• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

düğünüm ve kınada annemin saçma kuaför istekleri

Şehir dışı olunca yapılıyor öyle

Görümcem evlendiğinde Kv akrabaları götürmüş kuaföre de beni hiç çağırmadı hatta bundan haberim bile olmadı

Adet olan gelinin ve yanındaki bir kişi ile erkek tarafından birilerinin yapılması

Dayımın eşi kuaföre abisinin eşlerini ablasını vs birer de ilkokula giden kızını götürmüştü annem de gitmişti işte

Çok kızmışlardı çoluk çocuk üç kuruş için kuaförde cümbür cemaat diye zaten kendi saçı da güzel olmamıştı gündüz nikah vardı zor yetişmişti sabahın köründe kuaföre gidip

Adet deyip suyunu çıkarmamak lazım
Kesinlikle
Benim annem de esimin akrabalarin sac bas masrafini odememesi icin ozellikle benim gittigim kuaforu tercih etmemisti. Cunku malum ayni yere gelse esim odemek isteyecek israr edecek bla bla gerek yok. Ben kuafore kuzenim ve esimin cok samimi bir kiz arkadasiyla gitmistim esim sadece onlari odemisti.

Benim düğün pazar idi merkezde kuaförler kapalı oluyor

Misafirler için kuaför ayarlayıp kaparo bile vermiştim

Zira hiç bilmedikleri bir şehir gelip otelde kaldılar vs vs
Bak iste incelik yapmissin ne hos.
Damada yuklesen uc kurus icin kuculmeye degmezdi. Boyle seyler kucuk ama yillarca da unutulmuyor

Bak iste incelik yapmissin ne hos.
Damada yuklesen uc kurus icin kuculmeye degmezdi. Boyle seyler kucuk ama yillarca da unutulmuyor

Damadı gelini yoktu ki

Biz evimizdeki iğneye düğünde boynuma takılan sete kadar ikimiz aldık

Aileler sadece bilezik taktı birer tane

Düğünn parasını vs biz ödedik demeye gerek yok galiba

yani o kuaför de öbürü de bizim cebimizden çıktı ama misafirlere sadece kapora verdim onlar kendileri ödedi

Ama gelinin olduğu yerde kalabalığa gerek yok her kafadan bir ses gereksiz

Yokuş yapmaya çalışıyor, ayrıca 500 lirayla 10 kişinin saçını nasıl yaptıracak acaba merak ettim...

Kesinlikle götürme, kuaför günü annem ben ve eltim 3 kişi gittik ekstra hiç kimseyi götürmedim. Götürmedim diye millette bir afra tafra çok umurumdaydı, zaten dünya masraf yapıyoruz birde saçma sapan adetler çıkmıyor mu? Gereksiz Saçmalık bunlar boşver...

Damadı gelini yoktu ki

Biz evimizdeki iğneye düğünde boynuma takılan sete kadar ikimiz aldık

Aileler sadece bilezik taktı birer tane

Düğünn parasını vs biz ödedik demeye gerek yok galiba

yani o kuaför de öbürü de bizim cebimizden çıktı ama misafirlere sadece kapora verdim onlar kendileri ödedi

Ama gelinin olduğu yerde kalabalığa gerek yok her kafadan bir ses gereksiz
Inan cogu kisi boyle evleniyor artik. Bizde de durum ayniydi. Annem tek basina hem kiz hem erkek tarafi oldu. Tum masraf esimden ve bendendi.

eşimle aramız iyi. Seviyoruz birbirimizi zaten daha çok yeni evliyiz.. tek sıkıntımız maddiyat.. ve eşimin babası yok çalışan abisi ve kendisi. düğün günü kardeşlerimin annemin ve belki bir iki kardeşimin saçını yaptırabilir zaten kendisi de söyledi. Ama annem bunların dışında bir de 10 kişi için 500 tl istiyor. Akıl var mantık var .. günah
Annen seni tehdit ediyorsa sende et
Baska care birakmiyor
Ararsan ya da bu konuyu gundeme getirirsen bende sunu sunu yaparim de
Rahatsiz olacagi bisey yani

Merhabalar,
Zaten böyle bir konu açacağımı tahmin ediyordum ama nasıl engellesem bu durumu diye düşünüyordum..
Şimdi benim nikahım var herşey yolunda güzel giden bir evlilik çok şükür..
Daha düğün ve kına olmadı az kaldı ama maddi olarak baya bir sıkıntı çekiyoruz şuan. Ben istanbuldayım annem şehir dışında yaşıyor. Kınam annemin yaşadığı şehirde olacak. Düğünüm gündüz olacak ve annem şehir dışından gelecek düğün günü.
tutturmuş düğün günü ve kına günü kocam 500 tl anneme verecekmiş annem gelen misafirlerinin saçını yaptıracakmış (gelinbaşı dışında ve istanbulda olan akrabalarım dışında sadece annemin tarafı için) 10 kişi için 500 tl istiyormuş
dedim anne sen ne diyorsun? maddi manevi sürekli köstek oluyorsun. biz binbir zorlukla evleniyoruz kızım evleniyor diye yardım edeceğine şu yaptığına bak ben kardeşlerim ve senin saçını yaptırırım ordan daha istanbulda olacaklar var dedim bana dediği kocan verecek adetimiz böyle sanane falan dedim kocamdan çıkan benden çıkar, benden çıkan da ondan çıkar ne farkı var..
eskide kaldı o adetler dedim ne kadar masraf sever bir kadınsın dedim neymiş kocamın ailesine uyuz oluyormuş ben bedavaya gitmişim eğer ben söylemezsem yemin etti kvmi arayıp ondan isticekmiş kocamı arayacakmış (beni tehdit ediyor) kimse onu ilgilendirmezmiş verecekklermiş annemin şartları varmış ama olmamış düğünde yapacakmış gerekeni beni eski sözlümle evlendirmediği için çok pişmanmış
allah aşkına söyleyin ben napayım
biz daha evimize tv alamadık daha doğalgaz açtıramadık..
ya beni rezil ediyor..
gerçekten artık bıktım bıktım
Bedava gittin de ne çok ayıp, üzülme istediğini arasın sende verdirmezsin olur biter.

Son durum nedir??
babam eşimi aradı böyle bişey olmaz siz canınızı sıkmayın gibi şeyler söylemiş
annem eşime mesaj atmış kardeşlerimin saçı yapılacak adet budur 10 kişi kuaföre götürülecek kapora yatırılacak diye emrivaki dolu mesaj atmış
eşim çok sinirlendi annem ayıp etti şimdi annemle konuşmuyorum bana gece mesaja atmış bana kv no at diye tabiki atmadım aklı sıra onu arayacak ona da on kişi götüreceksiniz diyecek

haydi adet illa isterim yapılacak dedi.
o öyle annenin parasını isteyip yaptırılması değildir adet olan..

gelin ve yakınından kardeş-arkadaş-kuzen-sağdıç-nedime her kimse yanındaki bir kaç kişinin saçı yapılır.
erkek tarafı öder genelde... ödemek zorunda olduğundan değil ama bir hoşluktur. gelin başı yapılmaya da sülalecek değil iki kişi senin yakınından, damat beyinde kız kardeşi veya abisinin eşleri varsa onlar gelir o kadar..

bunu da annene adetleri yapmak istiyorsan usulüne göre yapılsın madem demen için söylüyorum :KK66:
zaten onlar yapılacak
ben süt kardeşim ve iki diğer kardeşlerim annem görümcem vs saçları yapılacak
annem kendi kardeşlerinin ananemlerin saçlarını yaptırmak istiyor yani toplam 16 kişi ben böyle bişey görmedim

Eger zamaninda onlar senin sacini yaptirdiysa senin de yaptirman gerekir annene kizma benim annem de oyle diyordu okuttum meslek sahibi yaptim bedavaya veriyorum seni diye ben de senin gibi kiziyordum salak gibi kocami kv savunuyordum ne kadar hakliymis milletin sumukluleri evini cop kovasina kadar duzdururken ben 2 koltuk 2 beyaz esyaya gittim ustelik kv denen sahis cok bi b.k yapmis gibi milletin yaninda biz evlendirdik her seyi biz yaptik diye ovunurdu oysa biz 1 sene borc odedik anneni kirma cok pisman olursun
kimsenin düğününde saçım yapılmadı kuaförde

Eger zamaninda onlar senin sacini yaptirdiysa senin de yaptirman gerekir annene kizma benim annem de oyle diyordu okuttum meslek sahibi yaptim bedavaya veriyorum seni diye ben de senin gibi kiziyordum salak gibi kocami kv savunuyordum ne kadar hakliymis milletin sumukluleri evini cop kovasina kadar duzdururken ben 2 koltuk 2 beyaz esyaya gittim ustelik kv denen sahis cok bi b.k yapmis gibi milletin yaninda biz evlendirdik her seyi biz yaptik diye ovunurdu oysa biz 1 sene borc odedik anneni kirma cok pisman olursun
benim kv her zaman der herşeyi ikiniz yaptınız diye.. annemi kırmamaya çalışıyorum ama yaptıkları doğru değil.
kuaför için eşime mesaj atılır mı düzgün bir üslupla söylenir annemin mesajı benim kardeşlerim kuaföre götürülecek 10 kişi bu yazılır mı

babam eşimi aradı böyle bişey olmaz siz canınızı sıkmayın gibi şeyler söylemiş
annem eşime mesaj atmış kardeşlerimin saçı yapılacak adet budur 10 kişi kuaföre götürülecek kapora yatırılacak diye emrivaki dolu mesaj atmış
eşim çok sinirlendi annem ayıp etti şimdi annemle konuşmuyorum bana gece mesaja atmış bana kv no at diye tabiki atmadım aklı sıra onu arayacak ona da on kişi götüreceksiniz diyecek

Cok ayip etmis. Babaniz annenizi kontrol edemiyor mu? Yada annenle diger akrabalar arasinda bi iddialasma mi var? Eger annenizin bi faydasi yoksa soyleyin kendi ve akrabalari gelmesin. Dugun arefesinde ugrasmayin kimseyle. Olmayan parayi nasi vereceksin ki ne sacma yaa

aynı eltimin ailesi gibi anneniz de.
bizimkiler çatır çatır ödedi valla. kusura bakmayın ama çirkef insanla uğraşmak çok zor.

Bence kınayı orda yapma yada aile arası yap istanbulda eşin olacak kişiyede söyle annem böyle bir şey diyor bende istemiyorum de adettenmiş deyip tutturdu de tabi ki sıkışıkık zamanımız da böyle bir şey yapamıcaz biliyorum ama haberin olsun istedim öyle bir şey derse de... aileni kötüleme hiç bir zaman bir de snr dönüp kötü bir zaman da kullanır bunu erkekler ....

zaten onlar yapılacak
ben süt kardeşim ve iki diğer kardeşlerim annem görümcem vs saçları yapılacak
annem kendi kardeşlerinin ananemlerin saçlarını yaptırmak istiyor yani toplam 16 kişi ben böyle bişey görmedim

münasibini sizler belirlemişsiniz zaten. daha fazlası erkek tarafını bağlamaz.
hatta onlar annenizi de bağlamaz. saçını yaptırıp gelmek isteyen kendisi halleder gelir. anneannenizi de bir zahmet kendisi yaptırıversin.
karşı tarafa yıkılmanın adını adet koymuşlar..

Back