Düğn

dlnmss

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2020
140
50
13
Düğünde biriken kız evinin parasını oğlan evine verdiği adetler var mı

tercihe bağlı çok masraf etmiş bir kız tarafı vermeyebilir.
ama kız ailesinin durumu iyiyse evlenen çifte verir. aileden aileye değişir
Kız tarafı mutfak çeyizi yapmış Bulaşık makinası almış yatak odası halısını almış çarşaf nevresim vs herşey tam . Erkek tarafı mobilyanın hepsini almış perde hali beyaz eşya almış. Bu durum da normal mi

Evet biz mesela, nişanda takılan paralar benim aileme düğünde takılanlar ise eşimin ailesine gitti, altınlar hariç tabi, iç anadolu bölge sorarsan

Kız tarafı mutfak çeyizi yapmış Bulaşık makinası almış yatak odası halısını almış çarşaf nevresim vs herşey tam . Erkek tarafı mobilyanın hepsini almış perde hali beyaz eşya almış. Bu durum da normal mi
Bu yaşadığınız yerin geleneklerine göre değişir. Benim yaşadığım kültüre göre normal bir durum.

Düğünde annesinin babasının akrabalarından eş dosttan gelen düğün hediyesi
Bu da yine kültürel bi olay. Hatta ailenin bakış açısına göre bile değişiyor. Bizim düğünde paralar ailelerde altınlar bizde kalmıştı. Bi arkadaşım tüm altını parayı erkek tarafına vermişti masrafı onlar yaptı diye başka bi arkadaşım da tüm masrafı çift olarak yapmışlardı gelen her şey de onların oldu. Bunu eşinizle konuşmalısınız öncelikle.

Şunu düzelteyim bizde mesela kız tarafı yatak odası mutfak eşyaları ve buzdolabı hariç mutfak beyaz eşyaları ve çamaşır makinesini de alıyor. Halı ve perdeyi de yatak odası ve mutfak kız tarafının diğer yerler erkek tarafının oluyor.
Erkek tarafına da tv ve buzdolabı, oturma ve yemek odası mobilyaları kalıyor.

Benim bildiğim en geleneksel hali bu karadenizde.

Bu yaşadığınız yerin geleneklerine göre değişir. Benim yaşadığım kültüre göre normal bir durum.

Bu da yine kültürel bi olay. Hatta ailenin bakış açısına göre bile değişiyor. Bizim düğünde paralar ailelerde altınlar bizde kalmıştı. Bi arkadaşım tüm altını parayı erkek tarafına vermişti masrafı onlar yaptı diye başka bi arkadaşım da tüm masrafı çift olarak yapmışlardı gelen her şey de onların oldu. Bunu eşinizle konuşmalısınız öncelikle.
Anladım

Hayır Altın takıLarı demiyorum. Para olan
Tamam ben anladım su an
Düğünde üzerinize takılan para ve altınlar gelin ve damadın
Düğün ya da kına sırasında böyle zarfla babaların ya da annelerin cebine ilistirilen paralar; anne babalara ait
Marmara ve egede böyle gördüm ben en azından
Ama gelin evine verilen parayi diğer tarafa vermek saçmalık, sanki damat ailesi mi sadece masraf yapıyor.

Nişanda takılan tüm takılarla, nişan sonrası kuyumcuya gidip bilezik yaptık eşimle beraber, annemler ne takıldığını dahi sormadı. Düğünden sonrada annemler altın ve para dahil kuruşu kuruşuna bize verdi kul hakkı diye. Eşimin ailesinede düğünden sonra tek kuruş vermedim sonuçta benim hakkım takılar ne münasebet

Back
X