• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Dukan Diyeti Deneyimlerimiz

Merhaba, hepinizi çok tebrik ediyorum arkadaşlar ama merak ettiğim birşey var.. Verdiğiniz kilolar tartıya yansıyor evet ama beden olarak değişimler ne durumda? Fazlalıklarınızın olduğu noktalarda incelme var mı ya da bir 5-7 kg. arası verdiğinizde kıyafetlerinizde 1 beden küçülüyor mu? Ben 2 kez niyetlendim yapmaya ama atak evresinin 3. günü genellikle aşırı halsizlik, baskı ve nefes alamama hissiyle vazgeçiyorum.. Sizlerde de böyle durumları yaşayan oldu mu? Dukan kitabında 3. gün daha enerjik hissedersiniz diyor ama benim tam tersi 3. gün aşırı sıkıntım oluyor.. Yanıtlarınıza göre aranıza katılmaya gelebilirim ve son bir şans daha verebilirim dukana :27: Şimdiden çok teşekkür ederim ilginiz için :71:

Ben 7 kg verdim. Herkes çok büyük fark olduğunu söylüyor. Kıyafetlerimde de çok farketti. Patlıyacakmış gibi duran pantalomun beli bollaştı ve hatta arada bir yukarı çekmek zorunda kalıyorum. 1 beden rahat azalmışımdır.:61::61::61::16::16::16:

seyir evremin 4. günü bitti ve 5 gündür aynı kilodayım :50: gram oynamıyor 5 gün uzun bir süre değil mi?

nerede yanlış yapıyorum ? :59:

yanlis bir sey yaptigini sanmiyorum, ataktan cikinca kilonun hic oynanamamasina insan sasiriyor ama normal aslinda. Seyirde haftada 1-1,5 kilo verilir diyor dukan, 7 gun oynamazsa 3-4 gunluk atak yapin diyor, benim de bir hafta oynamadi seyirin 10. gununden sonra, ben de 3 gun atak yaptim bir kilo indi, bu gun yine 1+1e dondum, bir iki gun daha bekle istersen bir fark olmazsa sen de bir atak yap( yumruk harekati diyor buna dukan)

merhaba canım tebrik ederim bende 90 kilo ile başlamıştım şimdi 77yim 68 -70 olmak istiyorum inşallah:))doktorum diyetisyenlerin yaptırdığı ekmek tatlı yenilen diyetlerle kalıcı kilo verilmez diyor bu diyetle ideal kiloya inip, istediğimiz şeyden makul ölçülerde yersek kilo almazmışız alsak bile2-3 kilo olurmuş, hemen 5 günlük atak yapıp yine eski halimize dönebilirmişiz,ayrıca bu diyet kansere karşı korunmak için en mükemmel beslenme şekliymiş,hiç kilo vermesen bile kansere karşı vücudunu koruyorsun diyor doktorum.bol azim ve başarılar diliyorum:))

tesekkurler sende supersın ya benımde hedefım 70 gercı ben bıraz daha gerıden baslamısım ama olsun tıckerımıda guncelledım sankı bu arada ısyerındekı arkadaslar farkettıler kılo verdıgımı bu kadar cok kıloda 8 kılo fazla farketmıyo ama yınede pantolonum accayıp bollastı ıkıde bı cekıyorum belını ınsallah ustumden dustugu gunlerde gelecek
bu arada alısverıs yasagıda koydum kendıme sadece mayısta tatıle gıdınce bırkac bırsey bakarım belkı 70 oluncada tum dolap bastan assagıya ye nı le ne cekkkkk

bu arada ben hala yulaf kepeği bulamadım getırtemedım ama mayısta ıtalyaya gıdıyorum orda olan arkadaslar yardımcı olurmusunuz ıtalyancası nedır yada onerebılecegınız marka varmı barı bulup valızımı doldurup geleyım
:64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64::64:
:66::66::66::66::66::66::66::66::66::66::66::66::66::66::66::66::66::66::66:

tesekkurler sende supersın ya benımde hedefım 70 gercı ben bıraz daha gerıden baslamısım ama olsun tıckerımıda guncelledım sankı bu arada ısyerındekı arkadaslar farkettıler kılo verdıgımı bu kadar cok kıloda 8 kılo fazla farketmıyo ama yınede pantolonum accayıp bollastı ıkıde bı cekıyorum belını ınsallah ustumden dustugu gunlerde gelecek
bu arada alısverıs yasagıda koydum kendıme sadece mayısta tatıle gıdınce bırkac bırsey bakarım belkı 70 oluncada tum dolap bastan assagıya ye nı le ne cekkkkk

bu arada ben hala yulaf kepeği bulamadım getırtemedım ama mayısta ıtalyaya gıdıyorum orda olan arkadaslar yardımcı olurmusunuz ıtalyancası nedır yada onerebılecegınız marka varmı barı bulup valızımı doldurup geleyım

bu arada doktorun kım
bu dıyet hakkında doktorlardan ıyı sozler duymak ne guzel cunku sımdıye kadar dıetlerımın basarısız olma sebebı hayatımın sonuna kadar bır dıet mantıgıyla yasamayı ıstemememmdı
ama sımdı azar azar devam herseyden tadıp arada ataklarla kendımızı sınırlandıracagımzıı bılıoruz ne mutlu
tabı ıstenen kılo erldıkten sonrakı zamanı kastedıyorum

oat bran ingilizcesi zaten

boşnakçayı bilmiyorum

Haferkleie
almancası

Son D'avoine
fransızcası

crusca di avena italyancası

yulaf kepeğinin ingilizcesi ve boşnakçası ne acaba nerden çğrenebilirim yardım edebilecek olan var mı bu konuda?? almancası oat bran ama ingilizce ve boşnakçası lazım bana

Son düzenleme:
crusca di avena italyancası bu google yazınca italyadaki markalar çıkıyor

kendi kendime 2inci ile 3üncü evre arası bir program izliyorum. arada yarım dilim pasta yedim, ama hala ekmek vs yemiyorum. sonuç olarak cumartesiden beri yarım kg daha verdim. :64:

gelinlik provasına gittiğimde kadın "tamam artık daha zayıflamayın" dedi. açıkçası bu benim hayatımda ilk defa duyduğum bir şey :))) güzelmiş. dikkat ediyoruz bakalım neler olacak. düğün 16 nisan'da, o zamana kadar böyle böyle devam etsem neler olacak sizlerle paylaşacağım.

yalnız bu kabızlık fena sorun :( haftada 1 ilaç almaya başladım, bağırsak tembelliğinden korkuyorum...

çok iyi kilo vermişsin tebrikler gittiğin dr nerede acaba merak ettim demek artık dr larda uygulatıyor bu diyeti ben diyetisyenleri zaten artık hiç inandırıcı bulmuyorum birara dr kontrolündemi yapsam diye düşünmüştüm birde kullandığın tabletleri dr mu önerdi senin tercihin mi

teşekkür ederim canım,doktorum istanbul bakırköyde çocuklarımın doktoru kendisi,kanserden ve diğer bazı hastalıklardan ms,parkinson,alzheimer vs kendimizi korumamız için beslenmenin önemi konusunda çalışmaları var, iyileştirdikleri hastaları var ve biz anne babalara da çok yardımcı oluyor.bir muayene ücreti karşılığı her hafta kontrole çağırıyor,diyete başlatmadan bir ultrason chek-up ı yaptırtıp vücutta kanser,habis tümör taraması yaptırıyor,gerekli gördüklerinde ağır metal testi yaptırıyor ki bu test önceden bir çok hastalık ve kanser türünün habercisi olabiliyor.(anneme yaptırttı mesela,bana yaptırmadı)çok güveniyoruz kendisine her konuda danışıyoruz bizi hep ülkenin ünlü proflarına yönlendiriyor.bende daha önce 2 kez diyetisyen kontrolünde zayıflamaya çalıştım bir tanesi 6 ay sürdü inan bu verdiğim kiloya 6 ayda inemeyip sıkıldım gitmedim.bu arada neden doktorunuza gitmedin dersen bebek emziriyordum acele ettim ve dr bey emzirirken diyet yaptırmıyordu bende gizli olarak başka diyetisyene gitmiştim:))şimdi yine emziriyorum ama bebeğim 18 aylık olduğu için sütün pek bir önemi kalmadı oyüzden başlayabildim..kullandığım takviyeleri dr bey önerdi omega 3 ve askorbik asit sağlıklı yaşamak adına zaten herkese çocuklara bile kullandırdığı takviyeler,exodex de yağ yakmaya yardımcı sağlık bakanlığı onaylı güvenilir bir takviye umarım sende başarılı olursun canım:))

bu arada doktorun kım
bu dıyet hakkında doktorlardan ıyı sozler duymak ne guzel cunku sımdıye kadar dıetlerımın basarısız olma sebebı hayatımın sonuna kadar bır dıet mantıgıyla yasamayı ıstemememmdı
ama sımdı azar azar devam herseyden tadıp arada ataklarla kendımızı sınırlandıracagımzıı bılıoruz ne mutlu
tabı ıstenen kılo erldıkten sonrakı zamanı kastedıyorum

teşekkür ederim canım,bence sen daha hızlı kilo verebilirsin ben aynı zamanda hipotroit hastasıyım biraz daha ağır veriyorum. bu diyetle doktorumun başka bir bayan hastası 1,5 ayda 17 kg gibi bir rakam verdi hala da devam ediyor arada rastlaşıyoruz görenler gözlerine inanamıyor diyor:))inşallah sende de öyle olur ayrıca bu diyet çok sağlıklı emin ol,doktorumun oğlu milli yüzücü tüm sporcular bu tarz diyetlerle zayıflıyormuş onun arkadaşları voleybolcu yüzücü kızlar görüyorum zayıflamaya gelen..canım ideal kilona yaklaşana kadar kendini sık hiç bozmayınca daha kısa sürüyor 17 yi veren kız yılbaşında bir dilim portakal attım ağzıma sonra çıkarttım hemen dedi nasıl azim yapmış valla ben arada çok kaçamak yapıyorum tatlıya dayanamıyorum bazen görünce hemen hammm:))doktorumun adı emin mindan aslında çocuklarımın doktoru ama bize de yaşam koçluğu yapıyor:))

teşekkür ederim birçogumuzun içi rahatladı senden de bunları duyunca en kısa zamanda ideal kilona ulaşman dileğiyle bir sorum daha var cevaplarsan sevinirim daha önce yazmışsan dikkatimden kaçmıştır herhalde aklıma takıldı şimdi senin diyetinde dukanla birebir aynımı yoksa dr un önerdiği başka gıdalarda oldumu geçenlerde sanki böyle bir yazı okumuştum dr kontrolünde bu diyeti yapan birisi sabah kahvaltısında birkaç da zeytin yiyordu belkide sendin yazan :) ben anımsayamadım şimdiden teşekkürler

teşekkür ederim canım,doktorum istanbul bakırköyde çocuklarımın doktoru kendisi,kanserden ve diğer bazı hastalıklardan ms,parkinson,alzheimer vs kendimizi korumamız için beslenmenin önemi konusunda çalışmaları var, iyileştirdikleri hastaları var ve biz anne babalara da çok yardımcı oluyor.bir muayene ücreti karşılığı her hafta kontrole çağırıyor,diyete başlatmadan bir ultrason chek-up ı yaptırtıp vücutta kanser,habis tümör taraması yaptırıyor,gerekli gördüklerinde ağır metal testi yaptırıyor ki bu test önceden bir çok hastalık ve kanser türünün habercisi olabiliyor.(anneme yaptırttı mesela,bana yaptırmadı)çok güveniyoruz kendisine her konuda danışıyoruz bizi hep ülkenin ünlü proflarına yönlendiriyor.bende daha önce 2 kez diyetisyen kontrolünde zayıflamaya çalıştım bir tanesi 6 ay sürdü inan bu verdiğim kiloya 6 ayda inemeyip sıkıldım gitmedim.bu arada neden doktorunuza gitmedin dersen bebek emziriyordum acele ettim ve dr bey emzirirken diyet yaptırmıyordu bende gizli olarak başka diyetisyene gitmiştim:))şimdi yine emziriyorum ama bebeğim 18 aylık olduğu için sütün pek bir önemi kalmadı oyüzden başlayabildim..kullandığım takviyeleri dr bey önerdi omega 3 ve askorbik asit sağlıklı yaşamak adına zaten herkese çocuklara bile kullandırdığı takviyeler,exodex de yağ yakmaya yardımcı sağlık bakanlığı onaylı güvenilir bir takviye umarım sende başarılı olursun canım:))

Son düzenleme:
bende var çevirip yazayım ama yulaf kepeğinin yerine malesef başka şey tüketemiyoruz besin değerleri aynı bile olsa işlevleri farklı

enerji:365 kcal

protein : 17.4 g

karbonhidrat:51.4 g

şeker: 1.7

lipid: 7.4

doymuş yağ :1.69

lifler: 12.8

Kızlaaarrr elinde orjinal yulaf kepeği olanlar 100 gr besin değerlerini kısaca yazabilir mi? içinde çinko ve bakır içermeyen buğday kepeği ile kıyaslamak istiyorum :69:

Merhaba, hepinizi çok tebrik ediyorum arkadaşlar ama merak ettiğim birşey var.. Verdiğiniz kilolar tartıya yansıyor evet ama beden olarak değişimler ne durumda? Fazlalıklarınızın olduğu noktalarda incelme var mı ya da bir 5-7 kg. arası verdiğinizde kıyafetlerinizde 1 beden küçülüyor mu? Ben 2 kez niyetlendim yapmaya ama atak evresinin 3. günü genellikle aşırı halsizlik, baskı ve nefes alamama hissiyle vazgeçiyorum.. Sizlerde de böyle durumları yaşayan oldu mu? Dukan kitabında 3. gün daha enerjik hissedersiniz diyor ama benim tam tersi 3. gün aşırı sıkıntım oluyor.. Yanıtlarınıza göre aranıza katılmaya gelebilirim ve son bir şans daha verebilirim dukana :27: Şimdiden çok teşekkür ederim ilginiz için :71:

2 ayda 9 kilo verdim.. şukadarını söyliyim beni görenin gözleri fırlıyor :9: nasıl zayıfladın nedir diye herkes soruyor. :9: :9: :9: 44 beden giyiyordum hatta bazı pantolonlarım dar geliyordu 44 olmasına ramen.. su anda (bazı kalıplarda) 38 bedene düştüm. fırlayan göbegim yok oldu. karnım gercekten dümdüz. bacaklarım baldırlarım inceldi. sanki beni başkasının vucuduna koymuşlar gibi hissediyorum bazen.
tek şikayetim gögüslerimin gevşemiş olması. su şişeleriyle kol-gögüs hareketleri yapıyorum yakın zamanda sonuç alırım diye düşünüyorum.

bende var çevirip yazayım ama yulaf kepeğinin yerine malesef başka şey tüketemiyoruz besin değerleri aynı bile olsa işlevleri farklı

enerji:365 kcal

protein : 17.4 g

karbonhidrat:51.4 g

şeker: 1.7

lipid: 7.4

doymuş yağ :1.69

lifler: 12.8

çook sağol tatlım bilgiler için , yinede yulaf kepeğini o istenmeyen tadını biraz kırmak için buğday kepeği katıyorum çok az ( yarım çay kaşığı ) .

Ufak pidecikler pişiriyorum.

Malzemeleri göz kararı ekliyorum

2-3 kaşık yulaf kepeği
yarım çorba kaşığından daha az buğday kepeği
1 tepeleme çorba kaşığı yağsız yoğurt
1 yumurta ( tümü )

tuz eklemiyorum iyicene çırpıp fırın tepsisine 1 er kaşık döküyorum minik daireler halinde 10 - 13 dakika 200 derecede pişiriyorum. 9 bazen 10 adet çıkıyor ufak ufak.

ortalama 2 günde yiyorum. ekmek yerine çok makbule geçiyor :1: tavsiye ederim kızlar.

Dukan kitabında seyir evresinde kilonuz durabilir,bu durumda 30 dakikalık günlük yürüyüşünüzü 4 günlüğüne 1 saate çıkarın diyor:54:

sağol canım 2 gündür 45 dakika yapıyorum bende dünden beridirde tartılmadım sanırım hevesim gitti :2:
görüntü olarak inceliyorum ama kilom aynı haydi hayırlısı bakalım :1:

Back