Yoo ben sadece nikah yaptım gayet de bir sürü takı geldi. Üstelik pandeminin yoğun olduğu bir dönemdi ve yemek bile vermedik, dümdüz nikahMerhabalar hanımlar.
Yine sizlere bir sorum var. İnanıyorum ki kk hanimlari beni bu soru işaretlerimden kurtaracak..
Yakında evleniyorum ancak şöyle bir durum var ki düğün yapmak istemiyorum, bana çok stresli geliyor. Kalabalığı, gürültüsü, koşuşturması ayrı dert. Onun yerine sade bir nikah töreni ve yakın çevre ile yemek organizasyonu daha hoş geliyor.
Bizimkiler de düğün olmazsa takı gelmeyeceğini söylüyor. Bu bana çok saçma geldi, düğüne takı getiren nikaha getirmiyor mu gerçekten ? Nikahta da bildiğim kadarıyla takı töreni oluyor, neden getirmiyorlar hiç anlamadım.
Tecrübesi olanlar yazar mı, sadece nikah yapanlar pişman oldu mu ?
Şimdiden çok teşekkür ederim..
Bu arada konuyu taşımayin lütfen. Çünkü bu benim için tamamen bir dert. Ne yapmak lazım ?
Ya gerçekten şu mesajınıza çok mutlu oldum. Ben de sade bir nikah yapmak istiyorum. Gerçekten diğer türlüsü çok yorucu geliyor bana. Takı takacak olan her türlü takar diyorum. Getirmek istemeyen düğüne neden getirsin bana da çok saçma geliyor bu söylemler.Yoo ben sadece nikah yaptım gayet de bir sürü takı geldi. Üstelik pandeminin yoğun olduğu bir dönemdi ve yemek bile vermedik, dümdüz nikahpişman değilim, ben de düğün sevmiyorum.
Takıyı zaten yakın çevresi takıyor insanın. Onlar da düğün yapmadın takmıycam demez. Altının fiyatı bu haldeyken dıdısının dıdısı gelip altın takacak değil. Bir de düğün salonları şu an o kadar pahalı ki milletin taktığı altın da düğün masrafına gidiyor zaten. Ne anladım bu işten.
Altın işi karşılıklı oluyor. Mesela sizin ve müstakbel eşinizin anne babası milletin çocuğuna taktıysa onlar da gelip size takacak. Takmadılarsa isterseniz çırağanda düğün yapın kimse de altın takmaz. Benim annem de babam da sülalelerin küçüğü oldukları ve yıllarca herkesin çoluğuna, çocuğuna bir şeyler taktıkları için bana da çok takı takan oldu. Düğünle hiçbir alakası yok. Tamamen çevrenizin genişliği ve sizin de onlara takıp takmamanızla ilgili. Ayrıca düğün salonuna altı haneli rakamları bayıldıktan sonra üç tane fazla takı gelse ne olur gelmese ne olurYa gerçekten şu mesajınıza çok mutlu oldum. Ben de sade bir nikah yapmak istiyorum. Gerçekten diğer türlüsü çok yorucu geliyor bana. Takı takacak olan her türlü takar diyorum. Getirmek istemeyen düğüne neden getirsin bana da çok saçma geliyor bu söylemler.
Aynen öyle.Altın işi karşılıklı oluyor. Mesela sizin ve müstakbel eşinizin anne babası milletin çocuğuna taktıysa onlar da gelip size takacak. Takmadılarsa isterseniz çırağanda düğün yapın kimse de altın takmaz. Benim annem de babam da sülalelerin küçüğü oldukları ve yıllarca herkesin çoluğuna, çocuğuna bir şeyler taktıkları için bana da çok takı takan oldu. Düğünle hiçbir alakası yok. Tamamen çevrenizin genişliği ve sizin de onlara takıp takmamanızla ilgili. Ayrıca düğün salonuna altı haneli rakamları bayıldıktan sonra üç tane fazla takı gelse ne olur gelmese ne olur
Merhabalar hanımlar.
Yine sizlere bir sorum var. İnanıyorum ki kk hanimlari beni bu soru işaretlerimden kurtaracak..
Yakında evleniyorum ancak şöyle bir durum var ki düğün yapmak istemiyorum, bana çok stresli geliyor. Kalabalığı, gürültüsü, koşuşturması ayrı dert. Onun yerine sade bir nikah töreni ve yakın çevre ile yemek organizasyonu daha hoş geliyor.
Bizimkiler de düğün olmazsa takı gelmeyeceğini söylüyor. Bu bana çok saçma geldi, düğüne takı getiren nikaha getirmiyor mu gerçekten ? Nikahta da bildiğim kadarıyla takı töreni oluyor, neden getirmiyorlar hiç anlamadım.
Bu arada konuyu taşımayin lütfen. Çünkü bu benim için tamamen bir dert. Ne yapmak lazım ?
Nikahta takı gelmesi lazım tabiki illa altın değilde evlenene destek amaçlı.Merhabalar hanımlar.
Bu arada konuyu taşımayin lütfen. Çünkü bu benim için tamamen bir dert. Ne yapmak lazım
ben de duz nikah yapacağım. takmayan takmaz zaten, ablam düğün ile evlendi oz teyzesi dayisi bir sey takmadi. o ara ölüm döşeğinde yakinlari vardi diye gelmediler ama gelemeyen sonradan takisibi gönderir- onu da yapmadilar. onlarin çocukları da herhangi bir sey takmadi ki hepsi iki kere nisan iki kere düğün yapan- bizim aileden 4er altin alan insanlar :))
ama iste takmayınca takmiyorlar.
bir insanin niyeti varsa aldigini geri vermeye gitmese bile yollar, niyeti yoksa 5 yildizli otelde yemekli dugun de yapsan altin takmaz.
hele ki bu devirde altin olmus milyarmilyon. bir yaz ayinda insanın hic degilse 3 akrabasi dostu evleniyor. kim kime ne taksin. o yuzden bence nikah yapın geçin.
Kesinlikle öyle. Üstüne stresi, koşuşturması gürültüsü de cabası.Düğün olmazsa takı gelmez mi takı gelse ne olacak düğün salonu parasına anca yeter yahu salonlar olmuş 150 200 bin
ya gereksiz masraf cidden, ama bu devirde bir salona dunya para verip aldigin altinlar salon parasini çıkarmaya yetmezse çok üzülürsün.Sanki takı takılmasi tamamen buna bağlıymış gibi konusuyolar. Ben de tam olarak böyle düşünüyorum, niyeti olmayan zaten getirmeyecek. Özellikle karşı taraf çok çok götürmüş altın vs. Ama inanın ne ben ne nişanlım bu düğün işlerini seviyoruz. İkimize de yük gibi geliyor.
Cok teşekkür ederim yorum için
Takmak isteyen nikaha gelip de takar . Benimde düğünüm olduğuma çok pişmanım . O kadar yorulmuştum ki …. Düğün salonuna verileceği parayı bir güzel tatil yapın eşinizle . MutluluklarMerhabalar hanımlar.
Bende yapmadım.Hiç pişman değilim,sadece yapmamaya karar verdiğim andan nikaha kadar neler çektiğimi bir ben bir Allah biliyor.Annem ayrı dertti akrabaları ayrı dert.Her gören bir laf sokup gidiyordu.Sende bir problem mi var neden düğün yaptırmıyorsundan tut dul karımısına kadar her lafı duydum.Eğer ailen ve karşı tarafın ailesi okeyse bence bir problem yok.İçimde felan da kalmadı bu arada yine gelinliğimi giydim,çekimimi yaptırdım hatta iyi ki yapmadım düğün felan diyorum.Yurt dışına gittik eşimle.Gayet güzeldi.Zaten salonlar olmuş 150 bin tl ne takısı gelecekte bunu kapatacak birde geleni oraya vermek zaten saçmalık.Takısını takacak olan yine takıyor.Nikah salonumuz normale göre biraz daha genişti ve nikah takı şeklindeydi.Nikah bitince insanları direkt takı yerine aldılar takacak olanda taktı.Yine belediyenin ama normal nikah 1500 ise orası 5000 di mesela gayet makul.Şimdi de herkes ne kadar iyi yaptın akıllılık yaptın diyorlar.Yani sağı solu duyma içinden ne geliyorsa onu yap.Yoo ben sadece nikah yaptım gayet de bir sürü takı geldi. Üstelik pandeminin yoğun olduğu bir dönemdi ve yemek bile vermedik, dümdüz nikahpişman değilim, ben de düğün sevmiyorum.
Takıyı zaten yakın çevresi takıyor insanın. Onlar da düğün yapmadın takmıycam demez. Altının fiyatı bu haldeyken dıdısının dıdısı gelip altın takacak değil. Bir de düğün salonları şu an o kadar pahalı ki milletin taktığı altın da düğün masrafına gidiyor zaten. Ne anladım bu işten.
Bende yapmadım.Hiç pişman değilim,sadece yapmamaya karar verdiğim andan nikaha kadar neler çektiğimi bir ben bir Allah biliyor.Annem ayrı dertti akrabaları ayrı dert.Her gören bir laf sokup gidiyordu.Sende bir problem mi var neden düğün yaptırmıyorsundan tut dul karımısına kadar her lafı duydum.Eğer ailen ve karşı tarafın ailesi okeyse bence bir problem yok.İçimde felan da kalmadı bu arada yine gelinliğimi giydim,çekimimi yaptırdım hatta iyi ki yapmadım düğün felan diyorum.Yurt dışına gittik eşimle.Gayet güzeldi.Zaten salonlar olmuş 150 bin tl ne takısı gelecekte bunu kapatacak birde geleni oraya vermek zaten saçmalık.Takısını takacak olan yine takıyor.Nikah salonumuz normale göre biraz daha genişti ve nikah takı şeklindeydi.Nikah bitince insanları direkt takı yerine aldılar takacak olanda taktı.Yine belediyenin ama normal nikah 1500 ise orası 5000 di mesela gayet makul.Şimdi de herkes ne kadar iyi yaptın akıllılık yaptın diyorlar.Yani sağı solu duyma içinden ne geliyorsa onu yap.
Ben hiç istemiyorum, şimdi kim uğraşacak o kadar işle. Zaten salon ücretleri uçmuş durumda. İşte benim ailemle karşı taraf mırın kırın ediyor biraz. Çok fazla takı takmışlar hepsinin aynı şekilde geleceğine inanıyorlar. Sanki biz nikah yapsak bunu engelleyecekmişiz gibi düşünüyorlar da zaten bahane üretecek olan yine getirmeyecek.Bende yapmadım.Hiç pişman değilim,sadece yapmamaya karar verdiğim andan nikaha kadar neler çektiğimi bir ben bir Allah biliyor.Annem ayrı dertti akrabaları ayrı dert.Her gören bir laf sokup gidiyordu.Sende bir problem mi var neden düğün yaptırmıyorsundan tut dul karımısına kadar her lafı duydum.Eğer ailen ve karşı tarafın ailesi okeyse bence bir problem yok.İçimde felan da kalmadı bu arada yine gelinliğimi giydim,çekimimi yaptırdım hatta iyi ki yapmadım düğün felan diyorum.Yurt dışına gittik eşimle.Gayet güzeldi.Zaten salonlar olmuş 150 bin tl ne takısı gelecekte bunu kapatacak birde geleni oraya vermek zaten saçmalık.Takısını takacak olan yine takıyor.Nikah salonumuz normale göre biraz daha genişti ve nikah takı şeklindeydi.Nikah bitince insanları direkt takı yerine aldılar takacak olanda taktı.Yine belediyenin ama normal nikah 1500 ise orası 5000 di mesela gayet makul.Şimdi de herkes ne kadar iyi yaptın akıllılık yaptın diyorlar.Yani sağı solu duyma içinden ne geliyorsa onu yap.
Simdiki aklim olsaydi ben de dugun isine hc girmez sade bir nikah tercih ederdim. Belki sonrasinda genclerle eglenceli bi gece falan harika olurdu. Dugun milleti eglendirmek disinda bi ise yaramadi. Gelinlik o alkislar vs tabiki hos ama dansetmekten insanlarla gorusmekten nasil basladi nasi bitti anlamadim. Esimle gelin damat koltuguna otrmak bile aklimiza gelememis dusunun, dugun sonunda fotgraf icin otrduk sadece. Takiyi takicak olan dugun olmiyacgi belirtldiginde nikahta da takat. Bizim dugune gelemiycek olan birkac akrabamiz nikahta takmislardi mesela. Bence dogru yoldasiniz hem buyuk bir masraf hem de normalde dugunlerden pek hoslanmayan biri icin iskence oluyor. akli basina boyle erkenden gelenlere imreniyorum. Keske o donem ben de bunlari dusunebilseydim.Merhabalar hanımlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?