- 6 Şubat 2018
- 11.201
- 14.568
Aslında ben bu kelimeyi hic kullanmam biliyor musunuz normal hayatta reelde bir an sinir oldum sanırım :) yazdiktan sonra farkettim duzenlicektim yorumu kalsin dedimSizin yorumlarınız genel olarak pozitif manada dikkatimi çekerdi ama bu evde kalmışlar kalıbını kullanacağınızı düşünmezdimakrabalar da fenaymış , niye öyle abidik gubidik beklentilere girdiler ?
Aslında ben bu kelimeyi hic kullanmam biliyor musunuz normal hayatta reelde bir an sinir oldum sanırım :) yazdiktan sonra farkettim duzenlicektim yorumu kalsin dedim
Ben yillardir söylüyorum aileme hep yüz verdiler adam yerine koydular pek cok kisiyi. Babamın 1 tane akrabasi bak 1 tane bile düğünüme gelmedi:) kiskancliktan :) oysa babam neler neler yapti maddi manevi ailesine. Babama mustehak oh olsunnnnn ona
Onlarin cogu ne yazikki şanssız evlilik yasayip bosandi. (Akrabalar kuzenler)Birde es dostta oglunu kizini evlendirmek istiyordu ama evlenmediler kismet sonucta bu isler evlencek diye bir kaide de yok sonucta evlenmek marifet degil. Ben hep kiskancliklarini hissediyordum dost degiller diyordum annem babam he he diyordu. Gorduler dugunde :)
Geçen yaz bir düğüne gittik, 5 yıldızlı otelde. Bizim sülalenin oldugu masaya oturduk. Menü gerçekten çok güzeldi. Yok yok yani. Belli ki dünyanın parasını odemisler..Ben de hemen koştur koştur gelip kınamışım
Ahh kendini akrabaları için paralayan babalar, babalarımız..
akrabaların bir kısmı ‘Allah’ım inşaallah çok kötü bir düğün olur’ temennisiyle geliyor gibi hissediyorum bazen
Bir tane bile dugununuze gelmediler mi? Siz kac kez evlendiniz?Aslında ben bu kelimeyi hic kullanmam biliyor musunuz normal hayatta reelde bir an sinir oldum sanırım :) yazdiktan sonra farkettim duzenlicektim yorumu kalsin dedim
Ben yillardir söylüyorum aileme hep yüz verdiler adam yerine koydular pek cok kisiyi. Babamın 1 tane akrabasi bak 1 tane bile düğünüme gelmedi:) kiskancliktan :) oysa babam neler neler yapti maddi manevi ailesine. Babama mustehak oh olsunnnnn ona
Onlarin cogu ne yazikki şanssız evlilik yasayip bosandi. (Akrabalar kuzenler)Birde es dostta oglunu kizini evlendirmek istiyordu ama evlenmediler kismet sonucta bu isler evlencek diye bir kaide de yok sonucta evlenmek marifet degil. Ben hep kiskancliklarini hissediyordum dost degiller diyordum annem babam he he diyordu. Gorduler dugunde :)
Geçen yaz bir düğüne gittik, 5 yıldızlı otelde. Bizim sülalenin oldugu masaya oturduk. Menü gerçekten çok güzeldi. Yok yok yani. Belli ki dünyanın parasını odemisler..
Birkaç dakika sonra masadaki yaşlı bir kadınin yedikleri ağzına geldi. Zaten yaşlı yani, çok normal. Bir basladi: 'soğan koymuşlar her yemeğe. Mahvetti midemi. Hiç böyle yemeğe soğan konur mu?' Diye.
Anammm tüm masa meğer ilk taşı atani bekliyormuş. Bir başladılar yok yemeğin suyu mezeye geçmiş neden aynı tabaktaymis,yok pasta sırf kremadan oluşuyormuş krema midesini bozuyormus. O dedi onu yemem,bu dedi şunu yemem... Sonra düğün yarıştırdılar aynı sulaleden bilmemkim de başka otelde yapmis,onun yemeği daha iyiymiş. O da şehirden uzakmis falan...
Bu söylenen grubu bir kere de balık restoranında bir nişanda görmüştüm. Boğaz manzaralı balık lokantası,canlı müzikli... Onda da üşümüşlerdi. Şal yok diye söylene söylene erken kalkmışlardi...
Şimdi böyle sulaleye sahip biri olarak hangi güç bana düğün yaptirabilir?
Takacaklari altın zaten boyunlarınin borcu. Elbet nikahta da takacaklardir.
Ne gerek var insanları doyurmaya?
Bende aynılarını yazdim zaten dikkat ettiyseniz kismet dedim evlenmek marifet degil dedim. Evlenmemek evlenmekten daha da hayirli olabilir hatta. Ben 1 kez evlendim. Hic kimsede düğünüme gelmedi babamin tarafindan.Bir tane bile dugununuze gelmediler mi? Siz kac kez evlendiniz?
Bu arada bosanmak kabahat degil. Bosanmak da evlilik gibi hayata yeni bir baslangic. Evlilik de marifet degil, cok da matah bir sey degil ayrica. "Evde kalmak" deyimini kullanmissiniz bir yerde de bu da kotu bir sey degil. Hersey nasip kısmet. Kısmetten ote yol gitmez derler. Hayirlisini dilemek lazim hep. Ne olursa olsun hayirlisi olsun.
Ahahahahahha insanoglu bu cig sut emmiş ne düşündüklerini bir bilsek keske beyinlerinin içine girsekte,görsek.Ben de hemen koştur koştur gelip kınamışım
Ahh kendini akrabaları için paralayan babalar, babalarımız..
akrabaların bir kısmı ‘Allah’ım inşaallah çok kötü bir düğün olur’ temennisiyle geliyor gibi hissediyorum bazen
Ahahahahahha insanoglu bu cig sut emmiş ne düşündüklerini bir bilsek keske beyinlerinin içine girsekte,görsek.
Ya seneler önce boşandılar 15 20 sene oldu hani travmalari varr üzgünler falan desem degil,öteki 2.ye evlendi kocasiyla heryere geziyorlar o da gelmedi. Diğeri evleneceği zaman menfaat ya babama yanaştı ev esyasi falan aldırdı hatta,altinta taktı babam. Sonra boşandı. Boşandığını söylemedi ben tabiki anladım babama söylüyordum baba bu esinden bosanmis saklıyor ne diye sakliyorsa salak falan dedim,babam yine savundu yok kizim haberimiz olurdu dedi. Sonra diger kuzenim dediki dayı o boşandı ohooo babam mor oldu. Babami saymadi adam yerine bile koymadi dugune gelmedi.Birak altini falan dugune gelmedi :) Babam düğünde tekti. Annemin akrabalari tam takır hepsi geldi teyzesinin oğlu bile :) cokta guzel altinlar taktılar falan.
Simdi bu digerleri evlencegi zaman babama yine yanaşırlar para icin menfaat icin ama üzgünüm babamda artik metelik yok 3ün 1 ini görürler hepsinden nefret ediyorum
Beni anlayan birileri olması guzel acaba bu bir inatlaşma içgüdüsü mu babalardaki :) ayni benim babam :) biz diyince onlara ters geliyor herhalde ama kendilerde gerçeklerin farkındaSakin ol şampiyon :) acayip irrite oldum yalnız, babanıza da üzüldüm ama o kabullenemiyor muhtemelen sayılmadığını.. onlara kol kanat germek istiyor, amcalık yapmak istiyor ama karşıdaki ekip sinsi ötesi. Benim babam da kendi akrabalarının tuhaflıklarını ve insan kullanma sanatlarını seneler sonra kabullendi ama hala biz bişey dersek savunası tutar, kendi kendine düşünüp sinirleniyor artık neyse ki
bende ankarada oturuyorum geçen yıl evlendim 600 kişilik yemeksiz bir salon tuttuk 5000 tl ye sadece ikramlılar ve içecekler vardı zaten hepi topu 3 saat süren birşey yemekli olması şart değil benceMerhaba arkadaşlar nasipse önümüzdeki yaza düğünüm var fakat nasıl olmalı konusunda kararsızız..
Nişanlım önce yemekli düğün sonra acaba sadece nikahmı olsa demeye başladı..hatta bir görüşmemizde annesi nikah en güzeli diye vurgulamıştı..o an fikrimi söylemedim ama ailem düğün olmasını ister elbette..
Farklı şehirlerde yaşıyoruz o ankarada benim yaşadığım şehirde ise, nikah yapanlar genelde 2. evliliğini yapan insanlar oluyor..Tamamen tercih meselesi ama benim gönlümden geçen yemekli güzel bi düğün olmasıydı..
Ankarada son zamanlarda düğünler nikah şeklinde oluyormuş bu durum yadırganmıyormuş yani..Düğün salonu gibi bir salon müzikle giriyosun ve nikah kıyılıyor.sonra en yakınlarınla bi yere yemeğe gidiyosun konsept bu..
Bugün nişanlım aradı ve bi yerden fiyat aldığını söyledi.Düğünde tahmini 500 kişi olacak ve kişi başı 85-90 tl den 45bin lira yapıyormuş..oda bu beyaz et ikramı..kırmızı et olursa 100 lirayı bulur kişi başı 50 bin düğün masrafı olacak..bu rakam bizim için çok fazla..nişanlım bu bilgiyi verip kesin bişey demesede
mantıklı olanın nikah olduğunu söylüyor.Düğün parasını nişanlım vermeyecek muhtemelen babasının durumuda orta halli sayılır aslında bu miktarı karşılayabilirler ama çok gereksiz bi masraf olacağını düşünüyorum bende..Nişanlım onun yerine o parayı başka yerde değerlendiririm demişti..Bende kişi sayısını azaltmayı önerdim 200-300 kişi belki..ama o bunun mümkün olmıcağını birini çağır öbürünü çağırma olmaz dedi malesef..
Bizde ise genelde yemekli ve mevlitli düğünler olur fakat ben ne mevlitli nede saçmasapan müziklerle dolu düğünleri seviyorum..Nişanlımda eğlenceli oynamalı düğünleri sevmediğini söyledi.Ben asla oynamam diyor kendisi biraz ağır abidir:) Sizce bir düğün güzel müziklerle belki bi gösteriyle oyun havası çalınmadan planlanabilirmi?Biraz alışılmışın dışında enstürmantel müziklerle belki sade şık misafirlerin memnun kaldığı bir düğün hayal etmiştim..
Sizce ne yapmalıyım?Önerilerinize açığım:)
Merhaba arkadaşlar nasipse önümüzdeki yaza düğünüm var fakat nasıl olmalı konusunda kararsızız..
Nişanlım önce yemekli düğün sonra acaba sadece nikahmı olsa demeye başladı..hatta bir görüşmemizde annesi nikah en güzeli diye vurgulamıştı..o an fikrimi söylemedim ama ailem düğün olmasını ister elbette..
Farklı şehirlerde yaşıyoruz o ankarada benim yaşadığım şehirde ise, nikah yapanlar genelde 2. evliliğini yapan insanlar oluyor..Tamamen tercih meselesi ama benim gönlümden geçen yemekli güzel bi düğün olmasıydı..
Ankarada son zamanlarda düğünler nikah şeklinde oluyormuş bu durum yadırganmıyormuş yani..Düğün salonu gibi bir salon müzikle giriyosun ve nikah kıyılıyor.sonra en yakınlarınla bi yere yemeğe gidiyosun konsept bu..
Bugün nişanlım aradı ve bi yerden fiyat aldığını söyledi.Düğünde tahmini 500 kişi olacak ve kişi başı 85-90 tl den 45bin lira yapıyormuş..oda bu beyaz et ikramı..kırmızı et olursa 100 lirayı bulur kişi başı 50 bin düğün masrafı olacak..bu rakam bizim için çok fazla..nişanlım bu bilgiyi verip kesin bişey demesede
mantıklı olanın nikah olduğunu söylüyor.Düğün parasını nişanlım vermeyecek muhtemelen babasının durumuda orta halli sayılır aslında bu miktarı karşılayabilirler ama çok gereksiz bi masraf olacağını düşünüyorum bende..Nişanlım onun yerine o parayı başka yerde değerlendiririm demişti..Bende kişi sayısını azaltmayı önerdim 200-300 kişi belki..ama o bunun mümkün olmıcağını birini çağır öbürünü çağırma olmaz dedi malesef..
Bizde ise genelde yemekli ve mevlitli düğünler olur fakat ben ne mevlitli nede saçmasapan müziklerle dolu düğünleri seviyorum..Nişanlımda eğlenceli oynamalı düğünleri sevmediğini söyledi.Ben asla oynamam diyor kendisi biraz ağır abidir:) Sizce bir düğün güzel müziklerle belki bi gösteriyle oyun havası çalınmadan planlanabilirmi?Biraz alışılmışın dışında enstürmantel müziklerle belki sade şık misafirlerin memnun kaldığı bir düğün hayal etmiştim..
Sizce ne yapmalıyım?Önerilerinize açığım:)