düğüne bir gün kala hersey bitti.....

Nişanlın seni sürükleye sürükleye eve götürürken kolunu da morartmıştı.Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir bi şey çıkacağı besbelliydi de düğünden önce olması senin hayrına.

O zaman ayrıl diyenlere bilerek yapmadı diyordun ama kabul et nişanlın karaktersizin teki.Sakın üzülme arkasından sadece dua et verilmiş sadakan varmış diye

Şuan olayın sıcaklığıyla denilenler yalan gibi gelir ama gerçekten ucuz kurtulmuşsun. İkisi de kavgacı, geçimsiz, saygısız görümce kaynana. Diğer yanda basiretsiz bir koca adayı. Eğer deseydi ki ben sensiz yapamam, senden ayrılamam, o zaman bir şans ver derdim. Adamın tek derdi masraflar yahu! Ne çirkin bir durum. Babanı da tebrik ediyorum, ele güne ne deriz deyip senin ağzını kapatmamış kızını almış götürmüş helal olsun, baba adammış.

canım daha cok yenı olaylar dün gelıstı , babam köpürüyor gene senın kararın ama ıcım rahat degıl cok gorgusuz ve cahıl bır aıle dıyor
hanı bı laf var ya, Allah cahılın bilmişinden korusun dıye, kaynana tam o ayar...
aslında ben ıstesem aılem yıne benı kıramaz annem babam bıtanedır yeterkı sen mutlu ol derler ama bu nişanlımın benı annesıne kardesıne boyle ezdırmesı,, ''en cokta benım yaptıgım masraf ne olacak'', '' sen ıyı bır kız olsan benım anamla kardesımle ıyı gecınırdın '' bu sozlerı cok agrıma gıottı..
sımdı ınkar edıyor lafı RESMEN KIVIRIYOR YOK OYLE DEMEDIM YANLIS ANLADIN sen fılan dıyor ama ben daha sagır olmadım da ,BUNAMADIM DA...
bu lafları sinir anında ettı bılıyorum.....
aslında cok cok aşık oldum bende napacagımı bılmıyorum asıgım deyıp gozumu kapatıp evlensem anası bacısı rahat bırakmayacak
benımkı de azıcık anasına bacısına karşı benı tutsaydı ama o da yok, yanı verdıgı guven de sıfır.....
aılem zaten eskısı kadar ıstemıyor.. tamam parcaları bırlestırdım ayrıldım dıyelım cok sevdım nasıl unutucam bıdaha bırısını boyle sevebılecekmıyım..
ayrıca nısanlım cok ataerkıl , kadını resmen 2.planda goruyor , bunlar ıyıce su yuzune cıktı napıcam bılmıyorum ÇIKMAZDAYIM..

aşk meşk boş işler arkadaşım saygı yoksa istediği kadar aşık olsun adam,
bi evlilik öncellikle saygı üstüne kurulur filört dönemi değilki bu
neyse bence kafanda hiç soru işareti olmasın ve birleşmeyi sakın düşünme zira ben ne yapmışım neden evlenmişim gibi bir konu açabilirsin bir kaç ay sonra

allahım esirgemiş seni bence önündeki hayata bak sen zaten yaşında henüz çok küçük yolun başındasın daha şu günlerin zor geçebilir ama kesinlikle geçer, aşk meşk gözünü boyamasın onlar çabuk geçer önemli olan saygı sevgi ve hoşgörüdür

hıh pabucumun nişanlısı anamın elini öp müşşşşş zaten anam anacım diyen erkeklere antipati kaptım bu siteden sonra

bu durumda ben senin yerinde olsam onlar kapımın önünde annemlerden özür dileyene kadar 1 adım gitmem.nişanlın seni seviyorsa ailene yaptığı saygısızlığın bedelini ödetmelisin,ama yapılanlara söylenenlere yarabbi şükür dersen ömür boyu çekersin canım ki daha bunlar evlenmeden olan şeyler.evet karşına başka birisi çıkar birgün, dönüp arkana bakmazsın bile,hatta ne ana kuzuları ne aileler varmış iyikide kurtuldum dersin,ya evli olup birde üzerine çocuğun olsaydı da bunlar o zaman iç yüzünü gösterselerdi sana.yinede karar senindir tabi herşey tozpembe gelmesin sana yazık değilmi annene babana onlar seni bu lafları duymak içinmi bu günü beklediler.nişanlın nasıl sessiz kaldı böle bir konuşma ortamında ben onuda anlamadım.

Ben senin ailenin tutumunu taktir ettim...

Bak burda bir Munevver var,
kina gecesi erkek kardesini dovuyorlar ,
vazgecmek istiyor, annesi ele gune ne deriz diyor ,
dugunu yapiyorlar, uzerinden cok gecmeden esi alip kizi ailesine birakiyor vs vs
Simdi Munevver bosaniyor
ve henuz cok yeni evliydi

Demem o ki Allahin sevgili kuluymussun ki
annen baban cok cok taktir edilesi bir davranis sergilemisler ...

Ve lutfen sen de arkalarinda dur

Hakkinda hayirlisi olsun...

Son düzenleme:
canım daha cok yenı olaylar dün gelıstı , babam köpürüyor gene senın kararın ama ıcım rahat degıl cok gorgusuz ve cahıl bır aıle dıyor
hanı bı laf var ya, Allah cahılın bilmişinden korusun dıye, kaynana tam o ayar...
aslında ben ıstesem aılem yıne benı kıramaz annem babam bıtanedır yeterkı sen mutlu ol derler ama bu nişanlımın benı annesıne kardesıne boyle ezdırmesı,, ''en cokta benım yaptıgım masraf ne olacak'', '' sen ıyı bır kız olsan benım anamla kardesımle ıyı gecınırdın '' bu sozlerı cok agrıma gıottı..
sımdı ınkar edıyor lafı RESMEN KIVIRIYOR YOK OYLE DEMEDIM YANLIS ANLADIN sen fılan dıyor ama ben daha sagır olmadım da ,BUNAMADIM DA...
aslında cok cok aşık oldum bende napacagımı bılmıyorum asıgım deyıp gozumu kapatıp evlensem anası bacısı rahat bırakmayacak
benımkı de azıcık anasına bacısına karşı benı tutsaydı ama o da yok, yanı verdıgı guven de sıfır.....
aılem zaten eskısı kadar ıstemıyor.. tamam parcaları bırlestırdım ayrıldım dıyelım cok sevdım nasıl unutucam bıdaha bırısını boyle sevebılecekmıyım..
ayrıca nısanlım cok ataerkıl , kadını resmen 2.planda goruyor , bunlar ıyıce su yuzune cıktı napıcam bılmıyorum ÇIKMAZDAYIM..

şimdi bu yazınızdan anlıyorum ki olaylar dün olduğuna göre,düğün bu gündü?
gözümü karartıp demişsinizde,bu kadın şimdiden çantanızı açıp çamaşırlarınızı alıyorsa,yarın öbür gün evinizi talan edecek.
tahammül edebilecek misiniz?

aşkınız bunlara gözünüzü kapattırıp,görmezden gelmenizi sağlayacak mı?
kadını ikinci planda gören erkekle evliliğinizi nasıl yaşayacaksınız?
20 yaşındaki görümceniz annenize car car bağırırken sesini çıkarmayan nişanlınız,kocanız olduğunda ailenizin yüzüne bakabilecek karakterde bir adam mı?
o çok büyük aşk (nişanlınız) evlenince annesini,kardeşini susturabilecek mi?

inanın bunlar o kadar önemli ki.büyük aşkınızdan çok daha önemli.
tabi ki size geri dönme diyemem.ama bu yazdıklarımı da düşünün derim.
hayat sizin.umarım doğru olandan yana kullanırsınız şansınızı...

ne denir böyle durumda Annen seni kadir gecesi doğurmuş şansın varmış valla akanı kurtarmışsın aslında onlara teşekkür et evlenmeden önce gerçek yüzlerini gösterip seni kurtardıkları için
çirkef insanlar
zerre gram üzülme canım değmezmiş Allahından bulsun de senden uzak olsunlar

anan seni Kadir Gecesi doğurmuş sözü böyle durumlar için söylenmiş olsa gerek.kesinlikle verilimiş sadakan varmış da kurtulmuşsun.ailen de olgun insanlarmış ki çirkeflik yapmamışlar onlar gibi..hiç üzülme zararın neresinden dönsen kardır.düşünsene evlendikten sonra sana kaynanalık ve görümcelik yapacaklarmış erken davranmışlar.ne diyeyim geçmişler olsun...

Erkek arkadaşın ortamı sakinleştireceği yerde küçük kız çocuğu gibi davranmış.. Annesiyle kardeşini kenara çekip durumu düzeltmesi gerekirdi bana göre, aynı zamanda seni de.. Masraftan bahsediyor üstüne üstlük, ne kadar ayıp :KK14: Eğer adamın huyu bozuksa verilmiş sadakan varmış, kurtuldun derim.. Benim ablamın nişanlısı da öyleydi aynı zaman da kayınvalidesi, görümcesi.. Dillerini çok çok uzatırlardı..Adam ablamla tartıştığı vakit 'beni beğenmiyosan git birini bul' derdi, ablamda aynen öyle yaptı, iyi de yaptı.. Böyle sorunlu kişilerle uğraşmak çok zor cidden, Allah sabır versin bu arada..

Çok önceden bitirmen gereken ilişkiyi nikah günü bitirmişsin, daha o sevgiliyken sana bağıran, kolunu morartan adam evlenince annesiyle bir olur seni döverdi de. Otur kalk şükret, eski nişanlınla da bir daha görüşme. belli ki hala seviyorsun, aşkın seni kör etmesine izin verme, kalıbımı basarım bu adamla evlenirsen 2 ay sonra kaynanamla görümcem beni canımdan bezdirdi, eşim bana vurdu, kapıya koydu gibi konular açacaksın.

Ya yapma arkadasim gozunu seveyim
def et gitsin

Seni sokakta surekleyip kolunu morarttiginda da aynisini demistik de ayril diyenlere tepki gelmisti

bak bunlarin hepsi birer uyari sana Allah tarafindan

Eger ki evlenirsen kendi ipini kendin cekmis olacaksin!

Haberin olsun

arkadaşım bunlar yaşanmasaydı keşke dicem ama hiç bir anlamı yok biliyorum. Bizim şer gördüğümüzde bir hayır, hayır gördüğümüzde de bir şer oluyor muhakkak..

acını sıkıntını düşünceni en içten paylaşıyorum konunu ilk okuduğumda şaşırdım çünkü benim rekorumu kırdın valla bende iki gün kala ayrıldım..bu kısmı gülümse diye böyle yazıyorum:)
bende kaynana derdine tükettim sevgimi..benim birde nikah vardı düğüne gün sayıyorduk..ama olmadı kader kısmet neyse onu yaşıyoruz işte..

eğer ki bunu sineye çekmem sabrımla uğraşırım didinirim onları da yola getiririm dersen devam et.. aman yok sevgi karın mı doyuruyor deyip düz mantık yapıp bunlarla mı uğraşacam dersen var git yoluna..ömrünü tüketme.. çok zor yaşamayan hakikaten duygu çöküşünü anlamıyor..o davetiyelerin dağıtılışı, gelinliği astığın yerden kaldırıp indirmesi, eşyalarını tekrar toparlamak falan zulümdür..

zor günlerin var önünde.. dilerim Rabbim hayırlısıysa nasip etsin, değilse uzak etsin..

o kadar kavga gürültü içinde görümcenizin donla sizi uğurlamamasına içerlemeniz garip

geçmiş olsun anne kuzusundan hayır gelmez

Son düzenleme:
canım bende 2 hafta önce nişanı attım...
benim nişanlımın aileside azıcık para görmüşler inanılmaz görgüsüzlerdi.
benim yaşantımı ailemi yaşadığım memleketi görünce bunlar acayip eziklenmişlerdi
kaynanam nişanlım hep övünürdü ( biz birde doğal insanlarız sıcak kanlıyız )
nişanlım tarafı birazda yaşadıkları yerin ikliminden dolayı herhalde
aşırı soğuk insanlardı doğal hiç değillerdi.
hediye verirlerdi on kere gözüme sokarlardı aldık aldık diye.
ve aklına gelmeyecek neler yaptı nişanlım bana
hep alçak gönüllükten sustum hep gözüm görmedi.
taki arkadaşım ya kendine gel sen ne biçim yere gelin gidiceksin deyince
ve nişanlımın görgüsüz hareketlerini iğice sorgulayıp gözlemlememle
işi bitirdim...
ailem hep bana destek oldu...
sakın canım ALLAH kurtarmış seni....

şimdi bu yazınızdan anlıyorum ki olaylar dün olduğuna göre,düğün bu gündü?
gözümü karartıp demişsinizde,bu kadın şimdiden çantanızı açıp çamaşırlarınızı alıyorsa,yarın öbür gün evinizi talan edecek.
tahammül edebilecek misiniz?

aşkınız bunlara gözünüzü kapattırıp,görmezden gelmenizi sağlayacak mı?
kadını ikinci planda gören erkekle evliliğinizi nasıl yaşayacaksınız?
20 yaşındaki görümceniz annenize car car bağırırken sesini çıkarmayan nişanlınız,kocanız olduğunda ailenizin yüzüne bakabilecek karakterde bir adam mı?
o çok büyük aşk (nişanlınız) evlenince annesini,kardeşini susturabilecek mi?

inanın bunlar o kadar önemli ki.büyük aşkınızdan çok daha önemli.
tabi ki size geri dönme diyemem.ama bu yazdıklarımı da düşünün derim.
hayat sizin.umarım doğru olandan yana kullanırsınız şansınızı...

şiddetle katılıyorum.. bu adam ailesiyle eşinin arasını bulabilecek bir adam değil, ve sırf bu yüzden eşini sevdiği halde boşanmayı düşünen çok kadın var burada..
düğün zamanı bir çok çift sorunlarla karşılaşır, önemli olan ortayı bulabilecek olgunlukta olmak..
hakkınızda hayırlısı olsun..
bu arada babanıza helal olsun..

Ben kaynanalığımı yapacağım , o da görümceliğini yapacakta ne demekmiş yaa:KK47: zamanında kaynanasından ve görümcesinden illallah etmiş bir insanmış !!! Sana da evlendikten sonra ne çektirecekti belli değil!!! Ucuz atlatmışsın arkadaşım.hiiiiçççç üzülmeee :KK50: Ayrıca arayı bulacağına,öyle nişanlıda olmaz olsun !!!! :KK47:

Herşeyin farkındasın, gayet güzel analiz etmişsin aslında durumu.
Evlenirsen neler yaşayacağını, adamın seni hayatının neresinde tutacağını,
ailesi ile yaşayabileceğin sorunları... Hepsini pek ala idrak etmişsin.
Lütfen bu farkındalığını, aşk gibi ani bir alevin arkasına itme.

Zaten böyle bir adama aşık değilsin sen. Senin aşık olduğun adam, seni
ailesi ile böyle bir durumda bırakır mıydı??? Sen hayali bir duruma kapılmışsın
ya da kurnaz adam kendini farklı tanıtmış sana.

Böyle bir adama aşık olduysan, neden daha iyilerine de olamayasın ki???
Onlar kendilerine kurban aramışlar. Seninle ilişkisinin bitme ihtimaline
değil de yaptığı masraflara yanan adamdan daha fazla sevilmeyi hak eden
bir çok adam var dışarıda... Ama senin sadece '1' hayatın var. Ya
çile çekmeyi seçersin ama birlikteliğiniz her halükarda kısa olacak ya da
kalbin ve mantığınla uyuşan birini bulmayı beklersin.

X