- 31 Temmuz 2024
- 158
- 441
- 28
- Konu Sahibi melissaalice
Eşimin kendinden çok emin olması rahatlatmıştı benim endişelerimi. Bir tane olumlu evlilik örneğim yoktu büyürken. Çok aşıktım, yine de acaba doluydu kafam. Bazı insanlar bilinmezlikten daha çok rahatsız olur diğerlerine göre. Sorun gördüğünüz örnekler ya da nişanlınız değilse belirsizlik korkusu olabilir. 20 yıl yalnız yaşadıktan sonra benim için büyük karardı. İyi ki evlenmişim. Umarım siz de öyle dersiniz yakında
Endişe duymanız sevgilinize olan sevginizle alakalı olmak zorunda değil.
Yapi olarak evhamlı, endiseli biriyseniz mesela evlilik sürecinde bundan tamamen sıyrılamazsınız.
Bende de bazı endişeler olmuştu evlilik sürecinde ama 10 yıldan fazladır evliyim ve mutluyum.
Ne anlatmak istediğimi anladiniz ve ben de bu yönde düşünüyorum belirsizlik özellikle ve de evhamlı bir yapıda olmak. Çoğunlukla yaşanan bir durum demek ki. Bu eleman senin ayaklarini yerden kesmiyor boşan, minvalinde bir cevap vermeyip hislerimi anlayip yaşadığınız deneyimleri paylaşmanız degerliydi tesekkur ederimhayatının baya değişeceği bir karar alırken kaygı yaşanan normal, sorgularsın. Aynı evin içinde resmiyette evli olarak yaşamak başka şey. Kafana esince çekip gitme sorumluluğu bırakma şansın yok.
Zatenlk sene boşanma oranları çok yüksektir kaygılar gerçeğe dönüşürse evlilik biter kaygılar yersiz çıkarsa güzel güzel devam eder birlikte yeni insanlara dönüşüp büyürsünüz.
Genel kaygılı bir insan olarak ben de benzer şeyler yaşadım, aynı evde yaşayan bir tek değişiklik resmiyette olacak bir sürü arkadaşım da benzer kaygılar yaşadı. Normal