Düğünü ertelemek istiyorlar: kızınızın yediği gözünüze mi batıyor

Evlenirken bu kadar aileleri müdahil ediyorsunuz, sonra da başkalarının egoları uğruna olan normalde iyi anlaşan çiftlere oluyor.
Ama sizde de hata, kendi başınıza evlenecek gücünüz yoksa, kendi başınıza aile olacak imkanınız yoksa, evlenmeyeceksiniz.
Kendi sorumluluklarınızı kendiniz alabilecek duruma ne zaman gelirseniz o zaman evleneceksiniz.
O zaman onun bilmem nesi şunu dedi, bunun bilmem nesi bunu dedi, benim bilmem nem bunu dedi diye problemler yaşamazsınız.
Kararlar sadece sana ve sevdiğine ait olur.
Umarım çözülür sorunlar, herşey gönlünüzce olur, mutluluklar.

Kiz tutulmaz bizde uzun dedi.

haklı iken haksız duruma düşmenin en güzel örneği olsa gerek. Bu cümleye o yanıt çok da ters değil.
Bizde de nişan uzun tutulmaz ama kızı erkeği yok bunun. Uzun tutulmaz çünkü araya böyle şeyler girer. Ama iki insanın ortak alması gereken kararda bütün sülale söz hakkına sahip olursa olacağı bu.
Bu saatten sonra ailesini alsa gelse ve 1 aya düğün yapsanız düzelir mi sanıyorsunuz şu süreçte kopan şeyler? Kendinizi yakmayın artık.

Adam haklı. Ne o öyle bizde kız çok tutulmaz falan. Bozluyor musunuz evde fazla durunca. Tarih mi geçiyor. Amca saçmalamış.

O adam sizin aileye kıyasla fazla mantıklı sanırım. Yahu adam geçimden bahsediyor, amcadan gelen yanıt: bizde kız tutulmaz. Yahu bu adamla(amcan) ne konuşabilirsin şimdi... O yüzden laf anlatamıyor. İş yok, güç yok, kendinize bakamaz halde evlilik diye tutturmanın mantığı nedir? Bir de ailece sırf evlilik odaklısınız. İyi de senin ailede kimsenin mi aklına gelmiyor nasıl geçineceğiniz? Kız tutulmaz evde filan diye bir lafa gayri ihtiyarı yedikleri mi batıyor gibi bir cevap normal bence. Bu iş en çok eski kayınpederin işine gelmeli aslında. Umarım kendi için artık vazgeçer. Çünkü böyle olmayacak bir evlilik en çok adamın başını ağrıtır.
Siz de evlenmeyi bu kadar istiyorduysanız çalışıp şartlatı olgunlaştırmanız lazımdı zaten. Böyle sırf evlenmiş olmak için evlenilmez.

Neolucak hemen evlenince ? Duvarları mı yiyceksiniz ?

Kendi ayaklarınızın üstünde duramazsanız amcada karışır babada teyzede bi siz yoksunuz herkes var .

Sakın evlenmeyin giyeceğin elbiseye bile onlar karar verir çünkü para onlardan çıkıcak

ayrı dunyaların insanlarınız bu işi bitir. senin ve ailemin kafasında mutlaka birileri cıkar.

Sirf evlenmek icin evleniyorsunuz belli ki, hani erteleyip onunla evlenmektense bir an once baskasiyla evlensem daha iyi gibi bi mantik. Sevmediginiz biriyle zaten evlenmeyin. O da baska kendini seven birini bulsun.

Öyle cümleye böyle cevap, iş yok güç yok evlenip bir de çocuk yapacaksınız, kurduğunuz aile kp e dert olacak. Onlar niye bitmesini isemiyorsa, ben olsam arkama bile bakmam, çocuğumun aşkıymış... Gitsin iş bulsun ayaklarının üzerinde dursun önce

bayanlar çok vaktim yok tek tek cevap yazamıyorum, şöyle söylim ben çalışıyorum nişanlımda şu an çalışıyor. benim maaşım uygun bi semtte kirayı faturaları karşılar. onunkide evi geçindirebilir. arabası var onu satıp masrafların bir kısmını karşılayacak. borca girdiğimizdede düğün sonrası takılardan karşılayabildiğimizi karşılayacağız. sorun bunlar değil.

ben uyguna gelinlik giyerim hatta kiralarım diyorum ailesi 5 binlik gelinlik giymemi istiyo. eşyalarım lüks olsun istiyolar. düğün salonu uyguna tuttuk lüks bi yerde olsun istiyolar. e ozaman yapın diyoruz durumumuz yok diyolar. alacağın ne zaman geleceğide belli değil ve zaten başta anlaşılan tarihi erteledik. bu ikinci olacak. detaylı anlatamadım o yüzden yanlış anlaşılmalar olmuş

Z zeylen09 ben hatırlıyorum eski konunuzu da, nişanlınızın ailesi etrafa hava atacak diye düğün bu kadar ertelenir mi hiç, bence haklısınız, sizin bu tavrınıza karşılık duyduğunuz cümle de çok ayıp.

aynen yutamadım o lafı henüz. biz tüm iyi niyetimizi gösterdik. şimdi nişanlımla konuştuk. ikimizin dediği olacak biraz zorluk çekeceksek de yapıcaz bi şekil dedi. babasının dediği lafıda savunamadı. çevremden herkes beni oyaladıklarını söylüyo bu kadar uzun tutup hala tarih belli olmayınca kız bu kadar tutulmaz dedik. muhafazakar bi çevredeyiz bi de nişanlı kızı tek sokağa bile çıkarmazlar bzde. ben 1.5 senedir dışarı tek çıkamıyorum

Birak bozulsun, simdiden bu kadar zorluk varsa sonrasi...

Nisanlanin babasinin soyledigi baslica hatali.
Amcanin soyledigi daha hatali.amcaniz neden bizde nisanli durulmaz 2 aya evlenilir vs diyor ki.bu karar iki kişiye aittir istersem 3 yil nisanli kalirim.

Benim anlamadığım hadi diyelim nişanlı kız fazla durmaz diyorlarya..Nişanı atınca sen o evde belki çok geç kısmetin çıkacak 5-6 yıl duracaksın..Bilinmez ki belki 10 yıl belki bir yıl yani bir tarih yok Allah bilir.Ozaman nişanı atınca beklenebiliyorda şimdi niye beklenemiyor ne bu acele..Nişanı atınca da seyredersin artık çocuk iş bulur eş bulur hayatı duzene girer sende üzülürsün.ne gerek var bunlara bence biraz sabır.

Nisanli kiz fazla durmaz, nisanli kiz tek basina disari cikmaz... ne bunlar ya?
Nişanlı kiz ayrı bir tür mü, yeterli ozen gosterilmezse baskalasim geciren, gremlin gibi bisey mi?
Nisanli issiz kalacaksa ikiniz de is bulana kadar evlilik ertelenir, isiniz gucunuz, bir evi gecindirecek geliriniz olunca evlenilir, ailenizin yaptigi cok ayip aliyorsaniz simdi alin almazsaniz sirada bekleyenler var diyen emlakcilar gibiler.
Bu muameleye nasil tepkisiz kalabiliyorsunuz?

Bunun mantığı nedir tam olarak?
bende her ne kadar sacma bulsamda malesef bizim akraba cevreside ayni mantaliteden. Uc lafindan ikisi etraf ne der diyip dururlardi aksama kadar. Akrabamizin bir talibi cikti, bizimkiler diyoki, nisanlanmis ayrilmis kizsin kabul et sen bu cocugu etraf ne der sonra .Sonuc : evlerden irak bi kv de tuvalete bile giderken izin alan bir koca ....

Şeyi anlamadım, bekarken tek gezebiliyorsun da nisanlaninca neden tek cikilmiyor, mantığı nedir cidden anlamadım. Ne düşünerek yani?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…