• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

düğünüm ve kınada annemin saçma kuaför istekleri

Kayınvalideni eşini arayıp 500 tl için kendini düşürecek gururu yokmu annenin ne ayıp.eğer gerçekten böyle bişey yapacak biriyse sen bul buluştur Verde eşinin haberi olmasın.yazıklar olsun milletin saçını yaptırmak için kızını nasıl strese sokuyor

Sakın yanlış anlamayın olur mu? Anneniz yaşında biriyim hata olarak gördüklerimi yazıyorum, madem kendi imkanlarınızla evlendiniz neden zaten nikah yapmışken birde düğün işine giriştiniz?
Düğün isteyen ve yapanlara saygı duyarım, tercih meselesidir ama evlenirken benim için en fuzuli detaydır düğün, nikahtan önce kınanızı yapsaydınız, nikahta gelinliğinizi giyseydiniz şimdi böyle sorunlarınız olmayacaktı.

Daha önceki konularınızı da az çok biliyorum tamam annenizdir herşeyin en iyisi en güzelini istiyor sizin için, hayalinde canlandırdıklarının olmadığını görünce de üzülüyordur vallahi şu düğün dernek işi masraftan başka birşey değil, siz birbirinizi seviyorsanız çulun çaputun, düğünün eğlencenin önemi yok.

Anneniz sırf etraf aaa damada bak herşeyimizi yaptı desinler diye sizi böyle sıkıntılara sokmasın, bir yandan da haklı şimdilerde evlilikler öyle bir hal aldı ki hiçbirşey yapmadan taşın altına elini sokmadan yaşanan evliliklerde kadına değer verilmiyor gibi bir algı oluştu, halbuki iki kişi yuva kurarken aslolan karakterdir, dürüst mü, çalışkan mı, saygılı mı, sorumluluk sahibi mi?
mune ablacım,
düğün bize eşimin amcasından hediye geldi. Yani düğün salonumuzun parasını bize sormadan beğendiğimiz yeri kendisi ödedi. Ve benim zaten hevesim vardı düğüne. ayrıca biz maddi olanaklarımız fazla yokken evlendik herşeyden kıstık ablacım ama yine de herşey istediğim gibi oldu allah hep yardım etti.. bu kadar sıkıntıyla evlenince bu kadar zorluğu görünce birbirimiz için daha kıymetli olduk çünkü biz bu evlilik için çok çabaladık. Dürüst gerçekten yalan söylemez , saygılı ama aileme karşı yüzlerine saygılı tamam ama annemin yaptıklarından sonra annemle araları fazla iyi değil. Sorumluluk sahibi kendisi babasını kaybettiğinden beri 13 yaşından beri çalışıyor..
mune abla sen söyle napmalıyım ben... Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye.

Al anneni karşına konuş ablacım, imkanlarınızın kısıtlı olduğunu bu isteklerini yapamayacağınızı yeniden söyle, eşine kayınvalidene söylerim diyerek seni ne kadar çok üzdüğünü eşinin ailesine karşı seni ve kendini ne hale düşüreceğini anlat yeniden.

Anneni de anlıyorum sanırım sen onun mürüvvetini göreceği ilk evladısın, heves ediyor, özeniyor, bilirsin kızı oğlu belli yaşa gelmiş annelerin aralarında konuştukları şeylerdir bunlar, mahalleden, akrabalardan falancanın kızı oğlu şaşalı evlenince bir heves gelir benim çocuğum daha güzel bir şekilde evlenecek diye ama şartlar bazen hayallerimizdeki gibi olmaz.

Mühim olan yavrularımızın mutluluğudur, he illa ki kendinin ve senin boynun bükülmesin, çevre laf etmesin kısmını dert ediyorsa kuaför parasını kendi ödesin damat ödedi desin, bu kadar zor değil böyle yapmak, bence gereksiz milletin ne dediğine bakmak ama hadi annen sözleri dikkate alıyor dediğim gibi yapabilir, kim bilecek paranın kimden çıktığını, hem eğer evladımızın evlendiği kişi sağlam karakterli insan evladı biriyse damat ya da gelin olmaz evlat olur bizlere, ha kendi kızım ha kızımın evlendiği delikanlı fark etmez, ikisi de evladım der elimin erdiğince kendim yaparım, milletin dediğini de kafama takmam.

Al anneni karşına konuş ablacım, imkanlarınızın kısıtlı olduğunu bu isteklerini yapamayacağınızı yeniden söyle, eşine kayınvalidene söylerim diyerek seni ne kadar çok üzdüğünü eşinin ailesine karşı seni ve kendini ne hale düşüreceğini anlat yeniden.

Anneni de anlıyorum sanırım sen onun mürüvvetini göreceği ilk evladısın, heves ediyor, özeniyor, bilirsin kızı oğlu belli yaşa gelmiş annelerin aralarında konuştukları şeylerdir bunlar, mahalleden, akrabalardan falancanın kızı oğlu şaşalı evlenince bir heves gelir benim çocuğum daha güzel bir şekilde evlenecek diye ama şartlar bazen hayallerimizdeki gibi olmaz.

Mühim olan yavrularımızın mutluluğudur, he illa ki kendinin ve senin boynun bükülmesin, çevre laf etmesin kısmını dert ediyorsa kuaför parasını kendi ödesin damat ödedi desin, bu kadar zor değil böyle yapmak, bence gereksiz milletin ne dediğine bakmak ama hadi annen sözleri dikkate alıyor dediğim gibi yapabilir, kim bilecek paranın kimden çıktığını, hem eğer evladımızın evlendiği kişi sağlam karakterli insan evladı biriyse damat ya da gelin olmaz evlat olur bizlere, ha kendi kızım ha kızımın evlendiği delikanlı fark etmez, ikisi de evladım der elimin erdiğince kendim yaparım, milletin dediğini de kafama takmam.
ablacım ben annemle defalarca konuştum ama onun dediği sanane o ödeyecek sen karışma.. ama ben nasıl karışmam biliyorum durumunu.. üzüldüğümü de belirttim defalarca ama kimse umrumda değil benim şartlarım var diyor.. inanıyorum benim de düğünüm kınam çok güzel olacak ama böyle telaşlı zamanlarımda beni üzmesi telefonundan engellemesi kuaöfr için hakaret etmesi tehdit etmesi hiç hoş değil.
ben annemin kardeşlerimin masrafını zaten halledeceğim ama hem orda 10 kişi hem burda 10 kişi nerde görülmüşş..
onun düşündüğü şey ben bedavaya gitmişim

ablacım ben annemle defalarca konuştum ama onun dediği sanane o ödeyecek sen karışma.. ama ben nasıl karışmam biliyorum durumunu.. üzüldüğümü de belirttim defalarca ama kimse umrumda değil benim şartlarım var diyor.. inanıyorum benim de düğünüm kınam çok güzel olacak ama böyle telaşlı zamanlarımda beni üzmesi telefonundan engellemesi kuaöfr için hakaret etmesi tehdit etmesi hiç hoş değil.
ben annemin kardeşlerimin masrafını zaten halledeceğim ama hem orda 10 kişi hem burda 10 kişi nerde görülmüşş..

Sart taleb etmesi icin kendisininde biseyler yapiyor olmasi gerekir.

Ah be yavrum en sevmediğim laftır şu bedavaya gitmek, biz bireyiz eşya değiliz ki, tamam hevesler hayaller olabilir ama sırf desinler namımız yürüsün diye de çul çaput ıvır zıvır masraflarına son derece karşıyım, tutturulmuş bir adettir gidiyor, hani kadının ya da erkeğin ahlakı, karakteri? Saygı, sevgi nerede?
Sonra gençler bu adetler yüzünden boğulup yıllarca evlenemiyor evlense gırtlağa kadar borçtan nefes alamıyor, alemin saçı başı yapılmasa ne olur? Çok mu mühim dıdısının dıdısı insanların kuaföre gitmesi?
Ben gençlerin evlilikle ilgili böyle sıkıntılarını, ne kadar üzüldüklerini görünce kötü oluyorum, boğdular gençleri adet diye diye, ki bu zamanda herşey ateş pahasıyken, hem kuaför düğün saçı yapılacağını duyunca 10 kişi 500 TL'ye tamam diyecek mi bakalım?

Sart taleb etmesi icin kendisininde biseyler yapiyor olmasi gerekir.
Ah be yavrum en sevmediğim laftır şu bedavaya gitmek, biz bireyiz eşya değiliz ki, tamam hevesler hayaller olabilir ama sırf desinler namımız yürüsün diye de çul çaput ıvır zıvır masraflarına son derece karşıyım, tutturulmuş bir adettir gidiyor, hani kadının ya da erkeğin ahlakı, karakteri? Saygı, sevgi nerede?
Sonra gençler bu adetler yüzünden boğulup yıllarca evlenemiyor evlense gırtlağa kadar borçtan nefes alamıyor, alemin saçı başı yapılmasa ne olur? Çok mu mühim dıdısının dıdısı insanların kuaföre gitmesi?
Ben gençlerin evlilikle ilgili böyle sıkıntılarını, ne kadar üzüldüklerini görünce kötü oluyorum, boğdular gençleri adet diye diye, ki bu zamanda herşey ateş pahasıyken, hem kuaför düğün saçı yapılacağını duyunca 10 kişi 500 TL'ye tamam diyecek mi bakalım?
evet anneme kalsa bizde borçtan geçinemeyecektik zaten.. bazen çok saçma şeyler talep ediyor.. ben bile şoka uğruyorum inşallah zamanla anlar.

Benim annemin de istekleri vardi uygun bir dille nisanliniza anlatin ailelere yansitmadan cozume kavusturmaya bakin.. bende karsi gelmistim anneme ama soyledi sonrasinda daha tuhaf birhale geldi size tavsiyem olayi büyütmeden cozmeye bakin aranizda

Merhabalar,
Zaten böyle bir konu açacağımı tahmin ediyordum ama nasıl engellesem bu durumu diye düşünüyordum..
Şimdi benim nikahım var herşey yolunda güzel giden bir evlilik çok şükür..
Daha düğün ve kına olmadı az kaldı ama maddi olarak baya bir sıkıntı çekiyoruz şuan. Ben istanbuldayım annem şehir dışında yaşıyor. Kınam annemin yaşadığı şehirde olacak. Düğünüm gündüz olacak ve annem şehir dışından gelecek düğün günü.
tutturmuş düğün günü ve kına günü kocam 500 tl anneme verecekmiş annem gelen misafirlerinin saçını yaptıracakmış (gelinbaşı dışında ve istanbulda olan akrabalarım dışında sadece annemin tarafı için) 10 kişi için 500 tl istiyormuş
dedim anne sen ne diyorsun? maddi manevi sürekli köstek oluyorsun. biz binbir zorlukla evleniyoruz kızım evleniyor diye yardım edeceğine şu yaptığına bak ben kardeşlerim ve senin saçını yaptırırım ordan daha istanbulda olacaklar var dedim bana dediği kocan verecek adetimiz böyle sanane falan dedim kocamdan çıkan benden çıkar, benden çıkan da ondan çıkar ne farkı var..
eskide kaldı o adetler dedim ne kadar masraf sever bir kadınsın dedim neymiş kocamın ailesine uyuz oluyormuş ben bedavaya gitmişim eğer ben söylemezsem yemin etti kvmi arayıp ondan isticekmiş kocamı arayacakmış (beni tehdit ediyor) kimse onu ilgilendirmezmiş verecekklermiş annemin şartları varmış ama olmamış düğünde yapacakmış gerekeni beni eski sözlümle evlendirmediği için çok pişmanmış
allah aşkına söyleyin ben napayım
biz daha evimize tv alamadık daha doğalgaz açtıramadık..
ya beni rezil ediyor..
gerçekten artık bıktım bıktım
Biraz da anneniz tarafından bakın ve em-pati kurmaya çalışın , o şekilde yaklaşın .Maalesef erkek tarafı kuaför masrafını karşılamalı bu şekilde bir adet var . Fakat kına tamamen kıza aittir. Anneni ikna etmem lazım .... Bedavaya gittin demesi tabi ki yanlış ama eskiden onların zamanında kız tarafı ne isterse alınırdı . 1 metre altın zincir , altın kaplama saat, 20 adet Trabzon burması v.s onları da anlamak lazım :) kolay gelsin

Biraz da anneniz tarafından bakın ve em-pati kurmaya çalışın , o şekilde yaklaşın .Maalesef erkek tarafı kuaför masrafını karşılamalı bu şekilde bir adet var . Fakat kına tamamen kıza aittir. Anneni ikna etmem lazım .... Bedavaya gittin demesi tabi ki yanlış ama eskiden onların zamanında kız tarafı ne isterse alınırdı . 1 metre altın zincir , altın kaplama saat, 20 adet Trabzon burması v.s onları da anlamak lazım :) kolay gelsin
evet var ama istanbulda ve annemin yaşadığı yerde toplam 15 kişinin değil dimi?

Merhabalar,
Zaten böyle bir konu açacağımı tahmin ediyordum ama nasıl engellesem bu durumu diye düşünüyordum..
Daha düğün ve kına olmadı az kaldı ama maddi olarak baya bir sıkıntı çekiyoruz şuan. Ben istanbuldayım annem şehir dışında yaşıyor. Kınam annemin yaşadığı şehirde olacak. Düğünüm gündüz olacak ve annem şehir dışından gelecek düğün günü.
tutturmuş düğün günü ve kına günü kocam 500 tl anneme verecekmiş annem gelen misafirlerinin saçını yaptıracakmış (gelinbaşı dışında ve istanbulda olan akrabalarım dışında sadece annemin tarafı için) 10 kişi için 500 tl istiyormuş
dedim anne sen ne diyorsun? maddi manevi sürekli köstek oluyorsun. biz binbir zorlukla evleniyoruz kızım evleniyor diye yardım edeceğine şu yaptığına bak ben kardeşlerim ve senin saçını yaptırırım ordan daha istanbulda olacaklar var dedim bana dediği kocan verecek adetimiz böyle sanane falan dedim kocamdan çıkan benden çıkar, benden çıkan da ondan çıkar ne farkı var..
eskide kaldı o adetler dedim ne kadar masraf sever bir kadınsın dedim neymiş kocamın ailesine uyuz oluyormuş ben bedavaya gitmişim eğer ben söylemezsem yemin etti kvmi arayıp ondan isticekmiş kocamı arayacakmış (beni tehdit ediyor) kimse onu ilgilendirmezmiş verecekklermiş annemin şartları varmış ama olmamış düğünde yapacakmış gerekeni beni eski sözlümle evlendirmediği için çok pişmanmış
ya beni rezil ediyor..

Anne sizin orda kınama yapmıyorum vazgeçtim de ne cevap vercek ona göre davran

evet var ama istanbulda ve annemin yaşadığı yerde toplam 15 kişinin değil dimi?
Kişiye göre değişiyor . Erkek tarafının cömertliğe ,kız tarafının nezaketliliğine kalmış. Para sizden(sen ve eşinden) çıkacağından annenle bir şekilde ortak yolu bulun. ikna etmeye çalış. Onların adetlerinde bu şekilde değil falan ....

kayınvalidenle de nişanlınla da konuş, böyle böyle bir durum var ama asla verilmesini istemiyorum. sizi arayacak olursa masrafımız çok verecek durumumuz yok deyip konuyu kapatmalarını söyle, böylelikle anneniz her defasında sizi eşinizi ya da kayınvalidenizi aramakla tehdit edemez.

Merhabalar,
ya beni rezil ediyor..

Bence o parayi ne derse desin verme. Paraniz olsa sorun olmaz ama bu sekilde verme. Kuafor isinden anlayan arkadasiniz varsa eger fon bilan cekebilir bikac kisiye. Inanin o dugun bittiginde herkes unutuyo o rezilligi bir sen hatirliyosun. Bu yuzden rezil olacam kaygisi yasama. Esinin ailesk seni biliyo ya gerisi hic onemli degil. Maddiyat olsa elbet herkes herseyi tam yapmak ister ama oyle degil malesef. Gerekirse herseyi iptal et. Kinayida kiralanmis dugun salonunda yap. Kimseyi takma. Ya da anne tarafindaki akrabalarla sen konus. Teyzen kuzenin varsa anlat durumu onlarda digerlerine anlatir. Anneni aradan cikar ve o kisilerle muhatap ol. Bunu rezil olmak olarak dusunme. Zaten seni anlamayan da hic gelmesin. Takacaklari bir ceyrek onuda kuafore harcama. Hic takmasinlar kafan daha rahat eder emin ol

Bana kalırsa sen kendini yeyip bitirme.konusuyorsa konuşsun bence.onlarda yapmaya çalışsın.su süreçte bu tarz şeyler yaşanıyor maalesef. gelin aldık bir gelin başına 800 lira ödedi teyzem.Yanında ekstra gelenlere ne verildi onu bilmiyorum.seninle alakalı bir durum değil ve annenin tarzi bu.Sen daha gelin olmadan onların bütçe olarak sarsilacagini düşünüp annenle kavga etme.hicmi damadın anne babası yardım etmiyor ben anlayamadım.kadin bence çok şey istememiş.daha neler isteyen var.yok 500 lira sandık parası yok kapı açma parası yok daha neler neler..Eğer sadece bı kuaför parasiysa çokta takılma.yapsinlar

İşt malesef herkes anne alamıyor. Gercek anlamda annelik yapamıyor.

Nişanlınla konuşsan, durumu anlatsan. Ben vermek istemiyorum ama beni kv 'ni arar ondan alırım diye tehdit ediyor desen ne olur acaba?

herkes anneyi haksiz bulmus ama dogrusu budur gecen yil kızkardeşim evlendi biz teklif etmeden damadin ailesi kina ve düğünde kuafore gelen herkesin parasini karsiladi böyle adetler kalmadi degil yapilmasi gerektigini düşünüyorum oelile kiz anneleride bu tarz adetlere daha duskun oluyor kizinin degerinin arttigini dusunuyolar alakasi yok ama oyle bi psikolonide oluyor tabi bu adetin yaninda damada damatlik camasir saat ve pijama takiminida annem aldi herkes dugunde ustune dusen adetleri yaparsa bi sorun olmaz

herkes anneyi haksiz bulmus ama dogrusu budur gecen yil kızkardeşim evlendi biz teklif etmeden damadin ailesi kina ve düğünde kuafore gelen herkesin parasini karsiladi böyle adetler kalmadi degil yapilmasi gerektigini düşünüyorum oelile kiz anneleride bu tarz adetlere daha duskun oluyor kizinin degerinin arttigini dusunuyolar alakasi yok ama oyle bi psikolonide oluyor tabi bu adetin yaninda damada damatlik camasir saat ve pijama takiminida annem aldi herkes dugunde ustune dusen adetleri yaparsa bi sorun olmaz
ya damat zaten karşılayacak ama 15 kişininkini değil elbette.
çünkü durumumuz yok
annemi kardeşlerimi hepsini götürece bir iki kuzenimde dahil
ama annem bunlar dışında 10 kişi daha götürmek istiyor

Back