• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

düğünüm ve kınada annemin saçma kuaför istekleri

Benzer bir konu geçen yine vardı.Nedir bu kuaför olayı ,damat gelin hariç kimsenin parasını ödemek zorunda değil.Ustelik 500 lirayliraya 10 kişinin saçı nasıl yapılır bana az geldi.Acaba anneniz kendisi icin mi istiyor.Ne alırsam kardir.Evladini düşünen anne bunu yapmaz.Kizini başkaları için zora sokmaz.

Sakın böyle bir şeyi kabul etmeyin. Benim çevremde kına saçının parasını da kız veriyor. Erkek tarafı sadece düğün günü gelinin ve yanında gelen 2-3 kişinin. Ne kadar gereksiz ve ayıp. Annen nasıl seni düşünmez. Milletin saçının yapılması senin mutluluğundan daha mı önemli? Annen bi zahmet çağırdığı eşinin dostunun saçını kendi yaptırsın. Bir daha böyle bir istekle gelirse bütün bağları koparacağınızı, bütün çevresine rezil edeceğinizi söyleyin.

Sakın böyle bir şeyi kabul etmeyin. Benim çevremde kına saçının parasını da kız veriyor. Erkek tarafı sadece düğün günü gelinin ve yanında gelen 2-3 kişinin. Ne kadar gereksiz ve ayıp. Annen nasıl seni düşünmez. Milletin saçının yapılması senin mutluluğundan daha mı önemli? Annen bi zahmet çağırdığı eşinin dostunun saçını kendi yaptırsın. Bir daha böyle bir istekle gelirse bütün bağları koparacağınızı, bütün çevresine rezil edeceğinizi söyleyin.
kocamın ailesine uyuz olduğu için zaten daha bir inat yapıyor. hiçbirşey ve hiçkimse umrunda değilmiş ben bedavaya gitmişim

Yıllar önce bir düğüne gittim. Erkek tarafı bayağı gergindi. Meğerse kız tarafı kuaföre bayağı kalabalık gelmiş. Gelenlerin bazıları saç boyası filan da yaptırmış. Ücret ödemeye gelince erkek tarafı ödeyecek muhabbeti olmuş. Erkek tarafı biz sadece gelin ve kardeşinin saçının yapılma parasını öderiz gerisine karışmayız demişler. Bayağı gerilmişler. Aradan yıllar geçti, gelinin 3 çocuğu oldu, yeri gelince hala söyleniyor.

maddi olanaklarınız zaten kısıtlıymış,anneniz kendi yaptırıversin o zaman akrabalarının saçını,kendi cebimden çıksın,500 tl az paramı,tövbe tövbe,destek olacağına köstek oluyor

kocamın ailesine uyuz olduğu için zaten daha bir inat yapıyor. hiçbirşey ve hiçkimse umrunda değilmiş ben bedavaya gitmişim
O nasıl bir laf bedava gitmek. Nişanda, kinada kuaför parasını ben verdim. Görümceminde dahil. Nişanda resim çekimi albüm parasını da biz karşıladık. Oturduğum evi, eşyalarımın büyük kısmını yine ailem karşıladı. Nişan takilarima ailem dokunmadı bile. Nişandan sonra eşimle gidip kuyumcuda küçük altınları paraları bilezik yaptık. Ailem bu kadar yapmasına karşın yinede sakın karşı taraftan birşey isteme, neyin eksik ise bize söyle dedi. Burada böyle konular aileler okuyunca çok tuhafima gidiyor.

ben sen evlenip kendi evine geçince annen ne inciler dökecek onu merak ediyorum asıl
Verde diyemem vermede diyemem eski konularınıda biliyorum bir tuhaf kadın çünkü herşeyi yapma potansiyeli var Allah yardımcın olsun

Kusura bakmada elin şeyiyle gerdeğe girmeye çalışıyo annen ve akrabaların. Herkes kendinden mesul git yaptır saçını.
Paran yoksa evde kendin yaptır. Düğünde zaten stres olan gelin damada bi de böyle yüklenenler yok mu fitil oluyorum. Bıra arasın eşini de annen desin daha gazımı açtırmadım anne tv alamadım desin biz insanların bize destek olmasını beklerdik olmayan parayı yaratamam desin. Belki utanır annen.

Kusura bakmada elin şeyiyle gerdeğe girmeye çalışıyo annen ve akrabaların. Herkes kendinden mesul git yaptır saçını.
Paran yoksa evde kendin yaptır. Düğünde zaten stres olan gelin damada bi de böyle yüklenenler yok mu fitil oluyorum. Bıra arasın eşini de annen desin daha gazımı açtırmadım anne tv alamadım desin biz insanların bize destek olmasını beklerdik olmayan parayı yaratamam desin. Belki utanır annen.
utanmaz annem söyleyeceği şey BENİ İLGİLENDİRMEZ BENİM KİMSE UMRUMDA DEĞİL BİZDE ADET BÖYLE olur.
çünkü banada öyle söylüyor

Yıllar önce bir düğüne gittim. Erkek tarafı bayağı gergindi. Meğerse kız tarafı kuaföre bayağı kalabalık gelmiş. Gelenlerin bazıları saç boyası filan da yaptırmış. Ücret ödemeye gelince erkek tarafı ödeyecek muhabbeti olmuş. Erkek tarafı biz sadece gelin ve kardeşinin saçının yapılma parasını öderiz gerisine karışmayız demişler. Bayağı gerilmişler. Aradan yıllar geçti, gelinin 3 çocuğu oldu, yeri gelince hala söyleniyor.
benim annemin kafadan beni insanlara nişanımda da rezil etti şimdide ediyor..
insanlar annemi konuşuyor biliyorum (yani eşimin ailesi)

maddi olanaklarınız zaten kısıtlıymış,anneniz kendi yaptırıversin o zaman akrabalarının saçını,kendi cebimden çıksın,500 tl az paramı,tövbe tövbe,destek olacağına köstek oluyor
bende buna üzülüyorum zaten..
ne kadar utanılası bi durum şimdi eşime böyle bi istekte bulunursa utanırım ben

Şu saçma adetleri kim icat ettiyse artık ... ya bunlar yüzünden ayrılan çiftler biliyorum ben. Nası bi Cahil lik nası bi düşüncesizliktir . Bunların temelinde hep " ELALEM NE DER " var . Ne derse desin o ELALEM. Ben onlarla evlenmiyorum .!!

cok istiyorsa kendi akrabalarının kuafor masrafını kendisi üstlensin damat mecbur değil yani ödemeye zaten o an stresli ve gergin oluyor insan annenin yaptığıda iş değiil cidden düğüne gelecek kişi sacını basını yaptırır öle gelir kuaforede gelin vrsa kız kardeşi ve görümce gider bnm bildiğimm

Ya gelenek böyle de o gelenekler eskide kalmış olması lazım artık. Nice damatlar gelinler bu gelenekler yüzünden mağdur edildi :)))
Hic yani ne luzumsuz isler. annemin misafirine ev sahipligi yapacak olan kisi ben ve annem. Ne alaka damat versin kuafor parasini? Annem orada dururken. Bu gereksizlikler yuzunden insanlar sacmasapan tartisiyorlar.

eşimle aramız iyi. Seviyoruz birbirimizi zaten daha çok yeni evliyiz.. tek sıkıntımız maddiyat.. ve eşimin babası yok çalışan abisi ve kendisi. düğün günü kardeşlerimin annemin ve belki bir iki kardeşimin saçını yaptırabilir zaten kendisi de söyledi. Ama annem bunların dışında bir de 10 kişi için 500 tl istiyor. Akıl var mantık var .. günah

Sakın yanlış anlamayın olur mu? Anneniz yaşında biriyim hata olarak gördüklerimi yazıyorum, madem kendi imkanlarınızla evlendiniz neden zaten nikah yapmışken birde düğün işine giriştiniz?
Düğün isteyen ve yapanlara saygı duyarım, tercih meselesidir ama evlenirken benim için en fuzuli detaydır düğün, nikahtan önce kınanızı yapsaydınız, nikahta gelinliğinizi giyseydiniz şimdi böyle sorunlarınız olmayacaktı.

Daha önceki konularınızı da az çok biliyorum tamam annenizdir herşeyin en iyisi en güzelini istiyor sizin için, hayalinde canlandırdıklarının olmadığını görünce de üzülüyordur vallahi şu düğün dernek işi masraftan başka birşey değil, siz birbirinizi seviyorsanız çulun çaputun, düğünün eğlencenin önemi yok.

Anneniz sırf etraf aaa damada bak herşeyimizi yaptı desinler diye sizi böyle sıkıntılara sokmasın, bir yandan da haklı şimdilerde evlilikler öyle bir hal aldı ki hiçbirşey yapmadan taşın altına elini sokmadan yaşanan evliliklerde kadına değer verilmiyor gibi bir algı oluştu, halbuki iki kişi yuva kurarken aslolan karakterdir, dürüst mü, çalışkan mı, saygılı mı, sorumluluk sahibi mi?

Back