Düğün takıları ile ilgili yardıma ihtiyacım var :(

Onlarınki borçsa senin aileninki de borç
Sana takılanları da sen kendi ailene ver madem
Ailen istemezse sana takılanlar sende kalsın eşine aileme verdim de ama

Geçinemeyeceksiniz tek maaş ile. Ama tabi önemli olan altinlar. Ben bu mantiği anlayamiyorum.

Önce işe girip, gerekirse sade nikah ile evlenseniz olmuyor mu? Ille söz nişan nikah kina düğün mu olmali? Ve bunlari başkalarimi ödesin?

Dollar olmuş kaç lira, altin diyorsun çeyrek bile zengin işi olmuş. Halen kafa ayni. Millette nasil cesaret var anlamadim gitti.

Senin konunun aynısını 10 ay evvel bir arkadaşım yaşadı.
Beni aradı ve bana durumu anlattı.
Borçları varmış ailesinin takılarla borçları ödemeleri gerekiyormuş ,başka çareleri yokmuş ...
Ama kızda borçlu evlenecekti,çalışmak zorundaydı çünkü evlenmeden evvel ev alınmıştı taksitleri vardı.
Kıt kanaat geçinmek zorunda kalacaklardı. Kendi borçları varken tüm takıları eşinin ailesine vermek zoruna gidiyordu.
Bana sordu ne yapayım diye ?
Seviyor musun? dedim.. Çok seviyorum dedi..
O halde bırak maddiyatı ,Allah kerimdir bir yol bulursunuz,gerekirse bir ekmeği böler yersiniz . Evlen gitsin dedim.
Tüm takıları verdiler .Ama hayal ettiği gibi adam ona minnet dahi etmedi.
Maddi sıkıntılar eşinin sorumsuz tavırları ucu bucağı bitmeyen borç silsilesi evlerinde zerre huzur bırakmadı.
Kavgalar birbirini kovalayınca ,boşanma kararı aldılar .
Şimdi avukatlarda takılan takıları ve ödenen kredileri nasıl geri alırım telaşındalar.
10 Aylık sevgi dolu yaptıkları evliliklerin bıraktığı acı ve keder cabası.
Ayakta durmakta zorlanan arkadaşım şimdi değeri bilinmeyen aileden haklarını almanın peşinde koşuyor.

Sizi aynı kefeye koyamam tabi ''ama asla bu durumu kabul edip evlenmeni onaylamam.
Vazgeçmen mümkünse vazgeç ve böyle bir anlaşmayı asla kabul etme canım.

Aynı benim kayin baba bi yaparız ederiz iğnesi eksik olmayacak dedi sonuç bir avuç eşya ve borç hepsini kendimiz yaptık 1000 tl ye bir mutfak eşyası aldılar affedersiniz g.t ümüzun borcu diye diye mahvettiler evliligimizi aklınız varsa sakın acımayın parayı da altında alın. Ilk başta bende sizin gibi düşünüyordum da benim ailemde borç yaptı sonuçta o zaman altını parayı eşit pay edin iki aileye tek taraf mi takıyor sanki çok saçma erkek ailesi diye onlara verilmek zorunda değil. Almasınlar bise deyin borçta etmesinler emin ol aldıkları eşya alacakları para altın karşısında hic kalır. Aç gözlü yaratıklar çocukları için hiçbirşey yapmaya g.. tü yemiyor .

Konu sahibesi sana çok kızdım bi daha yorum yapın aklın mantığın evlenince değişecek şuan toz pembe dünyan ters olacak eğer para ve altınları onlara bırakırsan pismanliligini bir ömür yasayacaksi n nişanlıma resti çek para altın bizim de bu ne yahni de benim ailede borç yaptı de deki ilerde seni ezemesin sana minnet duyacağını mi sanıyorsun en zor durumda azını açıp çalış miyorsun sen sus dediği fakit o altınlar imdadına yetişecek kocana dahi verme ablam öyle yaptı ben yapmadığına cokk pişmanım 30 40 binlik takım eşim çarçur etti sende kalsın demişti bide .ailesi ayrı dert .konuşma gerekirse şuan nişanlı olsam valla ayrılırdım bu konuda laf yapandan hayır gelmiyormuş

Vermeyin, vermeyin, vermeyin. Verince nişanlının gözünde "ne anlayışlı karım var." olmuyorsunuz. Hatta ailesinin size ettiklerini görünce "keşke vermeseydim." diyeceksiniz. Şu zamana kadar verince değerli olan tek bir insan evladı görmedim ben. Bu aile ile huzurunuz olmayacak zaten belli, altınlar sizde kalsın da en azından maddi sıkıntılarınız olmaz.

Aile takıntılı diye sebebi makul ve dogru o yüzden bilmemeleri normal ama. Benim akrabalarımdan takılanları almasınlar bende onların akrabalarından takılanı almıycam
Hiçbirini verme çok pişman olursun... Benimkini kredi çektik düğün için borç yaptık diye aldılar ama büyük kaynim laf arasında söyledi onların vardır kenarda kredi falan cekmemislerdir diye... noldu şimdi bazen sıkışıp bilezikleri isteyince bi ton laf ediyorlar 500 nakit zar zor veriyorlar bize... Bunu da verirken yardım etmiş sanıyorlar... Benim kinamda elime koyduğu çeyreği bile akşam eve girer girmez daha elimi yikamadan kinam tutmadan aldı elimden kaynana... şimdi bi 100 lira verirken şey diyor kayinpeder biz anamızdan babamizdan hiç destek görmedik beklemedik..

Yok zaten ya altınların hepsi bizde kalıcak yada benimkiler kendi aileme onunki kendi ailesine

o zaman ben olsam veririm.
sadece arkadaşlarınızın taktıklarını alabilirsiniz veya erkek tarafının bizzat size düğün hediyesi olarak takacağı altınları alabilirsiniz, bu da sizin kötü gün paranız olur.
bu durumda geçinemeyecekseniz evliliği erteleyebilir veya siz de iş arama işini hızlandırabilirsiniz.

bu arada para konusunda tavsiye verebilecek birisi değilimdir ben de, çok konuda zarardayımdır.
benim için huzur daha önemli, para yerine konur.

ama görüyorum ki, on yıl önceki düğününde altın takıldı takılmadı diye halen eşi ile kavga edenler, eşinin ailesine küs/kırgın olanlar var. Eğer ki böyle hisler besleyecekseniz yine huzurunuz olmaz.

Bilemiyorum gerçekten sizin için doğrusu nedir, ama oldum olası bu altın para pul muhabbetinden hoşlanmamışımdır.

Yapma neden verrresin..
Onlar senin hakkın altını bozdurursan birdaha Alamıyorsun .
Ve yarın birgün senin herşeyini biz yaptık bu evi biz dizdik olacak.
Sen böyle ses çıkaramazsan cevapta vermiceksin içine atacaksın git konuş ..
Ben altınlarımı vermiyorum de bu işi bitirmeye kadar gitsin bence çünkü 3.4 sene ha bire borç ödedim ödeyemediğimde faiz bindi altınlar paralar hep gitti bide üstüne KV size çok yardımım oldu dediğimde bir kere patladım ne yaptın eşyaları alırken yanımızda durdun bumu yardım dedim ..

Benim akrabalarımın taktıklarını vermem diye konuscam. Tadı iyice kaçmadan derken canım neler olur ki
Hiçbirini verme bugün duyuyorsun burda kadınlardan yarın bizzat yaşayınca anlarsın basit değil zor... gecen haberlerde çıktı düğünde takılar yüzünden kavga çıkmış kayınpeder salonda kavgada geline vurmuş gelini hastaneye kaldirmislar Damat bey hala salonda... Nasıl iyi gün kötü gün diye söz vermek bu

Son düzenleme:
ben sizin kafanizi anlamadim. niye sizin akrabalarin ve tanidiklarin takmis oldugu altinlar Kayinailesine veriliyor? ne alaka? millet size takiyor o altinlari... vallah ben bunu bilsem elime bir buket cicek alir gelirim. sonucda sizin taraftan gelen altinlar senin ailenin yillarca yaptigi yatirima dayaniyor... aileniz millete ne takmissa genelde es degerde bir taki geri geliyor. madem cok heveslisiniz vermeye kendi ailenize verin sizin taraftan gelen altinlari

Hem aile yapar düğünü diyorlar hemde altınları almak istiyorlar. Sonra da eşyaları biz aldık olacak. Kesinlikle verme altınlarını. Ayrıca gerekirse ertele düğünü inan ileride pişman olursun bu şekilde yuva kurulmaz

Benim kuzenim evlendi geçen sene, düğünden önce erkek tarafı tüm altınları alacağını söylemiş, teyzem de bize duyurdu. Annemler 10 kardeş bir sürü akrabamız var, biz düğünde hiç takı takmadık. Düğünden önce teyzeme verdik takılarımızı, erkek tarafı da avucunu yaladı

Zaten kendi akrabalarının taktığı altınları kendi ailesine vermek istediğini söylemiş nişanlısıda kabul etmiş. Saçmalık zaten oh ne güzel ya millet ne akıllı gelininin altınlarına el koyma derdinde

Oh iyi olmuş

Ben sadece bir kere takabildim setimi bileziklwrimi düğün haric o da düğünde sonraki bayram köye kaynananın anasina gittiğimizde takmak istemedim tak diye tutturdu onu da Millet bu kız yeni evli birsey yapmamaislar eli kolu boş demesin laf etmesinler kendilerinin ardından diye taktırdı akşamına da geri aldı. .. Bunu yeni yeni anlayabiliyorum... Kendi öz oğlu bile dedi onların vardır kenarda borç yapmamışlardi diye... Benden aldılar neymiş ben saklayamam kaybederim caldiririm bahaneleri

Benimki ler hala der arada biz yaptık borçlandık sizin için diye yersen oğlu yiyor ya neyse

Geri mi aldı bir de utanmadan. Ay sinir oluyorum böyle insanlara yaa resmen aptal yerine koyduklarını sanıyorlar. Ne alaka çalınacaksa onda da çalınabilir resmen üstüne yatmış setin utanmadan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…