• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğünü ertelemek istiyorlar: kızınızın yediği gözünüze mi batıyor

evliliği nişanlın ve sen karar vereceksin.aileler sizin yerinize konuşuyorsa evliliğe hazır değilsiniz demek bu.

İstediğini söyleyen istemediğini işitir. İki tarafta yüz göz olmuş, neden kız fazla durmaz? En başında ev yoktu, iş yoktu, para yoktu ama tek sorun düğün ertelenmesimi? Adam geçinemezlerse ben yemek parası vericem demiş, gayet yapıcı konuşmuş. Gerçekten burdan bakınca yediğiniz göze geliyor gibi duruyor.

Adam dogru demis ne demek kiz cok durmaz ne oluyor durunca.

Adam is ev kurup verecekmis muhtac kalmayin diye siz ise issiz evsiz adamla evlenme derdindesiniz erkek tarafindada suc var gelip soz yapmamalari lazimdi ne bilsinler kizlarini basindan atmak isteyen aileye denk geleceklerini.

Konu acmistim nişan attim. Dun amcam babasiyla gorustu takilariniz bende gelin alin diye. Nisanlmn babasi beni butun sulalenin ne kadar sevdigini herkesin cok uzuldugunu soyledi. Amcam zaten uzun sure ertelenmis size zaman taninmis simdi niye bi sene daha uzat.ak istiyosunuz bu isi dedi. Babasi da alacagimiz gelmezse dukkanimu saticam kirada gecinemezler yemek paralarni ben verince olmazki dedi. Sarkitsak sureyi nolur dedi. Amcam bizde uzun nisanli tutulmaz ben iki aya evlendim dedi. Kiz tutulmaz bizde uzun dedi. Babasi ne dese begenirsiniz: kizin yedigimi gozunuze batiyo...

Ailem kesinlikle bu saygszlgi kabul etmiyo karar yine benim ama ailem razi degil artik. Aksam babasiyla konusulduktan sonra nisanlim duydu olanlari takilari yollayacagimi aradi beni. Bikac ay sarkitalim bi sene olmasin dedi. Dedim artik mumkunati yok ailem ates puskuruyo dedim. Ailen bana agir konustu filan dedi. Dedim senin baban az once ne dedi haberin varmi dedim. Soyledim. Durdu, babam oyle bisey demez dedi. Kanitlarim deyince sustu. Bugunde.duygusal mesaj atmis.

Biz ailesine bagimli olcaz bu belli. Isini ailesi kurucak evini ailesi alicak. Simdi isten cikariyolar evlilige az kala cunku. Bu saygisizlktan sonra ben evlenirsem ilerde ailemle gorustururmu beni ona emin olamadim.

Daha once de bu tarz krizler yasadik ama sonra tatliya baglandi. Bu sfer tatliya baglanirmi fikrim yok. Yorumlariniza ihtiyacim var. Oyle yataga kapadim kendimi sadece dusunuyorum
kızım bile bile ateşe gitmek mi senin niyetin?
ailende hata işsiz sapsız adama kız mı verilir.

Konu acmistim nişan attim. Dun amcam babasiyla gorustu takilariniz bende gelin alin diye. Nisanlmn babasi beni butun sulalenin ne kadar sevdigini herkesin cok uzuldugunu soyledi. Amcam zaten uzun sure ertelenmis size zaman taninmis simdi niye bi sene daha uzat.ak istiyosunuz bu isi dedi. Babasi da alacagimiz gelmezse dukkanimu saticam kirada gecinemezler yemek paralarni ben verince olmazki dedi. Sarkitsak sureyi nolur dedi. Amcam bizde uzun nisanli tutulmaz ben iki aya evlendim dedi. Kiz tutulmaz bizde uzun dedi. Babasi ne dese begenirsiniz: kizin yedigimi gozunuze batiyo...

Ailem kesinlikle bu saygszlgi kabul etmiyo karar yine benim ama ailem razi degil artik. Aksam babasiyla konusulduktan sonra nisanlim duydu olanlari takilari yollayacagimi aradi beni. Bikac ay sarkitalim bi sene olmasin dedi. Dedim artik mumkunati yok ailem ates puskuruyo dedim. Ailen bana agir konustu filan dedi. Dedim senin baban az once ne dedi haberin varmi dedim. Soyledim. Durdu, babam oyle bisey demez dedi. Kanitlarim deyince sustu. Bugunde.duygusal mesaj atmis.

Biz ailesine bagimli olcaz bu belli. Isini ailesi kurucak evini ailesi alicak. Simdi isten cikariyolar evlilige az kala cunku. Bu saygisizlktan sonra ben evlenirsem ilerde ailemle gorustururmu beni ona emin olamadim.

Daha once de bu tarz krizler yasadik ama sonra tatliya baglandi. Bu sfer tatliya baglanirmi fikrim yok. Yorumlariniza ihtiyacim var. Oyle yataga kapadim kendimi sadece dusunuyorum
alacaktan gelecek paraya güvenip yola çıkılmaz.
zaten 1,5 sene beklemişsin. daha ne kadar bekleyeceksiniz alacaklar için?
diyelim alacaklı şahıs 5 yıl sonra ödeme yaptı. toplamda 6,5 sene nişanlı mı kalacaksınız?

nişanlının parası yoksa bu işe hiç kalkışmayacaktı.
kp ve nişanlın kendi yetersizliklerini örtmek için ailene çamur atmışlar resmen.

bence de bu işler uzadıkça cılkı çıkıyor.

sakın geri dönme.

Boyle bir durumda kiz tarafi neden israr ediyor ki durumlar duzelsin ondan sonra simdi olmaz demeliler kayinpeder aciklamayi yapmis beklesinler durumun duzelmesi acisindan.. yani adam boyle derken bizde kiz okdr beklemez vs gibi cumleler yanlis kayinpederi cok haksiz bulmadim

kendi kendinize yetecek gelire erişmeden zaten sakın düşünme evliliği. Çok bunalımlara düşersin. Bak biz karı koca çalışıp kazanıyorken tonla sorun yaşıyoruz bu konularda. Hele ki kayınpederin sana bakacakken bu işten hayır gelmez.

Çok yuz goz olunmus evlensenız huzurunuz olmaz artık
Aynen,bir arkadaşımın kardeşi evlenmişti.Bir kaç aylık damat demişki kayınvalidesine,nasıl olsa siz ölünce mallar bize kalacak,bari şimdiden verin de,gençlikte tadını çıkaralım:KK57:
Artık nasıl bir yüz göz olmaksa.

Valla bizde de cok uzun nisanli kalinmaz. Ben 3 ay nisanli kaldim. Sonra evlendim. Ama sizde durum farkli biraz. Senin nisanlinda para yok, nasil gecinceginiz belli degil. Faturayi kim odiycek mutfak masraflari vs vs. Olay evlenmekle bitmiyo yani. Bencede evlenilcek kriterde degil ex nisanli. Oyuzden geri donme.

Ekonomik olarak uygun degiller demek ki,adam en azindan dürüst davranmis,genelde kız tarafi olarak bir an önce dügün olsun denmesi hoş olmamiş

Bu çocuk ailesi olmadan rızkını kazanıp da ev geçindiremez. Herşeyi annesi babası yapacak, bu bakacak. Ömür boyu da böyle olacak. Hiçbir şey olmazsa ömür boyu vefa borcunuz olacak çünkü onların parasıyla, onların sayesinde evlendiniz. Bunun acısını çıkarırlar. Bebeğine kayınvalidenin adını mı koyarsın artık ne yaparsın bilmem. Düşünecek birşey yok. Uzun uzun öyle telefonlarda konuşulacak birşey de yok. Yolla takılarını, bohçalarını neleri varsa. Değiştir telefon numaranı da. Bitti gitti.

Bence kp adayın densizlik etmiş, söylediği söz hoş değil, düğün erteleme talebi bu şekilde saygısızca bildirilmemeli, aile büyükleri toplanır gerekçe öne sürülür, karşı taraf ya kabul eder yada hayır biz kızımızın uzun süre nişanlı kalmasını istemiyoruz derse de hemen nişan atılmamalı, bir çözüm düşünülmeli. Sizde herkes baştan birbirine düşmüş. İnan aileler evliliğin içinde hep yer alıyor. Kimisi destek olarak, kimisi köstek olarak. Hele sen nişanlının ailesinin eline bakacak gibisin, sana tavsiyem iyice tanı hepsini. İyi insanlar da olsa kötü insanlar da olsa, eşinle senin ekonomik bağımsızlığınız olmadıkça hep sorun yaşarsınız. Sevgi aşk bir yere kadar, sonra hayat burnundan gelmesin.

Böyle konularda fikir vermekten daima kaçınıyorum ama size iyi dileklerimi söylemek istedim.

Hakkınızda ne hayırlıysa onu yaşatsın yüce Allah sana ve nişanlına. O hayırlı olan şeyi de gönlünüze razı eylesin Rabb'imiz inşaAllah.

Allah yardımcın olsun..

Ya ama kobu sahibi her konuda alttan alıyordu yanlış hatırlamıyorsam. Sadece nikah olsun düğün borcu olmasın dedi, karşı taraf yok bize yakışmaz dedi. Düğün yapıcaz ama alacağımızı bekleyeceksiniz dediler, bu sebeple düğün bir kez ertelendi.
Çocuk oyuncağı mı bu işler, yeniden ertelemek istiyorlar. Konu sahibini haksız bulan arkadaşlar kız ne yapsın gerçekten. Ailesi zaten tüm masraflara ortak, bir de bazı adetlerden bile vazgeçiyorlar, ki bu uzun nişanlılık bizde yoktur diye kız istemede de konuşuluyor, buna rağmen bir kez erteleniyor düğün.
Bence ayrılmak doğru karar.

bizde kız çok durmaz ne demek ?
ben bunu anlamadım
Nişanlımla 2 sene nişanlı kaldım ,
Babası haklı ayrıca size kim bakacak iş güç vs yoksa.

Amcanın lafı sana daha büyük saygısızlık.

İşsiz adama kız yok denecek yerde, aman bi an önce olsun da nasıl olursa olsun deniyor. Yazık..

Bi de kayınpederin lafını tam anlamadım ben, biri anlatsa keşke:(

Amcanın lafı sana daha büyük saygısızlık.

İşsiz adama kız yok denecek yerde, aman bi an önce olsun da nasıl olursa olsun deniyor. Yazık..

Bi de kayınpederin lafını tam anlamadım ben, biri anlatsa keşke:KK43:
Yani biraz ertelendiğinde yiyeceği yemeği ekmeği mi hesaplıyorsunuz demiş canım,haklıda olsa ağır sözler,bu iş yürümez,yürüse de bir şeye benzemez

Back