Ne yazmis?ve dediğim gibi oldu
annem eşime mesaj atmış
eşimde beni aradı
hayırdır dedi
ya beni rezil ediyor..
gerçekten artık bıktım bıktım
keşke gerçekten öyle bir durum olsa..ya saçmalama.... o senin annen.... gün gelir ararsın anneni.... kırmadan halletmeye çalış...
lakin ben annemi dinlemediğim çoğu zaman pişman oluyorum....
keşke gerçekten öyle bir durum olsa..
canım şimdi sana öyle geliyor.... sonra anlayacaksınnn...
hele bir de bunun üstüne anne olunca daha fazla göreceksin...
gün gelecek gözünden yaş akacak... duygusallaşacaksınnnn.... anımsayacaksın... maziye dalacaksın ama iş isten geçmiş olacak....
bak sana bir anı hem de kendi öz annemden....
annem evlenirken duvak yerine şapka takmak istemiş, ananem taktırmamış... bunun üzerine annem dedi ki ilk yıllar anneme çok kızdım, sen olunca ( yani ben :) ) onu anladım... ben evlenirken de boşu boşuna üzülmüşüm....
ananemi kaybedince de annem hayatta olsaydı da annemden konuyla ilgili helallik alsaymışım diyor...
anne yaaa.... o bir başka.... özel... herkese nasip olan ama herkesin tadına doyamadığı....
kıymet bil.... kayınvalden de anne ama annenden önemli değil....
öyle tabi. ama benim annemi bilmiyorsun bende annemi her zaman çok özlüyorum ama yaptıklarını görmezden gelemiyorumcanım şimdi sana öyle geliyor.... sonra anlayacaksınnn...
hele bir de bunun üstüne anne olunca daha fazla göreceksin...
gün gelecek gözünden yaş akacak... duygusallaşacaksınnnn.... anımsayacaksın... maziye dalacaksın ama iş isten geçmiş olacak....
bak sana bir anı hem de kendi öz annemden....
annem evlenirken duvak yerine şapka takmak istemiş, ananem taktırmamış... bunun üzerine annem dedi ki ilk yıllar anneme çok kızdım, sen olunca ( yani ben :) ) onu anladım... ben evlenirken de boşu boşuna üzülmüşüm....
ananemi kaybedince de annem hayatta olsaydı da annemden konuyla ilgili helallik alsaymışım diyor...
anne yaaa.... o bir başka.... özel... herkese nasip olan ama herkesin tadına doyamadığı....
kıymet bil.... kayınvalden de anne ama annenden önemli değil....
Nasil yani, annesinin para harcatma isteginin ne kadar da dogru bi karar oldugunu mu anlayacak?????
heeeee onu anlayacak!!!
gerçekten böyle mi anladınız???
annesinin amacı para harcatmak değil, annesi geleneklerine göre kızını en iyi şekilde evlendirmek istiyor.
bunu sizin anneniz atıyorum kuaförde herkesin masrafını ödeyerek yapabilir, benim annem davulcu ister....
bu gelenek görenek ve yetiştirilme tarzına göre değişir.....
ama siz yeni jenerasyonsanız mailinizde ki gibi anlamakta zorluk çekebilirsiniz...
bunlar ananeler çünkü....
sevgiler.
Otuzunda bi kadin olarak yeni jenerasyon oldugumu düsünmüyorum. Ama akli basinda bi insan olarakda birseylerin diretilmesinin evlenecek insanlara sadece ve sadece zarar verecegini biliyorum.
Benimde evladim var, bende isterim ki örf adetimize göre olsun ilerde dügünü, ama derse ki ben istemem yapabilecek de biseyim yok. Benim gönlüm olsun diye evladimin gönlü mü kirilsin yani.
Eger zamaninda onlar senin sacini yaptirdiysa senin de yaptirman gerekir annene kizma benim annem de oyle diyordu okuttum meslek sahibi yaptim bedavaya veriyorum seni diye ben de senin gibi kiziyordum salak gibi kocami kv savunuyordum ne kadar hakliymis milletin sumukluleri evini cop kovasina kadar duzdururken ben 2 koltuk 2 beyaz esyaya gittim ustelik kv denen sahis cok bi b.k yapmis gibi milletin yaninda biz evlendirdik her seyi biz yaptik diye ovunurdu oysa biz 1 sene borc odedik anneni kirma cok pisman olursunMerhabalar,
Zaten böyle bir konu açacağımı tahmin ediyordum ama nasıl engellesem bu durumu diye düşünüyordum..
Şimdi benim nikahım var herşey yolunda güzel giden bir evlilik çok şükür..
Daha düğün ve kına olmadı az kaldı ama maddi olarak baya bir sıkıntı çekiyoruz şuan. Ben istanbuldayım annem şehir dışında yaşıyor. Kınam annemin yaşadığı şehirde olacak. Düğünüm gündüz olacak ve annem şehir dışından gelecek düğün günü.
tutturmuş düğün günü ve kına günü kocam 500 tl anneme verecekmiş annem gelen misafirlerinin saçını yaptıracakmış (gelinbaşı dışında ve istanbulda olan akrabalarım dışında sadece annemin tarafı için) 10 kişi için 500 tl istiyormuş
dedim anne sen ne diyorsun? maddi manevi sürekli köstek oluyorsun. biz binbir zorlukla evleniyoruz kızım evleniyor diye yardım edeceğine şu yaptığına bak ben kardeşlerim ve senin saçını yaptırırım ordan daha istanbulda olacaklar var dedim bana dediği kocan verecek adetimiz böyle sanane falan dedim kocamdan çıkan benden çıkar, benden çıkan da ondan çıkar ne farkı var..
eskide kaldı o adetler dedim ne kadar masraf sever bir kadınsın dedim neymiş kocamın ailesine uyuz oluyormuş ben bedavaya gitmişim eğer ben söylemezsem yemin etti kvmi arayıp ondan isticekmiş kocamı arayacakmış (beni tehdit ediyor) kimse onu ilgilendirmezmiş verecekklermiş annemin şartları varmış ama olmamış düğünde yapacakmış gerekeni beni eski sözlümle evlendirmediği için çok pişmanmış
allah aşkına söyleyin ben napayım
biz daha evimize tv alamadık daha doğalgaz açtıramadık..
ya beni rezil ediyor..
Eger zamaninda onlar senin sacini yaptirdiysa senin de yaptirman gerekir annene kizma benim annem de oyle diyordu okuttum meslek sahibi yaptim bedavaya veriyorum seni diye ben de senin gibi kiziyordum salak gibi kocami kv savunuyordum ne kadar hakliymis milletin sumukluleri evini cop kovasina kadar duzdururken ben 2 koltuk 2 beyaz esyaya gittim ustelik kv denen sahis cok bi b.k yapmis gibi milletin yaninda biz evlendirdik her seyi biz yaptik diye ovunurdu oysa biz 1 sene borc odedik anneni kirma cok pisman olursunMerhabalar,
Zaten böyle bir konu açacağımı tahmin ediyordum ama nasıl engellesem bu durumu diye düşünüyordum..
Şimdi benim nikahım var herşey yolunda güzel giden bir evlilik çok şükür..
Daha düğün ve kına olmadı az kaldı ama maddi olarak baya bir sıkıntı çekiyoruz şuan. Ben istanbuldayım annem şehir dışında yaşıyor. Kınam annemin yaşadığı şehirde olacak. Düğünüm gündüz olacak ve annem şehir dışından gelecek düğün günü.
tutturmuş düğün günü ve kına günü kocam 500 tl anneme verecekmiş annem gelen misafirlerinin saçını yaptıracakmış (gelinbaşı dışında ve istanbulda olan akrabalarım dışında sadece annemin tarafı için) 10 kişi için 500 tl istiyormuş
dedim anne sen ne diyorsun? maddi manevi sürekli köstek oluyorsun. biz binbir zorlukla evleniyoruz kızım evleniyor diye yardım edeceğine şu yaptığına bak ben kardeşlerim ve senin saçını yaptırırım ordan daha istanbulda olacaklar var dedim bana dediği kocan verecek adetimiz böyle sanane falan dedim kocamdan çıkan benden çıkar, benden çıkan da ondan çıkar ne farkı var..
eskide kaldı o adetler dedim ne kadar masraf sever bir kadınsın dedim neymiş kocamın ailesine uyuz oluyormuş ben bedavaya gitmişim eğer ben söylemezsem yemin etti kvmi arayıp ondan isticekmiş kocamı arayacakmış (beni tehdit ediyor) kimse onu ilgilendirmezmiş verecekklermiş annemin şartları varmış ama olmamış düğünde yapacakmış gerekeni beni eski sözlümle evlendirmediği için çok pişmanmış
allah aşkına söyleyin ben napayım
biz daha evimize tv alamadık daha doğalgaz açtıramadık..
ya beni rezil ediyor..
Bilmediğim için soruyorum darkmore,böyle bir adet mi var?Anneniz boyle durumlarda kendi davetlisinin saclarini kendisi yaptirmali. Hicbir damat gelinin anasinin misafirinin sacini yaptirmaz akil var mantik var.
Yok ya adet madet ben hic bilmem, sadece nezaketen yaparsam yaparim. Benim dugunumde oyle yapmistik. Annem butun kadinlari toplamisti kuafor icin. Cunku saclarini kendileri yaptirip gelemeyecek kadar uzaktan gelmislerdi. Burda kimsemiz yok,olsa gerek kalmazdi tabii herkes yaptirir sacini basini gelirdi.Bilmediğim için soruyorum darkmore,böyle bir adet mi var?
Bence düğüne gidecek olan saçını kendi yaptırır,öyle her davet ettiğinin saçını yaptıracak olsa düğün sahibi,ocağına incir ağacı az gelir sanki
Tamam öyle olur,yoksa dedim düğün sahibi yerle yeksanYok ya adet madet ben hic bilmem, sadece nezaketen yaparsam yaparim. Benim dugunumde oyle yapmistik. Annem butun kadinlari toplamisti kuafor icin. Cunku saclarini kendileri yaptirip gelemeyecek kadar uzaktan gelmislerdi. Burda kimsemiz yok,olsa gerek kalmazdi tabii herkes yaptirir sacini basini gelirdi.
Kiz onu goze alir da teklifi ona gore yaparsin zaten. Sanmam yani hic bir davetli gelip de dugun sahibine benim saclar nolacak la demez benceTamam öyle olur,yoksa dedim düğün sahibi yerle yeksan
Yok ya adet madet ben hic bilmem, sadece nezaketen yaparsam yaparim. Benim dugunumde oyle yapmistik. Annem butun kadinlari toplamisti kuafor icin. Cunku saclarini kendileri yaptirip gelemeyecek kadar uzaktan gelmislerdi. Burda kimsemiz yok,olsa gerek kalmazdi tabii herkes yaptirir sacini basini gelirdi.
Kiz onu goze alir da teklifi ona gore yaparsin zaten. Sanmam yani hic bir davetli gelip de dugun sahibine benim saclar nolacak la demez bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?