Düğün masrafları

O zaman salonu onlar alsa bizde yatak odası alırız o şekilde olabilir
Eger kiraya cikacaksaniz..
Oturma odasini hic yapmayin derim..o.odasi cunku ilerde cocuk odasina donecek..
Siz y.odasi +mutfak : artik nasil anlastiysaniz
Onlarda salon takimi alsin

Bir üstte de yazdım, kız tarafının payına düşen sizin aldıklarınız değil ki. Yatak odası, beyaz eşya, ev tekstili ve mutfak sizin almanız gerekenler.

Peki bunu neye göre karar verdiniz?? Siz öyle biliyorsunuz diye tüm insanlığa mal olmuş, farzmış gibi söylemeniz çok garip.

Sonrada biz kız tarafı olarak herşeyi 4*4lük yaptık, erkek tarafı hiç bişey yapmadı, herşeyimizi nişanlım tek yaptı olur.
Sen neyapiyorsun. Hiç birşey, çünkü gelirim yok. Peki

Ne yapacakmış o mu yapsın düğünü?? Adamın soyadını niye alıyor o zaman. Adam bizim soyadımızı alsın

Valla canım benim burada ki cevaplara şok oldum bu cool, özgür kadın halleri bi tuhaf. Bizler Avrupalı değiliz. Olması gerekenler şu şu demek de çok saçma herkes ne biliyorsa öyle yapsın, karşılıklı öyle anlaşılıyorsa sorun yok.
Kadınım ben değerli olan benim. napıcaktım hem soyadımı değiştircem hem de adama düğün yapıcam.
Neysee araba konusuna gelince alsın bence kendi üzerine yapıyor sizin olacak madem sorun yok birikim olur. 50 bin büyük kısmı idare eder azımsanacak bi para değil. Ama hepsine yetmez. Düğünde gelen takılar olur onlar ne olacak mesela? Sonraa birde A dan Z ye her şey hemen alınacak diye stres yapma bence bazı şeyler sonra da alınır ben de yakında nişanlancam böyle yapmayı düşünüyorum oturma odası yapmayacağım mesela, sonra TV sonra alabiliriz diye düşündüm pek izlemem çünkü. Bunlar halledilir şeyler birbirinizi kırmaya değmez zamanlada olur. Her şey gönlünce olsun inşallah çok mutlu ol..

kendinizi düğünle, eşya ile değerli görmeniz çok acı.
Düğün dediğimiz 1 gün, eşyanın ömrü 10 sene. Bunlarla ölçüyorsanız değerinizi üzüldüm size.

Düğün dediğimiz 1 gün, eşyanın ömrü 10 sene. Bunlarla ölçüyorsanız değerinizi üzüldüm size.

Sonra da yalandan başlık parasına karşı çıkıyorlar işte, modern zaman başlık parası bu da, ne farkı var?

Neden değer göstergesi olsun ben konu sahibi arkadaşıma alsınlar 50 bin sana yetmez mi diyorum?
Ama herkes üstüne düşeni bilsin kadın kadınlığını, erkek erkekliğini.

Orta yollu ihtiyacı olan şeyleri seçerler konuşurlar anlaşırlar. Damat beyin bütçesi kısıtlıysa ona göre seçimler yaparlar. Ama gidip de kadına sen yap denilmez

kadınım ben değerli olan benim demişsiniz ya onun için dedim.
Değeriniz bukadarmı düşük gerçekten. Eve alınan eşya, düğünde takılan takılar kadarmı.
Ha ayrıca bal gibide kadına sen yapda denir. Adam kendi kendine evlenmiyor, gelin hanımda aman eviminde hiç birşeyi eksik olmasın, aman düğünüm şöyle olsun, balayınada gidelim vs diye isteklerini sıralıyorsa gayet tabii kadında yapacak üstüne düşeni.
Yapmasa, yapılan kadarı ile idare eder, değerim bukadarmıydı diye üzülür ömrü boyunca.
Bana hava hoş.
Ha soy isiminizde eşinize verebilirsiniz, var öyle hukuki hakkınız. Mutluluklar size de.

Sonra da yalandan başlık parasına karşı çıkıyorlar işte, modern zaman başlık parası bu da, ne farkı var?

Aaaa lütfen başlık parası nekadar ilkel nekadar banal öyle.
Burdaki konu o değil, değeri kadar eşya alınması söz konusu.
Başlık parasında ağırlınca altınmıydı sanki. Öyle birşey duymuştum.
Ama haklısınız ikiside kadına verilen değerin ölçütü.
Başlık parasını kavramını küçümserken, kızlarımız kendi kende eşyalara göre değer biçmeye başlamışlar

Bu düşünce yapılarının sebebi çok fazla derin herkesin bakış açısı yaşadığı kültür farklı. Siz eş adayınızdan daha fazla harcama yapın, diğeri hiç bir şey yapmasın vs. Herkes anlaştığı şekilde yapar. Nişanlısıda kabul etmesin ona düğün yapacak kadınla evlensin.

Demem o ki burada başka bi soru sormuş sıkıntılı bi insana gayet gereksiz ilerisini gerisini bilmeden sende çalış, düğün isteme, 30 bine araba mı var gibi şeyler söyleyerek azar çekmek garip ve saçma.

Özelde çalışırsam şöyle bir durumda var benim bölümümde çok kalabalık bir ortam olmuyor. Bi erkekle sadece ben aynı büroda olabilme ihtimalim oluyor

yani 1 erkekle çalışmanız sakıncalı mı ? ben olsam bunu hakaret olarak algılarım. ilişkinizi yargılamak haddime değil ama nişanlınız hiç mi kadınlarla çalışmıyor da size 1 erkekle aynı büroda olacağınız için engel koyuyor ?

gerçi sıkıntı olsa evlilik yoluna girmezdiniz elbette.. sadece bana göre bu, şahsıma hakarettir. o nedenle anlayamıyorum sanırım.

1. Benim eş adayım yok, zaten 15 senedir evliyim.
2. Burda verilen akılları beğenmiyorsanız, siz daha güzel akıllar verin konu sahibine yardımcı olun.

neden denilmez ? kadın süs bebeği mi ? o evde yaşayacaksa kadın da elini taşın altına koymalı..
demin böyle düşünenlere avrupalı diye laf çarpmışsınız ama bilin isterim, avrupalı değil bizzat anadolu kadını yuvasını eşiyle didinerek kurar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…