- 9 Eylül 2013
- 11.948
- 27.407
- 798
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ne kadar süredir nişanlısın ve nişanlın çalışmıyor mu be bu süre içinde düğün ile ilgili ne yapıldıKonu acmistim nişan attim. Dun amcam babasiyla gorustu takilariniz bende gelin alin diye. Nisanlmn babasi beni butun sulalenin ne kadar sevdigini herkesin cok uzuldugunu soyledi. Amcam zaten uzun sure ertelenmis size zaman taninmis simdi niye bi sene daha uzat.ak istiyosunuz bu isi dedi. Babasi da alacagimiz gelmezse dukkanimu saticam kirada gecinemezler yemek paralarni ben verince olmazki dedi. Sarkitsak sureyi nolur dedi. Amcam bizde uzun nisanli tutulmaz ben iki aya evlendim dedi. Kiz tutulmaz bizde uzun dedi. Babasi ne dese begenirsiniz: kizin yedigimi gozunuze batiyo...
Ailem kesinlikle bu saygszlgi kabul etmiyo karar yine benim ama ailem razi degil artik. Aksam babasiyla konusulduktan sonra nisanlim duydu olanlari takilari yollayacagimi aradi beni. Bikac ay sarkitalim bi sene olmasin dedi. Dedim artik mumkunati yok ailem ates puskuruyo dedim. Ailen bana agir konustu filan dedi. Dedim senin baban az once ne dedi haberin varmi dedim. Soyledim. Durdu, babam oyle bisey demez dedi. Kanitlarim deyince sustu. Bugunde.duygusal mesaj atmis.
Biz ailesine bagimli olcaz bu belli. Isini ailesi kurucak evini ailesi alicak. Simdi isten cikariyolar evlilige az kala cunku. Bu saygisizlktan sonra ben evlenirsem ilerde ailemle gorustururmu beni ona emin olamadim.
Daha once de bu tarz krizler yasadik ama sonra tatliya baglandi. Bu sfer tatliya baglanirmi fikrim yok. Yorumlariniza ihtiyacim var. Oyle yataga kapadim kendimi sadece dusunuyorum
ama nişan takıldımı kız karşı tarafındır ve bu aileye emanettir bizde. o yüzden emanete sahip çıkmak adına kızı öyle her yere salmazlar. bu karşı tarafa duyulan saygı gereği
Siz saygıyı çok yanlış anlamışsınız.kendinizden salmazlar falan diye bahsetmeniz çok üzücübunun amacı bi an önce evlenilmesi değil. ailem şu an nişanı bitirsek ömür boyu otur başımızın üstünde yerin var diyolar. ama nişan takıldımı kız karşı tarafındır ve bu aileye emanettir bizde. o yüzden emanete sahip çıkmak adına kızı öyle her yere salmazlar. bu karşı tarafa duyulan saygı gereği
Tek sorun buysa 3 yil nişanlı kaldik esimin isini askerligini bekledim hic de bi sey olmadi her sey yolunda gitti ne bu acele
Kadının adının ve değerinin olmadığı bir çevredesiniz galiba, zira yazdıklarınız akıl alır gibi değil. Karşıya duyulan saygı diyorsunuz da, o kıza insan olarak saygı duymak nerede burda? Sanki eşyadan veya 3 yaşında kendini koruyamaz bir çocuktan bahsediyorsunuz. Kim kimi nereye salıyor, kim kimin emaneti, 'kız karşı tarafındır' ne demek? Bu o kıza karşı nasıl bir aşağılamadır yahu? Hem ayrıca kız nişanlanınca bunca yıllık evlat olması farketmiyor mu da hemen başkasının zimmetli bir şeysi yerine konuyor? Yetişkin bir insan, kendi aklıyla, beyniyle, iradesiyle yaşar, kabul edilir aslında. Siz anlattıklarınızı saygı diye çok normal bir şeymiş gibi anlatıyorsunuz, öyle sanıyorsunuz. Aileniz ve çevreniz tarafından cinsiyetiniz sebebiyle ne kadar aşağılandığınızın farkında değilsiniz. Kusura bakma da bu da bir tür geri kalmışlık. Eski kayınpederiniz de sizin aileniz kadar geri kalmış değil, o yüzden anlamamış bunu, yedikleri göze mi batıyor diye şaşırmış da sormuş. Ben sizin yerinizde olsam ya ailemi susturur, bu tür dayatma kabul etmezdim, ha yok kabul ediyorsam da kendi çevremden birini arardım. Zira eski nişanlınızın ailesiyle kültür(yaşayış olarak) ve zihniyet farkınız var belli ki. Daha ilk baştan pürüzler başlamış. Balık baştan kokmuş. Anlaşamazsınız.
bunun amacı bi an önce evlenilmesi değil. ailem şu an nişanı bitirsek ömür boyu otur başımızın üstünde yerin var diyolar. ama nişan takıldımı kız karşı tarafındır ve bu aileye emanettir bizde. o yüzden emanete sahip çıkmak adına kızı öyle her yere salmazlar. bu karşı tarafa duyulan saygı gereği
Nişanlıyım hiç de kısıtlanmıyorum.yüzüğü takmadan önce hayatım nasılsa şuan da öyle.bizim kültürümüzde yok öyle bir durum şahsenYani arkadaşlar öyle yorumlar yapıyorsunuz ki kız konuyu açtığına pişman olmuştur herhalde...
Bu yorumları yapanlar nerede yaşıyor merak ettim. Kız nişanlanınca kısıtlanır, bunu savunmuyorum kesinlikle ama bu bizim kültürümüzde var maalesef.
Ayrıca konu sahibi evlenince sorunlar azalmıyor aksine çoğalıyor, iyi düşün iyi karar ver. Şimdi dönüş kolay sonrası gerçekten zor oluyor.
Nişanlıyım hiç de kısıtlanmıyorum.yüzüğü takmadan önce hayatım nasılsa şuan da öyle.bizim kültürümüzde yok öyle bir durum şahsen
parasi olmadan insanlar nasil evlendirecek sizi. bir dunya borca girsinler ve odeyemesinler mi. bu saatten sonra olmaz olsa da iliskiniz saglikli olmaz ama sizde anlayissizca davranmissiniz. ilerde pisman.olabilirsiniz
Konu sahibi ortalıklarda yok sanırım, sizin mesajınızı alıntılayarak yanlış anlaşıldığını düşündüğüm kısmı yazmak istedim.
Konu sahibi çalışıyor, nişanlı da şuan çalışıyor, bu işten ayrılma mevzusu nedir bilmiyorum.
Nişanlının hiç birikmişi yok. Ama kız düğün olsun şu olsun bu olsun demiyor, uygun fiyatlı yerlere bakıyor hatta nilah bile olsun diyor. Ya da bırç yapalım diyor, her yola geliyor kısaca. Nişanlının ailesi hem şatafatlı düğün istiyor, hem borç olmasın istiyor, bu sebeple düğünü erteletiyor bir kez. Bu erteleme isteği ikinci kez oluyor.
Şimdi kendinizi düşünün, kendi yağınızda kavrulmak istiyorsunuz, bir yuva kurmak istiyorsunuz. Ama birilerinin (bu siz veyq nişanlınız değil) şatafat merakı yüzünden evliliğiniz (artık içine her şeyi koyun; cinsellik, eşle samimiyet, belki çocuk, yeni bir sürü şey) erteleniyor.
Konu sahibi bana hiç de anlayışsız gelmiyor, tam aksini düşünüyorum.