düğünüm ve kınada annemin saçma kuaför istekleri

bikahve95

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2017
1.151
1.171
83
Merhabalar,
Zaten böyle bir konu açacağımı tahmin ediyordum ama nasıl engellesem bu durumu diye düşünüyordum..
Şimdi benim nikahım var herşey yolunda güzel giden bir evlilik çok şükür..
Daha düğün ve kına olmadı az kaldı ama maddi olarak baya bir sıkıntı çekiyoruz şuan. Ben istanbuldayım annem şehir dışında yaşıyor. Kınam annemin yaşadığı şehirde olacak. Düğünüm gündüz olacak ve annem şehir dışından gelecek düğün günü.
tutturmuş düğün günü ve kına günü kocam 500 tl anneme verecekmiş annem gelen misafirlerinin saçını yaptıracakmış (gelinbaşı dışında ve istanbulda olan akrabalarım dışında sadece annemin tarafı için) 10 kişi için 500 tl istiyormuş
dedim anne sen ne diyorsun? maddi manevi sürekli köstek oluyorsun. biz binbir zorlukla evleniyoruz kızım evleniyor diye yardım edeceğine şu yaptığına bak ben kardeşlerim ve senin saçını yaptırırım ordan daha istanbulda olacaklar var dedim bana dediği kocan verecek adetimiz böyle sanane falan dedim kocamdan çıkan benden çıkar, benden çıkan da ondan çıkar ne farkı var..
eskide kaldı o adetler dedim ne kadar masraf sever bir kadınsın dedim neymiş kocamın ailesine uyuz oluyormuş ben bedavaya gitmişim eğer ben söylemezsem yemin etti kvmi arayıp ondan isticekmiş kocamı arayacakmış (beni tehdit ediyor) kimse onu ilgilendirmezmiş verecekklermiş annemin şartları varmış ama olmamış düğünde yapacakmış gerekeni beni eski sözlümle evlendirmediği için çok pişmanmış
allah aşkına söyleyin ben napayım
biz daha evimize tv alamadık daha doğalgaz açtıramadık..
ya beni rezil ediyor..
gerçekten artık bıktım bıktım

Annen haksız canını sıkma. Nişanlınla konuş istersen annem biraz bu konularda eski kafalı kötü niyetle yapmıyor ararsa açma falan de ya da bir şey söylerse takma vs.
En güzel zamanlarında kendini böyle üzme..

eşim zaten duysa bunları şaşırır ve der bana gördün mü anneni falan diye onun böyle birşeyi duymaması daha iyi olur

eşim zaten duysa bunları şaşırır ve der bana gördün mü anneni falan diye onun böyle birşeyi duymaması daha iyi olur

Elbet duyacak annen arar gibi çünkü en iyisi uygun bir dille önceden senin söylemen olur eğer anneni ikna edemezsen. Ya da üstteki arkadaşın dediği gibi iptal et kınayı zaten kına kız tarafının olur genelde bir ton masraf, evine en yakın arkadaşlarını çağırırsın kendi aranızda yaparsınız. Bu da bir fikir yani.

Tabi ki kızısın seni bugunlere kadar eminim cok zor getirmistir ama evlilik maddiyatla kurulmaz bilinmesi lazım. İki kişi birbirini sevip sayarsa gerisi hiç problem değil. Esin sorumluluk sahibi mi merhametli mi ailene karşı saygılı mi bu önemli. Annen bişeyler görmek istiyor haklı olarak ama bu konular en başında konuşulması gereken ve karşı tarafın da ona göre ayar çekeceği ( para ayarlayacağı ) bi durum. Benim annem hiç problem çıkarmadı mesela taki konusunda bişey demedi onlar yapacağını yaptı ki orta gelirli bi aileydi karşı taraf. Düğün günü de benim ve kız arkadaşımın saçı yaptırıldı yanlış hayirlamiyorsam o kadar. Onun dışında annem dahil herkes kendi kuaföründe yaptırdı. Bu arada eşine değil ailesine kızıyor bence eşinle bi konuş durumu aç ve ne düşündüğünü soyle anneni suçlamadan üstü kapalı sekilde

Anneniz boyle durumlarda kendi davetlisinin saclarini kendisi yaptirmali. Hicbir damat gelinin anasinin misafirinin sacini yaptirmaz akil var mantik var.

Ya gelenek böyle de o gelenekler eskide kalmış olması lazım artık. Nice damatlar gelinler bu gelenekler yüzünden mağdur edildi :)))

eşimle aramız iyi. Seviyoruz birbirimizi zaten daha çok yeni evliyiz.. tek sıkıntımız maddiyat.. ve eşimin babası yok çalışan abisi ve kendisi. düğün günü kardeşlerimin annemin ve belki bir iki kardeşimin saçını yaptırabilir zaten kendisi de söyledi. Ama annem bunların dışında bir de 10 kişi için 500 tl istiyor. Akıl var mantık var .. günah

Cok haklisin, annen kardesin neyse ama digerlerine gerek yok. Sacim yapilmadi diye küsecek akrabada bi zahmet öte gitsin söyle.
Benimde kardeslerim kuzenlerim var, simdi evleniyorum deseler, yalvarsalarda ben kuaför masrafimi onlara ödetmem! Bizim insanimiz ama cok merakli damada para harcatmaya, sanki ayni cep degilmis gibi.

eşim kuzenimin de saçını yaptırır kuzenime de söyledi sende gel diye.
iyi bir insandır kendisi merhametlidir de. Ama annem 500 tl istiyor 10 kişinin saçını yaptıracakmış diyemem daha ne gelinlik parası ödedik ne damatlık. 500 tl olsa şuan gelinliğin bir kısmını gider öderdim ikimiz de maaş gününü bekliyoruz.

Isterse ortaligi yiksin yinede verme, daha da aciklama yapma.

Bizde de adettir kız tarafından bekar 2 3 kişi götürülür kuaföre yani çağırılır ama o çağırılan insanlar gitmezler bu sadece nezaketen yapılan bir davettir illa çağırmakta şart değildir durum müsait değilse illa yapılacak denmez yani anneniz gerçekten dusuncesiz Allah yardımcınız olsun

Günah tabi ki annenle yuzyuze konuş eşinin yaptıracağı şeyden, dusuncenizden bahset.

Ohooo anan istediği kadar engel koysun köstek olsun ne fark eder.. nikahlı kocan yahu :) aklına yatmayan isteklerine hayır de olsun bitsin.

Mutluluklar bu arada, bi yastıkta kocayın

Sende anneni tehdit et bence. Eğer ısrar ederse kınayı biraz daha ısrar ederse maddiyat düzelene kadar düğünü iptal edeceğini söyle. Biraz ciddi bı tavır takinirsan geri adam atar.hatta çok zorlarsa da kınayı iptal et.

Saçmalamasın ya. Kendi misafirlerine hava atacaksa kendi paradıyla yapsın.
Ben hiçbiryerde görmedim tüm misafirlerin saçının yaptırıldığını. Gelende sağolsun gelmeyende de.
Ve tabiki kabul etme.
Ha bu arada evinin masrafı için yardım edersin o ayrı bir konu

eşinize ailesine annemi dikkate almayın deyin ama aile problemini onlara aksetirmekte çok doğru değil bende vallahi olsada okadar parayı milletin saçı başı için vermem çok saçma anenize yapmıyorum kına deyin vazgectim senin yüzünden deyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…