Düğün nasıl olmalı..?Ankara..

Memleketinde gönlüne göre düğün yap madem ankarada da nikah yapın 500 kişi hangi salona salt nikah için gelecekse artık.
Çok para harcamak cidden mantıksız ama hiç bir şey de kalmasın içinizde

Aldığınız fiyattan daha yükseğini alabileceğiniz gibi daha düşüğünüde alabilirsiniz

Alınan fiyat kişi sayısı hesap edilince çok yüksek

Eğlence mekanlarını arayın restoranlarla görüşün hatta siz arayın

500 kişiye yemekli düğün olmaz kişi azaltmak zorundalar

O sayıyı 200e düşürün

45 bin fazla geldı bana guzel bır nıkah ardından sevdıklerınle eğlence ... o para kimin cebınden çıkarsa çıksın fazla geldı hem ılla yemeklı mı olmalı ???

Merhaba arkadaşlar nasipse önümüzdeki yaza düğünüm var fakat nasıl olmalı konusunda kararsızız..
Nişanlım önce yemekli düğün sonra acaba sadece nikahmı olsa demeye başladı..hatta bir görüşmemizde annesi nikah en güzeli diye vurgulamıştı..o an fikrimi söylemedim ama ailem düğün olmasını ister elbette..
Farklı şehirlerde yaşıyoruz o ankarada benim yaşadığım şehirde ise, nikah yapanlar genelde 2. evliliğini yapan insanlar oluyor..Tamamen tercih meselesi ama benim gönlümden geçen yemekli güzel bi düğün olmasıydı..

Ankarada son zamanlarda düğünler nikah şeklinde oluyormuş bu durum yadırganmıyormuş yani..Düğün salonu gibi bir salon müzikle giriyosun ve nikah kıyılıyor.sonra en yakınlarınla bi yere yemeğe gidiyosun konsept bu..
Bugün nişanlım aradı ve bi yerden fiyat aldığını söyledi.Düğünde tahmini 500 kişi olacak ve kişi başı 85-90 tl den 45bin lira yapıyormuş..oda bu beyaz et ikramı..kırmızı et olursa 100 lirayı bulur kişi başı 50 bin düğün masrafı olacak..bu rakam bizim için çok fazla..nişanlım bu bilgiyi verip kesin bişey demesede
mantıklı olanın nikah olduğunu söylüyor.Düğün parasını nişanlım vermeyecek muhtemelen babasının durumuda orta halli sayılır aslında bu miktarı karşılayabilirler ama çok gereksiz bi masraf olacağını düşünüyorum bende..Nişanlım onun yerine o parayı başka yerde değerlendiririm demişti..Bende kişi sayısını azaltmayı önerdim 200-300 kişi belki..ama o bunun mümkün olmıcağını birini çağır öbürünü çağırma olmaz dedi malesef..

Bizde ise genelde yemekli ve mevlitli düğünler olur fakat ben ne mevlitli nede saçmasapan müziklerle dolu düğünleri seviyorum..Nişanlımda eğlenceli oynamalı düğünleri sevmediğini söyledi.Ben asla oynamam diyor kendisi biraz ağır abidir:) Sizce bir düğün güzel müziklerle belki bi gösteriyle oyun havası çalınmadan planlanabilirmi?Biraz alışılmışın dışında enstürmantel müziklerle belki sade şık misafirlerin memnun kaldığı bir düğün hayal etmiştim..
Sizce ne yapmalıyım?Önerilerinize açığım:)
İlla düğün yemekli olmak zorunda mı? Bu zamanda helede 45 bin çok fazla.

Kokteyl şeklinde yapın sizde küçük ikramlar klasik müzik şık bi salon taş çatlasın 10 bin falan tutar

Bir tanıdığım bu yaz evlendi. Salon yemekliydi. Merkezde biryer değildi salon. Türk sanat müziği söylediler canlı gayet hoş oldu. Mekan çok temizdi. İkramlar ve servis de çok hoşuma gitti. Dilerseniz özelden ismini yazarım. 16 bin gibi bir fiyata tutulmuş.
Gerçi bana kalsa nikah yeterli. Benim yemekli oldu takilarim oraya gitti biz çok zorlandık. Şimdiki aklım olsa kesinlikle nikah yapardım sadece.

Evlenmeden önce sade nikah istemiştim ankaradayım bi otelde piyano eşliğinde giriyosun salona nikahın kiyiliyor sadece sonra ailecek yemek falan olabilir dedim. Eşim kabul etmedi çalgılı çengili olacak dedi iyi hadi dedim benim için hava hoş dedim. Düğün çok güzeldi ama bi grup alk9l yok diye küstü evet evet küstü ve düğünü erken terkettiler. Memnun edemeyeceğiniz insanlar için para dökmek ne bileyim. Şuan eşim de evet keske nikah olsaydi der konuşunca bu konuyu. O parayla yurtdışına balayına da gidilebilirdi ya da eşya borçlarına harcanabilirdi. Gelmiş geçmiş zaman 9 yıl oluyor. Sizi anlıyorum düğün istemeniz çok doğal sizin de hakkınız. Soyle bisey yapabilirsiniz 500 kişi de çok gerçekten çünkü nikah ve kokteyl tarzında olabilir 3 yıl önce kayınbirader öyle evlendi ve çok şık bir nikah oldu müzik eşliğinde girdiler nikah kıyıldı sonra ilk danslarını yaptılar davetlilere de alıştırmalık tarzı seyler ikram edildi yüksek masalarda kir nikâhıydı. Sonra tüm arkadaşlarıyla yemeğe çıktılar. Bence temizdi güzeldi. Ya zaten düğün ilk salona giriş ilk dans ve nikahtan ibaret sonrasında göbek aticam diye cidden o para verilmez sayınız az olsa hadi neyse. Zaten herşey pahalandı malesef böyle bir döneme denk gelmis düğününüz bence ortayı bu şekilde bulabilirsiniz.

Madem dügün sevmiyorsun, o zaman nişanlinin fikri güzel. Nikah yapip ondan sonra canli müzik olan bir restorana geçersiniz en yakinlariniz ile.

Yoksa 45bin bir dügün için cidden saçma. Bunun daha ev, eşya kismi felan var.

Ve 500 kişi cidden fazla. Insan eğlenemez bile. O dügün gelen %70 dedikodu için gelir, sizi gerçekten sevdiklerinden dolayi değil.

valla ben düğün yapmadım. gelinliğimi giyip nikahımı kıydım. düğüne gidecek olan parayı da balayında falan çatır çatır yedim. düğünde gerginlik stres bir gecelik olay milleti eğlendir sadece. ama kendin için tatilin için harcansa ya da başka bişey için daha mantıklı bence

Düğünüm yemekli oldu. 2.5 sene önce, İstanbulda. 1.500 kişiden fazlaydı, haliyle ciddi bir para ödedi kayınbabam. Ben hala pişmanım onlar adına. Bence nikah candır.. Başkaları yiyip içip kalkıp gidecek diye çuvalla para dökmeyi aklım almıyor.

Tesislere de bi bakın derim
Polis evi ögretmen evi askeriye vs tanıdık varsa oralar cok uygun oluyor
Birde gelen kitle acaba harcadıgınızı karsılayacak mı
En kötü nikah salonlarında kokteyl oluyor artık öyle birşeyde yaptırabilirsiniz madem oynanmayacak

Merhaba arkadaşlar nasipse önümüzdeki yaza düğünüm var fakat nasıl olmalı konusunda kararsızız..
Nişanlım önce yemekli düğün sonra acaba sadece nikahmı olsa demeye başladı..hatta bir görüşmemizde annesi nikah en güzeli diye vurgulamıştı..o an fikrimi söylemedim ama ailem düğün olmasını ister elbette..
Farklı şehirlerde yaşıyoruz o ankarada benim yaşadığım şehirde ise, nikah yapanlar genelde 2. evliliğini yapan insanlar oluyor..Tamamen tercih meselesi ama benim gönlümden geçen yemekli güzel bi düğün olmasıydı..

Ankarada son zamanlarda düğünler nikah şeklinde oluyormuş bu durum yadırganmıyormuş yani..Düğün salonu gibi bir salon müzikle giriyosun ve nikah kıyılıyor.sonra en yakınlarınla bi yere yemeğe gidiyosun konsept bu..
Bugün nişanlım aradı ve bi yerden fiyat aldığını söyledi.Düğünde tahmini 500 kişi olacak ve kişi başı 85-90 tl den 45bin lira yapıyormuş..oda bu beyaz et ikramı..kırmızı et olursa 100 lirayı bulur kişi başı 50 bin düğün masrafı olacak..bu rakam bizim için çok fazla..nişanlım bu bilgiyi verip kesin bişey demesede
mantıklı olanın nikah olduğunu söylüyor.Düğün parasını nişanlım vermeyecek muhtemelen babasının durumuda orta halli sayılır aslında bu miktarı karşılayabilirler ama çok gereksiz bi masraf olacağını düşünüyorum bende..Nişanlım onun yerine o parayı başka yerde değerlendiririm demişti..Bende kişi sayısını azaltmayı önerdim 200-300 kişi belki..ama o bunun mümkün olmıcağını birini çağır öbürünü çağırma olmaz dedi malesef..

Bizde ise genelde yemekli ve mevlitli düğünler olur fakat ben ne mevlitli nede saçmasapan müziklerle dolu düğünleri seviyorum..Nişanlımda eğlenceli oynamalı düğünleri sevmediğini söyledi.Ben asla oynamam diyor kendisi biraz ağır abidir:) Sizce bir düğün güzel müziklerle belki bi gösteriyle oyun havası çalınmadan planlanabilirmi?Biraz alışılmışın dışında enstürmantel müziklerle belki sade şık misafirlerin memnun kaldığı bir düğün hayal etmiştim..
Nikaha 500 kisiyi davet edin.organize edeceginiz dugun yemegine daha az kisiyi davet edin.yemekte herkes olmak zorunda degil.en yakin akraba arkadas vs... Davetiyeleri ona gore bastirirsiniz bitti gitti.500 kisi icin yemekli dugun cok masrafli olur ama kucuk 100 -150kisilik bir organizasyon gizel olur.gelin istiyorsa dugun gelinin istedigi gibi olmali arkadasim.omur boyu icinizde kalir.mutluluklar

Göksu parkında güzel yemekli düğün yapılan mekanlar vardı buyuk şehir belediyesinindi galiba. Tamamen sallıyor da olabilirim ama vardı gibi ya orada mi pahaliymis. Ya da buyuk şehire ait yerler vardı sanirim düğün falan yapılan bi arastirsaniz. Polisevi ogretmen evi vs. De araştırın.

Yemekli olmasi sartmi kokteyl tarzi olsa daha iyi bence.yemekli dügünlerde millet bogazinin derdine düsüyo gibi geliyo bana hep.

Banada çok saçma geldi. bide o insanlar için yıllarca o düğünün borcunu ödeyeceksiniz. onlarda eve gidince ne diyecekler biliyo musunuz. yemekler bok gibiydi dicekler. kimse hiçbişey beğendiremezsiniz. düğün olsun tabi ama ikramlı olanı daha mantıklı bence kuru pasta meyve kuruyemiş çerez gibi.

Düğünüm yemekli oldu. 2.5 sene önce, İstanbulda. 1.500 kişiden fazlaydı, haliyle ciddi bir para ödedi kayınbabam. Ben hala pişmanım onlar adına. Bence nikah candır.. Başkaları yiyip içip kalkıp gidecek diye çuvalla para dökmeyi aklım almıyor.

Yoldan geçenleri mi çevirdiniz 1500 kişilik düğün nedir? :KK53:

Düğüne verilen paraya acıyorum, gerçekten gereksiz
350 kişilik bir düğün yaptık yemekli, onca masraf onca emek, yorgunluktan bir halt anlamadım
Böyle bir organizasyon olacaksa kıytırık bir yerde olmaz, iyi bir yerde de nişanlınızın verdiği rakamlara ancak ortalama bir davet olur, vallahi yazık. Dünyanın parasını verdik, organizasyonla ayrı uğraş, her şeye koştur, kimsenin gönlü olmuyor orası ayrı, değmez, çok pişmanım. Bizim yaşımız kemale ermiş, cebimizde de paramız vardı, düğünü biraz inattan yaptık ama gençlere asla diyorum, hele de borçla yapılacaksa, yazıktır, o paralara mis gibi bir araba alırsınız daha iyi. Nikah ve sonrasında çok yakınlarla 30-40 kişilik bir yemek tamamdır.

Yemeksiz yap sende yani milletin karnını mu doyurmaya o kadar para vericeksin?? Yemekli yapmak şart mı ver önlerine çerezi kolayı gerisi elleme :halay:

düğün sevmem ben.olacaksa bile kısa olmalı.sadelik isterim.nikahtan sonra bir yarım saat kırkbeş dakikalık, klasik müzikli, küçük pasta ve içecek ikram edilen bir resepsiyon mesela benim için makbul...

X