Gereksiz turk gelenekleri...
Nasil yok..tamamen turk ...daha dogrusu turk kurt dogu toplumlarinda var...bir fransiz gidip otelde kalir sozu bile edilmez..Türk geleneklerinde böyle şeyler yoktur, bu tamamen insanların kafa yapılarıyla dusuncesizlikleriyle alakalı bi durum.
allah sabır versin nasıl katlandınız ya?ilk açıklamanızı okuyaraktan söylüyorum, siz yine iyisiniz. Benim düğünüm olacağı vakit eşimin 13 kişilik ailesi düğünden 1 hafta önce gelerek düğün gecesi de dahil olmak üzere 2 hafta benim evde kaldılar o da yetmiyormuş gibi 2 haftanın sonunda hep birlikte eşimin ailesiyle 2 aylık memleket ziyareti. Çok zor bir durum 3 yılı geçti ama hala etkisi ilk gün ki gibi yıpratıcı... Zor bir durum. Benim ailem akrabalardan 3 ayrı ev ayarlayarak çare ürettiler ama bu insanlar biz yabancı evde yapamayız diyerek gelin evine, odasına kadar sızdılar. Bende etkili olmadı ama siz alternatif ev ayarlamayı deneyin. Belki sizinkiler anlayışlı çıkarda işe yarar bu yöntem.
Nasil yok..tamamen turk ...daha dogrusu turk kurt dogu toplumlarinda var...bir fransiz gidip otelde kalir sozu bile edilmez..
o ev ne zorluklarla ne borçlarla kıt kanaat geçinilip fedakarlıklarla kuruluyor ama. Günler sonra benim de düğünüm var kayıtsız kalamadım konuya. ben titiz düzenli bir insanım nişanlım da keza öyle fakat ailesi yiyip içip yere döken saçan toplamayan temizlikle hijyenle alakası olmayan kişiler. arkadaşın nişanlısının ailesi de böyleyse çıldırmaması mümkün mü? kaldı ki o eve ilk kocanla adım atacaksın nelerin hayalini kuruyorsun birlikte olacağın günü düşlüyorsun. ne işi var 3. kişilerin. Babam bile kimse giremez ne düğün öncesi ne düğün gecesi o evde siz kalacaksınız itirazı olan gelsin bana söylesin demişti. Ne çiftler izin vermeli ne de aileden biri teklif etmeli çok çirkin bence.yok yeni gelin evi yok kullanilmamis, bence eşyaya bu kadar anlam yüklemeye gerek yok. gece yatarlar zaten gündüz düğün evinde kalınır. ha hiç teklif edilmemiş olsaydı sorun yok ama yok kalmasinlar falan diye sorun cikarirsaniz omur boyu bu mesele unutulmaz.
Benim ex kaynanada aynı teklifi yapmıştı hiç kabul edilecek şeymi insanın sırf sinirlerini hoplatmaya yapıyorlar bunu.
Hiçmi akraba komşu tanıdık yok allah aşkına bunu teklif ediyorlar çok ayıp.
Çeyiz serili eve millet girecek sırf yatmaklada kalmazlar eltilik görümcelik senden önce o eve girer.
Küserlersede küssünler hiç üzülme ve asla kabul etme.
Ben evimin anahtarını kendi aileme bile vermem, o yuva sizin kaleniz sığınağınız aşk yuvanız kimseyi oraya ait hissettirmeyin evliliğinizde.
ne bakılmadık çamaşırın geceliğin kalır ne başka şeyler.
Uyumasınlar 2 gün otursunlar annelerinin evinde.
Kesinlikle izin verilmemeli ağırlayacağı kadar misafir davet etsin.Bi ben mi böyle düşünüyorum dicektim yorumlarda yok dünya malı yok eşya olur biter.
olup bitmiyo işte herşeyi tek başımıza yapıyoruz.
istemeye gelince laf çok icraat yok.
dediğiniz gibi herşeyi kurcalarlar iç çamaşırı gecelik bunu teklif eden insanda o potansiyelde olur.
kim ne derse desin izin verilmemeli bencede.
senin basina gelseydi ayni sekilde dusunebilirmiydin?? ya da basina boyle birsey geldi mi?
Agirlayacak hic kimse yoksa olabilir ama akraba evini acacaklar varken sacma benceaynende başıma geldi.. evi döşedik nerdeyse 10 kişi evimde kaldı yendi içildi yatıldı.. eşyalarımada hiiiç bişey olmadı.. koltuklarım eskimedi.. tabaklarım yerinde duruyor... hiçte sorun etmek aklımın ucundan bile geçmedi.. ne olacak arkadaş giderken koltukları sırtlamayacaklar ya.. ne kıymetli eşyaymış yahuu :)