Düğün Meselesi

Bizim anlaşamadığım konu o kadar çok değil aslında genel olarak anlaşıyoruz da bazı şeyleri biraz inat gerçi bende inatımdır biraz ya bakalım
ama dugun dedigin sey cok onemli hayay görüsünü yansıtıyo bence yarın seni kısıtlarsa hosuna gidicekmi yada bi erkek icin neden kendini kısıtlayasasın

Bence ilişkinizi gözden geçirmeden, ne ile karşılaşacağınızdan emin olmadan adım atıyorsunuz gibi geldi.
Kaldı ki ailenin biricik evladı olarak, hakkınızda hayırlısı olsun diyebiliyorum sadece.

Aslında oynamayı dahi bilmem düğün olayını da sevmem ama ben ailemden yana açtım bu konuyu
oynamak vs istemiyosanız nikah yapın geçin.

mevlut çok saçma. bi ton insan geliyo oraya ve inanılmaz sıkıcı geçiyo. üstelik kapalı değilsiniz. açık oturamayacaksınız. anlamsız yani

Mevlüt evde de okutulabilir ama düğün öyle değil. Bir kere oluyor ,ya hep içinizde kalırsa....
kalacağını zannetmiyorum çünkü düğün sevmiyorum hani oynamayı bilmem akraba dışında düğüne gitmeyen biriyimdir kendim için değil ailem için düşünüyorum

Mıknatıs gibiymişsiniz. Zıt kutuplar birbirine çeker ya hani. İşte yine kadını kendi kalıplarına çekmeye çalışan yurdum erkeği. Ben düğünü, kınayı zaten çok benimseyen biri değilim ama belli ki adam, evlendiğinde seni kendi kalıplarında yavaş yavaş yoğuracak; siz yoğrulmaya hazırsanız bizim bir şey söylememiz doğru olmaz.

Mıknatıs gibiymişsiniz. Zıt kutuplar birbirine çeker ya hani. İşte yine kadını kendi kalıplarına çekmeye çalışan yurdum erkeği. Ben düğünü, kınayı zaten çok benimseyen biri değilim ama belli ki adam, evlendiğinde seni kendi kalıplarında yavaş yavaş yoğuracak; siz yoğrulmaya hazırsanız bizim bir şey söylememiz doğru olmaz.
7 yıllık ilişkimiz de tek anlaşamadığımız nokta bu aslında nişanı kendi ailemin istediği gibi yaptım piste çıkıp oynayan pek fazla olmadı orda sinir olmuştum.

Mevlutlu düğüne bir kere katıldım, babamla gitmiştik. Kadınları erkekleri ayrı oturuyorlarmis. Kocakarılarla aynı masada,bı başima oturup kalmıştım
Tek kelimeyle igrencti.

Ben olsam kabul eder mıydım bilmiyorum... İstersen şeye ikna et... Evlendikten sonra şöyle bütün akrabaları çağıracağıniz güzel bir mevlüt organize edin.
Hem mevlutlu düğünde istediğiniz gelinliği giyinebilecek misiniz? Madem aciksiniz
Boğazlı - kollu bir gelinlik mi diktireceksiniz?
Çünkü mevlutte degajenizin-omuzlarinizin-kolunuzun açık olması falan hoş karşılanmaz.
Valla bilemiyorum, karar sizin.
Düğün günü usulen kapandığınizda 'ay kızıma maşallah,Allah kapandığın günleri de nasip etsin, tü tü tü' tepkileri almanız olası, ve sonraki günlerde alttan alta bu baskıyı çok duyarsınız gibi geliyor. Karşınızda düğünü bile mevlutlu yapmak isteyecek kadar böyle şeylere değer veren bir aile var çünkü (bu kötü birşey demiyorum. Sadece size uyar mı?)

peki siz kapalı değilsiniz. adam mevlutlu düğün istiyo. arada uçurum var gibi. ilerde kısıtlamayacağı ne malum?
hani öyle kısıtlama yapan biri değildir genel olarak kafa yapımız uyuşur. Yani burdan pek gözükmüyor ama 7 senede tanıdığım kadarıyla anlaşamadığımz bir konu çıkmadı bu güne kadar bunda da ikimizde ses şamata pek sevmiyoruz o yüzden de böyle bir şey istiyor hemen 2 saatte olsun bitsin istiyor

hani öyle kısıtlama yapan biri değildir genel olarak kafa yapımız uyuşur. Yani burdan pek gözükmüyor ama 7 senede tanıdığım kadarıyla anlaşamadığımz bir konu çıkmadı bu güne kadar bunda da ikimizde ses şamata pek sevmiyoruz o yüzden de böyle bir şey istiyor hemen 2 saatte olsun bitsin istiyor

sanırım sen aile baskısı ile çalgılı düğün istiyosun, o da kendi aile baskısı ile mevlutlu düğün istiyor.

müstakbel eşinle konuşsan. masrafa en gerek var nikah yapalım olsun gitsin ben zaten açık biriyim çok yadırganır bu durum desen. yok ama illaki istıyorsa adil davranmak gerek kına nişan sizin istediğiniz gibi olduysa mecburen düğün de onların istediği gibi olmalı haksızlık olur. eğer mevlütlüü olursada kafanıza kırmızı allı pullu düğün çemberleri oluyo ya ondan takarsın geliniğin üstünede pelerin gibi etol alırsın.

Mevlutlu düğüne bir kere katıldım, babamla gitmiştik. Kadınları erkekleri ayrı oturuyorlarmis. Kocakarılarla aynı masada,bı başima oturup kalmıştım
Tek kelimeyle igrencti.

Ben olsam kabul eder mıydım bilmiyorum... İstersen şeye ikna et... Evlendikten sonra şöyle bütün akrabaları çağıracağıniz güzel bir mevlüt organize edin.
Hem mevlutlu düğünde istediğiniz gelinliği giyinebilecek misiniz? Madem aciksiniz
Boğazlı - kollu bir gelinlik mi diktireceksiniz?
Çünkü mevlutte degajenizin-omuzlarinizin-kolunuzun açık olması falan hoş karşılanmaz.
Valla bilemiyorum, karar sizin.
Düğün günü usulen kapandığınizda 'ay kızıma maşallah,Allah kapandığın günleri de nasip etsin, tü tü tü' tepkileri almanız olası, ve sonraki günlerde alttan alta bu baskıyı çok duyarsınız gibi geliyor. Karşınızda düğünü bile mevlutlu yapmak isteyecek kadar böyle şeylere değer veren bir aile var çünkü (bu kötü birşey demiyorum. Sadece size uyar mı?)
benim katıldığım düğünde herkes bir oturmuştu mevlütler ilahiler semazen gösterisi pasta kesme işte takı olayı böyleydi. hatta arkadaşı da böyle yapmıştı kız da açıktı uzun şal başına da örtü örtmüşlerdi. Ama o kapalılık mevzusuna biraz bende aklıma takılmıyor değil

X