• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğünü ertelemek istiyorlar: kızınızın yediği gözünüze mi batıyor

Bencede hic ama hic anlayissiz degil konu sahibi. Onlar millete biz bilmem ne kadarlik dügün yaptik diye hava atacaklar diye, belki bi evliligin baslamamisda olsa yikilmasina sebeb oldular.

Konu sahibinin hatası eski konusundan devam etmemesi. Her seferinde yeni konu açınca insanlar bilmiyor tabi olayı. Amca sadece bizde nişan süresi uzatılmaz deseymiş daha iyiymiş. Konu sahibinin eski konusunu bilmesem ben de derdim para yok nasıl evleneceksiniz. Halbuki kendisi baya tok gözlü, her şeyi ortak yapmaya razı bir kadın. Ama karşı taraf sıkıntılı. Nişan zaten 1.5 yıl uzamış daha ne kadar uzayacak. Hani gelecek paralarının geleceği de garanti olsa bir derece. Ama 6 ay sonra bir 6 ay daha ertelemeyeceklerinin garantisi yok.

Konu sahibinin hatası eski konusundan devam etmemesi. Her seferinde yeni konu açınca insanlar bilmiyor tabi olayı. Amca sadece bizde nişan süresi uzatılmaz deseymiş daha iyiymiş. Konu sahibinin eski konusunu bilmesem ben de derdim para yok nasıl evleneceksiniz. Halbuki kendisi baya tok gözlü, her şeyi ortak yapmaya razı bir kadın. Ama karşı taraf sıkıntılı. Nişan zaten 1.5 yıl uzamış daha ne kadar uzayacak. Hani gelecek paralarının geleceği de garanti olsa bir derece. Ama 6 ay sonra bir 6 ay daha ertelemeyeceklerinin garantisi yok.

Aynen öyle, hatta dügüne bile gerek yok nihak olsun yeter demis biri konu sahibi.

kızlar çok yoğunum işimden dolayı, bi türlü tek tek cevap yazamıyorum kusura bakmayın lütfen hepsini hızlıca okudum ama. biz en başta uzun tutulmayacağını kültürel olarak zaten belirtmiştik istemeye bu sözü vererek geldiler ve alacağı yine k0nu etmişlerdi. Aslında yerleri var. Satabilirlerdi. Nişanlım sattırmak için çok uğraştı. Ama aile ikna olmadı. Alacak ya gelirse diyerek bir yıl zaten ertelediler. Ben de bu sürede hem ailemi soktuğum çeyiz borçlarını ödemek için hem de nişanlımın işinde sebatını görebilmek için uzatmayı kabul ettim. Bu ikinci talepleri.

Konu sahibi ortalıklarda yok sanırım, sizin mesajınızı alıntılayarak yanlış anlaşıldığını düşündüğüm kısmı yazmak istedim.

Konu sahibi çalışıyor, nişanlı da şuan çalışıyor, bu işten ayrılma mevzusu nedir bilmiyorum.
Nişanlının hiç birikmişi yok. Ama kız düğün olsun şu olsun bu olsun demiyor, uygun fiyatlı yerlere bakıyor hatta nilah bile olsun diyor. Ya da bırç yapalım diyor, her yola geliyor kısaca. Nişanlının ailesi hem şatafatlı düğün istiyor, hem borç olmasın istiyor, bu sebeple düğünü erteletiyor bir kez. Bu erteleme isteği ikinci kez oluyor.
Şimdi kendinizi düşünün, kendi yağınızda kavrulmak istiyorsunuz, bir yuva kurmak istiyorsunuz. Ama birilerinin (bu siz veyq nişanlınız değil) şatafat merakı yüzünden evliliğiniz (artık içine her şeyi koyun; cinsellik, eşle samimiyet, belki çocuk, yeni bir sürü şey) erteleniyor.
Konu sahibi bana hiç de anlayışsız gelmiyor, tam aksini düşünüyorum.

aynen bu şekilde ve nişanlım bi an önce evlenmek için uğraşıyo stresten mahvoldu. ailesi ve benim ailem arasında kaldı. aile bastırıyo iyisini yapıcaz diye ama yapın deyince yapamıyoruz diyolar. yaşlarımız küçükde değilki.

bu arada yeni gelişme oldu nişanı attıktan sonra. nişanlım aradı ne şartın varsa kabul dediğiniz tarihte olacak ben seni kaybetmek istemiyorum dedi. gayet ılımlı davrandı ama sanmıyorum ailesinin kabul edeceğini. ailesiyle birlikte gelip gönlümüzü almaları gerekiyo. ailem o şartla bu işin devamını kabul ediyo o da dediğimiz tarihe toparlayabilirlerse. bu sadece erken evlenme mevzusu değil, nişanlımın tek başına ayakların üzerinde durmaya cesareti varmı bunuda görmüş olacağım. acaba cesareti yok diyemi ailesinin gazına geldi yoksa herşeyin iyisi olsun diye baskı yaptıkları için ailesinimi kıramadı bu benim için önemli.

evlerinde fazladan misafir olduğu zaman bana danışan biri nişanlım rahatsız olursan dışarda yiyelim demişliği var. daha önce ailesiyle benim aramda kaldı bi konuda ama ailesine biz halledemiyomuyuz deyip gelip benimle kararımızı uygulamışlığı var. herşeyimize karışmayın biz böyle karar verdik deyip ailesine karşı durmuşluğu var ama maddi kaynak ailesi olduğu için düğün konusunda ailesine mahkum kaldı sanıyorum.

Bencede nisanlilik döneminin gereksiz yere uzatilmasi mantikli degil. Aileler ciftler cok yüz göz oluyor malesef bu zaman icerisinde. Olayin cilki cikiyor. Haaa en bastan ailecek konusulur anlasilir dügün 3-4 yada x sene sonra olacak diye, ona bisey dedigim yok. Ama seneye dügün yapiyoruz deyipte dügünü toplamda 2,5 sene ertelemekde isi bozmaya calismaktir benim acimdan. Ki bu ertelemeden sonra yine kesin sonuc belli degil. Olabilirde olmayabilirde dügün. Durum buyken kiz tarafinin tutumu cok dogru.

seneye garanti diyolar yerimiz satılır alacak gelmezse bile diyolar ama bende bozmaya çalıştıklarını düşündüm. takıları yollayacağımızı söylediğimizde koşa koşa gelip alacaklarını düşündüm ama onuda yapmadılar biz kızımızdan vazgeçmeyiz dediler. ama hem benden hem isteklerinden vazgeçmiyolar. nasıl olacak bilmiyorum

Biz de 2 seneden fazla nisanli kaldik ve bir sorun olmadi. Ne ailem kiz elimizde patladi dedi ne de camlarimizi tasladilar. Oyle yuz goz de olunmadi, biz de, aileler de birbirlerine saygiyi hic eksiltmediler.

Konu sahibi de gelmis "ama bizde oyle" diyor. Aslinda neler oldugunun farkinda degil.

Bu arada konu sahibi, evlenecegin kisiyi iyi sec. Zira evlenince dayak da yesen aldatilsan da ac da kalsan "bizden gelinlikle cikan kefenle girer" kafasinda bir ailen var. Ona gore adimlarini saglam at. Daha nisanliyken "artik bizden degil karsiya ait" diye dusunen bir aileden seni sarip sarmalamasini bekleme.

yok o şekilde değil, her zaman başımızın üstünde yerin var diyen bi aile benimki. sadece karşı tarafın ciddiyetini bi somut adımını göremiyolar 1.5 senedir. bütün sorunlar aslında bundan kaynaklı. kendimi mal gibide görmüyorum hiç. özgecan gibi nice kızlarımızın başına ne haller geldi. dışarısı sapık kaynıyo. ailem aşırı korumacı. tabiki dışarı tek çıktığımda başıma bişe gelecek diye bişe yok ama artık karşı tarafın emaneti oluyorum. bunda gocuncak hiçbişi görmüyorum.

nişanlım aradı ne şartın varsa kabul dediğiniz tarihte olacak ben seni kaybetmek istemiyorum dedi.

Hatırladığım kadarı ile nişanlınız daha önce de size tamam diyip ailesinden baskı görünce size dönüp tekrardan bir kaç ay olsun erteleyemez miyiz demiş birisi. Bu sefer de aynısının olmayacağının garantisi yok. Hemen inanmasaydınız ya da ona hemen inanamadığınızı, ne zaman ailesini alıp size gelirler o zaman inanacağınızı söyleseydiniz.
Daha önce de dediğim gibi gelip de 1 ay sonra düğün yapsalar tadınız olacak mı bunca yaşanan tatsızlıktan sonra?

Hatırladığım kadarı ile nişanlınız daha önce de size tamam diyip ailesinden baskı görünce size dönüp tekrardan bir kaç ay olsun erteleyemez miyiz demiş birisi. Bu sefer de aynısının olmayacağının garantisi yok. Hemen inanmasaydınız ya da ona hemen inanamadığınızı, ne zaman ailesini alıp size gelirler o zaman inanacağınızı söyleseydiniz.
Daha önce de dediğim gibi gelip de 1 ay sonra düğün yapsalar tadınız olacak mı bunca yaşanan tatsızlıktan sonra?

ailemin rızasının olmadığını bildirdim ben gelip konuşayım dedi. ama ailesini çağırırsam sanki biz evlenmek için yapıştık gibi oluyo o yüzden aileni al gel knuşalım desemmi demesemmi bilemedim. en azından görmüş olurduk hangi kararın uygulanacağını. sizce nasıl yapmalıyım?

daha önce böyle krizler yaşandı ama tatlıya bi şekilde bağlandı aileler çok uyumsuz değil veya kin tutan insanlar değiller ama bu düğün sonrası nasıl olur onu bilmiyorum. şu an dediğimiz tarihte evlenmeye zaten hazır değilim yaşananlardan sonra. en azından biraz zaman geçse neler olacağını görsem ve sağlıklı bi karar alsam diye beklemeye aldım. mantığım bitir diyo ama ayrılırsak ilerde bigün başka bi kadınla evleneceğini düşündükçe bile kahroluyorum. nasıl diyim bakınca içim eriyo o da bana öyle bakıyo. aileside diyo sana aşırı düşkün çok seviyo diye. ama sevgi nereye kadar götürür bilemiyorum. günlerdir beynimle kalbim arasında savaş veriyorum

ailemin rızasının olmadığını bildirdim ben gelip konuşayım dedi. ama ailesini çağırırsam sanki biz evlenmek için yapıştık gibi oluyo o yüzden aileni al gel knuşalım desemmi demesemmi bilemedim. en azından görmüş olurduk hangi kararın uygulanacağını. sizce nasıl yapmalıyım?

daha önce böyle krizler yaşandı ama tatlıya bi şekilde bağlandı aileler çok uyumsuz değil veya kin tutan insanlar değiller ama bu düğün sonrası nasıl olur onu bilmiyorum. şu an dediğimiz tarihte evlenmeye zaten hazır değilim yaşananlardan sonra. en azından biraz zaman geçse neler olacağını görsem ve sağlıklı bi karar alsam diye beklemeye aldım. mantığım bitir diyo ama ayrılırsak ilerde bigün başka bi kadınla evleneceğini düşündükçe bile kahroluyorum. nasıl diyim bakınca içim eriyo o da bana öyle bakıyo. aileside diyo sana aşırı düşkün çok seviyo diye. ama sevgi nereye kadar götürür bilemiyorum. günlerdir beynimle kalbim arasında savaş veriyorum

Anladım. Açıkçası bilemiyorum cidden. Aslında sizin ikinizin bir tarih belirlemenizin yetmesi gerekiyor. O tarihe o kendi ailesini ikna edecek siz de sizinkini. Ailesi o tarihe kadar maddi durumu toparlayamıyorsa da sizin ilk öneriniz gibi daha uygun bir yerde yaparsınız. Ama işte bunu yapacak, ailesine dik duracak insan lazım.

Anladım. Açıkçası bilemiyorum cidden. Aslında sizin ikinizin bir tarih belirlemenizin yetmesi gerekiyor. O tarihe o kendi ailesini ikna edecek siz de sizinkini. Ailesi o tarihe kadar maddi durumu toparlayamıyorsa da sizin ilk öneriniz gibi daha uygun bir yerde yaparsınız. Ama işte bunu yapacak, ailesine dik duracak insan lazım.

hah sanırım bütün mesele bu. inanın bunu diyodu basarım nikahı evleniriz ailem satacak yerleri olduğu halde satmıyo demişti. 1.5 senedir bunun mücadelesini veriyo bi an önce evlenmek için ama lafını geçiremedi. en son biz evlenelim alacağı da sonra bekleriz o zaman beklemesi daha kolay olur demişti. sonra geçim sıkıntısıyla ilgili aklına girmişler. kira ödeyen insan evini geçindiremezmiş. maddi zorluk yaşarmışız boşanırmışız. böyle korkuttular. küçük dayım evlendi yaşıtız. 2 işte birden çalışıyo pahalı bi semtte kira ödüyo. evini bakıyo ve hala yapışık ikiz gibi dolaşıyolar. ha dayım sıkıntıya gelebiliyo nişanlım gelebilirmi o var. ben zorluk çekeceğim bi evlilik istemiyorum diyodu.

her tarafı şeyli değnek böyle mengeneye sıkıştım düşünüyorum

yok o şekilde değil, her zaman başımızın üstünde yerin var diyen bi aile benimki. sadece karşı tarafın ciddiyetini bi somut adımını göremiyolar 1.5 senedir. bütün sorunlar aslında bundan kaynaklı. kendimi mal gibide görmüyorum hiç. özgecan gibi nice kızlarımızın başına ne haller geldi. dışarısı sapık kaynıyo. ailem aşırı korumacı. tabiki dışarı tek çıktığımda başıma bişe gelecek diye bişe yok ama artık karşı tarafın emaneti oluyorum. bunda gocuncak hiçbişi görmüyorum.

Ozgecan'i niye karistiriyorsun simdi. Rahmetli Ozgecan nisanli miydi? Butun tehlikeler nisanli kadinlar icin mi?

Ozgecan'i niye karistiriyorsun simdi. Rahmetli Ozgecan nisanli miydi? Butun tehlikeler nisanli kadinlar icin mi?
Kız karşı tarafın emanetiymiş ya, karşıya ne hesap veririz kıza bir şey olursa korkusu işte sanırım. Kız onların olsaydı sorun yoktu. Benim şahsen asla anlayamayacağım bir mantık ama konu sahibinin dediklerinden bunu çıkardım.

Kız karşı tarafın emanetiymiş ya, karşıya ne hesap veririz kıza bir şey olursa korkusu işte sanırım. Kız onların olsaydı sorun yoktu. Benim şahsen asla anlayamayacağım bir mantık ama konu sahibinin dediklerinden bunu çıkardım.

Tamam onu anladim da Ozgecan ne alaka...

karşı tarafın emaneti olma kısmını anlayamadım.
bunun başına bişey gelmesiyle alakasını da anlayamadım?
başına bişey gelse emin ol kendi ailenin ciğeri yanar önce karşı tarafın değil.
mahçup mu hisseder ailen karşı tarafa karşı.?
ne bileyim çok tuhaf.
konuya dönersek;
nişanlının ailesi sizi oyalıyor bence.

Dışarısı bir sana mı sapık kaynıyor,yani nişanlanmanla sapık kaynaması ne alaka,şimdi nişanlanınca niye emanet oluyorsun sen eşya mısın,tek başına neden dışarı çıkamıyorsun,nişanlanınca kıymete mi bindin de sapıklar seni yakalayacak,valla anlamadım bu düşünce akışını.

Tamam onu anladim da Ozgecan ne alaka...
İşte o da günümüzde dışarısının ne kadar tehlikeli olduğuyla alakalı örnek oluyor. Dışarısı bu kadar tehlikeliyken, kız da emanetken dışarı salınmamalı diyor. Vay be, çok iyi çözmüşüm olayı bence. :)

İşte o da günümüzde dışarısının ne kadar tehlikeli olduğuyla alakalı örnek oluyor. Dışarısı bu kadar tehlikeliyken, kız da emanetken dışarı salınmamalı diyor. Vay be, çok iyi çözmüşüm olayı bence. :)
Nişanlanmadan önce sapık yokmuymuş acaba ortada

Nişanlanmıssiniz nişan atmışsınız o sizi bağlar ama durumunuzu Özgecan konusu ile bağdaştırmaniz bana saçma geldi. Ne alaka? Evlenince sapık zihniyetten kurtuluyor muyuz. Eğer bir sapık zihniyetten söz ediyorsak bilin ki 9 aylık bebeğe de 90 yaşındaki kadına da cinsel istismar yapıldı bu ülkede. Fanusta yaşamıyoruz illa ki dışarı çıkıyoruz hepimiz.Allah hicbirimize yaşatmasin böyle bir şeyi. Ama nisan süresi ile bu konuyu dile getirmeniz ne alaka.

bayanlar konuyu çarpıtmasak olmazmı? tabiki tek dışarı çıkıncada bunun sapığı tacizi var nişanlıykende. ama bizim çevremizde kültürel olarak böyle. nişan yarı evlilik sayıldığı için artık karşı tarafın emaneti sayılıyor. tamamen koruma amaçlı. bizde emanete göz gibi bakılır. bunun mallıkla eşyalıkla alakası yok. ben kız arkadaşını bile kapıya kadar bırakan bi bayanım. o da kız ben de kızım demem ailesinin yanına teslim ederim öyle gelirim. bizde böyle. sizde farklı olabilir bunu tartışmam herkesin çevresi farklı.

sizde konuya bi yorumunuz varsa paylaşırsanız sevinirim yoksa da konuyu çarpıtmazsak sevinirm

Back