Düğün istemiyorum ama küçük bir eğlence olsun

PAPATYA1965

Guru
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2011
161
78
Arkadaşlar merhaba daha önceki konumda bir adamla akraba aracılığı ile tanıştım eşi ölmüş bir kızı var henüz okula gitmeyen herşeyi kabul ettim buda benim sınavım dedim o kız çocuğuna bakıcaktım anne olamasamda annesi gibi kokmasamda ona her konuda destek olmayı istedim ben bu evlilik işini kışa kadar yaparız diye kendi kendime plan yaparken adam bir yıla kadar herhangi bir süre vermeden birbirimiz tanıyalım dedi düğün yapmam dediki zaten bende istemiyorum çünkü hem ikinci evliliğim hem de onun eşi öldü diye üzülmesini istemiyorum fakat şöylede bir durum var adamın face inde hala eşi ile olan sarmaş dolaş resimleri var yanlış anlaşılmak istemem sizler tarafından fakat benimde kendime göre düşüncelerim çevrem arkadaşlarım var bana faceden istek göndermek istediğini söyledi ama kabul etmedim çünkü eşi ile olan resimleri duruyor tabi ben bunu dile getirmedim ama içimden de artık söylemem gerektiğini fakat bunu nasıl söyleyeceğimi bilemiyorum ikincisi düğün istemiyorsun ama ben ufak bir yemekli eğlence istiyorum ama bunuda söyleyemedim düğünü bende istemiyorum ama nikah sonrası bir kutlama iyi olmazmı cenaze evinemi giriyorum zaten ilk evliliğim olmaz olsun cenaze evinden farksızdı hiç bir akrabam düğünümde değildi eğlenmedim yüzümde gelin makyajım bile yoktu hatta kına günü iki tarafta birbirine girip kadınlı erkekli dövüş kavga ettiler ve benim akrabalarım anne baba hariç kimsem yoktu hiç oynamadım ağladım düğünde cenaze evi gibiydi şimdide bu adam tamam onuda anlıyorum ayıp ele güne karşı düğün ama nikah olsa yakın üç beş kişi birlikte kutlasak diye düşündüm bunuda dile getiremedim yada ufak bir tatil konuyu kimseye anlatamıyorum bana bir yol gösterin neolur bu adamın niyeti tam olarak nedir biz düzen kurmak mı neden konuyu uzatmaya çalışıyor kırk yaşındayım neredeyse bir çocuğum bile yok ve anne olmak istiyorum ama bunları söyleyemedim

Merhaba, öncelikle beyefindiye hak vermeyi bi kenara bırakın. Eşi ölmüşse ve hala yas tutuyorsa evlenmeyiversin. Kızın ve kendine hizmetçi değil, kızına abla kendine de hayat arkadaşı alıyor. Ne demek düğün istememek. Belli ki içinizde ukde kalan şeyler olmuş. Benim öyle bi durumum olsa düğün de isterim gelinlikte.. ayıp değil günah değil.. lütfen tavizli yola çıkmayın...

Bence her şeyi oluruna bırakmışsın sen. Bu benim sınavım vs ile olmaz ki, senin hayatın bu. seçim şansın var, isteklerin var, istemediğin şeyler var... Sen ara bu kişiyi bak yarın pazar. Dışarda bi buluşun bi çay kahve için ve konuşun her şeyi. Eşi vefat edeli ne kadar oldu acaba bu da önemli. Buraya yazdığın her şeyi onunla konuş önce. Sonra gel ne dedi tartışırız aramızda. Kilit sorularını sor, ve isteklerini sırala. Sonra onu dinle. Konuşsun anlatsın o da kafasındakileri. Asıl amacı ne anlarsın o zaman

Tüm ayrıntıları konuşmadan olmaz.
Kutlama yapmak hakkınız. Düğün derneği de elaleme karşı ayıp olur düşüncesiyle istemiyorsanız ama içinizden yapmak geliyorsa o da olmaz.
Ne istiyorsanız açıkça söyleyin.
Ölmüş eşi ile fotoğraflarına ben karışmazdım kadın vefat etmiş , Allah rahmet eylesin. Ama size eşi gözüyle bakamıyorsa, arkadaşın dediği gibi bakıcı istiyorsa çok kırılırsınız.
Tam niyetini açıkça sorarak öğrenin,

Eski eşi öleli iki yıl olmuş çocuk beş yaşında kışa okula başlayacak fakat benim anlamadığım akraba vasıtası ile görüşüyorsun benim akrabalarım biliyor bir kaç kişi seninle ben sevgili değilimki bir yıl gezelim tozalım şaştım kaldım

Evlenince seninkini koyar rahmetliyle resimleri olabilir tamamen hayatından çıkarmasını beklemek yanlış olur. Yavaş yavaş bazı şeyler. Ayrıca isteklerini açık açık soyleyemiyorsan evlilik için de erken sanki. Yaşım geldi evlenmem gerek anne olmak istiyorum diye 2. bi hata yapma aman.

Herşeye şimdiden olur derseniz yarın itiraz hakkınız olmaz.eğer hala yas tutuyorsa evlenmesin.isterseniz düğün bile yaparsınız kim karışır.nikahtan sonra eğlence istiyorsanı yapın.ikinci evliliğiniz risk almayın artık kafanıza uyarsa yapın uymazsa bekar kalın hayatınızı yaşayın.çocuk işini önceden konuşun belki kendi çocuğu var diye onuda istemez.

Aracı vasıtası ile tanıştırılmışsınız da iş tanışmaktan öteye gidememis ki..

Ne ortada birbirinizi tanıma durumu söz konusu ne de bir ilişkiye başladık diyebileceginiz bir samimiyet var..

Ortada olan tek sey adamın usulen çocuğuna bakacak birinin gerekliliği ve onun olur-olmazları..

1 seneden önce evlenmemek mantığı birbirinizi tanımak adına ise eğer doğru bir karar,şimdi evlenelim dese daha beklentilerinizi bile söyleyemediginiz birine tamam mı diyeceksiniz?

Bir önceki evliliginizdeki hataya düşmekten fazlasını yaşar,azinı yasamazsiniz..

Arkadaşlar merhaba daha önceki konumda bir adamla akraba aracılığı ile tanıştım eşi ölmüş bir kızı var henüz okula gitmeyen herşeyi kabul ettim buda benim sınavım dedim o kız çocuğuna bakıcaktım anne olamasamda annesi gibi kokmasamda ona her konuda destek olmayı istedim ben bu evlilik işini kışa kadar yaparız diye kendi kendime plan yaparken adam bir yıla kadar herhangi bir süre vermeden birbirimiz tanıyalım dedi düğün yapmam dediki zaten bende istemiyorum çünkü hem ikinci evliliğim hem de onun eşi öldü diye üzülmesini istemiyorum fakat şöylede bir durum var adamın face inde hala eşi ile olan sarmaş dolaş resimleri var yanlış anlaşılmak istemem sizler tarafından fakat benimde kendime göre düşüncelerim çevrem arkadaşlarım var bana faceden istek göndermek istediğini söyledi ama kabul etmedim çünkü eşi ile olan resimleri duruyor tabi ben bunu dile getirmedim ama içimden de artık söylemem gerektiğini fakat bunu nasıl söyleyeceğimi bilemiyorum ikincisi düğün istemiyorsun ama ben ufak bir yemekli eğlence istiyorum ama bunuda söyleyemedim düğünü bende istemiyorum ama nikah sonrası bir kutlama iyi olmazmı cenaze evinemi giriyorum zaten ilk evliliğim olmaz olsun cenaze evinden farksızdı hiç bir akrabam düğünümde değildi eğlenmedim yüzümde gelin makyajım bile yoktu hatta kına günü iki tarafta birbirine girip kadınlı erkekli dövüş kavga ettiler ve benim akrabalarım anne baba hariç kimsem yoktu hiç oynamadım ağladım düğünde cenaze evi gibiydi şimdide bu adam tamam onuda anlıyorum ayıp ele güne karşı düğün ama nikah olsa yakın üç beş kişi birlikte kutlasak diye düşündüm bunuda dile getiremedim yada ufak bir tatil konuyu kimseye anlatamıyorum bana bir yol gösterin neolur bu adamın niyeti tam olarak nedir biz düzen kurmak mı neden konuyu uzatmaya çalışıyor kırk yaşındayım neredeyse bir çocuğum bile yok ve anne olmak istiyorum ama bunları söyleyemedim
aynen burda anllatığın gibi konuşabilirsin eş adayınla. ama eşinin fotolarını lütfen kıskanma, o insan bu dünyada bile yok. ben senin yerinde olsam, o fototlara beğeni bile yapardım ki eş adayın bundan inanaılmaz mutluluk duyar ve sana olan sevgisi artardı..bizim bir tanıdık aynı şekilde, eşiyle birlikte, eski ölmüş eşinin mezarını bile ziyarete giderdi. bu çok insani ve olgun bir davranıştır bence...ama diğer türlü davranırsan, adamın gözünde küçülürsün.. kadının ölüm günlerinde mesela hayır yapar dağıtırsın mesela, eşin ve kızın ne kadar mutlu olurlar. Tandıklarınıza gelince, herkes kendi işine baksın. yeni eşiniz hemen sizi buldu diye, eşinin resimlerini kaldırsaydı, çokmu karekterli biri olurdu...bnm gözümde olmazdı mesela...herzaman iyi niyetli ve anlayışlı olursanız, kazanan siz olursunuz. mutluluklar dilerim.

İlk evliliğinizde yüzünüz gülmemiş, mutluluk sizin en doğal hakkınız. İçinizde kalmasın eğlenmek hakkınız. Karşınızdaki kişi bende güven uyandırmadı; sanki duygusu yok ve ne istediğini bilmiyor gibi.

Resim konusuna gelince ben de yadırgarım. Nedeni; elbette eşine saygı duyarım, hiç olmamış gibi olmaz ama yeni bir sayfa açılacaksa yeni bir hesap açsın o şekilde olmaz... Ben saygıyı çok önemsiyorum. Karşımdakine saygı duyuyorsam bana da saygı duyulacak...Resimleri albümünde saklamalı, hatta kızı için özel bir albüm yapmalı onun eşi vefat etmişse o yavrunun da annesi vefat etmiş sonuçta. İleride elinde annesine dair fotoğraflar kalacak bu önemli... ama koloni gibi aynı face sayfasında bulunmam o şekilde...

İlk evliliğinizde yüzünüz gülmemiş, mutluluk sizin en doğal hakkınız. İçinizde kalmasın eğlenmek hakkınız. Karşınızdaki kişi bende güven uyandırmadı; sanki duygusu yok ve ne istediğini bilmiyor gibi.

Resim konusuna gelince ben de yadırgarım. Nedeni; elbette eşine saygı duyarım, hiç olmamış gibi olmaz ama yeni bir sayfa açılacaksa yeni bir hesap açsın o şekilde olmaz... Ben saygıyı çok önemsiyorum. Karşımdakine saygı duyuyorsam bana da saygı duyulacak...Resimleri albümünde saklamalı, hatta kızı için özel bir albüm yapmalı onun eşi vefat etmişse o yavrunun da annesi vefat etmiş sonuçta. İleride elinde annesine dair fotoğraflar kalacak bu önemli... ama koloni gibi aynı face sayfasında bulunmam o şekilde...
Bende öyle düşündüm desem işte bir cd falan yapıp ileriki günlerde kızına verir bende antipati uyandırmadı kıskançlık değil sadece hoş durmaz diye düşünüyorum

Ban yememek için çok kısa bir yorum yapacağım olmayan bir şeyi zorla oldurup üstünden gelemeyeceğiniz şeyleri kendi rızanızla kabul edip kader kısmet sınav demeyin bence seçimi yapan sensin ama ileride sorun çıkarsa e allah vermiş sınav olmasın sonu gönlü olmayan adamı sizde boşverin

Bende öyle düşündüm desem işte bir cd falan yapıp ileriki günlerde kızına verir bende antipati uyandırmadı kıskançlık değil sadece hoş durmaz diye düşünüyorum
Benim de kastım zaten kıskançlık değil asla kıskanmazdım ama saygı duyulmasını isterim ve hoş karşılamam. Siz eski eşinizle fotoğraflarınızın olduğu sayfaya yeni eşinizi ekler misiniz? hayır tabiki... bu da öyle birşey. O hesabını ileride kızı için de tutabilir çok da ince bir düşünce olur ama ikinci evlilik düşünüyorsa ben kabul etmem, sizin de dediğiniz gibi kendinize göre bir çevreniz var hoş olmaz....

Bence her şeyi oluruna bırakmışsın sen. Bu benim sınavım vs ile olmaz ki, senin hayatın bu. seçim şansın var, isteklerin var, istemediğin şeyler var... Sen ara bu kişiyi bak yarın pazar. Dışarda bi buluşun bi çay kahve için ve konuşun her şeyi. Eşi vefat edeli ne kadar oldu acaba bu da önemli. Buraya yazdığın her şeyi onunla konuş önce. Sonra gel ne dedi tartışırız aramızda. Kilit sorularını sor, ve isteklerini sırala. Sonra onu dinle. Konuşsun anlatsın o da kafasındakileri. Asıl amacı ne anlarsın o zaman

Henüz yasını tamamlamamışsa yeni hayat icin adim atıp senin hayatını da alt üst etmeyecek. Bence bu iliski üzerine aklı selim olarak tekrar düşün.

Yarın buluşup konuşacağız kırmamak için kelimelerimidüşünerek konuşuyordum ama yarın kendi fikirlerimide söyleyeceğim olmaz sa olmasın bu gönül neler atlatmadı dün sabaha kadar uyuyamadım kafama takıldı konuşmaları

X