düğün öncesi vazgeçme isteği

Nişanlıyım ve hatta düğünüme birkac hafta kaldı.. Hersey güzel başlamıştı. Öyle de gidiyodu. 2 ay kadar önce nişanlım değişmeye başladı psikolojik problemleri olduğunu farkettik. O gün bugündür hayat zehir oldu. Ne bende ne ailemde bi heyecan bi istek kalmadı. Neden bozmuyorum diye düşünüyorum devamlı... Annem altıncı hissi kuvvetli biri. Ve çok huzursuz bu durum beni daha da kötü etkiliyo. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Aklım çok karışık. Sorunum rahatsızlığı değil. Sonucta bi tedavi süreci gerekiyor ve illaki düzelir fakat bende ki huzursuzluk gider mi..bilmiyorum. Evlenecek insanlar gibi mutlu değilim içim rahat değil. Bi akıl verin lütfen.
annelerin hisleri kuvvetlidir.zaten psikolojik olarak normal insanları anlamak ta hiç güç değildir
bir akrabamızın gelini için de aynı şeyleri söylüyorlardı psikolojisi bozuk falan diye evlendikten sonra sorunlar iyice arttı.kız çift kişilikliymiş. tedavi oldu ama bir işe yaramadı. her psikolojik rahatsızlıkta tedavi edilemiyor malesef. 6ay dolmadan boşandılar.

bence yapmayin bu dugunu
hayatinizi karartmayin ..

kimse vazgeçilmez deildir
baska bi hastalik olsa kesilir biçilir ameliyet olur vsRABBiim dermasniz dert vermesin ama bence psikoloji bambaska biseyi,gozle gorulen bisey yok te$his de bulgularda ,adam hasta oldugunu bile kabul etmiyor

aileni kendini dusun vazgeç ..

Nişanlıyım ve hatta düğünüme birkac hafta kaldı.. Hersey güzel başlamıştı. Öyle de gidiyodu. 2 ay kadar önce nişanlım değişmeye başladı psikolojik problemleri olduğunu farkettik. O gün bugündür hayat zehir oldu. Ne bende ne ailemde bi heyecan bi istek kalmadı. Neden bozmuyorum diye düşünüyorum devamlı... Annem altıncı hissi kuvvetli biri. Ve çok huzursuz bu durum beni daha da kötü etkiliyo. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Aklım çok karışık. Sorunum rahatsızlığı değil. Sonucta bi tedavi süreci gerekiyor ve illaki düzelir fakat bende ki huzursuzluk gider mi..bilmiyorum. Evlenecek insanlar gibi mutlu değilim içim rahat değil. Bi akıl verin lütfen.
Canim topige bayadir ugramiyordun ben de merak etmistim seni meger canin sikkinmis. Seviyorsan yaninda olmalisin gibi seyler soylrmeyecegim sana cunku rahatsizligin ne oldugu onemli. Kimi psikolojik rahatsizliklar gecmiyor. Doktora gitmedi ama ilac kullaniyor demissin. Nasil oldu bu sen mi gidip konustun doktorla? Nasil teshis kondu kafasina gore mi ilac kullaniyor? Evlilik stresinden kaynakli depresyonsa gecer elbet ama baska tur genetik rahatsizliksa zor. Sizofreni bipolar bozukluk gibi rahatsizliklar hem kisiyer hem de cevresindekilere cok buyuk zorluklar yasatiyor. O yuzden hastaligin ne oldugu cok onemli. Hastaligin ne olduguna gore hareket etmelisin. Nisan atmak bosanmaktan daha kolaydir eminim ki... Hakkinda hayirlisi olsun...

Canim topige bayadir ugramiyordun ben de merak etmistim seni meger canin sikkinmis. Seviyorsan yaninda olmalisin gibi seyler soylrmeyecegim sana cunku rahatsizligin ne oldugu onemli. Kimi psikolojik rahatsizliklar gecmiyor. Doktora gitmedi ama ilac kullaniyor demissin. Nasil oldu bu sen mi gidip konustun doktorla? Nasil teshis kondu kafasina gore mi ilac kullaniyor? Evlilik stresinden kaynakli depresyonsa gecer elbet ama baska tur genetik rahatsizliksa zor. Sizofreni bipolar bozukluk gibi rahatsizliklar hem kisiyer hem de cevresindekilere cok buyuk zorluklar yasatiyor. O yuzden hastaligin ne oldugu cok onemli. Hastaligin ne olduguna gore hareket etmelisin. Nisan atmak bosanmaktan daha kolaydir eminim ki... Hakkinda hayirlisi olsun...
konu sahibi ne kadar zamandan beri tanıyor nişanlısını.

Seviyorum demişsiniz o halde tedavi olmaya ikna edin. Dediğiniz belirtiler anksiyete bozukluğuna benziyor çözülmeyecek bir sorun değil. Ayrılmak yerine destek olun ve bu süreç geçene kadar evliliği rafa kaldırın en sağlıklısı bu olur.

Eğer tedaviye yaklaşmıyorsa düğünü ertele. Belki şimdi seni kaybetme korkusu ile tedavi olabilir ama evlendikten sonra gitme konusunda inat yapabilir.

Psikolojik Rahatsızlığı olup bunu sizden iki ay öncesine kadar gizlediyse pek öyle geçecek bir durum olduğunu sanmıyorum. Depresyon deyip geçiştirilmeye çalışılan Hastalığın altından şizofreni ya da Bipolar bozukluk gibi daha ciddi ve evlendiğinizde sizin de hayatınızı etkileyebilecek bir hastalık çıkabilir. Üstelik bu tür psikiyatrik bozukluklar genetik yükü de olan ve çocuklarınızda da ortaya Çıkma olasılığı bulunan hastalıklardır. Psikiyatri hastalarına negatif bir bakış açısı oluşturmak istemem ancak bu Tür hastalarla uğraşmak kendi anne babası için bile yeterince zorken evlenen eşin tahammül edebilmesi daha zor olabilir, herkesin yapabileceği bir durum değildir. Evlenmek iki insanın hayat sorumluluğunu beraber paylaşmasıdır ve eğer kronik bir Rahatsızlığı varsa siz hayatın yükünü çoğu zaman iki kişinin yerine tek başına göğüslemek zorunda kalabilrsiniz. Bu Tür bir kararı vermek zordur. Allah hakkınızda en Hayırlısını nasip etsin. Size önerebileceğim en gerçekçi şey Hastalığının ne olduğunu bir doktordan öğrenin, çünkü ailesi sırf evlensin yuva kursun diye kendilerince iyi niyetli sebeplerle bazen bu tür rahatsızlıkları olduğundan daha hafif gösterme eğiliminde olanilir
Yanlış mi anlattim bilmiyorum fakat anladığniz sekilde bi durum degil, kendisini uzun zamandir taniyorum ve bu rahtsizligi 3 aydir filan var. Ben sadece evlilik stresi diye düşünürken 1 ay kadar sonra oyle olmadigini farkettim. Durumu doktor aile büyükleri herkesle paylastik. Bahsettiginiz durumlar yok yani

Birincisi nişanlının ruh hali evlilik stresinden olabilir sorumluluk ev geçindirme falan o yüzden böyle olabilir.

Senin gel gitlerin ise ya çok tutkulu bi evlilik çıkarır ortaya yada bitirir uç duygular çünkü.

Düğüne yakın çok insan nişanlın gibi olabilir mesela ben.normalde çok neşe küpüyüm ama o dönem çok karamsardım

karakterine bak iyiyse sana değer veriyorsa acabaları at bir kenara

mutlu bir yuva dilerim
annen baban onun annesi ve babasiyla konussun. bu is sakaya gelmez buyukler her zaman bizim goremediklerimizi gorebilir.
En başından beri onlar devrede zaten. Bu meseleyi ben halledemezdim tek başıma

Seviyorsan bu durum nasıl çözülür ona bakacaksın.
Psikolojik tedaviye yönlendirebilirsin.
Önemli olan senin nişanlına inanman canım.
bu sebeple duruma böyle yaklaşmanı ve hemen uzaklaşmak yerine mantıklı düşünüp hareket etmeni önerebilirim.
hayat senin hayatın olacak, ömrü geçirecek olan sensin.
ama hemen tek çözüm ayrılık olmaması adına çözülebilirliği tartışılmalıdır. :KK16:
Teşekkür ederim motivasyon oluyo boyle mesajlar

Normal bir depresyon süreci ise saklanmasına anlam veremiyorum.
Bunun dışında ne olduğunu tam olarak öğrenip, kaldırılabilecek bir durum ise yolunuza devam etmenizi öneririm.
Sizin de çünkü şuan evlilik stresinden ruh haliniz normal değil.
Haklısınız kafam allak bullak gercekten

eğer seviyorsan sakın vazgeçme.biz 6 aylık nişanlılık döneminde neler yaşadık. aynı senin nişanlın gibi benimki de depresyona girdi. hiç yüzü gülmüyordu hiç bir şey yapmak istemiyordu ev için alışverişe bile gönülsüz geliyordu. en sonunda beni sevmediğine ama 10 yıldır birlikte olduğumuz için kendini evlenmeye zorunlu hissettiğine inandırdım kendimi. bi kere ağlaya ağlaya yüzüğü kafasına fırlattım geri taktı. en son düğüne 1 hafta kala acillik oldum stresten kalp atışlarım yükseldi tansiyonum fırladı şekerim diyabet hastası kadar yükseldi halbuki şekerim yoktur benim dahiliye uzmanı çok şaşırmıştı. benden kısa süre önce evlenen arkadaşlarımı aradım siz neler yaşadınız diye hepsi aynı şeyi söyledi düğünün ertesi günü hiç bir şey kalmayacak her şey güzel olacak hepimiz aynı şeyi yaşadık dediler. inanasım gelmedi hiç birine o anki duruma bakarsak ne olacak da bir günde değişecek her şey dedim. ama sana yemin ederim aynı dedikleri gibi oldu. düğünü atlattık balayında yenilendik. erkekler kadınlardan daha cesaretsiz evlilik konusunda. düğün borçları nasıl ödenecek evi nasıl geçindiricem karıma yetebilecek miyim gibi şeyleri çok sorun ediyorlar anladığım kadarıyla ama eskidenmiş bütün yükün erkeğin omuzlarında olduğu zamanlar. artık kadın da elini taşın altına koyuyor ama işte yine de depresyona giriyorlar. eğer sana karşı bir saygısızlığı yoksa ve seviyorsan gerçekten vazgeçme.
Sanırım durum aynen böyle birsey. Teşekkür ediyorum.

nasıl davranıyor mesela nasıl farkettiniz.
Ben 8 yildir taniyorum kendisini 2 yil beraberlik son sene de nisanlilik oldu. Şu klasik konusmak istememe bisey yapmak istememe hicbirseyden zevk almama gibi seyler. Biraz icine kapandı bu sekilde farkettim ve en son kendisi de hic iyi olmadığını çok kötü hissettiğini vs söylemişti bunun üzerine bi doktorla görüştüm.

Sağol canım bahsettigin hastaliklari iyi biliyorum. Fakat nisanlimi onceden de taniyorum. Bu gibi bi durumu yoktu. 3 yildir da beraberiz. Rahatsizliginin kaynagini biliyorum aslinda. Evlilik maddiyat is yerini sevmemesi bu arada ailesinden biri agir bir hastalik yasiyor...bu tip seylerin üst üste gelmesinden sonra ortaya çıktı.

Ben 8 yildir taniyorum kendisini 2 yil beraberlik son sene de nisanlilik oldu. Şu klasik konusmak istememe bisey yapmak istememe hicbirseyden zevk almama gibi seyler. Biraz icine kapandı bu sekilde farkettim ve en son kendisi de hic iyi olmadığını çok kötü hissettiğini vs söylemişti bunun üzerine bi doktorla görüştüm.
Ilk once bir doktora görünmesi şart bir rahatsizliğı varsa bunu bilmeye hakkiniz var. Bazı ciddi psikolojik rahatsizliklara sahip kişiler yıllarca etrafa farkettirmesen yaşayabiliyorlar. En azından ićin rahat eder.

X