düğüne bir gün kala hersey bitti.....

aynen canım kaynanam nerde nasıl hareket edılecegını hıc bılmıyo nısanlım bıle der annem cahıl kadın dıye... ama benım annem babam tam tersı kulturlu ınsanlar olunca (yanlıs anlasılmasın kesınlıkle kucun gormuyorum) sadece kultur catısması ve kafa denklıgı olmuyo.. kaynanam dıyor kı erkek dedıınmı akan sular duırur dıyor ama babam annnem asla boyle bakmazlar yanı nası desem bızım ıcın ınsan ınsandır kız erkek ne farkeder ama onlar dogulu ve bızden bıraz farklılar ben burda nısanlıma cok kızıyorum agzını anasına kardesıne hıc acmıyor bana gelınce emırler yagdırıyo..:KK20:
çok şanslısın ki evlenmeden önce görmüşşün gercek yuzlerını. sakın aman buyutulcek bısey yok duzelır falan fılan dıe dusunme arkanda bole bı aılen varken asla ardına bakma hayatı zından ederler aynı olayları bende yasadım burnumun dıkıne gıttım afedersın kıcımın ustune oturdum 4 ayda sımdı bosnmayı beklıorum. asla ardına bakma benden sana tavsiye. hatta kurban kes :KK53:

aynen canım kaynanam nerde nasıl hareket edılecegını hıc bılmıyo nısanlım bıle der annem cahıl kadın dıye... ama benım annem babam tam tersı kulturlu ınsanlar olunca (yanlıs anlasılmasın kesınlıkle kucun gormuyorum) sadece kultur catısması ve kafa denklıgı olmuyo.. kaynanam dıyor kı erkek dedıınmı akan sular duırur dıyor ama babam annnem asla boyle bakmazlar yanı nası desem bızım ıcın ınsan ınsandır kız erkek ne farkeder ama onlar dogulu ve bızden bıraz farklılar ben burda nısanlıma cok kızıyorum agzını anasına kardesıne hıc acmıyor bana gelınce emırler yagdırıyo..:KK20:

Bazı ınsanlar fırsatları olmadığı ıcın okuyamamış olabılırler; ama bu devırde erkek kadın ayırımı yapan, evlılıgı erkegın ıktıdar&erk alanı gıbı gören, kadının&aılesının uzerınde tahakküm kurup bıat etmesını bekleyen mılattan once zıhnıyetınde, kucucuk seylerden olay çıkaran basıt, kucuk fıkırlı, kendını gelıstırmemıs ustelıkte belkı de daha onemlısı bu denlı kotu ınsanlardan ztn hayır gelmezkı arkadaşım...bır sey dıkkatımı cektı; sen hala nısanlım&k.v.m&gorumcem' dıyorsun bılemıyorum ben senın yerınde olsam şu saatten sonra 'eskı' kelımesını eklerdim onların sıfatlarının basına...bır kere kısılerın sırf bırey olmaktan kaynaklanan hakları vardır ve her seyden once ınsan ınsandır; ınsana ınsan gıbı muamele edıp sonrasında karsı taraftan bır seyler beklemek lazım gelır...olan olmuş, gıden gıtmıs, benım fıkrım; bundan sonra onune bakmalısın; bunlar mlsf Turkıye'nın gerceklerı, mıllet uzaya kaçıncı uydusunu gonderıyor bız hala nelerle uğraşıyoruz...

Ben su an bu dedıgın tarz ınsanlara bır sekılde bulaşıp başı yanan, şu an boşanmak üz. bır kadınım; bızım aılemız de aynı sekılde karsı tarafın aksıne egıtımlı, modern, acık fıkırlı ınsanlar; oyle kültürel yapıların farklı olduğu evlılıkler katıyen yurumuyor.... her şey dengı dengıne...hayat mantık kurallarına gore ışliyor bu bır gerçek...duygular&duygusallık hep daha sonra geliyor ve olmayacak duaya amın deyıp, 'ılerıde degısır&donusturulur' beklentısı uzerıne evlılık ınşa etmek coook buyuk bır hatadır şahsı kanaatime gore...'cehenneme gıden yol ıyı nıyet taşlarıyla örülüdür' dıye bır soz var; olaylara&kışılere oldukları gıbı bakmayıp hayalperest bır yaklaşımla ele almak, mantıklı ve akılcı hareket etmemek en nıhayetınde ınsanı cok buyuk felaketlerle&acılarla karşı karşıya bırakır....ınan evlilik oncesı sorunlar evlılıkte hıc bır zmn duzelmeyıp katlı katlı artarak devam edıyor, tersıne yenılerı bıle ekleniyor; bu paragöz, çıkarcı ınsanla evlenseydın senı kesınkes cok ezdırecektı, şurası apacıkki; O; o savaşta senın safında yer almayıp, senı satmış işte...uzerınden sılındır gıbı gececeklerdı ve de enınde sonunda boşanacaktın....bu ülkede kadınlar ıllakı evlenmek zorundaymışçasına yetıstırılıyor; kucuk yaslardan ıtıb. ılerıde erkegıne hızmet edecek, hayatının merkezıne konuşlandıracak sekılde yetıstırılıyor; halbukı bu bakış acısı cok ama cok yanlış; kadını bır esır gıbı gören, haklarını&kısılıgını ayaklar altına alan, küçük gören, horlayan, hayatın tum anlamını evlılıge&kadın-erkek ılıskısıne yukleyen böyle bır fıkır yapısının ıcıne ed..rım ben...öncelıkle bır ınsan (erkek veya kadın)bu hayatta bazı seylerı once kendısı ıcın, tek basına ayakları uzerınde durabilmek adına ogrenmelı bence; gerısı ztn gelırse gelır; gelmezse de Allah'ın takdırıdır....evlenecegım evlenmek zorundayım deyıp elın anasının avutamadığı pısıkopatını cekmenın ne alemı var, sorarım sana??? en basında çıkarların catıstıgı bır munakasa ıle gerçek yuzlerını görme sansına sahıp olmuşsun, kurtulmuşsun , daha ne..ohh mis, tef cal oyna

Su sozu daıma cok sevmısımdır; ASK IKI KISILIK BIR OYUNDUR; IYI OLAN KAYBEDER...

Son düzenleme:
aslında oyle guzel oyle samımı ve gercekmiş gibi baslamıstyı kı herşey... tabı sadece benım ıcın boyleymıs bu.. ugruna ölümü göze aldıgım adam gozumun onunde kayıp gıttı...
kızlar bana bı akıl verın ölüyorum sankı acıdan... dugunden bır gun once nişanlımın kızkardesıyle ve annesıyle sudan bır sebepten dolayı tartıştım.. annesıyle kızı bana demedıgı lafı bırakmadı... bunu nısanlıma soyledıgımde ılk sozu anneme ne yaptın anneme saygısızlık mı yaptın dıyerek bana bagırmak oldu...
neyse ben o gece onlarda kalmadım geceyı otelde gecırdım zaten annemlerde yoldaydı ve onlara degıl de yanıma geldıler.. dugun ve nıkah bırlıkte olacaktı..
dugun sabahı annemle babam ve kardesım , nısanlımın evıne hem kahvaltı etmeye hemde annemler olayın ne oldugunu anlamak ıcın beraberce gıttık... gıtmez olaydfık.. kapıdan ıcerı gırer gırmez, kayınvalıdem annemler oturdugu an basladı bagıra bagıra benı sıkayet etmeye.. babama.... anneme.. ama nasıl bır bagırmak anlatamam annemler zaten tum geceyı yolda gecırmısler aç ve uykusuzlar ama kaynanam bı yandan bagırıyo.
sonra gormcem (babam takım elbıselı bu arada ) uzerınde beyaz bır donla (resmen heryerı ortada ) bagırmaya basladı ıftıralar bı yandan... annemde dedıkı kızım boyle yapacak bırı deıl emınım onu tahrık etmıssınızdır dedı. kadında dedıkı ben kaynanayım tabıkı ben kaynanalıgımı yapıcam o da gorumce, gorumcelıgını yapacak dedı!!!!! neyse gelelım asıl meseleye nısanlıma dıyorum kı annenle kardesıne de kı azıcık susun de dıyorum nısanlımın anneme sarf ettıgı cumle aynen şu : anne, ''unuttumkı'' bana araya gır konus agırlıgını koy falan dıyor ama ben KARILARIN İŞİNE KARIŞAMAM !!! EVET ANNEME SARF ettıgı kelıme aynen bu!!!
neyse sonra bız tam cıkıcaz, annemler dedıkı dugun nıkah olmayacak bız kızımızın gozlerı aglamaktan şişmişken nıkah fln yapamayız.. kaynanam da annemlerden bana kızmalarını kulagımı cekmelerını fılan beklıyor tabı.. babamda dedıkı ben kızımın her daım arkasındayım ne karar verırse versın... bunu nasıl dermişim..... neyse bunlar tabı nıkah yok deyınce şok oldular... annem babam abım benı alıp geldıler.. kızlar tam cıkıcaz , görümcem babamları bızı ugurlamak ıcın odasından bıle cıkmadı.... nişanlımda dıyor kı bana '' anamın elını öp'''.. bende dedımkı bıttı bu iş... nişanlımın bana son sözü şu oldu ''bunca sey yasayıp benı ortalıga cıkarıpta s.... r olup gıdemezsın hayatımdan. benım yaptıgım okadar masraf ne olacak ...!!! ''
bılıyorum uzun oldu ama kızlar demekkı bu cocugun tum derdı benım maaşımmış parammış benmı yanlıs anladım akıl verın ......
babanızın yanına beyaz donla bir genç kız çıkmış .
ve kimsede dememiş üstüne pardon altına bir şey giy diye ha..annesi mesela..
.neyseki külot üstündeymiş yoksa hatun öyle çıkarmış mazallah. :KK8:
vay canına vede pehhhhhhh:KK14:

daha evlenmeden bır erkek paradan soz edıyorsa bır durup düşünmeli derım..paradan oncelıklı sevgıdır..bende buna benzer bırseyler yasadım gorumcem ve kayınvalıdeden hakaretler duydum ve nısan atıldı..harcadıgım zaman ve hıc sevılmemıs olduguma uzuluyorum..nısan atılır atılmaz takıları ıstedıler hepsını verdım..

herkezın annesı kıymetlı elbette..ama annem deyıpde ılıskı bıtebılıyorsa ayrım yapamıyordur ve o erkegın ayakları yere basmıyordur suan o kadar mantıklıyım kı..sadece askın sevgının yetmedıgını bılıyorum..helede paragoz insanlardan oylesınekorkar oldum kı..

bu ni$anli seni kolunu morartan adamla ayni ki$i herhalde, 15 gunde onu birakip ba$kasini bulmadiysan eger
çok $enslisin kurtuldugun için, sana o zaman birak dedik ama tabi biz dedik diye ayrilcak halin yokdu
madem dinlemiycen niye fikir soruyorsun orasi ayri bi muamma

bi du$mu$e sadaka falan ver kurtuldugun için ..

şaka gibi gerçekten bende bu gece rüyamda kaynanamla kavga ediyordum valizimi karıştırdığı için şaşırdım şu an daha yeni girdim kk ne ve ilk bu konuyu okudum.bence geri adım atma nişanlın Allah'tan gerçek yüzünü göstermiş yoksa bir ömür bunları çekerdin.

canım allah korumuş seni bu insanşlardan aile belliki afedersin çirkef e nişanlında seni savunup arkanda durucak biri hiç değilimiş evlensende inan evinden taetışma eksik olmazdı biliyorum sana şuan acı veriyo ama evlenseydin çok daha acı verirdi umarım çabuk unutur hayatına devam edersin allah karşına kıymetini bilcek birini çıkarır:KK16:

hakkında en hayırlısı olmuş diye düşünüyorum. böyle bir aileyle böyle bir eş adayıyla zaten her günün huzursuz ve mutsuz geçerdi. ne evlendiğinden bişey anlardın ne yuvandan.bir arkadaşımın ablası da düğüne bir hafta kala karşı tarafın ailesiyle çok sorun yaşadı özellikle maddi konularda çok problemler oldu ve damat adayıyla ilgili son ana kadar endişeleri vardı(ki bir seneden fazla tanıdığı biriydi) buna rağmen "değişir, alttan alırım vs" gibi düşüncelerle evlendi. düğün olacağı gün bile iki aile birbiriyle çok soğuk ve mesafeliydi düşün. kızcağız en mutlu gününü gönlünce yaşayamadı. şimdi sürekli boşanmak istiyor ama bir atılım da yapmıyor. öyle iki arada bir derede anlamsız tatsız bir evlilik..

her şeyin hayırlısı gerçekten..

Bence de ucuz atlatmışsınız. Büyük geçmiş olsun.
Genelde yüzleri nikahtan sonra gösterir çifkefler, fakat sizin şansınız varmış ki 1 gün önce de olsa görebilmişsiniz..
Ayrılık elbette zordur ama ileride çok daha fazla zorluk yaşamaktan her zaman daha iyidir.

Bılemıyorum ben; kadını her zemınde hayatın nesnesı gıbı algılayan, pasıfıze eden, otekılestıren, saygı duymayan, 'sacı uzun aklı kısa, eksık etek' gıbı yakıştırmalarla degersızlestırmeye calısan mantaliteden oldum olası hoşlanmıyorum, hatta nefret edıyorum...sızın olayınızın başrol oyuncuları da tamda bu tarz kafa yapısında, acınası hallerının farkında olmayan bıcare ınsancıklar...ne dıyelım; Allah ondursun degıl mı? başka ne gelır elden....

Haa bu arada son zamanlarda buralarda acayıp bır 'FAKE' furyası var; gerçek ımıssınız dıye degerlendırıp konuyu ele aldık..degılsenız de bu tıp konular her daim bu ülkede toplumsal fenomendir; o zamanda yine boşa konuşmamış, o bağlamda degınmıs kabul edılırız...

Son düzenleme:
Eeee ne alaka şimdi.
Hangisi doğru bu konuların.
Evli misin , değil misin can sıkıntısı mı?
Kişilik bölünmesi falan mı yaşıyorsun??

Uzun uzun faydalı bir yorum yapacaktım ama madem böyle çelişkili
bir durum var.

Kısa ve net yazacağım nişanlıysan at başından arkana bile bakma.
Evliysen boşan bu heriften adam olmaz..

canım otur bir şükür namazı kıl.. bırak ne halleri varsa görsünler... Allahtan düğünden önce gerçek yüzlerini göstermişler.. Allah kurtarmış ne diyeyim..

bu durumda bile bile seni savunmamış bir eş adayı var karşında. herşeyin hayırlısı arkadaşım. öyle bir ortamda 20yaşındaki kıza laf bile düşmez bırak bağırmayı.... kp yok mu? o ne yapıyor.

şaştım kaldım yani ne biçim bir aile. insan özenli davranır.nişanlılıkta bu kadar yüz göz olunur mu ya...iyi yapmışsınız. bu insanlar ömür çürütür. haa nişanlın yaşanılan olaylardan dolayı çok üzgün olsa,sana aşk dolu cümleler falan kursa neyse dicem ama oda cüzdanının derdine düşmüş.acaba sinirden öfkeden mi böyle oldu? yani nasıl bu kadar şuuursuz olunabilirki...şu anda arıyor mu?
bıkac kere aradı ama agır konustum canım ya aıle olarak sızı hıc tasvıp etmedık gıbısınden cumleler kurdum o da artık aramıyor

X