düğünüm ve kınada annemin saçma kuaför istekleri

ve dediğim gibi oldu
annem eşime mesaj atmış
eşimde beni aradı
hayırdır dedi

keşke gerçekten öyle bir durum olsa..

canım şimdi sana öyle geliyor.... sonra anlayacaksınnn...
hele bir de bunun üstüne anne olunca daha fazla göreceksin...
gün gelecek gözünden yaş akacak... duygusallaşacaksınnnn.... anımsayacaksın... maziye dalacaksın ama iş isten geçmiş olacak....

bak sana bir anı hem de kendi öz annemden....

annem evlenirken duvak yerine şapka takmak istemiş, ananem taktırmamış... bunun üzerine annem dedi ki ilk yıllar anneme çok kızdım, sen olunca ( yani ben :) ) onu anladım... ben evlenirken de boşu boşuna üzülmüşüm....

ananemi kaybedince de annem hayatta olsaydı da annemden konuyla ilgili helallik alsaymışım diyor...

anne yaaa.... o bir başka.... özel... herkese nasip olan ama herkesin tadına doyamadığı....

kıymet bil.... kayınvalden de anne ama annenden önemli değil....

Nasil yani, annesinin para harcatma isteginin ne kadar da dogru bi karar oldugunu mu anlayacak?????

öyle tabi. ama benim annemi bilmiyorsun bende annemi her zaman çok özlüyorum ama yaptıklarını görmezden gelemiyorum

Nasil yani, annesinin para harcatma isteginin ne kadar da dogru bi karar oldugunu mu anlayacak?????

heeeee onu anlayacak!!!
gerçekten böyle mi anladınız???

annesinin amacı para harcatmak değil, annesi geleneklerine göre kızını en iyi şekilde evlendirmek istiyor.
bunu sizin anneniz atıyorum kuaförde herkesin masrafını ödeyerek yapabilir, benim annem davulcu ister....
bu gelenek görenek ve yetiştirilme tarzına göre değişir.....

ama siz yeni jenerasyonsanız mailinizde ki gibi anlamakta zorluk çekebilirsiniz...
bunlar ananeler çünkü....

sevgiler.

Otuzunda bi kadin olarak yeni jenerasyon oldugumu düsünmüyorum. Ama akli basinda bi insan olarakda birseylerin diretilmesinin evlenecek insanlara sadece ve sadece zarar verecegini biliyorum.

Benimde evladim var, bende isterim ki örf adetimize göre olsun ilerde dügünü, ama derse ki ben istemem yapabilecek de biseyim yok. Benim gönlüm olsun diye evladimin gönlü mü kirilsin yani.

hanımefendi... yapın edin demiyorum zaten...
sadece anlayışlı olun diyorum.... kırmadan halletmeye çalış diyorum....

lütfen tekrar okuyun yazdıklarımı.... çerçevenin tamamını görmenizi rica ederim. alıntılardan yola çıkmayın lütfen...

Annen kendini rezil eder hicmi akıl fikir yok senin kızın gelin olacak ve bir ömür kv ve ailesi bunu konuşulacak çokmu önemli elalemin saçı başı söylenecek çok söz var ama neyse kızına değeri olmayan insana ne söylesen az kalır

Eger zamaninda onlar senin sacini yaptirdiysa senin de yaptirman gerekir annene kizma benim annem de oyle diyordu okuttum meslek sahibi yaptim bedavaya veriyorum seni diye ben de senin gibi kiziyordum salak gibi kocami kv savunuyordum ne kadar hakliymis milletin sumukluleri evini cop kovasina kadar duzdururken ben 2 koltuk 2 beyaz esyaya gittim ustelik kv denen sahis cok bi b.k yapmis gibi milletin yaninda biz evlendirdik her seyi biz yaptik diye ovunurdu oysa biz 1 sene borc odedik anneni kirma cok pisman olursun

Eger zamaninda onlar senin sacini yaptirdiysa senin de yaptirman gerekir annene kizma benim annem de oyle diyordu okuttum meslek sahibi yaptim bedavaya veriyorum seni diye ben de senin gibi kiziyordum salak gibi kocami kv savunuyordum ne kadar hakliymis milletin sumukluleri evini cop kovasina kadar duzdururken ben 2 koltuk 2 beyaz esyaya gittim ustelik kv denen sahis cok bi b.k yapmis gibi milletin yaninda biz evlendirdik her seyi biz yaptik diye ovunurdu oysa biz 1 sene borc odedik anneni kirma cok pisman olursun

haydi adet illa isterim yapılacak dedi.
o öyle annenin parasını isteyip yaptırılması değildir adet olan..

gelin ve yakınından kardeş-arkadaş-kuzen-sağdıç-nedime her kimse yanındaki bir kaç kişinin saçı yapılır.
erkek tarafı öder genelde... ödemek zorunda olduğundan değil ama bir hoşluktur. gelin başı yapılmaya da sülalecek değil iki kişi senin yakınından, damat beyinde kız kardeşi veya abisinin eşleri varsa onlar gelir o kadar..

bunu da annene adetleri yapmak istiyorsan usulüne göre yapılsın madem demen için söylüyorum

Anneniz boyle durumlarda kendi davetlisinin saclarini kendisi yaptirmali. Hicbir damat gelinin anasinin misafirinin sacini yaptirmaz akil var mantik var.
Bilmediğim için soruyorum darkmore,böyle bir adet mi var?
Bence düğüne gidecek olan saçını kendi yaptırır,öyle her davet ettiğinin saçını yaptıracak olsa düğün sahibi,ocağına incir ağacı az gelir sanki

Yok ya adet madet ben hic bilmem, sadece nezaketen yaparsam yaparim. Benim dugunumde oyle yapmistik. Annem butun kadinlari toplamisti kuafor icin. Cunku saclarini kendileri yaptirip gelemeyecek kadar uzaktan gelmislerdi. Burda kimsemiz yok,olsa gerek kalmazdi tabii herkes yaptirir sacini basini gelirdi.

Tamam öyle olur,yoksa dedim düğün sahibi yerle yeksan

Şehir dışı olunca yapılıyor öyle

Görümcem evlendiğinde Kv akrabaları götürmüş kuaföre de beni hiç çağırmadı hatta bundan haberim bile olmadı

Adet olan gelinin ve yanındaki bir kişi ile erkek tarafından birilerinin yapılması

Dayımın eşi kuaföre abisinin eşlerini ablasını vs birer de ilkokula giden kızını götürmüştü annem de gitmişti işte

Çok kızmışlardı çoluk çocuk üç kuruş için kuaförde cümbür cemaat diye zaten kendi saçı da güzel olmamıştı gündüz nikah vardı zor yetişmişti sabahın köründe kuaföre gidip

Adet deyip suyunu çıkarmamak lazım

Kiz onu goze alir da teklifi ona gore yaparsin zaten. Sanmam yani hic bir davetli gelip de dugun sahibine benim saclar nolacak la demez bence

Benim düğün pazar idi merkezde kuaförler kapalı oluyor

Misafirler için kuaför ayarlayıp kaparo bile vermiştim

Zira hiç bilmedikleri bir şehir gelip otelde kaldılar vs vs

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…