Düğün nasıl olmalı..?Ankara..

Aslında ben bu kelimeyi hic kullanmam biliyor musunuz normal hayatta reelde bir an sinir oldum sanırım :) yazdiktan sonra farkettim duzenlicektim yorumu kalsin dedim
Ben yillardir söylüyorum aileme hep yüz verdiler adam yerine koydular pek cok kisiyi. Babamın 1 tane akrabasi bak 1 tane bile düğünüme gelmedi:) kiskancliktan :) oysa babam neler neler yapti maddi manevi ailesine. Babama mustehak oh olsunnnnn ona
Onlarin cogu ne yazikki şanssız evlilik yasayip bosandi. (Akrabalar kuzenler)Birde es dostta oglunu kizini evlendirmek istiyordu ama evlenmediler kismet sonucta bu isler evlencek diye bir kaide de yok sonucta evlenmek marifet degil. Ben hep kiskancliklarini hissediyordum dost degiller diyordum annem babam he he diyordu. Gorduler dugunde :)

Değil 45 bin 145 bin dahi harcasanız , herkesi memnun edemeyeceksiniz . ‘O güzeldi ama şu olmamıştı’’cılar yine de olacak . Genç bir kızsınız , düğün istemenizi de anlıyorum ama 45-50 bin gerçekten çok ciddi rakamlar . Arkadaşların dedikleri gibi balayı yapabilirsiniz , arabanız yoksa araba alabilirsiniz vs vs . Zaten 1 hafta sonra unutulacak bir etkinlik için bu kadar para vermek çok üzücü .
Düğünden bir kaç gün önce normal bir kınadan daha kalabalık bir kına organizasyonu düzenleyip , bir nevi düğün yapmış gibi olabilirsiniz .
Gerçi bide bazı erkekler o parayla şunu yaparım düğüne gerek Yok diyip , hiç birşey yapmıyorlar (balayı vs. ) nişanlınız ile herşeyi detaylıca konuşun . Ki ailenizde bence göz göre göre ‘aaa yok biz ille de düğün isteriz ‘ demezler sanırım o parayı duyunca . O aileye gelin olacağınızı ve baştan yapılan düğün-dernek-takı kavgalarının sizi evliliğe baştan 1-0 yenik başlatacağını unutmayın .
Şimdiden mutluluklar

Evliligin ilki dugunlu ikincisi nikahli olur diye bir kurali yok. Ilk evliligimde nikah oldu, dugun yapilmadi. Suan bekarim.. ikinci kez evlenmeyi dusunursem tercihim dugun olsun isterim. Bu tercih meselesidir. Ancak karsi tarafin parasi da yoksa kasmamak gerekir. Onemli olan mutlu ve huzurlu olmak.

Son düzenleme:

Ben de hemen koştur koştur gelip kınamışım
Ahh kendini akrabaları için paralayan babalar, babalarımız..
akrabaların bir kısmı ‘Allah’ım inşaallah çok kötü bir düğün olur’ temennisiyle geliyor gibi hissediyorum bazen

Geçen yaz bir düğüne gittik, 5 yıldızlı otelde. Bizim sülalenin oldugu masaya oturduk. Menü gerçekten çok güzeldi. Yok yok yani. Belli ki dünyanın parasını odemisler..
Birkaç dakika sonra masadaki yaşlı bir kadınin yedikleri ağzına geldi. Zaten yaşlı yani, çok normal. Bir basladi: 'soğan koymuşlar her yemeğe. Mahvetti midemi. Hiç böyle yemeğe soğan konur mu?' Diye.
Anammm tüm masa meğer ilk taşı atani bekliyormuş. Bir başladılar yok yemeğin suyu mezeye geçmiş neden aynı tabaktaymis,yok pasta sırf kremadan oluşuyormuş krema midesini bozuyormus. O dedi onu yemem,bu dedi şunu yemem... Sonra düğün yarıştırdılar aynı sulaleden bilmemkim de başka otelde yapmis,onun yemeği daha iyiymiş. O da şehirden uzakmis falan...
Bu söylenen grubu bir kere de balık restoranında bir nişanda görmüştüm. Boğaz manzaralı balık lokantası,canlı müzikli... Onda da üşümüşlerdi. Şal yok diye söylene söylene erken kalkmışlardi...
Şimdi böyle sulaleye sahip biri olarak hangi güç bana düğün yaptirabilir?
Takacaklari altın zaten boyunlarınin borcu. Elbet nikahta da takacaklardir.
Ne gerek var insanları doyurmaya?

Bir tane bile dugununuze gelmediler mi? Siz kac kez evlendiniz?
Bu arada bosanmak kabahat degil. Bosanmak da evlilik gibi hayata yeni bir baslangic. Evlilik de marifet degil, cok da matah bir sey degil ayrica. "Evde kalmak" deyimini kullanmissiniz bir yerde de bu da kotu bir sey degil. Hersey nasip kısmet. Kısmetten ote yol gitmez derler. Hayirlisini dilemek lazim hep. Ne olursa olsun hayirlisi olsun.

Ben düğüne verilen parayı aşırı gereksiz buluyorum o parayla gidin güzel güzel balayınızı yapın.Zaten ne yapsanız bir kusur bulunacak millet memnun olsun diye ne gerek var.Tatlı tatlı eşimle harcarım gezer tozarım evimi dizerim yerinizde olsam.

Bu travmatik gözlemlerden sonra düğün yapmaya benim de gönlüm olmayabilirdi.. aklıma ayşeciğin hayat sevince güzel filmindeki hiçbişeyi beğenmeyen teyze geldi gözünü sevdiklerim şallarını da kendileri getirivereymiş..

Ya aşırı kötü bişey gerçekten ama akraba beyni kıyaslama ve göz belertme üzerine programlanmış.
Benim nişanda da yüzük takıldıktan 3 dk sonra yengem koştur koştur ‘xxx i ( kızı olan kuzenim için ) de çok isteyen var ama kimseyi beğenmiyor’ demişti alakasızca, herkes dumur olmuştu. İçinde tutamadıysa demekki..

O düğünler, o kınalar, o ‘yaşlı göstermiş’ denilen gelin makyajları, ‘ gıy gıy kafam şişti’ denilen eğlence ortamları her daim eleştirilecek.. gene de içimde kalır diyen mutsuz, soğan düşmanı teyzelere rağmen, imkanları ölçüsünde yapsın bence

Bende aynılarını yazdim zaten dikkat ettiyseniz kismet dedim evlenmek marifet degil dedim. Evlenmemek evlenmekten daha da hayirli olabilir hatta. Ben 1 kez evlendim. Hic kimsede düğünüme gelmedi babamin tarafindan.
Bosanmakta bir medeniyettir. Neden kızdınız ki siz ayni seyleri söylemişiz aslında

Ahahahahahha insanoglu bu cig sut emmiş ne düşündüklerini bir bilsek keske beyinlerinin içine girsekte,görsek.
Ya seneler önce boşandılar 15 20 sene oldu hani travmalari varr üzgünler falan desem degil,öteki 2.ye evlendi kocasiyla heryere geziyorlar o da gelmedi. Diğeri evleneceği zaman menfaat ya babama yanaştı ev esyasi falan aldırdı hatta,altinta taktı babam. Sonra boşandı. Boşandığını söylemedi ben tabiki anladım babama söylüyordum baba bu esinden bosanmis saklıyor ne diye sakliyorsa salak falan dedim,babam yine savundu yok kizim haberimiz olurdu dedi. Sonra diger kuzenim dediki dayı o boşandı ohooo babam mor oldu. Babami saymadi adam yerine bile koymadi dugune gelmedi.Birak altini falan dugune gelmedi :) Babam düğünde tekti. Annemin akrabalari tam takır hepsi geldi teyzesinin oğlu bile :) cokta guzel altinlar taktılar falan.
Simdi bu digerleri evlencegi zaman babama yine yanaşırlar para icin menfaat icin ama üzgünüm babamda artik metelik yok 3ün 1 ini görürler hepsinden nefret ediyorum

Sakin ol şampiyon :) acayip irrite oldum yalnız, babanıza da üzüldüm ama o kabullenemiyor muhtemelen sayılmadığını.. onlara kol kanat germek istiyor, amcalık yapmak istiyor ama karşıdaki ekip sinsi ötesi. Benim babam da kendi akrabalarının tuhaflıklarını ve insan kullanma sanatlarını seneler sonra kabullendi ama hala biz bişey dersek savunası tutar, kendi kendine düşünüp sinirleniyor artık neyse ki

Beni anlayan birileri olması guzel acaba bu bir inatlaşma içgüdüsü mu babalardaki :) ayni benim babam :) biz diyince onlara ters geliyor herhalde ama kendilerde gerçeklerin farkında
Birde gelmemesini gectim beni tebrik bile etmediler bir telefon açıp herhalde ben arayacaktim selam kuzen ben evlendim bana hayirli ugurlu olsun Allah beni mesut etsin :) diyecektim kendilere.

Arkadaşım agustos ayinda harikalar diyarinda yemekli düğünle evlendi hepsi 12 bin lira tuttu ve harkulade bir mekan gerçekten. Butcenize gore yerler illa vardir fiyat abarti olmus inanmadim ankara icin. Biz ablam için hisar kasrina baktik orda bile kirmizi et menu kisi basi 60 tl den aza geliyordu pazarlikla... Belki beş yıldızlı otellerde o fiyattir. Kucuk de ilsa düğün isteyin geremirse kendiniz arastirin inanip yaptirmayanin da kiymeti olmuyor.

Gecen sene ankarada oldu dugunum
Nazim hikmet kultur merkezinde
Kirmizi et menülü 400 kisilik 13 bin verdik
Bu sene bi arkadasim ayni salonda yapti 15 bin demisler 400 kisiye
Ama onun butcesi yetmemis 7 bine kuru pastali meyve ikramli yapti
Yaklasik olarak 400 kisiydi yine

Benim dugun yaptigim yer muhtesem dekorasyonlu falan degil
Ama ben sehir ici olmasini bilerek istemedim cevreye rahatsizlik vermemesi icin
Ve trafik sorunu olmasin diye
Orkestralari da vardi ama biz esimin arkadasini solist olarak tuttuk, bisi demediler bu tarz seyler size kaliyor genelde
Ama 45 bin cok gereksiz masraf sakin bulasmayin asiret dugunu falan degilse

Bende ankaraliyim ve şöyle bir gerçek var ankara da halkın %85 i halen düğüne çok ama çok önem verir bu bir gerçek ama nikah ya da düğün sizin tercihini eğer içinizde kalacaksa tabiki düğün olsun bir de acaba hangi semtte bakmış nişanımız salonlara ona göre size fiyatta biseyler önerebilirim
Bu arada sizin gibi hep düğünümü hayal ederdim ve çok şükür istediğim gibi de oldu hiçte pişman değilim düğün yaptığıma ( ankarada genellikle aileler düğün masrafını üstlenir gelinle damat borçsuz evlenir çoğu ailede kp durumuda önemli tabi )

bende ankarada oturuyorum geçen yıl evlendim 600 kişilik yemeksiz bir salon tuttuk 5000 tl ye sadece ikramlılar ve içecekler vardı zaten hepi topu 3 saat süren birşey yemekli olması şart değil bence

Bende nikah sonrasi yemek istemistim.Davetli listesi ve kisi basi yemegi dusununce kina+dugun gibi bisey oldu universitenin sosyal tesislerinde acik havada.Biz de ayri sehirlerdeydik.Nikah sonrasi yemekte kimi davet edicen sorunu oluyor.En yakin arkadaslar,en yakin akrabalar derken fiyat ucmus gitmis.

Merhaba
Okurken aklıma bir sürü alternatif geldi
Mesela yemek değilde 1 dilim börek, sosis, kanepe, sigara böreği, kuruyemiş sarma meyve tabağı olsa?
Yazın dondurma da olabilir
Ara ara servis edilir, kardeşimin düğününde meyve o kdr iyi gelmiştiki oynarken susamıştık yanmıştık
Ben yemekli düğün yaptım, oynamayı hiç sevmiyordum, çok tantana çıkardım şimdi gülüyorum. Kına Düğün derken masalara çıkacak kıvama geldim. Nişanlınızı ikna edin gerisi kolay :)
Yemekli düğünde ise ikna sebeplerim - eşimin para biriktirmiş olması, bugünleri beklemiş olması, 2 tarafında dışarıdan gelen çok misafiri olması gelenlerin çoğunun yakınım olması olmuştu. 2 yıl önce 13 bin lira vermiştik. Beyaz et 600 kişi börek meyve salata servisi olmuştu. Çorba ve ara sıcak menuden çıkarıldı meyve 4 değil 3 çeşit çıktı tanıdıktı fiyat düşmüş oldu. Sonra anladımki düğünüm nadir güzel geçen düğünlerden olmuş, herkes çok keyif almıştı. İlla memnun olmayacaklar, illa kötü geçicek diye bişey yok. Hala bana bizim düğündeki keyiflerini anlatırlar.

Ohaaa 45.000 mi :O bizim burda iyi marka ikonci el araba fiyati insanlarin iki saat oturacagi yere neden o kadar para? Ayrica düğün ankarada sizin memlekette düğünler yemekliymis :) ki bulunduğum şehir kucuk olmasina ragmen salonda en ucuz kuruyemis kuru pasta sonra kola ve su konur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…