Hanimafendi.Biz ablamla çocuklarımıza karşılıklı şekilde takiyorduk takı benim ikinci cocgim olana kadar ablam bana getirmesi gereken getirmedi düğünümde taktiginansay dedi.Bunu daha önce de yazmıştım.
Evlenene kadar, düğünlerde, bebek görmede takılan altınları, samimiyetle içten gelen bir hediye zannediyordum.
Kimsenin kimseye karşılığını beklediği bir para/altın verdiğini bilmiyordum.
Öğrenince şok oldum.
Sonra bir noktada bunu anladım. Karşılıklı yardımlaşma gibi oluyor diye yorumladım.
Ama insan ablası için de böyle düşünür mü?
Nasıl bir kardeşsiniz siz?
Çıkar üzerine mi kurulu ilişkiniz?
Sizinle ne arkadaş olmak isterdim ne akraba, komşu ne de başka bir ilişki türü.
Ablasına böyle düşünen yabancıya neler etmez?
Ablanızla altın paslaşacağınıza,kendi hakkınız olan altınlara sahip çıksaydınız keşke.Hayır düğünde takılan hiç bir altın bize verilmedi salonda kaynanam aldı diğer gelinlere de o seklde yapmis
Bundan ablaniza ne ? Siz altın peşine düşmüssunuz e o niye tekrar size üç altın verecek siz ona iki altın vereceksiniz? Mantığa bak. Kardeşim bana bunu söylese bende aynısını soylerim düğününde taktigima say diye . Gelin olarak kaynananizs iyi cekmissiniz maşallahHayır düğünde takılan hiç bir altın bize verilmedi salonda kaynanam aldı diğer gelinlere de o seklde yapmis
Ben sadece kirilmstm fakat ablam kendi çok haklı gryrBir komşum vardı
Yaptığımız yemeklerden bir birimize arada ikram ederdik
Boş tabak gönderilmez bilirsiniz
Bende yöresel bir çorba yapmıştım
Evde tabağına doldurdum götürdüm
Aradan bir hafta geçti oda aynı tabaktan bir yemek getirmiş sağ olsun
2 hafta sonra bende başka bir yemek götürdüm
Bir hafta sonra komşu başka bir yemek getirdi
Sıkılmıştım aslında ne yemek götürülecek bu kadar
El mahkum bende başka bir yemek götürdüm
Kadın kapıyı açınca gözlerindeki korkuyu gördüm
Gene mi der gibi anlamda veremiyorum
Kadın 4 gün sonra sarma getirmiş
Ya severim sarmayı ama çok sıkılmışım artık
Eve girince yok artık diye söyleniyorum
Bir kaç gün sonra tabağın üzerine bir kilo hazır tatlı aldım koydum
Tabak artık gemesin zorunlu hissetmesin diye
Zili çaldım kadın korku dolu gözlerle bakıyor
Canım tatlı getirdim dediydim
Kadın tatlıyı aldı tabağı bakıyor birde bana
Bende tabağı alsın diye bekliyorum bitsin bu işkence artık
Aramızda absürt bir sessizlik
Canım bu tabak benim değil deyiverdi
Başımdan aşağı kaynar su döküldü meğerse tabak aramızda sahipsiz gidip gelmiş öyle
Tabak teyzeminmiş tamamen unutmuş onun sanmışım
Komşumun gözündeki korkuyu hala unutmuyorum
Sizin kardeşinizle meseleniz buna benziyor
Biriniz biraz daha fedakar olsun ne olacak kardeşsiniz sonuçta
Ben bu hesabı komşumda yapmam
Bundan ablaniza ne ? Siz altın peşine düşmüssunuz e o niye tekrar size üç altın verecek siz ona iki altın vereceksiniz? Mantığa bak. Kardeşim bana bunu söylese bende aynısını soylerim düğününde taktigima say diye . Gelin olarak kaynananizs iyi cekmissiniz maşalla
Yaw bişey olmaz lafı bile olmazBen sadece kirilmstm fakat ablam kendi çok haklı gryr
Hanimafendi ozman kaynanamın düğünde aldığı bütün altınları paraları benimki götürmem gerekiyor ben düğünümde taltgi altını saymadım evlendim ondan sonra çocuk görme sünnet vs takı takmaya baslrm kendi cocguma gelir dieBundan ablaniza ne ? Siz altın peşine düşmüssunuz e o niye tekrar size üç altın verecek siz ona iki altın vereceksiniz? Mantığa bak. Kardeşim bana bunu söylese bende aynısını soylerim düğününde taktigima say diye . Gelin olarak kaynananizs iyi cekmissiniz maşallah
Bir komşum vardı
Yaptığımız yemeklerden bir birimize arada ikram ederdik
Boş tabak gönderilmez bilirsiniz
Bende yöresel bir çorba yapmıştım
Evde tabağına doldurdum götürdüm
Aradan bir hafta geçti oda aynı tabaktan bir yemek getirmiş sağ olsun
2 hafta sonra bende başka bir yemek götürdüm
Bir hafta sonra komşu başka bir yemek getirdi
Sıkılmıştım aslında ne yemek götürülecek bu kadar
El mahkum bende başka bir yemek götürdüm
Kadın kapıyı açınca gözlerindeki korkuyu gördüm
Gene mi der gibi anlamda veremiyorum
Kadın 4 gün sonra sarma getirmiş
Ya severim sarmayı ama çok sıkılmışım artık
Eve girince yok artık diye söyleniyorum
Bir kaç gün sonra tabağın üzerine bir kilo hazır tatlı aldım koydum
Tabak artık gemesin zorunlu hissetmesin diye
Zili çaldım kadın korku dolu gözlerle bakıyor
Canım tatlı getirdim dediydim
Kadın tatlıyı aldı tabağı bakıyor birde bana
Bende tabağı alsın diye bekliyorum bitsin bu işkence artık
Aramızda absürt bir sessizlik
Canım bu tabak benim değil deyiverdi
Başımdan aşağı kaynar su döküldü meğerse tabak aramızda sahipsiz gidip gelmiş öyle
Tabak teyzeminmiş tamamen unutmuş onun sanmışım
Komşumun gözündeki korkuyu hala unutmuyorum
Sizin kardeşinizle meseleniz buna benziyor
Biriniz biraz daha fedakar olsun ne olacak kardeşsiniz sonuçta
Ben bu hesabı komşumda yapmam
Eeee yani? Çıkar ilişkiniz var işte. Kardeşlik böyle bir şey mi? Samimiyetsizliğiniz paçanızdan akıyor.Hanimafendi.Biz ablamla çocuklarımıza karşılıklı şekilde takiyorduk takı benim ikinci cocgim olana kadar ablam bana getirmesi gereken getirmedi düğünümde taktiginansay dedi.
düğünümde takılan takıların hiç biride bende kalmadı.
düğünümde taktiğin altının bana gelmicegini bile bile taktı ve sonra benden bekledi
düğününde taktım dedi ama taktiği altın bana kalmadiki
Ezik olmasaydın da altınını vermeseydin sen de.Hayır düğünde takılan hiç bir altın bize verilmedi salonda kaynanam aldı diğer gelinlere de o seklde yapmis
Abla olarak benim sorumlu olmadgim altinida benden beklemsi doğrumu bana gelmicegini bile bile takip beklmesisabla size düğünde takmış 1-0
abla size 1. doğumda takmış 2-0
siz ablaya doğumda takmışsınız 2-1
siz ablaya sünnette takmışsınız 2-2.
skor eşit, alacak verecek kalmamış. düğün takılarını kayınvalidenizin alması sizin sorununuz. vermeseydiniz.
problem solved.
Siz düğün takılarınızı kayınvalidenize verdiyseniz bu ablanızı hiç ilgilendirmez. Ayrıca ne çirkin bir hesap kitap bu ablayla ya inanılmazHanimafendi ozman kaynanamın düğünde aldığı bütün altınları paraları benimki götürmem gerekiyor ben düğünümde taltgi altını saymadım evlendim ondan sonra çocuk görme sünnet vs takı takmaya baslrm kendi cocguma gelir die
Ee ama bu durum ablanızı ilgilendirmez ki vermeseydınızHayır düğünde takılan hiç bir altın bize verilmedi salonda kaynanam aldı diğer gelinlere de o seklde yapmis
Niye saymiyorsunuz pardon size takmış kaynananiza mi takmış . İyi o da ilk çocuğuna goturuleni saymasin ilk elin günahı olmaz . Ablana gücün yetiyor keşke kaynanaya yetse ya . Bilezikler ceyrekler gitmiş sen hala ablani kandırma peşindesin ben ablan olsam hayatta görüşmem senle . O tarafa yağdır bu tarafa gelince saymaHanimafendi ozman kaynanamın düğünde aldığı bütün altınları paraları benimki götürmem gerekiyor ben düğünümde taltgi altını saymadım evlendim ondan sonra çocuk görme sünnet vs takı takmaya baslrm kendi cocguma gelir die
Ben böyle şeylere takilmam ablamla aramız çok iyidir mesela aramizda çok yas farki var annem gibi ablam benim düğünümde eniştem ne istersen onu yapicaz sana dedi bende eşimin ve benim adımızın yazılı olduğu kolye seçtim her zaman takarim bozulmaz bana kalır hep hatıra yani ablamın oğluyla aramiz iki yaş o evlendi ben tam altın taktım benimde düğünümde o kolye 450liraydi 3 çeyrek altın fiyatıydi o zamanlar mesela simdi tam altın yaklaşık 7 bin lira kardeşler arasında üçün besin lafı olmamalı benceDoğum yaptım Ablam altın Getirdi.Benden 6 ay sonra o doğum yaptı bende getirdiği altını geri götürdüm sonra sünnet yaptı bende teyze olarak altın taktım.Sonra 2.dogumu yaptım Ablam bana o sünnette takttigim altını geri getirmedi .benim dugumde taktiği altının yerine saymış sizce yaptığı doğrumu evlikten sonra aramızdaki çocuk görme sünnet vs. Durumlarla kendi dugumdeki bı abla olarak taktigi altına saymak ne kadar dogru.Ama düğünümde takılan takıların hiç biride bende kalmadı.
Düğündeki sayilmazmis kaynanası çökmüşabla size düğünde takmış 1-0
abla size 1. doğumda takmış 2-0
siz ablaya doğumda takmışsınız 2-1
siz ablaya sünnette takmışsınız 2-2.
skor eşit, alacak verecek kalmamış. düğün takılarını kayınvalidenizin alması sizin sorununuz. vermeseydiniz.
problem solved.
sizin ailenin normali bu. ablana ayrı sana ayrı mı işliyor gelenek? madem altın takibi yapılıyor. ablanın taktığı neden havaya gitsin?Abla olarak benim sorumlu olmadgim altinida benden beklemsi doğrumu bana gelmicegini bile bile takip beklmesis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?