Düğün nasıl olmalı..?Ankara..

Konu sahibesi siz yapmak istiyorsunuz
Karşı taraf ucuza getirmek istiyor
Allem kallem edeceklerine delikanlı gibi çıkıp biz nikah yapmak istiyoruz desinler

Hafif müzikli (oynamali degildi), yemekli, lüks bi dugun yapıp sonradan pişman olanlardanım.. 2-3 saatlik bi tantana, memnun olmayan insanlar, yorgunluk ve sonrasında ödenen para.. O paralarla ne geziler, tatiller yapılır..
Şahsen ben, kadınlar arasi süper eğlenceli bir kina gecesi ve kokteylli nikah tavsiye ederim.. Nikah kiyiliyor, çıkışta gelin ve damat tebrik edilirken kokteyl salonunda ikramlar yapılıyor, sonrasında istenirse çok yakinlarla yemeğe gidiliyor, mis gibi iş..

Kizzzz artistlik yapiyor inanma ne 500 kişisi
E benim düğünümde 800 kisi filan vardi, hatta hala çağıramadigimiz kisiler vardi salon kapasitesi yüzünden Kuzenim evlendi, 1000 kişilik yer tutuldu ve bos kalmadi.. Artistlik yapmıyor olabilir yani :) Kimi sülale ve çevresi cok kalabalık..

Önce kafanızda ne istediğinizi belirleyin .
Sonra bütçeye uymaya çalışın
Kardeşim evlendi bu yaz . 200 kişi olacak sadece arkadaş! olacak .Akrabalar nikaha gelsin dedi
Büyük salonda nikah yapıldı 750 kişi .
200 kişilik yemekli düğün yapıldı .
Beyaz et olmaz denildi . Kişi başı 200 liradan orkestra foto vs 51.000 tl harcadı babam .
Çok büyük para . Bana kalsa ben o paraya araba alırdım
Ama yok dinletemedik. 500 kişi yemekli hem çok ağır olur hem de masa gezmekten düğününüz kaçırırsınız .
Biz arkadaş konsepti ile inanılmaz eğlendik .
Ben bugüne kadar böyle parti görmedim o kadar söyleyeyim . Düğün bitti bir ay insanlar geri arama yaptı . Memnuniyet dile getirmek için . 500 kişi olsaydı bu kadar olmazdı . Zaten altından kalkamazdık .

Siz istemiyorum deseniz de elalem ne der diye düğün istiyorsunuz gibi geldi. Yemekli olmalıydı, oynamalı olmalıydı diyorsunuz madem ki karşı tarafın bütçesi yok düğün masraflarina ortak olun.

benim param olsa, cok olsa ama,
yemekli dugun yaparim,
ama 100 binlik dugun yapmak icin bir milyonum olmasi lazim (evet biraz cimriyim)

dugun sevmeyen gelin ve damatin sadece nikah yapmasi kadar mantikli bir sey yok,
ama dugun seven insanlar da yemeksiz bir sekilde hafif ikramliklarla uygun fiyatli dugun yapabilirler.

Ben dugun yaparak evlendim ve iyi ki de yapmisim,
kurtlarimizi iyi doktuk esimle,
birimizden biri gonulsuz olsaydi bu kadar guzel bir ani olmazdi tabi ki.

Düğünün gece olması zorunlu mu

Ben kokteyl yapmıştım

Gündüz açık hava

Amacım birbirinden uzak yerlerde olup düğünde bir araya gelen insanların sese boğulmalarını engellemekti

Nikah oldu dans oldu sonra muhabbet vs

Hatta bir ara halay bile çekti bir grup

Bence o formatta bir yere de bakabilirsin

50000 çok büyük para yazık

Bir de mutlaka oynamalı etmeli büyük düğün istiyorsan, ara sıcak, çerez, meyve, içecek ikramlı şık bi şey de yapabilirsin.. İlla tavuk ya da kırmızı et mi yedirmek lazım?
Bi arkadaşımın düğününde ordövr tabağı, pasta ve meyve gelmişti önümüze, gayet de güzel olmuştu..
Orta yolu bulmak en güzeli.. Zoraki, bi tarafın gönülsüzlüğü ile yapılan şey ne kadar keyif verebilir ki? Stres, gerginlik olmadan yapılan, sonrasında da sorun çıkmayan, huzurlu bi başlangıç demek, evliliğe 5-0 önde başlamak demek..
Düğün 2-3 saatlik bi telaş, sonrasında ödenen para ise çok büyük, elde var hiç.. O parayla bi çok kez balayı yapabilirsin, yurtdışına çıkıp bi sürü yer gezebilirsin.. Anılar açısından da daha güzel olur bence..

Son düzenleme:
orta halli bi aileden 50.000 tl düğüne yatırmasını beklemek çok saçma. sizde 50.000 varsa istediğiniz gibi bi düğün yapın. nikah en mantıklısı. yobazla neden yobaz oluyorsunuz?

Bence düğünde yemek olmalı
İnsanları davet ediyorsun onlar da düğününe geliyor, akşam yemeği vermek gerekiyor bence insanları aç aç oturtmak olmaz.

Bence düğünde yemek olmalı
İnsanları davet ediyorsun onlar da düğününe geliyor, akşam yemeği vermek gerekiyor bence insanları aç aç oturtmak olmaz.
İyi ama düğün kartına zaten ekliyorsun 'düğünümüz yemeklidir' diye.. İnsanlar da ona göre aç geliyor..
Onun dışında öyle bi ibare yoksa, insanlar yine bilip tok geliyor.. Bence yemek vermek bi zorunluluk olamaz/olmamalı.. Herkesin bütçesi kendine, hele ki şu ekonomik koşullarda..
İkramlar elbette olur ama mutlaka beyaz et/kırmızı et tabağı olması gerekmiyor.. Ordövr tabağı, ara sıcaklar, mezeler, çerez, meyve ve içecekler ile çok güzel ikramlar sunuluyor, hem de çok daha uygun fiyata..

Ben nikahla evlenmeyi planliyorum (ilk evliliğim :) )
Yaşadığım yerde kişi başına en az 120Euro ödemem gerek. Gelinlik, dj, pasta, fotoraf. Balayi derken ben biterim.
Küçük bir yemekli nikah yeterde artar bile

Şunu da söyliyim konu sahibi, burda ne söylenirse söylensin, sen büyük bi düğün hayalinde isen aklın orda takılı kalacak ve yapmak isteyeceksin.. O zaman bence orta yolu bulup, uygun ama şık ikramlı bi düğün konsepti araştır.. Son dönemde çıldırmış pembik gelinler, düğünü nişanı evliliği kendi pericilik oyununa çevirmiş çılgınlar, bunu fırsat bilen organizasyon şirketleri varken şık bi nikahı güzel bulan gençler bulmak çok zor.. Bu saçmalıklar güruhundan kendini uzak tutmanı tavsiye ederim.. Zarif, şık, ince düşünülmüş detaylarla dolu bir düğün/nikah çok çok daha güzel olur, buna emin ol..

Son düzenleme:
Ben nikahla evlenmeyi planliyorum (ilk evliliğim :) )
Yaşadığım yerde kişi başına en az 120Euro ödemem gerek. Gelinlik, dj, pasta, fotoraf. Balayi derken ben biterim.
Küçük bir yemekli nikah yeterde artar bile
Hayalim hep eğlenceli bi kına gecesi ve sonrasında zarif bi gelin elbisesi ile sade bi nikah iken, eski eşimin büyük bi şey yapmak istemesiyle koca bi düğün ve prenses model gelinlikle kendimi nikah defterini imzalarken buldum Düğün yaklaşıp masraflar vs artınca içime çökmüştü zaten o saçma bi işe kalkışmış olmanın pişmanlığı.. Millet gelecek, 2 saat içinde her şey bitecek, sonra biz o parayı ödeyeceğiz, elde kalan ise anlamsız bi yorgunluk :) Maddi olarak zorlanmadık şükür ama işte o 'gereksizlik' hissi..
Şimdi bi daha nasip olur da evlenirsem, Allah izin verirse bahsettiğim gibi bi şey yaparım ama kesinlikle 2nci evliliğim olduğu için değil.. Bunun ilkle, ikinciyle bi alakası olduğunu düşünmüyorum.. Herkesin hayali ve beklentisi bambaşka..

Biz kına gecesi ve nikah yaptık birkaç saat insanları eğlendirmek için o kadar para verilmesini sonra da borç ödeyip sefalet çekilmesini akla yatkın bulmuyorum. Düğün için borçlanacağıma ülke ülke gezip kendime yatırım yaparım dedim. Eğer çiftlerin ya da ailelerin durumu iyi değilse bu düğün yapanlara imrenen değil acıyan gözlerle bakıyorum. 50 bin az para değil.

ben nikahtan yanayim dugun salonuna istemememe ragmen verdikleri paraya hala uzulurum milleti tepindirip toku doyurmaya calisacagima gider mis gibi tatil yaparim o paraya yada altima arabami cekerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…