• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

bugün itibariyle 59.7 ye inmiş bulunmaktayım :66::66::66::66: yani bu diyete başladığımda ilk hedefim olan 60 ın altına :66::66::66: ay sonuna kadar devam etme kararı aldım 2. hedef 57 ay sonuna kadarda bunu veririm inşallah birdaha uğraşmam bu hafta kutlamamı yapacagım :1::1::1: şimdi kutlama olarak ne yesem bilemedim serbest bırakınca birşeyde istemiyor insanın canı tabi bu kutlama kaçamak olacak ama ben zaten haftada 1 ögün kaçamak yaparak devam edecegim o kadarınıda hakettim artk :1::1:

cok guzel ssoleil cim ya valla imrendim sanaa ben hala 60 ta tikali kaldim

sanirim sabah kacamaklarim yuzunden veremiyorum
birde carsamba regl gunum onunda etkisi vardir
hani 5 li rakamlari gorsem psikolojik olarak rahatliycam daha bir azimle devam edicem
kaçamak yapmak istediginizde sebze günlerini tercih etmenizi öneriyorum ertesi gün protein olduğu için artan kilo direk gidiyor hatta üstünede veriyosunuz tabi bu diyetin ilk günleri için değil 1,5 ay dolduktan sonra kaçamak yapmak ve onları vermek çok kolay oldu ilk ay böyle değildi herkese bol kilo vermeler darısı başınıza

HEPİMİZ "ŞİŞKO"YUZ :)
belki zamanında yüzüme vurulsaydı "şişko"luğum şimdiye mankendim... aileme ve tüm arkadaşlarıma küsüm şuandan itibaren... geleceğimle oynadılar :9:
banada sisko deyiin :26:60 in altina inemiyorum bir turluu
belki hirs yaparimda veririm
her goren cok zayiflamissin diyor ya motivasyonumu kaybettim bu yuzden
offff siskoyum ben siskoooo

Son düzenleme:
insanların sana zayıfladın demesi aksine gaz vermeli bak ne güzel gerçekten başarıyorsun ve herkes farkında bana da yeter artık diyorlar ama ben biliyorum nerede bırakmam gerektiğini sonuçta bunca zaman bu mutsuzluğu yaşayan bendim bundan sonrada tadını çıkarabilmeliyim insanlar zayıfladın diyebilir ama bu senin hedefine ulaşman gerektiği gerçegini değiştirmez eskiden beri çok sevdiğim bir laf vardır ne zaman umudum bitme boktasına gelse sürekli bu lafı takrarlarım hatta daha önce çalışırken masamın tam karşısına bunu yazıp asmıştım ne zaman umutsuzluğa düşsem okur okur düşünür kendimi toparlar yoluma devam ederdim sana şişko demiyorum ama şunu diyorum ŞİMDİ KAÇARSAN HAYATIN BOYUNCA HEP KAÇACAKSIN.... sende sıksık bunu düşün istersen hatta diyetten sıkıldıkça yaşamımızda sorunlarla yılmamalarla karşılaştıkça hepimiz düşünelim deneyin işe yarıyor gerçekten sevgiler

banada sisko deyiin :26:60 in altina inemiyorum bir turluu
belki hirs yaparimda veririm
her goren cok zayiflamissin diyor ya motivasyonumu kaybettim bu yuzden
offff siskoyum ben siskoooo

ben de şişkoyum ve artık şişko olarak yoluma devam etmek istemiyorum, çevremdekiler 5 kilo versen yeter diyorlar oysa kilo fazlam en az 15 kg ! ( boy kilo oranına göre 23 ! ) nerede durmam gerektiğini çok iyi biliyorum. şimdi bırakırsam bir daha hiç başlayamayabilirim. hayatım boyunca gerçek yüz hatlarımı hiç göremedim , yanaklarım yüzümü hep kapladılar, devam edersem yoluma belkide ilk defa gerçek yüz hatlarımı aynada görebileceğim. Yaşamayan bilemez , yaşamayan anlayamaz hele hele artık yeter zayıfladın diyenler hiç anlayamaz. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Son düzenleme:
İlk kez yazıyorum.Bu diyeti ikinci kez yapışım.Daha önce tüm safhaları düzenli olarak uygulamamıştım.Bu sefer tam uyguladım.Şimdi üçüncü aşamaya yeni geçmiş bulunuyorum.59 yaşındayım.Boyum 157 cm.Şu anda 64,8 kiloyum.Benim hedefim bu kilo.Beden ölçüm 40 oldu.Armut tipli olduğum için pantolonda 42 daha iyi oluyor.Ömür boyu rahatlıkla yapılacak bir beslenme şekli demek daha uygun olur.Daha önceleri de diyetler yaptım.Ama yağ eritmeyi bunun kadar iyi bir şekilde yapanı daha önce uygulamadım.Bu arada belirteyim doktorum.Yağsız protein ürünleri ve beraberindeki yulaf kepeği ile birlikte kolesterol sorunu da yaşanmıyor.Bence Türkiyedeki mesele yulaf kepeğini bulamamak.Tahıl ülkesinde çok tuhaf bir sorun.Bu yulafı kepeğinden ayırmak bu kadar mı zor olur?Amerikadan beraberimde getirdim.Orada Whole food marketlerde oat bran adı altında organiği bile varİdareli kullanmak açısından hergün iki yemek kaşığı yulaf bir yemek kaşığı da buğday kepeği ile sabahları pankek gibi yapıyorum.Şimdiye kadar bir küçük yumurta biraz yağsız süt,tarçın ile çok güzel oluyordu.Ama uzun vadede sadece yumurta akını kullanarak yapmak kolesterol açısından daha uygun olur.Kepeği bu şekilde tüketmek süt veya yoğurtla birlikte tüketmekten daha iyi geldi bana.Herkese önerebileceğim bir diyet bu.Şimdilik bu kadar.Sık sık görüşmek dileğiyle.

Bu diyete başlamakta çekinceleri olanlar için diyebilirim ki ömür boyu yapılacağı için en doğru olanı bu.Hepimiz biliyoruz ki çeşitli diyetlerle bir şekilde kilo veriliyor.Bu işin kolayı.Zoru bu gelinen kiloyu korumak.Ben ilk seferinde üçüncü evreyi düzgün bir şekilde yapmamıştım.Sanırım o nedenle ve çikolata ve kuruyemişi de fazla yediğim için 5 kilo almıştım.Şimdi tam istediğim bölgelerden yağlar gitti.Üstelik düzenli yürüyüş de yapamadığım halde.Bizler yaşımız gereği daha zor kilo veriyoruz.Ama bu diyette zengin protein kaynakları nedeniye jas kaybı da minimum olduğu için yüzden de öyle tuhaf bir erime söz konusu olmadı.

kızlar ankaraya gidecek bir tanıdıgım var rossmanda su aralar yulaf kepegı varmıdır. aldırayım dedım yalnız bulabılırse tabı. oradakı aktarlardan aldıklarımız gıbı acı degıl yenebılıyordur inşallah:) bu arada fiyatı ne kadar ona göre siparış verdıreyım. ızmırde degırmen dıye bır yerden aldıgımı yıyemedım.bogazımda dugumlendı.rossmandan da cok alırsam yıyemezmıyım dıye dusunuyorum.uff tek derdı bu dıyetın yulaf kepegı.

bilgisayarıma yeni bir program yüklemek için bir arkadaşıma yolladım ve hala geri gelmedi sanırım geçen salı yollamıştım ve sizlere ulaşamıyorum çok mutsuzum:43::43::43:.tabi bu arada diyeti de bırakmadım :46::46:hala devam ediyorum ve bugün 63 lü rakamları gördüm.hemen geldim haber vermeye bu arada bugün 20. günüm ve ben hala aynı motivasyonla devam ediyorum:52::52::52:hepinize başarılar diliyorum ve umarım en kısa zamanda bilgisayarıma kavuşurum da gece gündüz birlikte olur ve hep beraber diyet yaparız:34::34:
yanlızlık zor zanaat:1:
:16:

ben de şişkoyum ve artık şişko olarak yoluma devam etmek istemiyorum, çevremdekiler 5 kilo versen yeter diyorlar oysa kilo fazlam en az 15 kg ! ( boy kilo oranına göre 23 ! ) nerede durmam gerektiğini çok iyi biliyorum. şimdi bırakırsam bir daha hiç başlayamayabilirim. hayatım boyunca gerçek yüz hatlarımı hiç göremedim , yanaklarım yüzümü hep kapladılar, devam edersem yoluma belkide ilk defa gerçek yüz hatlarımı aynada görebileceğim. Yaşamayan bilemez , yaşamayan anlayamaz hele hele artık yeter zayıfladın diyenler hiç anlayamaz. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Sana sonuna kadar katılıyorum yaşamayan bilemez...beni gören herkes yüzün çok güzel biraz versen yeter diyor...yıllardır ben böylede iyiyim diyerek gezdim.ama şimdi bi karar verdim ağustos sonunda 60 kg olucam.kendimi çirkin hissettiğimden veya kimse bana zayıfla dediği için değil sırf istediğimde yapabileceğimi göstermek istiyorum. ve daha 19 günde 6,5 kg dan kurtuldum bile.böyle bir başlangıçtan sonra hiç bi şekilde bozmayı düşünmüyorum diyetimi. kaldı 23,5 kg. çok mu? bu motiveyle söylüyorum DEĞİL !
BOŞVER DİYENLERE,YAPAMAZSIN DİYENLERE İNAT UMARIM HEPİMİZ İSTEDİĞİMİZ HEDEFE ULAŞIRIZ.BAŞARMA HİSSİ ZAYIF OLMA DUYGUSUNDAN DAHA GÜZEL :62:

kızlar mrb bu dukan diyeti ne ya.uzun mu sürüyo.kitap internette varmı nasıl bulacaz.yardım edermisiniz bana

kitapçılarda var alabilirsin vermek istediğin kiloya göre değişiyor zaman ama eğer ömür boyu kilonu korumak niyetindeysen o zaman ömür boyu sürüyor diyebiliriz :34: önceki sayfaları okursan kitaba bile ihtiyaç duymayabilirsin

4 aşaman olacak

1. atak
vermek istediğin kiloya göre gün belirleyeceksin 3 5 7 10 gibi

2. seyir istediğin kiloya ulaşana dek sürecek

3. güçlendirme vermiş olduğun kiloyu 10 la çarpacaksın kaç gün çıkarsa o kadar koruma diyetin olucak

4. koruma
ömür boyu aynı kiloda kalmak için perşembe günleri sadece protein tüketeceksin

süresi bundan ibaret :34:

kitapçılarda var alabilirsin vermek istediğin kiloya göre değişiyor zaman ama eğer ömür boyu kilonu korumak niyetindeysen o zaman ömür boyu sürüyor diyebiliriz :34: önceki sayfaları okursan kitaba bile ihtiyaç duymayabilirsin

4 aşaman olacak

1. atak
vermek istediğin kiloya göre gün belirleyeceksin 3 5 7 10 gibi

2. seyir istediğin kiloya ulaşana dek sürecek

3. güçlendirme vermiş olduğun kiloyu 10 la çarpacaksın kaç gün çıkarsa o kadar koruma diyetin olucak

4. koruma
ömür boyu aynı kiloda kalmak için perşembe günleri sadece protein tüketeceksin

süresi bundan ibaret :34:

cevap verdiğin için cok teşekkür ederim canım.saolasın

Sana sonuna kadar katılıyorum yaşamayan bilemez...beni gören herkes yüzün çok güzel biraz versen yeter diyor...yıllardır ben böylede iyiyim diyerek gezdim.ama şimdi bi karar verdim ağustos sonunda 60 kg olucam.kendimi çirkin hissettiğimden veya kimse bana zayıfla dediği için değil sırf istediğimde yapabileceğimi göstermek istiyorum. ve daha 19 günde 6,5 kg dan kurtuldum bile.böyle bir başlangıçtan sonra hiç bi şekilde bozmayı düşünmüyorum diyetimi. kaldı 23,5 kg. çok mu? bu motiveyle söylüyorum DEĞİL !
BOŞVER DİYENLERE,YAPAMAZSIN DİYENLERE İNAT UMARIM HEPİMİZ İSTEDİĞİMİZ HEDEFE ULAŞIRIZ.BAŞARMA HİSSİ ZAYIF OLMA DUYGUSUNDAN DAHA GÜZEL :62:

Ne güzel söylemişsin , hiç de çok değil... benim de 8 gitti 7 kaldı :)
Birbirimizi motive ederek bu işi bitireceğiz.:1:

bugün 3.günüm.başladığımda 70.5 geliyordum.bugün 69.0 yanlız deneyimlilerden birşey öğrenmek istiyorum.kitabı aldım ama tam okuyamadım.atlayarak göz attığımdan kaçırdım.atak evresinde kuru soğan-maydanoz-baharat varmı.

baharat serbest kuru soğan maydonoz gibi şeyler sadece tat vermek amaçlı kullanılabilir ben kullanmadım ama şimdi ara sıra protein günlerinde sadece tat versin diye kullanıyorum

bugün 3.günüm.başladığımda 70.5 geliyordum.bugün 69.0 yanlız deneyimlilerden birşey öğrenmek istiyorum.kitabı aldım ama tam okuyamadım.atlayarak göz attığımdan kaçırdım.atak evresinde kuru soğan-maydanoz-baharat varmı.

dukan sana yolladığı posta şirketinin verdiği kodu ve linkini yollayacak siparişin kargoya verilince verdiği sitede siparişin yola çıktığı tarihi görebileceksin birde türkiyeye teslim edildiği tarihi bu süreç bende 17 gün sürdü aralarda paket nerelerde malesef göremiyorsun türkiyeye geldikten sonra ptt nin sayfasında posta takibinde yurtdışı gönderiler var oraya yine aynı kodu girerek postan nerede bilgisi olacak bende posta işleme merkezinde bekliyor olarak görününce baktım ki 1 hafta geçti hala beklemede aradım ptt dekiler çok saygısızca davarnıyorlar telefonda epey tartıştım gümrüğe takıldıda demediler eşim cumartesi bakmaya gitti o zaman ögrendik vermediler cumartesi dagıtım yok epey bir gürültü kopardıktan sonra pazartesi sonunda kargoyu alabildik bu arada aynı tarihlerde yine fransadan kardeşimden gelen 3 paket kepek sorunsuz 10 gün içinde elimize ulaştı o yüzden içerikten diye düşünüyorum çünkü kardeşimin daha önceki yolladığı kıyafet peynir çikolata derken yaklaşık 7 kiloyu bulan koliler de sorunsuz eve ulaşmıştı malesef sistem nasıl işliyor tam belli değil

sipariş geri giderse para ödeme durumu olurmu bilemiyorum ama yurtdışından alışveriş yaptığım siteler var mesela victorias secret diyelimki sipariş geri gitti posta ücretini kesip geri ödeme yapıyorlar hiç giden siparişle karşılaşmadım ama ptt nin buhar ettiği siparşlerim oldu sonuç hiç bişey yapamadım parasıda gitti çünkü karşı taraf sana postalamış belgesi kodu var ama burda ne olmuş belli değil benim dediğim şekilde takip edersen gitmesine engel olursun ptt sana gümrüklü kargon var diye kağıt yolluyor ama benimki biz siparişi aldıktan sonra geldi yani yaklaşık türkiyeye giriş yaptıktan 15 gün sonra falan

canım cok saol bılgıler ıcın dukana mail attım hemen ıcerık yazın vs dıe ama gerı donmedıler ınsallah benımkıde gecte olsa sorunsuz gelır elıme
bu arada vermıssın kıloları gozun aydın ınsallah bende hedefıme ulastıgımı gorucem sızler gıbı
ha bırde gojı ebryy burdan aldım tadı guzel sevdım ınsallah kabızlıga yararda kılolar daha cabuk gıder

arkadaşlar sonunda verdım su 500 gramı. tam 69 oldum.:64::64:yarın 68ı gorurum ınsallah. ınsallahhh yarın almamda 68i gorurum yıllar sonra.3 senedır bugunlerı bekledım.86 ıdım.sayılar yer degıstırcek 68 olacagım sonunda:) bugun sebze gunum ödul olarak karnıyarık pısırecegım kendıme tabı dukana uygun.bu arada fırın tepsı ıcın yaglı kagıt kullanan varmı o bır sorun yaratırmı dıyet ıcın. bu arada arada ben kaşar yıyorum tabı lıgt % 3 yag oranı hanı dıger urunlerdeki yaga gun ıcınde dikkat edip. bırdee meyvelı yogurt aldım sutas lıght yağ oranı% 0.08. karbonhıdrat 14. özel gunler ıcın kullanılabılırmı. deneyen varmı.

Öncelikle tebrik ederim ve inşallah kalıcı olur verdiklerin, bir daha geri almazsın.
Bende 86 kg den başladım ve 68 olmak istiyorum. Ne kadar sürede verdin.Bir de boyun kaç ideal kilon 68 mi ? çok sordum galiba. :37::37::37::37::17::17:

sevgili caponkedi benım verecek 33 kılom var daha beterını gorursen daha cok gaza gelırsın belkı benımde eyluk ekım gıbı guclendırmeye gecmem gerekıyo hesaplamalarıma gore bakalım gorucez

Back