- 12 Ağustos 2014
- 1.254
- 1.841
K
Doktorla yüzyüze görüşmedi bunu kabul etmedi yani. Fakat bi depresyon haliymis doktor öyle soyledi. Mutlu hissetmeme hayattan zevk almama insanlarla iletisim kurmada sorun yasiyor
Evlilik günü yaklaştıkça stresli olması normal zaten. Sırf depresyonda diye evlilik düşündüğün bir insandan ayrılmak olur mu? Depresyonda olmayan var mı Allah aşkına.Maddi konular, evlilik yükü ve iş stresi
bu gibi sebepler var bir de çok çok ince düşünmesi tabii... bazen o kadar ince düşünüyorki yapamayınca kendisini olumsuz etkiliyor kendi içinde.Dediğiniz gibi Depresyon belirtisi bunlar.Ama önemli olan neden depresyona girdiği.??Altından kalkamayacağını düşünüp işin içinden çıkamıyor olabilir.Tam da düğün vaktinde olması bu ihtimali kuvvetlendiriyor..,aile kurma ,sorumluluk ,yeni bir hayat,artık 2 kişilik düşünmek bunlar tabiki insanı depresyona itebilir.Maddi durumu düşünüyordur belki.Korkuyordur.Sizinde destek olmanız lazım. Başka birşeyler varsa bilemem tabi.
yalnız bırakma düşüncesinde değilim ama bazen öyle bir an geliyor ki insan ne yapacağını şaşırıyor. bu konuyu açtığımda çok karışıktım, şimdi oyle değilimİyi gunde kötü günde söz veriyorsun benim çocuğum olmuyo eşime haksızlık ettigimi dusunuyodum pes etmemeye mücadele etmeye karar verdim sende daha yolun başında onu yalnız birakma düşüncesindeysen evlenme sonra hicbiseyine katlanamazsin
sevdiğim bi sözdür bu. kararımızı değiştirmedik, beraberiz. o da çabalarıma karşılık veriyor artık. daha iyi tabi ama bi süreç bu sabretmek lazım. teşekkür ederim pozitif yaklaşımın için.Öncelikle geçmiş olsun. Seviyorum demişsiniz kalın nişanlınıza yardımcı olun. Emek olmadan yemek olmuyor maalesef. Sevmeseniz çekemezsiniz ama siz seviyorum demişsiniz. Düğünü erteleyin bence. Erkekler böyle strese gelemiyor anlaşılan. Halbuki evliliklerde kadına daha büyük külfet düşüyor ne yazık ki.
çok teşekkürler gerçekten saptamalarınız doğru. bir kaç gün sakinleşmeye çalıştım. böylece kendime geldim. mesajınız da moral oldu banaEvlilik günü yaklaştıkça stresli olması normal zaten. Sırf depresyonda diye evlilik düşündüğün bir insandan ayrılmak olur mu? Depresyonda olmayan var mı Allah aşkına.
Bence sizde evlilik stresine girmişsiniz ve annenizin etkisinde kalıyorsunuz. Her anne bu dönemde endişeli olur, kızının nasıl bir geleceği ve mutlu olup olmayacağını düşünür.
Evlenmeden önceki o bi kaç hafta zaten genelde kötü geçer. Siz nişanlınızı bu son günlerine bakıpta değerlendirmeyin sanırım uzun zamandır tanıyorsunuz. Eğer depresyon dışında ciddi bir hastalığı olsaydı zaten farkederdiniz.
teşekkür ederim gerçektenDüğün yaklaştıkça bende biraz uzaklaşma hissetmiştim. Stres, heyecan, ailemden uzaklaşacak olmak hepsi üstüste karışık duygulardı ama sonra geçti. Dediğiniz gibi sabretmek lazım ve tedavi gerekir diye düşünüyorum. Herşey dilediğiniz gibi olsun.
çok teşekkürler gerçekten saptamalarınız doğru. bir kaç gün sakinleşmeye çalıştım. böylece kendime geldim. mesajınız da moral oldu bana
imkan yok. yalnız yaşıyor ailesinden uzakta benden çok daha uzakta. bunu tek başına atlatması daha zor olur diye düşünüyorum.Olay devam edip etmemek değil ki.
O depresyon sürecindeyken evlenmeniz çok saçma değil mi?
Evliliğinizin ilk zamanlarını gri bir şekilde hatırlayacağınıza, önce tedavisi/terapisi bitsin, sonra evlenin.
Sık bir şekilde terapi alması gerek. O da sizi düşünüyor ise zaten bunu çoktan yapmalıydı.
bunu çok düşündüm ama dediğim gibi tanıdıklarından çevresinden uzak bir şehirde şuan. ailesine de bana da mesafesi uzak. bu süreçte tek başına kalması işleri daha zorlaştırır diye düşündüm. yanında olduğumda daha hızlı atlatabilir gibi geliyor.belki düğün tarihini ileri bi tarihe erteleyip tedavi sürecini birlikte atlatmalısınız
bunu çok düşündüm ama dediğim gibi tanıdıklarından çevresinden uzak bir şehirde şuan. ailesine de bana da mesafesi uzak. bu süreçte tek başına kalması işleri daha zorlaştırır diye düşündüm. yanında olduğumda daha hızlı atlatabilir gibi geliyor.