Dügün takılarımı nasil geri alabilirim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence bunca sene beklemekle hata etmişsiniz altın uçup gitti böyle insanlar üstüne yatar vermez.
Bu noktada haktan hukuktan gireceksiniz.
Düğünde takılan takılar kanunen yasal olarak kadına aittir.
Dini acidan da mehir diye bir şey var yani her durumda altınlar sizin hakkınız.
O altınlar eşinizin değil yani sizin.
Karşılarına çıkın böyle böyle yasal olarak onlar benim hakkım geri yerine koyun diyeceksiniz.
Aranız nasıl düzenli olarak görüşüyor musunuz ?
Son iki senedir nispeten daha iyiyiz sebebi yine cocuklar. Cocuklar gidip gelmek istiyor bensiz de gitmek istemiyorlar bu sebeple görüşüyoruz ist da kaldiklari bir kaç ay içerisinde. Normalde köylerinde daha fazla kaliyorlar

Ben de bu kadar sabırlı oluşuma emin olun hayret etmekteyim. Ailem biraz daha arkamda dursaydı belki daha farklı olurdu hersey. Çocukları büyütme derdiyle yıllar geçip gitti ve benim artık bu durumu açıklığa kavuşturmam gerekiyor geç kalmış olsam da
Eşiniz niye istedin diye bunu problem haline getirip saçma sapan şeyler yapmaya kalkmaz değil mi. Kayinvalidenizde esinizi doldurmaz inşallah.
Ama bu işi eşinizle cözemeyeceksiniz. Çünkü o istemeyecek belli.
Arabanız yoksa araba isteyin, araba varsa modeli yükseltin. Kiradaydınız sanırım, ev almak isteyin. Kayinvalideyede ev dusuncemiz var deyin. Ama bunu kısa zamanda yapın çünkü altın bu yıl iyice artacak. Arttı diye hiç ödemezler

Alırken geri ödeyemeyeceklerini bal gibi biliyorlar. Şimdide bekar oğulları evlenecek, altın yapacak olsalar yeni geline yaparlar. Ben olsam arayıp isterim. Arabanız varmı mesela. Yoksa araba alacağız diye isteyin.
Hayır yok, yeni evlendiğimizde vardı arabamız sonrasında cocuklar büyüyünce borçlar vs satmak zorunda kaldık. O dönem de yine tartismayla gecen bir dönemdi. Benim, arabayı satmak yerine ailene verdiklerimizi artik istesene demem yuzunden.

Eşiniz niye istedin diye bunu problem haline getirip saçma sapan şeyler yapmaya kalkmaz değil mi. Kayinvalidenizde esinizi doldurmaz inşallah.
Arabanız yoksa araba isteyin, araba varsa modeli yükseltin. Kiradaydınız sanırım, ev almak isteyin. Kayinvalideyede ev dusuncemiz var deyin. Ama bunu kısa zamanda yapın çünkü altın bu yıl iyice artacak. Arttı diye hiç ödemezlerne

Arabanız yoksa araba isteyin, araba varsa modeli yükseltin. Kiradaydınız sanırım, ev almak isteyin. Kayinvalideyede ev dusuncemiz var deyin. Ama bunu kısa zamanda yapın çünkü altın bu yıl iyice artacak. Arttı diye hiç ödemezler

Uyanık olun yaa gerçekten lütfen çocuk doğuran anne olan kadının pasif olma gibi bir lüksü yok, çocukları için güçlü olmak zorunda (genelleme yapıyorum) ben çok sinirleniyorum o sizin çocuklarınızın hakkı ve ikizlermis, siz her şeyi çifter çifter almak zorundasınız bu sizi daha çok zorluyordur.
Eşinizle ve ailesiyle oturun ciddi bir konuşma yapın isteyin bu dönemde ödeyebilecek lerini eğer üstüne yatma niyetleri varsa, bir avukata gideceğinizi söyleyin ne kadar altın verdiginizi ispatlayın ev miras olarak paylaşıldığı zaman size fazla hak düşer. Çocuklarınızın hakkını yedirmeyin,
O kadar haklısınız ki.. O zaman 5 aylık hamileydim eşimle aramız açılırsa korkusu ile böyle bir aptallık yapmış olmamı hazmedemiyorum. Oysaki çocuklarım için hayır diyebilmeliydim sonu ne olursa olsun.. Ders olsun yeni evleneceklere benim bu durumum.

Eşim bu konu açıldığında ya kaçıyor ya da gündemi değiştirmeye çalışıyor mesela hasta oluyor ne hikmetse hep böyle zamanlarda!
Arabamız yok ve kiradayiz. Dediğiniz gibi altın iyice uçmadan benim bu olaya artık açıklık getirmem gerekiyor

Yani durduk yere istemek de saçma daha doğrusu elimizde yok der vermezler
bir ev araba vs alacak iseniz onu öne sürün
Zamanında size ev alırken şu kadar altın vermiştik. Şimdi biz de şunu alacağız paramıza ihtiyacımız var diye. Ama önce eşinizi ikna edeceksiniz bu konuda.

Ya karşıdaki utanmıyor siz neden utanıp istemiyorsunuz ki? Çek konus kv ile, borç verdik, iyilik ettik, suçlu oldum paranın lafını eden yok. Ben iyiliğimin cezasını mi çekiyorum de. Şimdi siz geri verecektiniz vermediniz, ben istedim diye kötü olmam umarım de. Ayıptır yani herkes dolandırıcı olmuş.
Evet doğru söylüyorsunuz ben sessiz kaldıkça bu konu kapanıp gidecek.

Herkese merhaba,
8 yıllık evliyim ve 6 yaşında ikizlerim var. Eşimle severek evlendim. Eşimin ailesi ben çocuklara hamileyken bizden, kendilerine ev almak icin dügün takilarimizi istedi ve hiç istemeyerek de olsa kabul etmek zorunda kaldım çünkü çok zor bir hamilelik geçiriyordum ve canımın derdine düştüğüm için bir de eşimle kötü olmak istemedim.
En baştan beri ailesi durumumuz iyi değil kızım elimizden bisey gelmiyor bizi mazur gör dedi ve ben gerçekten ellerinde olmadığını düşünerek o kadar üzülüyordum ki. Biz herseyi kendimiz halledicez ailelere yük olmadan sakın kötü hissetmeyin diye teselli ederdim. Oysaki bir sürü altın ve döviz birikimleri varmış ve ben bunu kendilerine ev alirlarken öğrendim. O mevcut birikime bizim altınları da ekleyip ev aldilar kendilerine. Eşime, bak iki cocugumuz olacak kiradayiz önce kendimizi düşünmemiz gerekiyor dediysem de dinletemedim. Sıkışırsak söz isticem dedi ama o kadar zor günlerden gecmemize rağmen tabi ki de istemedi. Ben ne zaman lafını açsam hep kavga çıktı. Cocuklar etkilenir diye de çok uzatamadim. Sonuç itibariyle biz hàlâ kiradayiz ve sadece eşim çalışıyor.
Evlenirken benim ailem tek emekli maaşına rağmen borç harç bir sürü masraf yaptılar sırf ben rahat edeyim diye. Esim ailesinin alması gerekenleri kendi aldı hatta düğünde taktıkları bileziklerini bile eşim aldı, dugun salonunun parasi düğünde takılan paradan ödendi... Evimizi kurarken destek olsalardı küçücük de olsa belki bu kadar zoruma gitmezdi ama ellerinde olmasina ragmen tek kurus harcamadilar. Benim ailem ise ben, kesinlikle birsey istemiyoruz kendimiz halledicez herseyi dememe ragmen kredi cekmisler esya almak icin. Tek çocuğumuzsun tabi ki yapicaz dediler. Ailem cocuklar var aman tadiniz kaçmasın bosver modunda oldu hep. Ve ben bunca zaman geçmesine rağmen hazmedemiyorum. Bazen zor tutuyorum kendim istememek için altınları sonra sakin ol diyorum. Bu durumu yaşayıp çözüme ulaştırmis, öneride bulunacak arkadaşlar var mı?
Büyük bardak soğuk su iyi gelir

Hayır yok, yeni evlendiğimizde vardı arabamız sonrasında cocuklar büyüyünce borçlar vs satmak zorunda kaldık. O dönem de yine tartismayla gecen bir dönemdi. Benim, arabayı satmak yerine ailene verdiklerimizi artik istesene demem yuzunden.
Araba alın taksitleri onlar ödesin madem. Bunu siz teklif edin kayınvalidenize. Anne zaten bize altın borcunuz var, biriktirip almak zor olur, bak sekiz senedir daha bir kuruşunu bile ödeyemediniz, bari araba taksitlerini ödeyin diyin. Yarın yeni gelinin kollarına bilezikleri takarlarsa kendinizi enayi gibi hissedersiniz. Şimdiden alın tedbirinizi.

Yani durduk yere istemek de saçma daha doğrusu elimizde yok der vermezler
bir ev araba vs alacak iseniz onu öne sürün
Zamanında size ev alırken şu kadar altın vermiştik. Şimdi biz de şunu alacağız paramıza ihtiyacımız var diye. Ama önce eşinizi ikna edeceksiniz bu konuda.
Evet aynen dediğiniz gibi yapacağım. Kabul etmeyecekler ağlayacaklar ama en azından netlik kazansın bu konu. Kendi kendimi yemektense..

Faiz ödemek haram ama gelinin hakkını yemek helal çünkü.
Evet, ne guzel ozetlemisiniz. Gelin kavrami ne yazık ki toplumumuzda hâlâ 2.sinif vatandas algisindan kurtulamadı. Tabi ki istisnaları var, gelinlerine gercekten kiymet veren insanlarimiz da var ama azınlıktalar maalesef ki.

Araba alın taksitleri onlar ödesin madem. Bunu siz teklif edin kayınvalidenize. Anne zaten bize altın borcunuz var, biriktirip almak zor olur, bak sekiz senedir daha bir kuruşunu bile ödeyemediniz, bari araba taksitlerini ödeyin diyin. Yarın yeni gelinin kollarına bilezikleri takarlarsa kendinizi enayi gibi hissedersiniz. Şimdiden alın tedbirinizi.
Kesinlikle. Şu an bile böyle kötü hissederken dediğiniz gibi olması halinde düşünemiyorum ruh halimi.. Yazdığınız çok mantıklı cok teşekkür ederim fikirlerinizi paylaştığınız için

Evet, ne guzel ozetlemisiniz. Gelin kavrami ne yazık ki toplumumuzda hâlâ 2.sinif vatandas algisindan kurtulamadı. Tabi ki istisnaları var, gelinlerine gercekten kiymet veren insanlarimiz da var ama azınlıktalar maalesef ki.
Evet kesinlikle öyle. Gelini kendi malları olarak gördükleri için geline ait olan herşeyi kendilerinin sanıyorlar. Benim kayınpeder kına gecemde takılan altınlara bile göz dikmişti. Böyle insanlara karşı saygılı olmak büyük bir hata. Hakkınızı arayın.

Son iki senedir nispeten daha iyiyiz sebebi yine cocuklar. Cocuklar gidip gelmek istiyor bensiz de gitmek istemiyorlar bu sebeple görüşüyoruz ist da kaldiklari bir kaç ay içerisinde. Normalde köylerinde daha fazla kaliyorlar
Köyde de mi evleri var? Yani kışın kışlıkta yazın yazlıkta. Çok sinirlendim koynunuzda yılan beslemişsiniz. İnsan eşine, çocuklarına çocuklarının annesine bu hainliği nasıl yapar yuh. Keşke o altınları verirken biri sizi şöyle bir sarssaydı. Belli ki ikiz hamilelik, beyne kan gitmemiş. Hem şehirde hem köyde ev var, iki çocuğu olan aile kirada oturuyor ve bunun sorumlusu da koca denen bencil ezik. Birine şimdi alayım diğeri de küçüleni giyer deme şansınız bile yok, her ihtiyaçtan aynı anda 2 tane almak zorundasınız. Eşinizi devreden çıkarın ve tapu meselesini getirin gündeme. Altını parayı unutun, varsa evlenecek diğer çocukları için biriktiriyorlardır. Tapuya gidelim ve size verdiğim altın kadar hissem olsun deyin.

Herkese merhaba,
8 yıllık evliyim ve 6 yaşında ikizlerim var. Eşimle severek evlendim. Eşimin ailesi ben çocuklara hamileyken bizden, kendilerine ev almak icin dügün takilarimizi istedi ve hiç istemeyerek de olsa kabul etmek zorunda kaldım çünkü çok zor bir hamilelik geçiriyordum ve canımın derdine düştüğüm için bir de eşimle kötü olmak istemedim.
En baştan beri ailesi durumumuz iyi değil kızım elimizden bisey gelmiyor bizi mazur gör dedi ve ben gerçekten ellerinde olmadığını düşünerek o kadar üzülüyordum ki. Biz herseyi kendimiz halledicez ailelere yük olmadan sakın kötü hissetmeyin diye teselli ederdim. Oysaki bir sürü altın ve döviz birikimleri varmış ve ben bunu kendilerine ev alirlarken öğrendim. O mevcut birikime bizim altınları da ekleyip ev aldilar kendilerine. Eşime, bak iki cocugumuz olacak kiradayiz önce kendimizi düşünmemiz gerekiyor dediysem de dinletemedim. Sıkışırsak söz isticem dedi ama o kadar zor günlerden gecmemize rağmen tabi ki de istemedi. Ben ne zaman lafını açsam hep kavga çıktı. Cocuklar etkilenir diye de çok uzatamadim. Sonuç itibariyle biz hàlâ kiradayiz ve sadece eşim çalışıyor.
Evlenirken benim ailem tek emekli maaşına rağmen borç harç bir sürü masraf yaptılar sırf ben rahat edeyim diye. Esim ailesinin alması gerekenleri kendi aldı hatta düğünde taktıkları bileziklerini bile eşim aldı, dugun salonunun parasi düğünde takılan paradan ödendi... Evimizi kurarken destek olsalardı küçücük de olsa belki bu kadar zoruma gitmezdi ama ellerinde olmasina ragmen tek kurus harcamadilar. Benim ailem ise ben, kesinlikle birsey istemiyoruz kendimiz halledicez herseyi dememe ragmen kredi cekmisler esya almak icin. Tek çocuğumuzsun tabi ki yapicaz dediler. Ailem cocuklar var aman tadiniz kaçmasın bosver modunda oldu hep. Ve ben bunca zaman geçmesine rağmen hazmedemiyorum. Bazen zor tutuyorum kendim istememek için altınları sonra sakin ol diyorum. Bu durumu yaşayıp çözüme ulaştırmis, öneride bulunacak arkadaşlar var mı?
Başta vermeyecektiniz. Eşinizde destek çıkmıyormuş. Şu saatten sonra unutun. Diğer fikrim kv karşısına geçin ve isteyin. Kocanızla bu iş yürümez siz söyleyin.

bitane tanıdığımız aile var.
arkadaşım benden borç para istiyor yardım edelim. diyip karısından altınları alıyor, onu bir güzel kumarda kaybediyor
Aradan 1-2 sene geçiyor kadın artık altınımızı versinler söyle diyor, habire bu konu yüzünden doğal olarak evde huzurları kalmadı.
Adam herseferinde konu kapansın diye kavga çıkartıp. Kadını bi şekilde susturuyormuş.
Kadında iyi kötü bir altınım var sanıyor , elbet bir gün ödeyecekler diye bekliyor..
Bizde merakla bekliyoruz olay ne zaman patlayacak diye .
Çünkü illa birgün öğrenecek öyle bir borç para vermediğini

Yani bunu anlatmamın sebebi😂😂
Böyle üstünü kavgayla kapadan ört bas adamlardan azcık korkarım..😀
altından herşey çıkabilir.
Siz en yakın zamanda bu konuyu açıp kredi çektirp araba aldırın onlara en güzeli ..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X