- 10 Temmuz 2018
- 5.935
- 7.242
- 44
-
- Konu Sahibi muallime94
Aynı benim kayin baba bi yaparız ederiz iğnesi eksik olmayacak dedi sonuç bir avuç eşya ve borç hepsini kendimiz yaptık 1000 tl ye bir mutfak eşyası aldılar affedersiniz g.t ümüzun borcu diye diye mahvettiler evliligimizi aklınız varsa sakın acımayın parayı da altında alın. Ilk başta bende sizin gibi düşünüyordum da benim ailemde borç yaptı sonuçta o zaman altını parayı eşit pay edin iki aileye tek taraf mi takıyor sanki çok saçma erkek ailesi diye onlara verilmek zorunda değil. Almasınlar bise deyin borçta etmesinler emin ol aldıkları eşya alacakları para altın karşısında hic kalır. Aç gözlü yaratıklar çocukları için hiçbirşey yapmaya g.. tü yemiyor .Öncelikle merhaba yeni üyeyim ve fikir danışmak istediğim bir konu var? Nişanlıyım düğünüm olacak bizim evimizi kurma işini aileler üstlendi benim ailemde onun aileside bir şeyler alıyor fakat nişanlımın ailesi bir şeyler alındıktan sonra sürekli çok borç çok borç diye yakınıyor( Ben zorlamamıştım onları, onlar aileler evlendirir biz alıcaz dediler) ailem ağzını açıp tek kelime etmedi ne borç için ne de nişanlımın ailesine bu zamana kadar şunu da alın buda olsun diye hep kızım mutlu ol yeter dedi. bir de bana düğünden 6-7 ay varken falan esyaları aldırdılar begendirdiler düğüne kadar taksitleri bitsin diye bende onları zor durumda bırakmadım hiç. evim kira olacağını bile bile aldım ve çok pahalı şeyler almadım. Ve nişanlımın ailesinden sakladığı laf etmelerinden korktugu bir kredi borcu varmış bende öğrendim sinirlenmedim kızmadım gecerli sebebi vardı ondan yana sıkıntı yok. Ortak karar almıştık düğünde takılan altınlarla krediyi kapatacaktık Çünkü suan işsizim ve nişanlımın maaşı ev kirası ve faturalara anca yeter. Ben ailesi ile konustum altın olayını biraz kem küm ettiler altınlara paralara ümit etmişler borca girerken haberim yoktu. (Yoksa para biriktirip kendimiz alırdık eşyaları. )Paralar sizde kalsın altınlar bizim birikimiz dedim kem küm ile anlastık bu sefer de Nişanlımın kendisi ailesinin borcunun çok olacağını ona takılan takıları ailesine vermek istediğini söyledi bende sonucta bir ömür paylasıcaz aileside hayatımızda olacak lafı edilsin veya bizi borc içinde bıraktınız diye hem nişanlıma hem bana söylenmesin kimse diye kabul ettim. .Ama ailesine demedik henüz bizde kalcak biliyorlar ama kredi borcuda var kira da olcak ben iş bulamazsam nasıl gecincez derdi var suan masraf konusuna gelirsekte benim ailemde yapıyor masraf onlarda yapıyor ve aldığımız her şeyde ailesi pahalı almayın diye söylendi. evimizde daha alınacak seyler olucak onuda nisanlımla alıcaz yani büsbütün onlara yüklenmedik. Bilmiyorum altın konusunda dogru mu karar vermişim nişanlımın ailesine vermekle ???? Uzun oldu ama okuyup yardımcı olursanız çok sevinirim derdim para altın değil bu borc olayı gerilmeme sebep oluyor(
Hiçbirini verme çok pişman olursun... Benimkini kredi çektik düğün için borç yaptık diye aldılar ama büyük kaynim laf arasında söyledi onların vardır kenarda kredi falan cekmemislerdir diye... noldu şimdi bazen sıkışıp bilezikleri isteyince bi ton laf ediyorlar 500 nakit zar zor veriyorlar bize... Bunu da verirken yardım etmiş sanıyorlar... Benim kinamda elime koyduğu çeyreği bile akşam eve girer girmez daha elimi yikamadan kinam tutmadan aldı elimden kaynana... şimdi bi 100 lira verirken şey diyor kayinpeder biz anamızdan babamizdan hiç destek görmedik beklemedik..Aile takıntılı diye sebebi makul ve dogru o yüzden bilmemeleri normal ama. Benim akrabalarımdan takılanları almasınlar bende onların akrabalarından takılanı almıycam
Yok zaten ya altınların hepsi bizde kalıcak yada benimkiler kendi aileme onunki kendi ailesine
Hiçbirini verme bugün duyuyorsun burda kadınlardan yarın bizzat yaşayınca anlarsın basit değil zor... gecen haberlerde çıktı düğünde takılar yüzünden kavga çıkmış kayınpeder salonda kavgada geline vurmuş gelini hastaneye kaldirmislar Damat bey hala salonda... Nasıl iyi gün kötü gün diye söz vermek buBenim akrabalarımın taktıklarını vermem diye konuscam. Tadı iyice kaçmadan derken canım neler olur ki
Zaten kendi akrabalarının taktığı altınları kendi ailesine vermek istediğini söylemiş nişanlısıda kabul etmiş. Saçmalık zaten oh ne güzel ya millet ne akıllı gelininin altınlarına el koyma derdindeben sizin kafanizi anlamadim. niye sizin akrabalarin ve tanidiklarin takmis oldugu altinlar Kayinailesine veriliyor? ne alaka? millet size takiyor o altinlari... vallah ben bunu bilsem elime bir buket cicek alir gelirim. sonucda sizin taraftan gelen altinlar senin ailenin yillarca yaptigi yatirima dayaniyor... aileniz millete ne takmissa genelde es degerde bir taki geri geliyor. madem cok heveslisiniz vermeye kendi ailenize verin sizin taraftan gelen altinlari
Oh iyi olmuşBenim kuzenim evlendi geçen sene, düğünden önce erkek tarafı tüm altınları alacağını söylemiş, teyzem de bize duyurdu. Annemler 10 kardeş bir sürü akrabamız var, biz düğünde hiç takı takmadık. Düğünden önce teyzeme verdik takılarımızı, erkek tarafı da avucunu yaladı
Benimki ler hala der arada biz yaptık borçlandık sizin için diye yersen oğlu yiyor ya neyseHem aile yapar düğünü diyorlar hemde altınları almak istiyorlar. Sonra da eşyaları biz aldık olacak. Kesinlikle verme altınlarını. Ayrıca gerekirse ertele düğünü inan ileride pişman olursun bu şekilde yuva kurulmaz
Geri mi aldı bir de utanmadan. Ay sinir oluyorum böyle insanlara yaa resmen aptal yerine koyduklarını sanıyorlar. Ne alaka çalınacaksa onda da çalınabilir resmen üstüne yatmış setin utanmadanBen sadece bir kere takabildim setimi bileziklwrimi düğün haric o da düğünde sonraki bayram köye kaynananın anasina gittiğimizde takmak istemedim tak diye tutturdu onu da Millet bu kız yeni evli birsey yapmamaislar eli kolu boş demesin laf etmesinler kendilerinin ardından diye taktırdı akşamına da geri aldı. .. Bunu yeni yeni anlayabiliyorum... Kendi öz oğlu bile dedi onların vardır kenarda borç yapmamışlardi diye... Benden aldılar neymiş ben saklayamam kaybederim caldiririm bahaneleri