- 21 Mayıs 2019
- 892
- 2.548
- 37
-
- Konu Sahibi strawberry milk
Yoo gelin için veriyor evi. Gelin yokken oğlan annesiyle yaşıyordu. Sırf gelin hayatlarına girdiği için ev veriyor. Yoksa oğlu annesiyle yaşayacaktı. Valla kadın kira gelirinden olmayı göze almış bu evde yaşayabilirsiniz demiş. İsteyen yaşar, istemeyen gider kiraya çıkar. Niye kira gelirini hibe etsin ki ne münasebet? Koskocaman insanlar eşi ölmüş, kira geliriyle geçinen kadının gelirine göz koyacaklarına çalışıp istedikleri evde yaşasalarmış.Evi gelin için değil kendi oğlu için veriyor. Belki mutfak gerçekten basık ve kötüydü bilemiyoruz ki. Mutfakta vakit geçiren genelde kadınlar olduğu için önemli bir detay. İçine hiç sinmediyse ne yapabilir ki? Biz kiraya çıkalım dese müstakbel eşi asla kabul etmezdi zaten hazır ev varken neden yüke girsin hatta annesi de kabul etmezdi diye düşünüyorum. E kadın dolap yaptırıyor ona da laf ediliyor. Kendi oğlu için iyilik yapıyor ama huzursuz olan gelin oluyor. Nişanlısı da uyanıklığından ayrılmamış tamamen çocuksu biri. Her lafı annesine taşıyan kişiyle isterse beş tane ev versin evlenilmez. Evet ekonomi berbat haliyle kira vermeden oturma durumu olunca herkes gaza gelmiş ama bunun ilerisi de var. Kayınvalide her şeye karışacak bir tip belli ki.
Annesiyle alakalı falan ya da evle ilgili bi şey diyince o dönem hiç sesimi çıkarmadım.Gülüyosam suratımi astım falan işte. Ya da annesiyle konuşurken selam söyle vs hiçbir şey demiyorum tabi bunun gıcık olduğunu anlıyorum
gun de ben dedim ki oh ne güzel ya x anne evini düzdü koştu keyfi yerinde oturuyo , bi de
Iste sizin hatalarınızdan bir kaçı... Evde kullanmadığı şeyleri bırakmış gitmiş ve her yer pis. Girer girmez o kadar ağırıma gitti ki. Dedim ki bu eve biz değil, kiracı gelecek olasaydı da mi bu ev böyle çöplük gibi bırakılıp gidilecekti dedim.
Bu ne kadar çirkin ve acımasızca ithamlar böyle. Ben zaten tamamen haklıydım deseydim, tarafsız olarak yanlışlarımı doğrularımı göreyim diye fikir almak istemezdim sizin gibi insanlardan. Hiç mi biriniz surat yapmadınız, bana şöyle yaptılar ben de öyle yapcm demediniz , hic mi birinizin hoşuna gitmeyen şeyler olmadı gercekten. Ne kadar dört dörtlük kadınlarımız varmış da haberimiz yokmuş ya. Hic mi biriniz arkanızdan yalan yanlış söylenen laflara üzülüp de birilerine içimi dökeyim hissine kapılmadınız yahu. Herkesin hassasiyetleri farklıdır. Siz aman bana ev vermiş diyip maddiyat yönüne odaklanırsınız , bazılarımız aman evi de olmasaydı da kirada temiz bi evde otursaydım deriz. Aradaki fark bu işte
Bana iyi evi vermedi kendisinin eski evini verdi diye herkesin burnundan getirmezdik.Bu ne kadar çirkin ve acımasızca ithamlar böyle. Ben zaten tamamen haklıydım deseydim, tarafsız olarak yanlışlarımı doğrularımı göreyim diye fikir almak istemezdim sizin gibi insanlardan. Hiç mi biriniz surat yapmadınız, bana şöyle yaptılar ben de öyle yapcm demediniz , hic mi birinizin hoşuna gitmeyen şeyler olmadı gercekten. Ne kadar dört dörtlük kadınlarımız varmış da haberimiz yokmuş ya. Hic mi biriniz arkanızdan yalan yanlış söylenen laflara üzülüp de birilerine içimi dökeyim hissine kapılmadınız yahu. Herkesin hassasiyetleri farklıdır. Siz aman bana ev vermiş diyip maddiyat yönüne odaklanırsınız , bazılarımız aman evi de olmasaydı da kirada temiz bi evde otursaydım deriz. Aradaki fark bu işte
Bunları okuyunca konu sahibi yerine ben utandım yazık kv ye..sen ev ver üstüne duyduğun laflara bak ay çok fena.. yine Allah’ın şanslı kuluymuş da yol yakınken dönmüşlerIste sizin hatalarınızdan bir kaçı..
Aynen katılıyorum her insan herşeyin iyisini isteyebilir ama bunu erkekten beklemek saçma.Tabi ki herkes Lüks düskünü olabilir, ama bi zahmet kendi parasila olsun..
Kirada otursaydınız o zaman, görünen o ki ona da cesaret edememişsiniz. Millete maddiyata odaklanıyorsunuz diyene bak, istekleriniz bitip tükenmediği için bu haldesiniz şu an .Bu ne kadar çirkin ve acımasızca ithamlar böyle. Ben zaten tamamen haklıydım deseydim, tarafsız olarak yanlışlarımı doğrularımı göreyim diye fikir almak istemezdim sizin gibi insanlardan. Hiç mi biriniz surat yapmadınız, bana şöyle yaptılar ben de öyle yapcm demediniz , hic mi birinizin hoşuna gitmeyen şeyler olmadı gercekten. Ne kadar dört dörtlük kadınlarımız varmış da haberimiz yokmuş ya. Hic mi biriniz arkanızdan yalan yanlış söylenen laflara üzülüp de birilerine içimi dökeyim hissine kapılmadınız yahu. Herkesin hassasiyetleri farklıdır. Siz aman bana ev vermiş diyip maddiyat yönüne odaklanırsınız , bazılarımız aman evi de olmasaydı da kirada temiz bi evde otursaydım deriz. Aradaki fark bu işte
Beğendiği evi söylemesi normal ama vermediler diye kadına düşman olması anormal. Zaten en başta buraya siz oturursunuz demiş kadın. Yıllardır o evde oturma hevesi varmış. Nasıl biriktirdi ,nelerden kisti da o evi aldı Allah bilir. Gelini istiyor diye neden vazgeçsin. Madem hanım kızımızın hevesi var o da çalışıp,kısıp alacak yeni ev. Dünyayi dar edip kadına düşman olmuş. Oğlanın basınının etini yemiş . Annen de annen diye sürekli laf sokmuş. Biktirmis , sogutmus herkesi kendinden. Oğlan korkmuş ki sen evlenince annemi eve sokmazsin demiş.Merhaba
Beğendiğin evi istemen bana çok normal geldi. Eski kaynanan seni kıskanmış ki hemen diğer eve geçmiş.
Ayrıca insan yeni eşya yeni dolap tabiki de ister neden kaynanamın eski perdelerini kullanayım ki sanki o evleniyor
İlişkiler arasında illa ki bi sen haklı olursun bi sevgilin haklı olur senin de ufak tefek hataların vardır illaki ama burdaki konu farklı
Bence ayrılmakla en doğru kararı vermişsiniz şu an çok üzgün olmalısın ama ilerleyen zamanda sen de rahatlayacaksın
Her şeyi annesine anlatan adamdan hayır gelmez.
Her ailenin sırları vardır. Annem üzüleceğine biz üzülelim ne demek
Ana kuzusu biriyle beraber olma bir daha bence
Benim sende gördüğüm tek hata isteme söz olduktan sonra ev konusu konuşulmuş
Bence istemeye geldiklerinde her şey net olmalıydı. O zaman öğrenmemeliydin bu ev değiştirme olayını belki daha önce bilseydin sözlenmeden bitirirdin bu işi