- 27 Haziran 2014
- 5.443
- 12.931
E benim düğünümde 800 kisi filan vardi, hatta hala çağıramadigimiz kisiler vardi salon kapasitesi yüzündenKizzzz artistlik yapiyor inanma ne 500 kişisi
Önce kafanızda ne istediğinizi belirleyin .Merhaba arkadaşlar nasipse önümüzdeki yaza düğünüm var fakat nasıl olmalı konusunda kararsızız..
Nişanlım önce yemekli düğün sonra acaba sadece nikahmı olsa demeye başladı..hatta bir görüşmemizde annesi nikah en güzeli diye vurgulamıştı..o an fikrimi söylemedim ama ailem düğün olmasını ister elbette..
Farklı şehirlerde yaşıyoruz o ankarada benim yaşadığım şehirde ise, nikah yapanlar genelde 2. evliliğini yapan insanlar oluyor..Tamamen tercih meselesi ama benim gönlümden geçen yemekli güzel bi düğün olmasıydı..
Ankarada son zamanlarda düğünler nikah şeklinde oluyormuş bu durum yadırganmıyormuş yani..Düğün salonu gibi bir salon müzikle giriyosun ve nikah kıyılıyor.sonra en yakınlarınla bi yere yemeğe gidiyosun konsept bu..
Bugün nişanlım aradı ve bi yerden fiyat aldığını söyledi.Düğünde tahmini 500 kişi olacak ve kişi başı 85-90 tl den 45bin lira yapıyormuş..oda bu beyaz et ikramı..kırmızı et olursa 100 lirayı bulur kişi başı 50 bin düğün masrafı olacak..bu rakam bizim için çok fazla..nişanlım bu bilgiyi verip kesin bişey demesede
mantıklı olanın nikah olduğunu söylüyor.Düğün parasını nişanlım vermeyecek muhtemelen babasının durumuda orta halli sayılır aslında bu miktarı karşılayabilirler ama çok gereksiz bi masraf olacağını düşünüyorum bende..Nişanlım onun yerine o parayı başka yerde değerlendiririm demişti..Bende kişi sayısını azaltmayı önerdim 200-300 kişi belki..ama o bunun mümkün olmıcağını birini çağır öbürünü çağırma olmaz dedi malesef..
Bizde ise genelde yemekli ve mevlitli düğünler olur fakat ben ne mevlitli nede saçmasapan müziklerle dolu düğünleri seviyorum..Nişanlımda eğlenceli oynamalı düğünleri sevmediğini söyledi.Ben asla oynamam diyor kendisi biraz ağır abidir:) Sizce bir düğün güzel müziklerle belki bi gösteriyle oyun havası çalınmadan planlanabilirmi?Biraz alışılmışın dışında enstürmantel müziklerle belki sade şık misafirlerin memnun kaldığı bir düğün hayal etmiştim..
Sizce ne yapmalıyım?Önerilerinize açığım:)
Bir de mutlaka oynamalı etmeli büyük düğün istiyorsan, ara sıcak, çerez, meyve, içecek ikramlı şık bi şey de yapabilirsin.. İlla tavuk ya da kırmızı et mi yedirmek lazım?
Bi arkadaşımın düğününde ordörv tabağı, pasta ve meyve gelmişti önümüze, gayet de güzel olmuştu..
Orta yolu bulmak en güzeli.. Zoraki, bi tarafın gönülsüzlüğü ile yapılan şey ne kadar keyif verebilir ki? Stres, gerginlik olmadan yapılan, sonrasında da sorun çıkmayan, huzurlu bi başlangıç demek, evliliğe 5-0 önde başlamak demek..
İyi ama düğün kartına zaten ekliyorsun 'düğünümüz yemeklidir' diye.. İnsanlar da ona göre aç geliyor..Bence düğünde yemek olmalı
İnsanları davet ediyorsun onlar da düğününe geliyor, akşam yemeği vermek gerekiyor bence insanları aç aç oturtmak olmaz.
Bu sene bi arkadasim ayni salonda yapti 15 bin demisler 400 kisiye
Ama onun butcesi yetmemis 7 bine kuru pastali meyve ikramli yapti
Hayalim hep eğlenceli bi kına gecesi ve sonrasında zarif bi gelin elbisesi ile sade bi nikah iken, eski eşimin büyük bi şey yapmak istemesiyle koca bi düğün ve prenses model gelinlikle kendimi nikah defterini imzalarken buldumBen nikahla evlenmeyi planliyorum (ilk evliliğim :) )
Yaşadığım yerde kişi başına en az 120Euro ödemem gerek. Gelinlik, dj, pasta, fotoraf. Balayi derken ben biterim.
Küçük bir yemekli nikah yeterde artar bile
Düğünbu düğün mü yoksa nikah mı?