pişirip yerim. Bol da su içiyorum. Suyun yanında dünya kadar sıvı tüketiyorum (hiçbiri Dukan diyetine aykırı değil, şekersiz nescafe ve bitki çaayları). Sonunda yarım kilo birden vererek 49,5 kg olduuummmmmmm... Ara ara ciddi ciddi duraklamalar, gelgitler oluyor. Ancak sonunda mutlaka kırılıyor ve kilo veriliyor.

Sakın pes etmeyin, mutlaka bir yerde kırılıp kilolar verilmeye devam ediyor.

tatlım tebrik ediyorum seni darısı başımıza

akşam yemeğinde 1 tatlı kaşığı kadar bulgur kaçırmıştım sanırım ilk defa liste dışına çıktım ama 45 dakika tepindim spor yaptım sauna eşofmanla deli gibi terledim şimdi içim biraz rahat

golgi' cim ne diyorsun bulgurlar etkisini kaybetmişmidir :18:

pes etmek yokkk herkese başarılar

kaybetmek ne kelime tarihh olmuştur tarihh şahanesin canım

canim kacamak tabi iyi degil ama arada oluyor iste
sporla dengelersin artik bir kerecikten birsey olmaz bende cok yapiyorum

gozun aydin canim ya ne gusel
kilonu merak ediyordum hep ne zamandir yazmiyordun hedefine cok az kalmis masallah
direnc illa kiriliyor ama ben bir hafta ayni kiloda kalsam gevsiyorum malesef
insallah bende 5 li rakamlari gorurum

Yok geçmiştir diye düşünüyorum. Yine de mümkün olduğunca kaçamak yapmamaya çalışmak lazım. Yine de çok rahat kilo verilecektir.

Görürsün görürsün, senin de az kaldı.. Sen böyle devam et, mutlaka verirsin.. Ben çok sıkılmıştım artık ve haftaya şantiyeye gitmeden vermek istiyordum, biraz moral oldu bana. Artık mayısa kadar devam edicem. Ne kadar verirsem, sonra 1 Mayıs'ta güçlendirme evresine geçeceğim inşallah..

yulaf kepeğim geldi sanırım salı günü başlarım bende dukanın sitesindeki anketi doldurdum 4 gün atak evresi diyo kitabında 5 gün yapmam gerektiği yazıyo ama benim gibi 10 kilo vermek isteyenlerden 7 gün atak yapanlar var önceki sayfalarda kafam karıştı kaç gün atak yapsam ki ben ??

benim dukana gore 10 kilo fazlam vardi, bana 3 gun dedi, ben 5 gun yaptim, arada da mesela diyelim diyet disi birseyler yedim ya da duraklama geldi falan 3 gunluk bir atak yapiyorum. bence sen de 5 gun yap ama sen bilirsin.

bu arada bir kasik bulgur yiyip uzulen arkadaslara sesleniyorum, bugun bir kizlar partisine katildim bir arkadasimin evinde;( kendi yagsiz kiymadan koftelerimi goturdum ama yok brezilya kokteyli yok bordo sarabi, yok 4-5 pringles derken iyice cizmeyi astim, vicdan azabindan uyuyamayacagim sanirim hemen size kostum bakiyim biraz kendime geleyim diye. yarin iki ayri seans olamak uzere 40+40 dakika kadar kosucam;( isin kotusu aksama da esimin dogum gunu icin bir rezervasyon yaptirdim;( o yer ben bakarim artik(
olur da buraya ben duraklamaya mi girdim diye sizlanan mesajlar atarsam bana bu aksam yazdiklarimi hatirlatin e mi?;(

peki peynirde kısıtlama nedir?yani ezine-tulum-lor-kaşar hepsini yağlı yağsız farketmeden tüketebilirmiyiz

hayir maalesef light peynirler ya da lor yemen gerekiyor, gerideki sayfalarda bir kac marka vermisti arkadaslar, yanilmiyorsam yorsanin bir lor'u varmis ama yine bir bilen yazar saniyorum markalari. ama yagsiz peynirlerin de diger izin verilenler gibi siniri yok

Yörsan böreklik lor peynir

Bahçıvan bembeyaz light beyaz peynir

Pınar light üçgen peynir ( haftada 2-3 defa )

Yoğurt olarak SEK %0 yağ light yoğurt

Süt olarak SEK %0 yağ light süt

ben bu şekilde kullanıyorum :)

Protein içeren yiyecekleri ilk atak bölümü diye bir bölüm var o dönemde tüketiyorsun. Sadece protein tükettiğin dönemin süresini (atak dönemi) senin vermek istediğin kiloya göre ayarlıyorsun. 10 kilo ya kadar kilo vermek istiyorsan 3-4 gün , 10-20 kilo arasında vermek istiyorsan da 5-6 gün falan yapıyorsun. Eğer daha fazla kilo vereceksen 7-10 gün arasında ama bunun için bir doktora danışman gerek.

yiyeceklere gelince : Et,balık,tavuk(derisiz),yumurta,süt,yoğurt,peynir(yağsız olması tercih edilmelidir). Ayrıca enaz 1,5 litre su tüketilmeli diyor ama sen 2-2,5 litrenin altına inmemeye çalış. Ben 3 litre tüketiyorum. Bir de yulaf kepeği gerekiyor. Zor bulunan birşey ama ; hem tok tutuyor hem de bu kadar çok et,yumurta tükettiğinde kolestrol oluşmasını engelliyor.

Ataktan sonra da seyir dönemi var. Bu dönem de de ben 1+1 yapıyorum yani birgün protein&sebze , birgün sadece protein olarak. Bazıları bunu 5+5 olarak yapıyor ama hergün sadece et tüketmek sıkıcı olabiliyor.

Ayrıca günde en az 20 dk yürüyüş tavsiye ediliyor. Asansör kullanmayı bırakman tavsiye ediliyor. Yani daha aktif bir yaşam tarzı. Kısaca bu ama kitabı alırsan çok daha iyi motive olursun.

Başarılar...:81::81::81::81::81::81::81:

bende bugün protein günümdeyim 1 haşlanmış yumurta 1 incecik dilim hindi salam ( %8 yağ sanırım pınarın en az yağ hindilide vardı ) yağsız peynir ve 3 köfteyle duruyorum iştahımda yok yağsız yoğurtla günü bitireyim bari

buarada tatlıcıdan yağsız sütle yapılmış kahve almıştım yanı başımda herkes donut yiyordu nasıl içim gitti anlatamam içinden yumuşacık kremalar süzülen donut ları gördükçe bir hoş oldum ooof ooof

Son düzenleme:

canım ben teşekkür ederim umarım sizlerde en kısa zamanda ulaşırsınınız ideal kilonuza:))benim diyetimi doktorum dukan diyeti yapıyoruz diye adlandırmıyor ve birebir kitapdaki gıdalar üzerinden gitmiyoruz,ben dukanı inceleyince aynı diyeti yaptığımı anladım.ben ilk beş gün sabah,yumurta ve dil peynirli kahvaltı,ara 1 çay bardak kefir,öğlen 150 gr yağsız dana eti,ara 1 çay bard.kefir,akşam 150 gr et balık veya tavuk yoksa 2 dilim dil peynir yedim 3,5 kilo verdim ardından kahvaltıma zeytin ve salata,diğer öğünlerime salata olarak sebze eklendi,meyva yok kesinlikle her pazartesi ilk beş gündeki protein diyetini uyguluyorum.her hafta tartıya gidiyorum spor hiç yapamadım henüz buna rağmen direk yağlara saldıran bu diyet sayesinde yaşım için normal yağ sınırlarına inmişim bile gerçi 10 kilo daha verme planım var inşallah başarırım:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…