Düğün takıları ile ilgili yardıma ihtiyacım var :(

Altınlar normalde sizin
Anlamıyorum böyle aileleri
Az beklenti çok huzur
Eşyalarımızı kendimiz alırız deyin
Çalışarak alırsınız yavaş yavaş
Ne gerek var böyle şeylere
şuan ben işsizim nisanlım kredi ödüyor bize her şeyinizi yaparız deyince bizde öyle yola çıktık yoksa beklerdim borcumu öder öyle evlenirdim ben

Bir konu daha vardi bugun orayada yazdim.altinlari vermek zorunda degilsiniz.kendi ogullari tabiki yardim edecekler.benim hepsini elimden aldilar.ve borclarimizi odeyemedik.lafa gelince biz dugun yaptik diyorlar her yerde.bir tane dugun karti bastirmadilar. Taktiklari kravata kadar esim aldi. Nakit paralari aldi esim ailemin tum sulalemin taktigi 70 adet ceyrek gramlar ve ailemin taktigi 10 adet bilezigim gitti. Hep diyorum yine diyecegim kopekler kadar pismanim burdakilerede samimiyeyimle soyluyorum cikarim yok. VERMEYIN

şuan ben işsizim nisanlım kredi ödüyor bize her şeyinizi yaparız deyince bizde öyle yola çıktık yoksa beklerdim borcumu öder öyle evlenirdim ben
Kredi mevzusunu açar mısın
Kaç ay ne kadar?
İş bul kendine derim canım

Ya da böyle razı olacaksın

dedi ve altınla kapatırız dedi düğündeki annesi hasta ve bundan dolayı vicdan yaptırıyor nişanlıma bnce borc diye

işte bide kayınvalidemlere göre her şeyi biz alıyoruz oluyor
hep öyleler,kanunende dinende takılar geline aittir.
Ne borçlarını üstlenmek,nede takılarınızı vermek zorundasınız. Vermeyinde,bu kadar iyi niyetten sadece maraz doğar.
Şimdi ben size afilli bir düğün yapacağım ne isterseniz alacağım desem,ancak şart olarak tüm takılar ve paralar benim desem. Size düğün yapmış ve iyilik yapmışmı olurum.
Nasıl bir matematik zekası var bu erkek tarafının,üstelik kızlarımızında gıkı çıkmıyor hiç.

dugunde takilacak altina paraya guvenip mi sizin evinize esya vs aliyorlar? oyle olduktan sonra herkes alir ne var ki? ya takilanlara karismayacaklar ya da biz esya aliyoruz demeyecekler.genellikle aileler bunu yapiyorlar anlamiyorum ben mantigim almiyorlar. altinlara guveniliyorsa gelinle damada biraksinlar onlar da ayagini yorganina göre uzatir.

Borçla mücadele edersiniz
İşe girip çalış derim

bilmiyorum valla kafam karıştı neyi düsünceğimi şaşırdım

haklısınız paraları verip altınları alayım değil mi isteyen konussun
Dürüst olayım parayı da vermem.
Para en az 5bin civarı gelir altında pahalı malum. O parayı sıkıştığım yerde krediye deatek yaparım. Altını da eve peşinat.
Çok uyanıklar yani 2 aile ortak yapıyosa 20bin ev eşyasına masraf yapıyolar 40binlik takıyı istiyolar. Sonra sizin düğününüzü biz yaptık! Yok ya..

Çok mu iyi niyetlisin!pardon ama saf derecesinde. Senin altınlarını alan damat tarafı sana el sağlıklığı yapmaz bunu bil. İyi olunsaydı bana olunurdu düğünümde oyunla dolanla altınlarımda paralarımda cukkalandı k.v., k.p. ama ben gene kötüyüm gene kötüyüm böylelerine yaranamazsın, şimdiden bu hesapları yapanlar yarın birgün başka başka isteklerdede bulunurlar, tavrın başında belli olsun sizinde ihtiyacınız varmış. Ailende masraf yapıomuş onlarada ver bari takının yarısını. Git bakalım k.v., k.p. e böyle bi teklifle yarı yarıya bölüşün ozaman benim ailemde masraf etti diye, bak bakalım noluyo,işte şenlik ozaman başlar

Bacım sen o altınları kendine mihir olarak yaptırmayı dusunmuyomusun??? Sonucta mihir halktır dinende caizdir yani bide üstelik altinalri vermek nedir yahu senin ailene yazık degilmi onlarda masraf yapıyolar bide şu var altınlar sizin hakkınız vede güvenceniz kredi borcu var diyosun ALlah korusunda kredi borcunuz odeyemezseniz haciz bie gelir o zaman ailesi yardim erdemi? Ssnnlaf siz ol.asin duyusunda güzel bak ver Sende kotu olacaksın vermesende o yüzden verme dedim ben tecrübe konusuyo

Yanlış karar kesinlikle.. altinlarla alana kadar taksite girer oderdiniz, sırf ele güne gösteriş olsun ileride size eşya aldık desinler diye almışlar.
Düğün takısı gelin ve damadindir. Ailesine vermeyin. Bana kalsa nisanlima bile vermek istemezdim kendine güvenip evleniyorsa borcunu da ödeyip evini de gecindirsin.
Bizde kiradayiz altınlar bir nevi ileride ev alırız diye teminatimiz .. bu kadar kolay vazgecmeyin derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…