Düğünsüz evlenmek kaynana gelin sorunları

Evliyim ama takımız takılmadı benim babam taktı eşimin ailesi yaparız diyip yapmadı dün de konusu açıldı

Sen olayı bir tık yanlış anlamışsın galiba. Ortada verilen bir söz var ve tutulmamış karşı tarafı salak yerine koymuş. Boş duyar kasmaya gerek yok, konu sahibi haklı. Takmayacaksa baştan söyleyecekti! Her düğünde/nişanda altın takılır bunun değer biçmeyle alakası nedir? Geleneklerimiz bu şekilde. Siz evli misiniz? Eğer değilseniz size takılmaz istemezsiniz sizin düşünceniz

Evlenmişsiniz 3 sene geçmiş hala vay bileziklerim diye söyleniyorsunuz. Bunlar bana göre artık olmaması gereken adetler, başlık parası zihniyetinin ürünleri. Kadınların kendi değerlerini bilezikle takılan altınla ölçmesi çok büyük utanç. Kimlere neler takılıyor da bana bilezik çok görüldü düşüncesi tamamen bireyin kendine maddi değer biçmesi. Keşke böyle saçma adetler artık tamamen rafa kalksa da insanlar evlenirken kendi bütçelerini oluşturup ebeveynleri altındı, düğün parasıydı saçma şeylerle uğraştırmasa. Zaten besleyip o yaşa getiriyorsun bide koskoca adama düğün yapacak miyiz yapmayacak mıyız yok eşyasını almalı mıyız gelin hanım kaç gram altın değerinde ki ne takacağız… bitmiyor

Ben evli misiniz nisanlı mi anlamadım. Evliyseniz bugune kadar almayan almaz yapmaz zaten. Nisanliysaniz da nisanlinızın tavrı olumsuz ise ayrılın.

bizde nikahta takarlar diye düşündük en azından güçleri neye yetiyorsa diye ama olmadı eşim o gün ağladı hatta

Bu değer biçmeyle alakalı bir şey değil maalesef çok şükür kendi paramı kazanıyorum bu bir gelenektir olursa takar gücü varsa takar ben de gel beni kemerle donat demedim zaten ikimizde çalışıp aldık her şeyimizi babam da sağolsun yardım etti ama onlar hiç bir şey yapmayıp eşimle benim aldıklarımı kendi yapmışlar gibi gösterdi ve sürekli bana sana düğün yapıcaz dediler

Allah razı olsun anlayandan cidden yoksa yoktur yani olayı hep başka yerlere çektiler

Aynı düşünmek mecburiyetinde miyiz?Konuyu kayınvalide açsın onun hatalarını yazarım, konuyu açanı konuşacağım elbette. Tutulmayan sözü konuşmanın zamanı 3 sene sonra mı?

Geleneklerimiz bu şekilde mi :) Konu sahibi gelenek görenek bilmiyorum yazmıştı oysa... Başka geleneklerimiz de var bizim gelin kayınvalidesinin evini temizliyor, evin büyük oğluyla birlikte oturuluyor falan hani. Onları da kabul ediyor musunuz yoksa işinize gelen geleneklere mi sahip çıkıyorsunuz?

Siz hiç anlamamışsınız beni oysa çok anlaşılır yazmıştım. Kişinin kendi isteğiyle bir şey takması başka biz şu kadar takı istiyoruz demek başka. Ben şu kadar şunu istiyorum evlenmek için demek kendine değer biçmek. Markanızı gidereyim evliyim evet ne ben ne ailem bana şu kadar bilezik takın, şu kadar gram olsun gibi bir istekte bulunduk.

Babam söyledi onlar da tamam dediler o zaman bize göre fazla diyebilirlerdi ya da gücümüz yok diyebilirlerdi köprüyü geçene kadar her şeye tamam dediler ama işin sonunda hiç bir şey yapmadılar ve beni kötü gösterdiler benim karnım o bilezikle de doymadı bugüne kadar merak etmeyin siz istememiş olabilirsiniz o da sizin kararınız

Öncelikle şunu yazayım yeni üye olduğunuz için bilmiyorsunuz sanırım bir üyeyi alıntılanmak için cevaplaya bastığınızda alıntıladığınız metnin altındaki beyaz kısma cevabınızı yazabilirsiniz. Böylelikle kimi alıntıladığınız belli olur.

Tamam zaten söz verip tutmamak konusunda ailesi hatalı. Orada haklı demedim ki ben. Hatta altın konuşulduğunda çıkıp gitmemekle yanlış yapmışlar yazdım ilk mesajımda.

Karnınız tabi o bilezikle doymamıştır bugüne kadar ortada bilezik yok zira.

Benim garip bulduğum 3 sene sonra dillendirilmesi. Nikah günü mü öğrendiniz size takılmayacağını bunlar hiç mi konuşulmadı aranızda, eşiniz aynı evde yaşadığı ailesinin kaç bilezik aldığını/almadığını bilmiyor muydu?

Evet o benim kararım, beni alıntılayan üye sormuş onun şahsına cevap yazdım.

Evlendikten sonra altın isteyeni ilk defa görüyorum. Ben normalde bu altın isteme olayına karşıydım ki bir alyans bir tektaşla evlendim.
Sonra baktım ki giydiği donu bile isteyenler el üstünde tutuluyor benim gibiler de kolay görünüyor ve canını çıkarana kadar istemelisin diye düşünüyorum artık. İş arkadaşım var mahvetti erkek tarafını adamın ödü patlıyor birşeyi beğenmez diye. Yüz görümlüğü bile aldırdı şok oldum sanki eski çağdayız.
Neyse ama senin iş işten geçmiş komik oluyor bilezik isteme

Söz verdi tutmadı valla kendi bilir gerçekten donunu bile isteyen el üstünde tutuluyor

3 sene boyunca sürekli yapıcam edicem dedi kv nikah günü de inanın sanki sokaktan çevirip getirmişiz gibi en arkada oturdular iş arkadaşlarımız bile gelip takılarını taktılar çok duramadılar ama 1 saat izinlerinde geldiler patronum da kendi gelemediği için takımızı arkadaşıyla yolladı eşim kendi ailesi nikahta böyle yapınca çok üzüldü o günden sonra da ne zaman denk düşsek bu konuyu kendisi açtı

Ben de nikah günü böyle yaptıklarını görünce eşime anlatmadım üzülmesin diye yoksa maddi açıdan bir sıkıntımız yok o gün babam sordu ben de dün dile getirdim siz bana böyle böyle diyordunuz diye

Gücü varsa takar diyorsunuz, kemerle donatsınlar dememişsiniz ama 8 bilezik isteriz demesini biliyorsunuz. Adetleri bilmem pek demiştiniz e adetlerin hoşunuza gidenine baya hakimsiniz işte. Evlenirken aile tanışmasında altın konuşmak değer biçmektir. Yani ben 8 bilezik isterim diyen birine bunun sosyolojisini nasıl izah ederim bilmiyorum ama yanlış bişeydir hele ki ona şunu yaptılar bize bunu bile takmadılar minvali maddi kıyaslar bireyin o maddede kendi değerini gördüğünü ima eder. Sizin ve eşinizin para harcaması normal ama ailelerden altın istemek yanlış. Ailenin de hatası yok değil olmayacak şeyleri dillendirmeselerdi keşke ama zaten ne altın takmaya ne düğün yapmaya kimse mecbur değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…