• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

düğünde takılması gerekenler.??yardım lütfenn

• Konu Sahibi Konu Sahibi zizilparmak
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ah ah kimbilir benim ne çok dedikodum yapılmıştır:( sadece 2 bilezik takıldı,set falan da yok..ayrıca nişanda da takı takılmadı..ee bunun bayramı seyranı oldu hediye falan alınmadı,nişan düğün vs alışverişine de çıkılmadı..töbe yaaa,bu nedir arkadaşım..ayıptır istenmez şu takılcak bu alıncak diye..günah o insanlara,bunun eşyası var evi var düğünü var,bi de takıda bu kdr zorlanmazki..herkes zaten gücünün yettiği kdr yapar senin bişi söylemene gerek kalmadan.sonuçta onlarında oğlu evleniyo isterlerki en iyisi olsun herşeyin..haksızsam söyleyin..

Canım seni cok ıyı anlıyorum. Dugunde set takılır mümkünse 22ayar. Onun dışında 4 tane bılezık. Nisanda da kelepçe bılexık ve ince set takılır bızde. Kız tarafida damada saat ve altın sovelye yüzüğü takar. Birde altın zincir. Ama bu herkesin bütçesine gore değişir zorla istenmez

Arkadaşım, içinden ne geliyorsa münasip bir dille isteyebilirsin. Gönül ister ki, hiç bir şey istemeden ellerinden gelenin en iyisini yapsınlar. Nişanda bana hiçbirşey takılmadı alyans dışında. Düğünde acısını çıkarttım. Hem nişanda alınması gerekenleri hem düğünde alınması gerekenleri istedim. Nişanda zincirli günlük takabileceğin bir set ve saat olabilir. Düğündede set ve bilezik takılabilir.

Nisanda bana sadece 3 tane bilezik taktilar . Gercekten sanki bize takilanlarin baskasina yarari varmis gibi oturup cene yoruyorlar .butcelerini cok zorlama bebce sonucta ileri de maddi sikinti yasarlarsa sende onlarla birlikte yasayacaksin ve de taktiklarini borclari kapatmak icin senden isteyecekler sende tipis tipis vereceksin cnm . Milleti agzini kapatmak istiyorsan ve sana takilan seyleri cok cok gostermek istiyorsan imitasyon olabilirsin o da bi yol dimi

arkadaşım seni anlayabiliyorum bizim oaralardada nişanda hemen bunlar konusulur kim ne yapacak konusu .ayıp değil yadırgamayın her yörenin farklıdır. bizde mesela bütün ceyisi kız evi yapar düğün yemen de yapar erkek evinden ev istenir set ve sayılı bilezik istenir. yöreden yöreye bu değişir. ama herşey karşılıklıdır kız tarafı da erkeğe altın saat zincir künye vs. takar.
mesela benin nişanımda konulşuldu durumları çok iyi olmadıgı düşünülerek en az 6 bilezik dendi bunun yanında set de olması gerekir geline bikere en başta set yakısır öyle ince falan da değil 22 ayar set . ama biz düğünden sonra ev almak istiyoruz o yüzden set bozulacağı için onun yerine de yine set değierinde bilezik dendi.
ben egeliyim Muğlalıyım bizde bu şekildedir.
eskilerden yengelerimden hatırlıyorum ben kalın 22 ayar set 20 tane kalın bilzeik falan isteniyordu ev isteniyordu.
bizim oralarda var yani.
hiç yadırgamadım ama bu durumda arayı sen yapacaksın annenleri yumuşat kimse kırılmadan olsun herşey .
ben annemlere okadar evde kaldın dediniz evleniyorum işte ne istiyonuz daha demiştim şakayla karışık :))
rabbim herşey,in hayırlısını nasip etsin.
siz hiç bişey istemezseniz heleki başka yyörelerden biriyse hiç bişey de takmayabilirler.
o yüzden gr lı da olabilir bi sayı verebilirsiniz:)

öncelikle hayırlı olsun canım allah tamamına erdirsin bende nişanlıyım allah nasip ederse ağustosta düğünümüz var biz hiç altın konuşmadık nişandada konuşulmadı yani şu kadar bilezik falan demedik iki tarafta çok varlıklı değil orta halli aileleriz kayınvalidem nişanda iki tane 22 gramlık bilezik taktı kurban bayramında adetmiş bi tanede o zaman taktı yani şu an üç bilezik taktılar düğünde devamı gelirmi bilmiyorum çünkü konuşmadık konuşmakta istemem herkes bütçesi neye yetiyosa onu yapsın kafi ben sadece set takımı kullanmayacağım için onun yerine bilezik istedim şu kalın olanlardan set takımı değerinde ilerde para ediyo en azından bence etraf ne der diye düşünürsek borç batağına girer en güzel zamanlarımız borç ödemekle geçer nişanlını ve ailesinin gücü neye yetiyosa öyle olsun aynı şekilde sizinde tabiki en önemlisi huzur ve sağlık yeterki huzur olsun kolum altınla dolup huzurum olmadıktan sonra neye yararki o zenginlik çok uzun oldu kusura bakma bende aynı şeyi yaşadığım için uzun oldu cevap biraz kendi isteklerini önde bulundur millete beğendirmek çok zor hep bişey söyleniyo tekrardan hayırlı olsun rabbim bir yastıkta kocatsın inşallah mutluluklar

Son düzenleme:
Bizim çevremizde de kız tarafına sorulur ne kadar istiyorsunuz diye, bizde tüm masraflar (kendisine ve ailesine ait olan) eşimden olduğu için hiç bir şey talep edilmedi. O kendince bir şeyler yaptı.
Dedikodusu edildi mi? - İllaki, Umurumda mı? - Asla

Bu konuda bir dayatma yapmak ileride sıkıntı yaratabilir. Ama bir çok kişinin dediği gibi istenmese hiç almayacak insanlar var zor bir durum. Bu arada çevremde orta bütçeli insanlar 5-6 adet alıyorlar.

hayırlı olsun canım. sayıyı çok abartmadan istemen ilerisi için faydalı olacaktır. onlar ne istiyorsunuz diye sordugu için mecburen bişi söyleyeceksiniz zaten.

Back