Düğüne bir ay kala nişan attık, yapılan haksızlıklara tahammül edemiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ay yarısına kadar okudum. Dönüp biraz sonra diğer yarısını da okuyacağım ama hayretler içerisinde kaldım. Baştan sona siz hatalısınız bence. Ne evmiş yahu! Evler annesinin (ya da anneannesi üzerine neyse) Hangi evde istiyorsa o evde oturur. Size ev vermek zorunda bile değil. İsterse birinde oturur diğerini de kiraya verir parasını da çatır çatır yer. Siz sanki onlar ölmeden mirasa konmuş gibi bir de evi kiraya verelim başka eve çıkalım vs diyorsunuz. Kiraya çıkacaksanız kendi paranızla çıkın da öyle konuşun. Kadın size evini vermiş hala yaranamamış neymiş dolapmış, dolabı da yaptırdınız, neymiş terlikmiş... Hem herkesin adeti farklıdır, başınız sağolsun anneanneniz vefat ettiğinde başsağlığına gelmişler, aramışlar, niye akşama kadar otursunlar 3gün boyunca? Sizde buna nispet yapmak için onun anneannesi hastalandığında hiç aramamışınız bile, iyi halt etmişiniz. annenize de engel olmuşsunuz aramasına. Ayıptır yani. Çocuk ailesine her şeyi anlatmış. Anlatmıştır, sizin isteklerinizi yerine getirmek için çocuk konuşmuş ailesiyle, evdi dolap vb. Hem kendisini doğuran anayla ne konuşacağı da sizi ilgilendirmez.
Ay tutamadım kendimi yazdım, şimdi geri kalanını okumaya gidiyorum.

okudum hepsini. İlave edeceğim şu, bu evlilik zaten yürümezdi bozulması iyi olmuş. cimriler mi bilemiyeceğim ama bu hayat pahallılığında ben bir koltuk takımının 6bintl daha pahalısını almazdım doğrusu. Kolay değil multimilyoner mi insanlar ya hakikaten bu devirde ev kurmak kolay değil. Bunun daha takı kısmı, düğün kısmı vardı... ohooo daha çok sorunlar olurdu. O söz dedikodusunu da kim çıkarmış nereden bileceksiniz? O aracı kadın da siz kızınca ben demedim demiştir. Ama bu kafayla gidişle siz daha çok söz yaparsınız.

Valla hepsini okumadım kendini haklı çıkartmaya çalışıyorsun ama kusura bakma bağdan gelip bağdakini koyuyorsun kadın kendilerine ait olan eve oturma hayalini kurmuş ve en başta onuda demiş o eve kendi geçecekmiş ev kirli içinde sinmediyse dekorasyon yaptır boyat değiştire bilirdin ama daha 5 ay olmuş olmamış kurulu düzeni bozmaya kendini onlara zorla dayatmaya kalkıyorsun bunun tersini düşün senin annen taşınmak istediği eve gelini de değil gelin adayı istedi diye vazgeçer mi asla vazgeçmez... Siz yol yakın Ken ayrılmanız senin hayrına olmuş kendini kadının yerine koy önce sana ait bir yeri oğlunun nişanlısı için bırakır midin hiç sanmıyorum evle ilgili bir tek okudum sinirlerim ancak o kadarına dayana bildi

Ay kız senin yazın benim atan sinirlerimi gevşeti valla ilaç gibi geldi ağzına sağlık MaşaALLAH da dim 100% katiliyorum

Gençliğimde çabalayıp 2 ev alacağım, gelin büyük olan eve girsin rahat eder ben küçüğe geçerim diyecegim. Kiraların uçtuğu su devirde. Fakat gelin o evi beğenmeyecek ..vallahi zıkkımın pekinde otursun o gelin derim.

Evlenirken bizde k.validemin evine geçtik, yatak odasına yatak ve dolap girince bize geçecek yer kalmıyordu, tek laf etmedim daha memnun oldum.5 sene oturduk. Şimdi kendimize kocaman bir ev aldık şükür.ne var ki az idare edilse. Hakikaten kolaylaştırmak lazım bazı şeyleri, bakım oradan kopmaya başlamış ilişkiniz üzüldüm bu kadar küçük şeylerin büyümesine.

Mutfaktan öyle bi bahsetmişsiniz ki içim karardı
O evi istiyorum neyse diğer ev olsun kiraya mı versek başka eve mi çıksak ya da dolapları değiştirelim diye diye çok fazla karışıklığa sebep olmuşsunuz
Anne sen o evi yıllardır beklemişsin bende orayı beğenmiştim ama senin hakkındır, bize kalan ev bize büyük şimdilik, sende tamam dersen burayı kiraya verip 2+1 ev kiralamayı düşünüyoruz deseydiniz kadın olmaz dedi diyelim, nişanlınıza canım sen annenle görüş bu konuyu ben yüz göz olmayayım deseydiniz. Ama siz yok paspasını unuttu yok terliğini bırakmış diye söylene söylene dırdır yapan olmuşsunuz. Para lüks düşkünü olduğunuzu düşünmedim ama takıntılı davranışlar sergilemişsiniz. Misal ben olsam bayramda aramayan gelmeyen adamla bir daha barışmazdım çünkü bayramda bile gelmeyecek kadar saymıyorsa birbirimize çok da bağlı olmadığımızı düşünürdüm.

Hepsini okuyamadım malasef size ev verilmiş siz beğenmemişsiniz hatalı olan sizsiniz iki evin olsun gelin yüzünden istediğin evde oturama çok saçmalamişsınız be ayıp etmişsiniz

Ayy çok uzun gereksiz detay çok var. Okumaya çalıştım.

"Sessiz sessiz iyiymiş gibi durup nasıl bunları yaptılar" diyorsunuz ailesi için de ben yaptıkları bi şeyi göremedim. Kadın kendi evinden yine kendi evine geçmiş. Gönlü orda oturmak istemiş oturur kime ne.

Hayatınız da burdaki yazınız gibi aynı, detaylarda boğulmak. Yok taziyeye gelip niye akşama kadar değil de 10 dk oturmuşlar yok bayramda niye böyle. Adamı bunaltmışsın . Madem o kadar her detaya önem veriyosun anneannesini arıcaktın sen de. Haksızsın net.

Yeni evleniyosunuz diye her şey sizin istediğiniz gibi mi olmalıydı ? Kadın yıllarca o eve bakmış iç geçirmiş eşi istemediği için susmuş şimdi size ev vermişler hemde bu devirde, kısacık bi zamanda adamlar trilyoner değilse nasıl her şeyi dört dörtlük yapcaklar hemde bu piyasa da ? bi evi yuva yapan içinde yaşanılanlardır siz çok güzel bahaneler bulup çok güzel inanmışsınız bunlara bence hayırlısı böyleymiş deyip yolunuza devam edin

Yok annen öyle böyle diye diye en mutlu günlerinizi zehir etmişsiniz. Nişanlınız o kadar çabalamış ama siz görmemiş sadece olumsuzluklara takılı kalmışsınız.
Olayları iyiyede kötüyede çevirmek bizlerin elinde. Bence bende dahil çoğu kişiyle, sizinle aramızdaki fark bu.

Burda yanlış annesini kendisine kötüleyerek sizde olmuş. Onun annesi istediğini söyleyebilir. Bi bildiği vardır anneninde diyip kendinizi hiç kötü duruma sokmayacaktınız. Oğlandada çok yanlışlar var annesinin ananesinin söylediğini size iletmeyecekti. Büyük ihtimal sizin söylediklerinizde onlara gitti. Bayram muhabbetinde haklısınız sonuna kadar. Ama hastalıkla onu kıyaslamayacaktınız. Siz gidecektiniz onlar anlar anlamaz büyüklük yapmış olacaktınız. Ailesine ne kadar kızarsanız kızın eşiniz olacak kişiye çaktırmayacaktınız. Aile üst düzey yalancı o yüzden kurtulmanızda bi hayır var evlenince daha fazlasını görecektiniz. Eşiniz olacak kişide olgun değil. Şu saatten sonra kendinizi ispatlamaya çalışmayın günahınızı alıp dursunlar onlara eli maşalı gelin layık.

Eski nişanlınız annesinin sözlerine hemen etkileniyormuş ki size farklı davranmış. Haklı taraflarınız da var evlilik yeni şeyler istemeniz kadar doğal bir şey yok. Daha fazla kendinizi üzmeyin zararın neresinden dönerseniz kardır deyip geçin bu da hayatınızın nazar boncuğu olsun bundan sonra 2 ay tanıştığınız biriyle evlilik düşünmek için acele etmezsiniz daha iyi tanımadan ailesini kendisini evlilik için adım atmayın.

5 ayda neler neler
bence en çok takılman gereken yer biz aşık olduk kısmı
ol ma mış sı nız sanmışsınız
ayrıca çoğu sende suçun sessiz gibi durup yılan başı sensin her tarafı yönlendirmeye çalışıyorsun istediğin gibi olsun derdindesin
ev bulmuşsun bu devirde daha ne
nişanlında fazlasıyla anneci sen çok da sorun da yaşardın
İyi ki bitmiş
Her ikinizinde önü açık olsun
Ama kafanı değiştir böyle 2.söz/nişan olursa ayrılırsın ve bu sefer gerçektende 2. sözden de ayrılmış olursun

Ay devamını okudum da aman ALLAHım... çocuk kiraya ev alacak yok o eve taşınak tadilat yapak diye bastan teklif ettigine geri kabul ettin ve kadının bıraktığı eşyaları kirini kendi oğluna küçümseyerek aşayalak konuşmuş çocuk o saniye senden buz dağı gibi soğumustur emin ol.. o kiraya çıkmayıp o eve geçmeyi istemen sırf annesini küçümsemek için midi tövbe ya rabbim.. Ha bide sözden ayrıldın diye laf etmelerine alış çünkü şuan nisandan ayrılmışsın hemde düğünden bir ay önce ve çok korkunç birsey değil sen şükür et evlenmeden oldu evlenip dul da kala bilirdin.. yine verilmiş sadakan var emin ol

Ben bile 25 yıllık evliliğimde bu kadar sorun anca yaşadım.Siz 5 aya sığdırmışsınız.BRAVOOO:))))))

35 yaşında kadının önerilerine bakın...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…