Düğünün Ertesi Günü Baba Evine Yollanan Gelin

kızın arkadaşlarının aileleri, kendi aile büyükleri, çalışma arkadaşlarından lafı sözü belli olan büyükler gidip çocukla konuştuklarında çocuk ben onu çok seviyorum ama bana bunu bunu dedi yediremiyorum diyormuş. Deve de bu kadar kin yok nasıl bi kindir bu.

Çocuğun anne babası umreye gittiler geçen ay o sürede kız tekrar konuşalım diye çocuğun dükkanına gitmiş çocukta tamam konuşalım deyip yemeğe götürmüş sonra kafeye gitmişler vs gece 3 e kadar vakit geçirmişler ve çok samimi iyi davranmış. Normalde çocuk kızın yüzüne bakmıyor telefonlarını açmıyor ama o gün harika geçmiş. hatta kız öyle mutlu gelmiş ki işe millet barıştınız mı filan demiş. Sonra ailesi geldi umreden çocuk yine istemem demeye başladı. Hatta geçenlerde gecenin 10 unda çocuğun ailesinin evine gitmiş konuşalım diye kapının önünde gece 12ye kadar oturmuş ağlamış kapıyı bile açmamışlar içerdekiler...

Kız da o beni seviyor ailesi yüzünden böyle yapıyor diyor. Ne olursa olsun sonuçta çocuk kendi aklıyla hareket edemiyor ortadaki tek gerçek bu

Eşimin iş yerinden bi iş arkadaşı 4 yıllık sevgilisiyle kasımda evlendi. (kızda çocukta 25 yaşında )
Nişanlılık süreçleri 6 ay kadar sürdü ama çocuğun ailesi kızı istemiyordu, alenen çok rahatsızlık vermeselerde soğuk davranışlarla filan belli ediyorlardı.
Eşim durumu bana anlattı x hiç yeni evli gelin gibi değil kız dokunsan ağlayacak gibi dedi, ben de balayında tatsızlık olmuştur normal yeni evliler çok çabuk tartışabilirler dedim.
Aradan biraz zaman geçti kızı sürekli ağlarken görüyorum normal değil bu durum dedi.
Etraftan evlilik nasıl gidiyor diye soranlara da iyiyiz diyormuş. Bigün eşim mutfakta çay alırken oranın çaycı ablasına dert yanıyormuş. Kocası bunu düğünün ertesi günü annesigilin evine yollamış. Gelin alın kızınızı demiş. Eşim bu kadarını duymuş rahatsız olmasınlar diye çıkmış mutfaktan.
Bi kaç hafta sonra çaycı abla ve orda çalışan başka bi bayanın yanında yine ağlıyormuş. Eşim yine mutfağa girmiş, rahatsız olmasın diye çıkarken abi böyle böyle bi durum var kimseye anlatamıyorum senin lafın sözün belli hem sen de yeni evlisin erkek gözüyle bi de sen değerlendir olayı demiş. ( iş yerinde kimseye söylememiş başka )

Düğün günü gelin odasında beklerlerken kız çok gerilmiş bişeyler ters gitmiş o an sinirle evlenmekle hata mı ediyorum acaba demiş.
Bunu söylerken görümcesi ve nişanlısı yanındaymış.
Çocuk bunu gurur yapmış orda bırakmayı yedirememiş insanlara ayıp olmasın diye nikahı yapmış ama düğünün sabahına annenlere gidiyorsun deyip yollamış. Neymiş kız daha evlenmeden pişman olmuş vs diye düşünmüş çocuk.

( kocam bana bunları anlattığında ikimizinde aklına acaba bakire değildi çocukta bunu bilmiyordu sonra kabullenemedi bıraktı mı diye düşündük, ki çocuğun açıklaması hiç ama hiç mantıklı gelmiyor)
Kız ne kadar dil döktüyse laf anlamamış adam sen beni sevmiyorsun yürümez bu evlilik demiş bırakmış annesigile. Kız ailesinin yanındayken döşedikleri evde ne var ne yoksa kendi annesinin evine getirmiş çocuk ( kızın çeyizleri dahil )
üstelik kaynanası kızın beyaz eşyalarını filan kullanmaya başlamış

Bu arada kız tarafından arayı yapmak için gitmedik kişi kalmamış oğlan evine. Herkese aynı şeyi söylüyormuş, "ben ondan soğudum, görmek bile istemiyorum"
Kız iş yerindekilerden epey bi sakladı ama sürekli ağlaması mutsuzluğu derken anlatmak zorunda kalmış.

Aradan 6 ay geçti ve kız hala babasının evinde. Kızın ailesi ayrılın olmaz böyle gururunu ne hale getirdi diyor
Ama kız ben kocamı seviyorum yıllarca emek verdim diye bırakmıyor. Hergün konuşmaya çalışıyor çocuğun dükkanına gidiyor yalvarıyor yakarıyor.
Adam da tık yok.
Sürekli düğün günü evlenmeseydim dedi beni sevmiyor güvenmiyorum diyormuş.
Geçenlerde mahkemede celp gelmiş, adam boşanma davası açmış...

Bu arada kız evlilik terapistine gitti. Terapist çocuğun kişiliğinin oturmadığını ve etrafından etkilendiğini söylemiş, ayrılması konusunda fikir vermiş.
İş yerindeki patronu da kendi şirket avukatlarını ayarlamış. Boşanmak istersen avukatın hazır demiş. 1 gün sonra gelini gönderdiği için kısa süren evliliklerde nafaka ve tazminat çok yüksek alınıyormuş. Onur zedelendiği için...

Biz uzunca zaman bekaretle ilgili bi sorun olduğunu düşünürken - ki herkes böyle düşünmeye başlamış olsa gerek- kız bi gün eşim ve bikaç iş arkadaşının yanında kocasını ikna etmeye çalıştığı bi telefon görüşmesinde hoparlörü açmış. Çocuk telefonda da aynı şeyleri söylüyormuş bekaretle ilgili hiç bişey demiyormuş. Zaten kız konu arasında düün gecesi birlikte bile olmadık odaya bile gelmedi demiş.

Şuan kız çok kötü durumda ve herkes 1 günlük evliliğin neden bittiği konusunda hep bekaretle ilgili bi sorun olduğunu düşünecek ailem ve ben müşkül olacağız, üstelik bir gece için dul kaldım diye ağlıyormuş. ( muhafazakar bi şehirde yaşadığımız için herkes dedikodusunu yapmaya başlamış zaten... )

Bi kaç gün önce bi aile dostları yine adamla konuşmaya gitmiş. Erkek tarafının talebi değişmiş, işi bırakıp annemle birlikte yaşamayı kabul ederse boşanmaktan vazgeçerim demiş. Kız da kabul etmeyi düşünüyormuş...

Biz çok konuştuk bu işin sonu yok o evde nasıl huzurlu olacaksın diye ama gururunu kurtarmak için ayrılmamanın en doğrusu olduğunu söylüyor.

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda kızı ayrılmaya ikna etmeli miyiz yoksa madem adam geri dönmesini kabul etti git diye desteklemeli miyiz. Sürekli bize soruyo ne yapıcam diye, biz de yanlış yönlendirmek istemiyoruz, vebal almaktan korkuyoruz...

Tövbe yarabbii kızda :41:ayaklarının üzerinde sağlamca durup resti çeksin üzerine çok düştüğü için eşi artık tınlamıyor bile onu ailesinden çok etkilenmiş bence. Bunlar yaşandıktan sonra asla sonu yok . O kız elalemin ne dediğini değil kendi huzurunu ve mutluluğunu düşünsün.:31:

eğer şimdi boşanırsa tazminatıydı nafakasıydı hepsini alır. dahası evliliği iptal edilir... daha önce evliliği iptal ettirdiklerini duymuştum... avukata danışsın...

sindirilmiş eve geri dönmesin, ayrıca başta böle oluyorsa ilerde neler olmaz...

evlilik iptalinde hiç evlenmemiş gibi mi oluyor, nüfus kayıtlarında çıkmıyor mu yani

Ah kuzum... O kadar sure beraver olan insanlar bekareti takinti yapmazlar zaten ama damat zaten pisman olmus bahane bulmus. Pisman olmus derken evlilikten korkmus muhtemelen. Allah yardimcilari olsun

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

bence sen hiç karışma böyle bir durumda hala size ne yapayım diye sorup dönüp dönmeme konusunda karasız kalıyorsa yarın bir gün barışırsa siz kötü olursunuz

Kız kaynana ile yaşayacaktır boşanmaz , türk kızları başkaları için yaşar böylece onurunu kuırtarmış olur , tabiki yanlış ama gençken onur önemli belli yaştan sonra ise insanın egosu önemli
sonrada hamile kalır asla boşanamaz , erkeğin acımasız oluşu korkutucu ,sonra böyle adamını af edip koynuna alacaksın sırf onurunu tamir etmek için aslında en doğru yüklü bir tazminat davası açmak donuna kadar adamın neyi varsa almak, görsün el mi yaman bey mi yaman ,böyle adam sürünson be!

kızın arkadaşlarının aileleri, kendi aile büyükleri, çalışma arkadaşlarından lafı sözü belli olan büyükler gidip çocukla konuştuklarında çocuk ben onu çok seviyorum ama bana bunu bunu dedi yediremiyorum diyormuş. Deve de bu kadar kin yok nasıl bi kindir bu.

Çocuğun anne babası umreye gittiler geçen ay o sürede kız tekrar konuşalım diye çocuğun dükkanına gitmiş çocukta tamam konuşalım deyip yemeğe götürmüş sonra kafeye gitmişler vs gece 3 e kadar vakit geçirmişler ve çok samimi iyi davranmış. Normalde çocuk kızın yüzüne bakmıyor telefonlarını açmıyor ama o gün harika geçmiş. hatta kız öyle mutlu gelmiş ki işe millet barıştınız mı filan demiş. Sonra ailesi geldi umreden çocuk yine istemem demeye başladı. Hatta geçenlerde gecenin 10 unda çocuğun ailesinin evine gitmiş konuşalım diye kapının önünde gece 12ye kadar oturmuş ağlamış kapıyı bile açmamışlar içerdekiler...

Kız da o beni seviyor ailesi yüzünden böyle yapıyor diyor. Ne olursa olsun sonuçta çocuk kendi aklıyla hareket edemiyor ortadaki tek gerçek bu

Bu kadarmı gurursuz bu kızya...
kendini istemeyen adamın ailesinin hatta evinin kapısının önünde aglayıp zırlamalar...
kızın eksik anlattı bişiler var bence... ve adamında bildiği şeyler gibi geliyo bana :ssz:

insan çekeceği çileye aşık olurmuş der büyüklerimiz bu kızın yaptığı da bu tam olarak Allah yardımcısı olsun

Konu eğer bekaret değilse ki benim de aklıma o geldi teli herkese dinletene kadar bu kadar dengesiz ve psikopat bir adam hayatının başka noktalarında da böyle saçmalaması lazım ki o kız hiç mi anlamamış. Madem baba evine gönderecekmiş nikah da yapmasaymış.
Ben çok mu hayalperest düşünüyorum bilmiyorum da sanki şöyle: konu bekaret… son an öğreniyor ama o an bocalamaktan düşünemiyor sağlıklı kabul de edemiyor ve sanki anlaşmalı boşanma şartıyla imza atılıyor. Hani herkes o şekilde anlamasın diye.
Ama kız da söyleyecek olsa sanki imzadan önce mi söyler. O da olacak şey değil..
Olayın aslı her ne ise bu saatten sonra zaten bunlar evli kalamaz.
Bir de kızın hareketleri de anormal gidip iş yerinde herkese dinletmesi falan. Bunlar çok özel şeyler.

Konu eğer bekaret değilse ki benim de aklıma o geldi teli herkese dinletene kadar bu kadar dengesiz ve psikopat bir adam hayatının başka noktalarında da böyle saçmalaması lazım ki o kız hiç mi anlamamış. Madem baba evine gönderecekmiş nikah da yapmasaymış.
Ben çok mu hayalperest düşünüyorum bilmiyorum da sanki şöyle: konu bekaret… son an öğreniyor ama o an bocalamaktan düşünemiyor sağlıklı kabul de edemiyor ve sanki anlaşmalı boşanma şartıyla imza atılıyor. Hani herkes o şekilde anlamasın diye.
Ama kız da söyleyecek olsa sanki imzadan önce mi söyler. O da olacak şey değil..
Olayın aslı her ne ise bu saatten sonra zaten bunlar evli kalamaz.
Bir de kızın hareketleri de anormal gidip iş yerinde herkese dinletmesi falan. Bunlar çok özel şeyler.

iş yerinde dinletme olayı üzerinde psikolojik baskıdan olmuş. İşçiler filan dedikodusunu yapmaya başlamış bakire çıkmadı çocukta gece anlayınca postaladı anasının evine diye... O kıza da üzülüyorum ona da hak veriyorum, öyle bi çevre faktörü var ki kız aile şerefi kurtulsun diye boşanmak istemiyor

Tamam uzucu bir hikaye ama bu kadar israra da gerek yok biri istemiyosa istemiyo nedir yani bu zulum

konuyu okudum.. bazı yorumalrı da atlaya atlaya okudum ...
anladıgım o kii görümcesi bi lafı büyütüp ilk geceden ayırmış..işin içine ailesi girince de iyice soğmuş kızdan.. başkasının ağızna bakan erkekten ne koca nede adam olur...!
bekaretle alaklı bı konu değilse gitsin. rapor alsın.. götürsün mahkemye tazminat fln..ne varsa hakkını alsın...ayrıca kzıın çeyizini götürmesine çok sinir oldumm... kızın ailesi neden izin veriyor bu duruma anlam veremıyorum.. boşanarak gururu kılıcak diye düşünüyor peki gece 12lere kadar kapı önünde yatarak gurur kırlılmıyormu?
ben olsam boşanırım alırm hakkımı el aleme bakmam...olmadı taşınır o mahalleden yada o şehirden...
barışınca mutlu olamaz bi söz için 6 ay yarı yaşayan bi admla hiç tartısmayacak mı??
bnce boşanmalı...

tamam kız boşanmak istemiyor
sizde iyi niyetle yaklaşıyorsunuz ama belki kız sizin bu kadar müdahale etmenizden rahatsız oluyor
bence kızı kendine haline bıraksın herkes:ssz:

iş yerinde dinletme olayı üzerinde psikolojik baskıdan olmuş. İşçiler filan dedikodusunu yapmaya başlamış bakire çıkmadı çocukta gece anlayınca postaladı anasının evine diye... O kıza da üzülüyorum ona da hak veriyorum, öyle bi çevre faktörü var ki kız aile şerefi kurtulsun diye boşanmak istemiyor

Ama hatayı en başında hem de en yanlış insanla yapmış. Mutfakta çaycıya anlatmakla başlamış. İş yerinde en tehlikeli şahıslardır istisnalar olabilir tabi. Lafı ver çaycıya gerisine karışma. Sonra tabi psikolojik baskı olur ama bu da dedikoduları engellemez tel olayı. Bir de biri anlatır diğeri üstüne 2 ekler anlatır bu devam eder gider. Yazık ben de üzüldüm. İnşallah bunun içinde bir hayır vardır demekten başka bir şey diyemiyoruz.

Tamam uzucu bir hikaye ama bu kadar israra da gerek yok biri istemiyosa istemiyo nedir yani bu zulum

Bu da ayrı bir şey tabi ama birini isteyip istememek bu kadar ucuz mu?
Sen insanın hayatının dönüm noktasına parmak bas. Evlen sonra hiç eve bile girmeden ben soğudum de..
Bu kadar basit olmamalı kararlar..

Kız kaynana ile yaşayacaktır boşanmaz , türk kızları başkaları için yaşar böylece onurunu kuırtarmış olur , tabiki yanlış ama gençken onur önemli belli yaştan sonra ise insanın egosu önemli
sonrada hamile kalır asla boşanamaz , erkeğin acımasız oluşu korkutucu ,sonra böyle adamını af edip koynuna alacaksın sırf onurunu tamir etmek için aslında en doğru yüklü bir tazminat davası açmak donuna kadar adamın neyi varsa almak, görsün el mi yaman bey mi yaman ,böyle adam sürünson be!

Sürekli bi Türk kızlarını yerme, saldırma durumu var sizde. Özellikle yorumlardan dikkatimi çekti birkaç konuda ama ...
Bu kadar saldırırcasına agresif yorumlarda bulunmayın bence. Hayat bu, kimin başına neyin geleceği hiç belli olmaz

Bu da ayrı bir şey tabi ama birini isteyip istememek bu kadar ucuz mu?
Sen insanın hayatının dönüm noktasına parmak bas. Evlen sonra hiç eve bile girmeden ben soğudum de..
Bu kadar basit olmamalı kararlar..

Adamin dukkanina gidip yalvarmak mi cozum? Mahkemede haklarini sonuna kadar savunup karsi tarafa bedel odetmek mi? Ben gururlu kadinim, bana ikincisi dogru.

Adamin dukkanina gidip yalvarmak mi cozum? Mahkemede haklarini sonuna kadar savunup karsi tarafa bedel odetmek mi? Ben gururlu kadinim, bana ikincisi dogru.

Zaten ben bunları savunmuyorum o kadar da küçülmemesi lazım. Ben adamın yapısına isyan ediyorum olayın anlatıldığı boyutta.

Back