Düğün takıları ile ilgili yardıma ihtiyacım var :(

ıste ben boyle altın para muhabbetı yapıldı mı anında buz gıbı olurum sogurum
nıye onun aılesı borca gırıyorda sızınkı gırmıyor mu ?

kendısı kendı tarafının taktıgını aılesıne verecekse sızde sızın tarafın taktıgını aılenıze verın ozaman . haksızlık olmamalı .
evlendıkden sonra sıkıntıyı da beraber cekersınız ha bırlıkte kredı odemıs ıdare etmıssınız ha altınları vermıssınız bı farkı yok nasılsa en azından haksızlık olmamıs olur

ben olsam boyle yapardım benım tarafımdan takılan altınları aıleme onun tarafından takılan altınları o tarafa verırdım o sartla verılecekse verılsın sızın aılenızın sucu ne
tek akıllı erkek tarafı sankı

Nisanliniz cok uyanik ona takilan altinlar ailesine ona takilan ve size takilan paralar ailesine ama size takilan altinlar krediye eee siz ve aileniz bu konunun sadece finansmsn kismindasiniz

Ailenizle nisanlinizla birlikte konusun takilar kimseye verilmesin parayida kredi borcunu taksit taksit odemeye devam edin is buluncaya kadar

Altinada cok guvenmeyin derim cok pahali yakinlar disinda ceyrek takan olmaz 100 liraya talim

eşyaları biz aldık,
düğünü biz yaptık.
aileler de ufak tefek eksiklikleri ve düğün zamanı çıkan plansız harcamaları üstlendiler.

üstüne iki taraf da altınlarını aldılar.

düğünden sonra bir yıl boyunca borç ödedik.

sonuç mutluyum ben, bilemiyorum doğrusu nedir vs, eşimle kurduğumuz hayattan dolayı mutluyum, her şeyi kendimiz yaptığımız için gururluyum, ailelerin durumu iyi olsaydı onlar da yardım ederlerdi elbet düşüncesine sarılıyorum kendimce, onlara da kırgınlık beslemiyorum.

ama sizin yerinizde olsam bir tarafa veriyorsam altınlarını diğer tarafa da veririm. Öbür türlü direk sizin ailenizin hakkı gasp edilmiş olur.

Biz eşimle herşeyi çalıştığımız için kendimiz yaptık aileler bir kuruş ödemedi hiçbir şeye, bu yüzden bende mutluyum ,sonuçta her iki tarafta emekli insanlar, sizin durum çok farklı tabi borcunuzda çok fazla büyük sıkıntı çekersiniz parayı verirseniz, son çare şu olabilir tüm borçlarınızı kapatın kalan parayı her iki aileye paylaştırin

Onu kabul ettiler benim üzerimdekine dokunmayacaklar

Yok zaten ya altınların hepsi bizde kalıcak yada benimkiler kendi aileme onunki kendi ailesine

Kızlar nişanlım bu konuda çok net aileme verelim cok sıkıscaklar diyor ama sana takılanlar tamamen senin ister ailene ver ister bankaya koy karısmaya hakkım da yok k son karar senin diyor ama kızarak yani bide bana sürekli fikir değiştiriyorum diye sucluyor değişmişim ben
Aynen böyle söyle zaten doğrusuda bu
Kızlar nişanlım bu konuda çok net aileme verelim cok sıkıscaklar diyor ama sana takılanlar tamamen senin ister ailene ver ister bankaya koy karısmaya hakkım da yok kimseninde de diyor. Ama son karar senin diyor ama kızarak yani bide bana sürekli fikir değiştiriyorum diye sucluyor değişmişim ben tanıyamıyor muş beni

Bizim bütün erkek tarafının alması gereken eşyaları eşimin ailesi aldı, annemler de üstlerine düşeni kat be kat yaptılar. Sonra ziynet dışında ki altın ve paraları düğün eşya borçları balayı vs derken aldılar. Ben izin vermiştim nasılsa borç olmıcak diye ama sonradan pişman oldum ailem birşey beklemeden aldıysa onlarında öyle yapması gerekirdi diye. Benim annemler borç ödedi onlar eşyaların parasını gayet düğünden çıkardılar valla.
Kararını yargılmak istemem ama ben pişman oldum açıkcası bu nedenle verme derim. Neticede oğullarını evlendiriyorlar ellerini ceplerine atıcak borç olacak elbet.Hakkında hayırlısı.

Valla verirsen hayatının en büyük hatasını yaparsın.
Nasıl öderlerse ödesinler.
Ailen nasıl ödüyorsa onlarda öyle ödesinler.
Bukadar saf olmayın lütfen.
Şuan aşk dolusunuz gözünüz görmüyor bişeyi ama aşk karın doyurmuyor.
Evlendiğinzde geçim sıkıntısı yaşayınca kocanız size sarmaya başlayacak.
Ailesinin ruhu bile duymıcak.
Verme.verme.verme

Onu kabul ettiler benim üzerimdekine dokunmayacaklar
sızın akrabadan onun uzerıne takan olursa ne olacak ?
dogru anlamak ıcın soruyorum
herkes anlasıp ızguzarlık edıp hepsı damata takarsa altını ?
sızın taraftan takan aılenıze onun tarafından takan aılesıne
cektıgı kredıyı de aılesı neden bılmıyor neden gızlı saklı ısler var

Ya ben de bunu anlamiyorum.sizi evlendirecegiz,herseyinizi biz yapicagiz,ustlenecegiz deyip, düğünde takilan takilari toplayip borçlarına ytrmak isteynce sizi evlendirms barklandrmis mi oluyo bu aileler? Dostlar alışverişte görsün..:))) ayni borcu siz de yapip dugun takilari ile borc kapatilabilirdi ne anladim bu isten..? Bi minnettarlik yaratma cabasi var ama ici bos..O takilar size gelen bir yardimdir,bunlar zorla kendilerini borca sokup sizin altinlariniza goz dikmisler..cidden cok tuhaf ya su erkek aileleri ozellikle..madem birsey yapacaksin ya adam gibi yap ne biliym en kotu kredi cek bankaya borclan cocugumun dugununu yaptim evlendirdim esyasini aldim diyebil gercekten..veya hic okadar uzun boylu dusunme durumuna gore bisey yap ,nedir su yeni evlilerin taki derdi..bi goz dikmeyin ya yaziktir...

Aile takıntılı diye sebebi makul ve dogru o yüzden bilmemeleri normal ama. Benim akrabalarımdan takılanları almasınlar bende onların akrabalarından takılanı almıycam

Yok öyle olursa ben bana takılan parayı ve altını da vermiycem nişanlıma takılanlara alacaklar sadece

Tatlım konundan muzdarip biriyim ben de ama verme diyorum sen versne de vermedi derler yemin ederim diyorlar daha bugğn dediler . Ben kendim yaptım laf olmasın diye hem onlar yaptı oldu hem de takıları verdik dediler . Nişanlın borcunu kapasın en güzel günlerinde ay başında kavga etmeyin

Eşyaları geri iade edin istemiyorum de, altınlarını al, nişanlına da krediyi söylemek zorundayım üzgünüm, bunlar bizi borçsuz sanıyor de. Hayır diyorsan, borcunu öde, eşya parası biriktir öyle evlenelim de.

İşte bende ondaki takılar onun ailesine bendekilerde benim aileme diye düşündüm en azından sıkıntı cekeceksek her türlü biz çekelim benim ailemde çekmesin diye düşündüm

Bazen erkekler çekiniyor kız tarafı bile olsa damada takabiliyor. Ayrıca bi kaç düğünde gördüm damadın akrabaları hediye bilezikleri bile damadın üzerine iğneyle takmıştı. Ben konu sahibihin tadı iyice kaçmadan olayın biteceğini sanmıyorum.

sakin altınlarını veriyim deme... en zor zamanlarınizda çıkacak olan bi hazine gibi düşün.. neden eşinin ailesine vereceksinki... senin ailen kerizmi..
herkes yaptigi borcu yavaş yavaş öder..
boşver konuşsunlar.. susarlar elbet..
altın konusunu acarlarsada ben vazgeçtim dersin... olur biter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…